Kotikylän kasvot: Tavoitteena unelmien lähiö

Sosionomiopiskelija Noora Tamminen (vas.) ja Hanne-Maarit Mukari kertovat, että projektilla pyritään lisäämään alueen lapsiperheiden yhteisöllisyyttä ja myös eri kulttuuritaustoista tulevien perheiden tutustumista toisiinsa. Sosionomiopiskelija Noora Tamminen (vas.) ja Hanne-Maarit Mukari kertovat, että projektilla pyritään lisäämään alueen lapsiperheiden yhteisöllisyyttä ja myös eri kulttuuritaustoista tulevien perheiden tutustumista toisiinsa. Kuva: Kurt Hedborg

Puistotoiminnalla parannetaan Halisten alueen toimivuutta ja yhteistyötä

Halisten Frantsinpuistossa on hiljaista ja harmaata. Paikalla ei ole kuin kaksi aikuista naista ja äiti pienen lapsensa kanssa. Paikalla on kaksi sosionomiopiskelijaa, jotka edustavat Turun ammattikorkeakoulun kuusihenkistä sosionomiopiskelijaryhmää, joka järjestää puistotoimintaa Halisissa lapsiperheille heinäkuun ajalle.

Toimintaa on joka maanantai, tiistai ja keskiviikko kello 10–13. Ammattikorkeakouluopiskelijat käynnistivät keväällä Unelmien Halinen -projektin. Projektissa kartoitettiin Halisten alueen lapsiperheiden kokemuksia asumisesta ja palveluista, ja miten alueen ihmisten välistä yhteistoimintaa voisi parantaa.

Sosionomiopiskelija Noora Tamminen kertoo, että projekti kartoitettiin toimeksiantona, jossa alueen asukkailta kysyttiin lapsiperheiden palveluista, mikä niissä on hyvää ja mitä haluttaisiin lisää. Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu mahdollistivat sen, että sosionomiopiskelijaryhmä pääsi toteuttamaan asukkaiden toiveen ja järjestämään lapsiperheille puistotoimintaa opiskelijaprojektina.

Halisten alueen eri toimijoiden ja asukkaiden välistä yhteistyötä halutaan parantaa.

– Parantamista on siinä, miten saada tietoa vaikutusmahdollisuuksista asukkaille ja miten olla paikalla konkreettisesti, eikä vain sosiaalisessa mediassa. Paikan päälle tuleminen ihmisten keskelle on tärkeää, korostaa Tamminen.

Sosionomiopiskelija Hanne-Maarit Mukarin mukaan erilaisten palavereiden lisääminen eri toimijoiden ja asukkaiden välillä on keskeistä.

– Miten Halisten aluetta voidaan kehittää ja miten asukkaat otetaan mukaan kehittämiseen, miettii Mukari.

Tamminen nostaa esiin, että alueen puistotoiminnasta on saatu hyvää palautetta lapsiperheiltä.

Mukari muistuttaa, että Halisten projekti ei ole uusi. Mannerheimin lastensuojeluliitto on järjestänyt tänä kesänä puistotoimintaa muun muassa Jyrkkälässä ja Halisissa ja puistotoiminta jatkuu vielä elokuussa.

– Nämä ovat olleet erillisiä projekteja ja näitä on tehty toisistaan tietämättä. Projektimme jatkaa näiden projektien jalanjäljissä. Kuitenkin vähän eri tavalla, projektissamme on hieman erityyppinen sapluuna. Näissä on samoja ideoita ja ideoita on myös yhdistelty, kertaa Mukari.

– Mannerheimin lastensuojeluliiton Soppaa ja Sympatia -hanke järjestää kesäkuussa ja elokuussa puistotoimintaa Halisissa, ja koska he ovat heinäkuun poissa täytämme me sitten puuttuvan aukon, tähdentää Tamminen.

Halislainen Olesia Birulia ylistää projektia.

– Minusta tämä on aivan ihana projekti, koska nyt on heinäkuu ja kaikki päiväkodit ja kerhot ovat kiinni. Nyt täällä Frantsinpuistossa lapset voivat leikkiä yhdessä. On myös ihanaa, että lapset voivat syödä yhdessä.

Kurt Hedborg

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Tieliikenteessä kuoli 21 ihmistä heinäkuussa

Tieliikenteessä kuolleet 1/1985 - 7/2019. 12 viime kuukauden aikana kuolleet kuukausittain.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui heinäkuussa 389 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Niissä kuoli 21 ja loukkaantui 513 ihmistä. Kuolleita oli 4 vähemmän ja loukkaantuneita 76 vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Manner-Suomen kuntien toimintakulut kasvoivat 4,4 prosenttia alkuvuonna

Manner-Suomen kuntien ulkoiset toimintakulut olivat tammi-kesäkuussa 4,4 prosenttia suuremmat kuin edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Ulkoiset toimintatuotot vähenivät 3,4 prosenttia. Verotuloja kunnat saivat 11,9 miljardia euroa ja valtionosuuksia 4,5 miljardia euroa. Kuntayhtymien ulkoiset toimintakulut kasvoivat 8,2 prosenttia ja toimintatuotot 7,2 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto antoi Kaarinan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) 19. elokuuta antaman päätöksen mukaan Kaarinan kaupunki ei noudattanut hankintalakia tehdessään uutta väistötilarakennusta koskevan suorahankinnan lisätilausperusteeseen, tekniseen syyhyn ja kiireeseen vedoten.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.