Punx for Seitan Fest jälleen Brinkkalan pihalla

Brinkkalan sisäpiha on suosittu tapahtumapaikka. Elokuun alussa pihalla järjestetään Punx for Seitan Fest. Brinkkalan sisäpiha on suosittu tapahtumapaikka. Elokuun alussa pihalla järjestetään Punx for Seitan Fest. Kuva: Shoja Lak

Brinkkalan sisäpihalla nyt jo viidettä vuotta järjestettävä Punx for Seitan Fest on vapaaehtoisvoimin järjestettävä, pääsymaksuton ja ikärajaton festivaali. Tapahtumassa ei hyväksytä rasismia, seksismiä, homo-/transfobiaa eikä muutakaan syrjivää ja häiritsevää käytöstä. Samana viikonloppuna Vanhan Suurtorin alueella järjestetään myös vegaaniruokatapahtuma Vegånia.

Tapahtuma jäjestetään 1.–4. elokuuta.

Punx for Seitan Fest alkaa torstaina 1. elokuuta kello 18 pikatreffeillä, joilla voi etsiä esimerkiksi festariseuraa, kämppiksiä tai bändikavereita.

Pikatreffien jälkeen ohjelmassa ovat dokumenttielokuvatyöpaja ja pienlehtityöpaja. Dokumenttielokuvantekopajan vetäjät ovat valmistuneet Turun Taideakatemian elokuvailmaisun linjalta, ja pajassa tehdään harjoitustyönä lyhytdokumentaari viikonlopun festivaalista. Mukaan voi halutessaan ottaa oman kameran, mutta älypuhelinkin riittää aivan hyvin. Torstai huipentuu illan hämärryttyä ulkoilmaelokuvanäytökseen, jossa esitetään puolalaisen punkperformanssiduo SIKSAn lyhytelokuva Stabat Mater Dolorosa vuodelta 2018. Piotr Machan ja SIKSAn ohjaustyö on feministinen interventio nuoruuteen ja tyttöyteen sukupuoliroolien paineessa. Lyhytelokuva on tekstitetty englanniksi.

Perjantain päiväohjelma käynnistyy kello 14 käsityöpajalla, jossa korjaillaan ja tuunaillaan vaatteita festarikuntoon. Samalla voi halutessaan esimerkiksi painaa omia rintamerkkejä, ja myös radikaalit ristipistot tulevat pajassa tutuksi. Käsityöpajan jälkeen aktivistirumpuryhmä Rhythms of Resistance esittelee toimintaansa ja pitää kaikille avoimet treenit, ja Pandan kynsisalongissa tehdään manikyyrejä glitteriä säästelemättä. Perjantain keikalla kuullaan yhtyeitä Svarta Havet (Turku), Lapsuus (Mikkeli), Hius (Helsinki), Marketing (Helsinki) ja Aus Tears (Helsinki). Ilta päättyy diskoiluun.

Festarilauantai käynnistyy pihakirppiksellä kello 14–17. Illalla jännitetään Horseboyn bingossa, jonka jälkeen esiintyvät Yhteenotto (Tampere), Death by Snoo Snoo (Oulu/Rovaniemi/Helsinki), Lithalsa (Berliini) ja Konventio (Jyväskylä). Ilta päättyy taas diskoiluun.

Punx for Seitan Fest huipentuu tuttuun tapaan sunnuntaibrunssiin ja iltapäiväkeikkaan. Vegaaninen brunssi on tarjolla kello 12–16 ja maksaa varallisuuden ja omantunnon mukaan 8–15 euroa. Brunssin aikaan pihassa esiintyvät Luokkaviha (Tampere), Kot-kat (Tampere), Pelko (Helsinki) ja 1981 (Turku). Brunssin jälkeen pidetään vielä pienlehti- ja dokumenttielokuvantekotyöpajojen päätöstapaamiset.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.