Bisnesfestivaalilla tutkitaan älykkään liiketoiminnan erilaisia ulottuvuuksia

Shift Business Festival järjestetään tänä vuonna Ruissalon tapahtumatelakalla 29.-30. elokuuta. Shift Business Festival järjestetään tänä vuonna Ruissalon tapahtumatelakalla 29.-30. elokuuta.

Shift Business Festival tuo yhteen 3000 kehityshenkistä liiketoiminnan suunnannäyttäjää ja teknologioiden osaajaa Suomesta ja maailmalta. Neljättä kertaa järjestettävä bisnestapahtuma tarjoaa katsauksen tulevaisuuden teknologioihin kansainvälisten ja kotimaisten tutkijoiden sekä alansa johtavien asiantuntijoiden suulla. Tänä vuonna Ruissalon tapahtumatelakalla 29.-30.8.2019 järjestettävän Shiftin shapeshifting intelligence-kattoteemaa lähestytään tekoälyn ja kiertotalouden kautta.

Tekoälyn eettisestä kehittämisestä Turkuun puhumaan saapuva Catalina Butnaru tunnetaan City.ain globaalina kehitysjohtajana sekä Women in AI-verkoston lähettiläänä Lontoossa. Bathin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen apulaisprofessori Joanna Bryson haastaa kuulijoita pohtimaan tekoälyn hyödyntämisen valtaan ja vastuuseen liittyviä kysymyksiä.

Tekoälyn syvään päähän heittäydytään Yoshua Bengion ja Peter Sarlinin yhteisessä, osin verkon yli käytävässä keskustelussa tapahtuman toisena päivänä. Bengio on tunnettu työstään MILA – Quebec Artificial Intelligence-instituutin johtajana sekä syväoppimisen ja neuroverkkojen asiantuntijana. Silo.ain perustajiin lukeutuva Sarlin toimii myös Hankenilla työelämäprofessorina tekoälyyn ja koneoppimiseen keskittyen.

Kiertotaloudesta ja sen yrityksille tuomista hyödyistä kuullaan muun muassa Kalle Saarinmaata, joka toimii Fortumin Recycling and Waste Solutions-yksikön johtajana. Biotalouden roolista puolestaan puhumassa ovat esimerkiksi Kemiran yritysvastuujohtaja Rasmus Valanko sekä Stora Enson kiertotaloudesta vastaava johtaja Riikka Paarma.

– Shift on heille, jotka haluavat tehdä liiketoimintaa älykkäämmin ja kestävämmin. Isolle teollisuudenalan toimijalle tämä voi tarkoittaa esimerkiksi yhteistyötä johtavien tutkijoiden tai uusien teknologiayritysten kanssa ja sen myötä uusien toimintamallien omaksumista. Haluamme mahdollistaa näitä kohtaamisia ja haastaa tulevaisuuden liikkeenjohtoa ja tuotekehittäjiä ajattelemaan uusilla tavoilla. Catalina Butnaru esimerkiksi esittelee konkreettisia työkaluja eettisen tekoälykehittämisen tueksi ja näistä voi jokainen yritys ottaa oppia omaan tekemiseen, kertoo bisnesfestivaalin toimitusjohtaja Mari Männistö.

Kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa ohjelmaa ja kohtaamisia niin perinteisten teollisuudenalojen edustajille, kuten Meyer Turulle, Sandvikille ja Postille sekä teknologia-alan edelläkävijöille ja startupeille, joihin lukeutuvat esimerkiksi Futurice ja Oceanvolt.

Business Festivalin takana on voittoa tavoittelematon yhdistys Shift ry, jonka taustalla vaikuttavat yhteistyössä Turun alueen nuorkauppakamarit, Turku Science Park, Turun kauppakamari, Turun yrittäjät sekä Boost Turku. Puhujat ovat vain yksi osa ainoalaatuiseksi kokemukseksi suunniteltua bisnesfestivaalia. Lukuisat sivutapahtumat, taideinstallaatiot sekä esiintyvät artistit ja taitelijat virittävät Ruissalon tapahtumatelakalle rentoa ulkoilmatapahtuman henkeä.

Festivaali järjestetään Turussa seuraavan kerran 29.–30. elokuuta. Teema Shapeshifting Intelligence tutkii älykkään liiketoiminnan erilaisia ulottuvuuksia.

Kävijäkunta koostuu uuden teknologian ja perinteisten teollisuudenalojen johtajista ja vaikuttajista, jotka syventyvät keskusteluun uusien teknologioiden mahdollistamasta tulevaisuudesta. Taideohjelma on suunniteltu herättämään ajatuksia aiheesta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

OAJ vaatii koulutusrahoja etupainotteisesti budjettiin

Hallitusohjelmassa sovitut panostukset koulutukseen ja tutkimukseen on toteutettava täysimääräisesti ja etupainotteisesti. Tämä on OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen viesti hallituspuolueille.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.