Tulevaisuuden työssä on intohimoa

Kirsi Kostia ja Niko Herlin uskovat positiivisuuden luovan rakentavan yrityksen sekä työpaikan. Kirsi Kostia ja Niko Herlin uskovat positiivisuuden luovan rakentavan yrityksen sekä työpaikan.

Työyhteisön ja johdon yhteistyö kasvaa menestyvissä yrityksissä

Greatminds Oy:n konsultit Kirsi Kostia ja Niko Herlin kannustavat sekä yrityksiä että työntekijöitä toteuttamaan unelmiaan. Motivaatio ja halu tehdä töitä ovat kummallekin osapuolelle tärkeää, ja lisäksi rakkaus työtä kohtaan on tulevaisuuden työelämää. Herlin ja Kostia auttavat työssään yrityksiä miettimään tulevaisuuttaan kymmenen vuoden päähän, ja myös siinä tarvitaan unelmointia sekä mielikuvitusta.

– Yrityksien on tärkeää ennakoida ajan ilmiöitä ja mitä mahdollisuuksia on luoda aivan uutta liiketoimintaa. On tärkeää lähteä itse aktiivisesti toteuttamaan ratkaisuja ja innovaatioita. Yrityksillä itsellään on kuitenkin oltava motivaatio sekä omat unelmansa, Kostia kertoo.

Kostian mukaan tulevaisuuden työyhteisössä panostetaan entistä enemmän kokonaisvaltaiseen vuorovaikutukseen johdon sekä työntekijöiden välillä.

– Yrityksen menestyksen kannalta on todella tärkeää huomioida myös työntekijöiden näkemykset, eikä vain keskittyä katsomaan kapeakatseisesti johdon kannalta yrityksen suuntaa. Tärkeistä asioista ja tulevaisuuden näkemyksistä on hyvä kertoa myös työntekijöille, koska työntekijöitä kiinnostaa millainen heidän työympäristönsä tulevaisuudessa on.

– Siksi puhutaan yhteisestä unelmasta. Eli yritykselle on ihan ehdotonta että työntekijät voivat hyvin ja haluavat motivoitua tekemään yrityksessä töitä. Moniäänisyys eli osallistava toiminta koko työyhteisön välillä vaatii kuitenkin aikaa ja sinnikkyyttä, mutta se parantaa tulosta ajan myötä. Onnellinen ihminen on tehokkaampi työntekijä, joten se on tärkeää yritysten huomioida, Herlin lisää.

Tulevaisuuden työelämässä työntekijän on voitava toteuttaa itseään. Myös työntekijällä on oikeus unelmoida työstä, josta pitää.

– Jokainen päivä on hyvä päivä sanoa itsensä irti. Tarkoittaen sillä sitä, että olisi hyvä löytää sellainen työ, jossa oikeasti viihtyy. Meillä on kuitenkin aika hyvin täällä mahdollisuudet tehdä sellaista työtä mistä tykkää. Rakennamme vain vahvasti ajatuksia mieleemme, että emme voi irtisanoutua ja etsiä uutta työtä, koska emme tiedä miten meidän käy. Esimerkiksi uhka taantumasta on usein defenssi, jonka luomme itsellemme. Eli uskottelemme itsellemme, että ei kannata riskeerata, koska nyt ei ole mahdollisuuksia. Ihminen rakastaa uhkakuvilla mässäilyä, ja lopulta rajoittaa itseään pelkojensa vuoksi, Herlin toteaa.

– Meitä on kutsuttu joskus todella positiivisiksi, mutta jos kiinnittää huomionsa vain mahdollisiin uhkakuviin ja negatiivisiin asioihin, niin maailmankuva synkistyy aika lailla. ja estää ihmisiä toteuttamaan unelmia, Kostia lisää.

Marianne Rovio

Lyyti pyrkii nousuun

Turkulaisen tapahtumanhallintaohjelmistoyhtiö Lyytin tavoite on saavuttaa merkittävä markkina-asema Euroopassa. Tämän tukemiseksi Vaaka Partnersin hallinnoima rahasto teki sijoituksen yhtiöön ja tuli yhtiön pääomistajaksi. Lyyti tarjoaa verkkopohjaisen tapahtumanhallintajärjestelmän tapahtumien, koulutusten ja tilaisuuksien järjestämiseen. Lyyti Oy on pohjoismaiden suurin tapahtumanhallintaan erikoistunut ohjelmistoyhtiö.

Keskuskauppakamari: Polttoaineverotuksen vaihtoehtoja tarkasteltava

Hallituksen budjettiehdotuksen mukainen fossiilisten polttoaineiden veronkiristys heikentäisi suomalaisyritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä, arvioi Keskuskappakamari. Se vesittäisi osaltaan myös hallituksen työllisyystavoitteen toteutumista, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää .

Riistasorsien poikastuotto jäi heikoksi

Sinisorsan pesimäkanta kääntyi viime vuoden selkeän pudotuksen jälkeen nousuun.

Kesän sisävesien vesilintulaskentojen perusteella Suomen neljän tärkeimmän riistasorsalajin sinisorsan, tavin, telkän ja haapanan poikastuotto oli heikko. Pesimäkannoissa ei tapahtunut oleellisia muutoksia viime vuoteen verrattuna.

