Kestävä kehitys etusijalla

Juristi Maria Arjonen puhuu kestävän kehityksen puolesta liiketoiminnassa. Juristi Maria Arjonen puhuu kestävän kehityksen puolesta liiketoiminnassa. Kuva: Marianne Rovio

Turkulainen Maria Arjonen sai tunnustuksen työstään

Aurajoen Nuorkauppakamarin puheenjohtajana toimiva turkulainen juristi Maria Arjonen palkittiin Ranskassa JCI:n Euroopan maanosakokouksessa Most Outstanding Member -palkinnolla muun muassa työstään kestävän kehityksen parissa.

– Jatkossa kestävän kehityksen tavoitteet ovat yritysten elinehtoja, toteaa Arjonen. Näitä luotaessa on huomioitu sekä ympäristö, ihmiset ja talouden näkökulmat että niiden sovellettavuus globaalisti, myös hyvinvointivaltioihin.

Kyse on vastuullisuuden liittämisestä osaksi liiketoimintaa ja strategiaa. Näin jalkautetaan YK:n toimenpideohjelmaa Agenda2030, joka on valtioita poliittisesti sitova. Ohjelma sisältää 17 kestävän kehityksen tavoitetta eli niin sanottuja SDG:tä (engl. sustainable development goal).

Ensimmäisenä Arjonen rohkaisee tunnistamaan tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuudet, jotka perustuvat YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Tästä esimerkkinä tavoite numero kolme eli terveys ja hyvinvointi.

– Liiketoiminta tulee sopeuttaa globaaleihin haasteisiin. Jos ei seuraa aikansa trendejä ja tarpeita, tippuu pelistä pois. Tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuudet ovat kestävän kehityksen parissa, koska niihin suunnataan investointeja ja siten, sitä kautta määrittyvät myös markkinat.

Toiseksi on huomioitava sisäinen ja ulkoinen paine yritysten kestävyyden parantamisessa.

– Tulevaisuuden työelämässä kokemuksellisuus ja innovaatioluovuus korostuvat, mutta yhtä lailla arvokeskeisyys.

Tietoisuuden lisääntyessä uskon, että parhaiden ammattilaisten saaminen työntekijöiksi edellyttää myös kestäviin arvoihin sitoutumista. Tulevaisuuden tekijät ymmärtävät vastuullisuuden kokonaisuutena. Se ei ole pelkästään vastuullista kuluttamista ja teollisuuden resurssitehokkuutta, toteaa Arjonen.

Arjonen painottaa, että kestävän kehityksen tavoitteet heijastavat sidosryhmien odotuksia Suomessa ja kansainvälisellä tasolla. Yritykset, jotka painottavat prioriteettiaan näissä asioissa, vahvistavat asiakkaiden ja työntekijöiden odotuksia, kun taas ne, jotka eivät, altistuvat helpommin kasvaville oikeudellisille ja maineellisille riskeille.

– Toisaalta on hyvä muistaa, ettei liiketoiminta onnistu yhteiskunnissa, jotka epäonnistuvat. Tarvitsemme vientiä ja läpinäkyvää taloutta sekä avointa ja hyvää hallintoa globaalisti. Nämä kaikki perustuvat Agenda 2030 -toimenpideohjelmaan ja kestävän kehityksen tavoitteisiin. Kun meillä on yhteinen toimintakehys, se luo johdonmukaista toimintaa. Politiikka ja lainsäädäntö kehittyvät näiden mukaisesti, joten liiketoiminta on syytä sopeuttaa tähän.

Marianne Rovio

Myös päihderiippuvaisen läheinen tarvitsee apua

Päihderiippuvuus sairastuttaa koko lähipiirin, ja silloin koko perhe tarvitsee apua. Tutkitusti noin puolet suomalaisista kokee haittoja toisen alkoholin käytön seurauksena.

Tämä oli jo 51. Ruisrock

Niiskuneidin jalkaansa tatuoinut tanskalainen MØ esiintyi toista kertaa Ruisrockissa.

Kun festari täyttää vuoden, on toinen tapahtuma. Kun festari täyttää 50 vuotta, on 51. tapahtuma.

Verohallinto: Osinko veronlaista tuloa, vaikka sitä ei maksettaisi rahana

Moni julkisen kaupankäynnin kohteena oleva yhtiö jakaa kuluvana vuonna osinkoa muuna kuin rahana (osingonjako in natura). Riippumatta siitä, maksetaanko osinko rahana vai esimerkiksi toisen yhtiön osakkeina, tulo on Verohallinnon mukaan osingonsaajan veronalaista osinkotuloa siten kuin tuloverolaissa säädetään.

Lämmin ja poutainen sää pitää vesistöjen vedenkorkeudet alhaalla

Sää jatkuu lämpimänä ja poutaisena mikä lisää haihduntaa ja pitää maaperän edelleen monin paikoin kuivana. Jokien virtaamat pysyvät pieninä.

Kuka saa kylmän kylvyn tänä vuonna?

Tapani Bastman Unikeko vuosimallia 2018.

Naantali valmistautuu jälleen Unikeonpäivän viettoon. Suomen ja valtakunnan virallinen unikeko heitetään mereen perinteitä noudattaen lauantaina 27. heinäkuuta kello 7 Naantalin vanhassa kaupungissa.

Sisävesien pintalämpötila lämpenemään päin

Kolea heinäkuun alku sai pintaveden lämpötilan laskemaan useilla havaintopaikoilla ajankohtaan nähden kylmemmäksi kuin aiemmin on mitattu. Esimerkiksi Haukivedellä ja Kyyvedellä pintaveden lämpötila oli poikkeuksellisen kylmää yhtäjaksoisesti seitsemän päivän ajan.

Vegånia saa seurakseen Ølfestin ja Vølumen

Suvi Kiukas on Vegånian tuottaja, Peetu Sillanpää vastaa

Kolmatta kertaa järjestettävä Vegånia-vegaaniruokafestivaali valloittaa jälleen Vanhan Suurtorin 2.–3. elokuuta. Festivaalin rinnalla on tänä vuonna kaksi uutta tapahtumaa: pienpanimotapahtuma Ølfest ja musiikkitapahtuma Vølume.

Luvassa keskinkertainen viljasato

Tämän vuoden viljasadon arvioidaan olevan keskimääräinen, eli 3,6 miljardia kiloa, kahden heikon satovuoden jälkeen. Rukiin sato-odotukset ovat runsaat, 140 miljoonaa kiloa, eli yli kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna.

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä ensi viikolla

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 22.–28. heinäkuuta.

Urheilu

Jälkipeli: Interin vahtien oma koutsi

Henrik Moisander on yksi Veikkausliigan kokeneimmista maalivahdeista. Hänet on valittu kahdesti sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Valmennus täyttää Jani Meriläisen arjen

Puukkokatsomo: Iso kuva ei muutu

Taika Koilahti.

Alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kisoista oli lupa odottaa enemmän kuin mitä saatiin. Suomen saldona oli yksi pronssi, jonka Ella Junnila toi korkeushypystä. Enempäänkin oli mahdollisuuksia, mistä kielii suomalaisten kymmenen pistesijaa.

Otteluanalyysi: Niin lähellä, mutta niin kaukana

Timo Furuholm ei jossitellut pelin jälkeen.

Harva siihen uskoi. Interin jatkopaikkaan jalkapalloilun Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Kööpenhaminalainen Bröndby kylvetti Interiä ensimmäisessä osaottelussa 4-1, joten olisi tarvittu ihmettä. Mutta ei siitä kauas jääty. Inter esitti kauden parastaan ja löi Bröndbyn Kupittaalla 2-0 (0-0). Kolmas maali olisi riittänyt, mutta sitä ei enää tullut. Bröndby etenkin jatkoon yhteismaalein 4-3.

Manuel ”Manu” Barnes Kristikan paitaan

Manuel Barnes.

Kristika Turku vahvistuu kausille 2019–21, kun 27-vuotias Manuel Barnes saapuu Turkuun kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Kristika, joka on Turun NMKY:n edustusjoukkue, pelaa koripalloilun 1A-divisioonassa.

Otto Schultz siirtyy loppukaudeksi TPS:stä Rauman Pallo-Iiroihin

Otto Schultz nähtiin viime kaudella myös SalPan paidassa.

Keskuspuolustaja Otto Schultz siirtyy loppukaudeksi TPS:stä Rauman Pallo-Iiroihin, kertoo FC TPS nettisivuillaan

Turkulainen Oliver Patama hakee mitaleja Tampereen down-urheilijoiden EM-kisoista

Suomi isännöi 26.–28. heinäkuuta ensimmäistä kertaa down-urheilijoiden arvokilpailuja, kun yleisurheilun ja pöytätenniksen avoimet Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään Tampereella. Yleisurheilukilpailut käydään Ratinan stadionilla Tampereen Pyrinnön järjestämänä ja pöytätennistä pelataan Varalan urheiluopistolla PT 75:n organisoimana.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.