Rintasyöpälääke letrotsolia vain rajoitetusti saatavilla syyskuun ajan

Fimea on saanut tiedon, että rintasyöpälääke letrotsolia sisältävien lääkevalmisteiden tukkuvarastot ovat huvenneet oletettua nopeammin, eivätkä apteekit saa uusia lääke-eriä normaaliin tapaan. Myyntiluvanhaltijoiden ilmoittamien tietojen mukaan saatavuushäiriö kestää arviolta syyskuun loppupuolelle.

Maa- ja metsätalousministeriö esittää metson ja teeren talvimetsästyksen sallimista osassa maata

Maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt lausunnoille asetusluonnoksen, jossa esitetään merkittäviä pidennyksiä syyskuun 10. päivänä alkavan metsäkanalintujen metsästyskauden metsästysaikoihin. Esitys perustuu siihen, että erityisesti teeri- ja pyykannat sekä Itä-Lapin ja Koillismaan metsokanta ovat viimeisten riistakolmiolaskentojen mukaan jatkaneet edelleen kasvuaan. Lausuntoaika jatkuu perjantaihin 23. elokuuta asti.

Kesä ollut päiväperhosille suotuisa

Alkukesän hellevirtaukset toivat maahamme miljoonia ohdakeperhosia. Niiden jälkeläiset ovat parhaillaan lennossa.

Päiväperhosseurannassa havaitut perhosmäärät kasvoivat lähes kolmanneksella edelliskesästä. Myös useimpien päiväperhoslajien kannat ovat vahvistuneet selvästi. Tällä hetkellä lennossa on runsaasti ohdake- ja nokkosperhosia.

Loton potti nousee 3,6 miljoonaan euroon

Loton kierroksen 33/2019 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potti nousee 3,6 miljoonaan euroon.

Omakotitalon alakerrassa tulipalo Raisiossa

Noin 200-neliöisen omakotitalon alakerran makuuhuoneessa syttyi tulipalo lauantaina illalla Raisiossa Ailakkikujalla.

Sairaanhoitopiiri hakee uutta johtajaa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) hallitus päätti, että avoinna oleva sairaanhoitopiirin johtajan virka julistetaan haettavaksi. Tavoitteena on, että hallitus voisi tehdä esityksen valittavasta henkilöstä valtuuston 26. marraskuuta pidettävään kokoukseen. Virka vapautui, kun sitä kolme vuotta hoitanut Leena Setälä siirtyi sairaanhoitopiirin strategiajohtajaksi 16. kesäkuuta alkaen. Viransijaisena on Göran Honga .

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Kiinnostavia änäriasetelmia

NHL-kauden alkuun on vielä vajaat pari kuukautta, mutta laineet taalakaukaloiden ympärillä lyövät jo korkeina. Vastikään pohjoisamerikkalaisessa mediassa ryöpytettiin Rasmus Ristolaista TSN:n toimittajan toimesta.

Tuto Hockey ja Forssan Palloseura yhteistyöhön

Mestiksen Tuto Hockey ja Suomi-sarjassa pelaava Forssan Palloseura ovat sopineet kaudelle 2019-20 yhteistyösopimuksesta, joka sisältää seurojen välisen pelaajaliikennesopimuksen. Tämän tarkoituksena on parantaa yhteistyötä sekä edustusjoukkueiden että A-nuorten välillä.

Otteluanalyysi: Inter taisteluvoitolla sarjan kärkeen

Interin valmentaja Jose Riveiro ja HIFK:n Tor Thodesen.

Vartissa neljä maalia. HIFK yllätti Interin jalkapallon Veikkausliigan taistossa räväkällä alulla. Se tuli ryminällä matsiin ja meni kahdesti johtoon. Mutta nykykuntoista Interiä vastaan se välttämättä riitä. Inter punnersi kahdesti rinnalle ja lopulta ohi voittaen ottelun 3-2 (2-2). Kun Ilves hävisi kotonaan KuPSille, Inter meni maalieron turvin sarjakärkeen. Ilveksellä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

TPS:n salibandymiehiä maajoukkuetehtäviin

Lauri Stenfors valittiin maajoukkueeseen.

TPS Salibandyn Mikko Hautaniemi sekä Lauri Stenfors on valittu 7. syyskuuta Ruotsin Alingsåsissa pelattavaan Ruotsi-maaotteluun. Mukana on sekä viime MM-kisoista että kesän leirityksistä tuttu ryhmä.

Futisstudio: Turkulaisjoukkueet puolivälin krouvissa

Juuso Hämäläinen.

Aamusten ja EOM-jalkapallolehden yhteistuotantona toteuttu jalkapallomakasiini pureutuu FC Interin ja TPS:n kuluvaan kauteen. Interin tilannetta valottaa puolustaja Juuso Hämäläinen ja TPS:n osalta laitalinkki Mika Ääritalo . Asiantuntijana on tuttuun tapaan Pauno Kymäläinen ja toimittajana Kimmo Muttilainen .

Paroni-Saarisesta kansainvälinen draamasarja

Suomalaisen ratamoottoripyöräilylegenda Jarno Saarisen tarinasta on suunnitteilla kansainvälinen draamasarja. Saarinen oli ensimmäinen suomalainen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari voitettuaan 250-kuutioisten maailmanmestaruuden vuonna 1972.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.