Kesämusiikkia moneen makuun

André Wickström on yksi Suomen tunnetuimmista stand up -koomikoista. André Wickström on yksi Suomen tunnetuimmista stand up -koomikoista. Kuva: Jarkko Grönroos

Turun loppukesä hemmottelee musiikinystäviä monipuolisuudellaan

Ruisrockin jälkimainingeissa on hyvä luoda katsaus loppukesän festivaalitarjontaan. Turun seudulla on musiikkitapahtumia moneen makuun tarjolla heinä–elokuussa. Poimimme tarjonnasta muutaman makupalan.

Bonnie Tyler

Uuteen paikkaan tuomiokirkon edustalle siirtyvä DBTL luottaa suurelta osin tuttuihin kotimaisiin yleisömagneetteihin. Torstaina 25. heinäkuuta festivaalilla esiintyy kuitenkin 68-vuotias Bonnie Tyler. 1970-luvulla alkaneen uran suurimmat hitit ovat 1980-luvulta, mutta walesilainen on osoittanut hittien jälkeen olevansa edelleen vahvassa vireessä.

Viime keväänä julkaistu Between the Earth and the Stars osoitti, että Tylerin tavaramerkiksi muodostunut käheä lauluääni on edelleen voimissaan.

Jari Raaste

Uittamon paviljongin ympäristöön kokoontuu jälleen 27. heinäkuuta monipuolinen muusikoiden kirjo, kun Ilmiö liikuttaa valtavirran ulkopuolisia musiikkipiirejä. Yksi Ilmiön vetovoiman syitä on perinteisesti ollut uusien juttujen löytäminen. 30 esiintyjän joukosta löytyy paljon kiinnostavia uusia nimiä.

Yksi kiinnostava on Petri Alangon sooloprojekti Jari Raaste, jonka musiikissa yhdistyvät naivistinen pop motown-taustalauluihin. Projektin taustapiruina ovat myös Ipa Liimanen ja Kalevi Suopursu. Lavalle noustessaan kolmikko saa tuekseen myös muita soittajia, joten keikkatilanteessa Jari Raaste on täysverinen bändi.

Bachista Nightwishiin

Taiteiden yössä 15. elokuuta tarjoillaan yhtä ja toista kiinnostavaa kulttuurinnälkäisille. Musiikillisesti yksi illan kiinnostavista hetkistä koetaan Mikaelinkirkossa kello 21 alkaen. Tuolloin alkaa Bachista Nightwishiin -yömusiikkikonsertti.

Bachista Nightwishiin sisältää nimensä mukaisesti monipuolisesti ylvääseen kirkkomiljööseen sopivaa musiikkia. Illan ohjelmistossa on muun muassa klassista musiikkia, elokuvamusiikkia, musikaalisävelmiä ja amerikkalaista gospelia. Konsertissa esiintyvät sopraano Silvia Koski, viulisti Katriina Rainio, urkuri Marko Hakanpää, pianisti Ville Pere, Aboa Gospel -kuoro ja Jippu. Konserttiin on vapaa pääsy.

André Wickström & Felix Zenger

Turun musiikkijuhlat on viime vuosina kunnostautunut perinteisen klassisen musiikin ohella myös cross over -ohjelmistollaan. Tänä vuonna yksi erikoisuus on stand up -koomikko André Wickströmin yhteisesiintyminen beatboxaaja Felix Zengerin ja räppäri Tommy Lindgrenin kanssa. Zenger ja Lindgren ovat tehneet yhteistyötä yli kymmenen vuoden ajan.

Stand upia ja musiikkia yhdistelevä ilta koetaan Ruissalon telakan Lindblom-salissa 13. elokuuta kello 19 alkaen.

Ilkka Lappi

Tämä oli jo 51. Ruisrock

Niiskuneidin jalkaansa tatuoinut tanskalainen MØ esiintyi toista kertaa Ruisrockissa.

Kun festari täyttää vuoden, on toinen tapahtuma. Kun festari täyttää 50 vuotta, on 51. tapahtuma.

Verohallinto: Osinko veronlaista tuloa, vaikka sitä ei maksettaisi rahana

Moni julkisen kaupankäynnin kohteena oleva yhtiö jakaa kuluvana vuonna osinkoa muuna kuin rahana (osingonjako in natura). Riippumatta siitä, maksetaanko osinko rahana vai esimerkiksi toisen yhtiön osakkeina, tulo on Verohallinnon mukaan osingonsaajan veronalaista osinkotuloa siten kuin tuloverolaissa säädetään.

Lämmin ja poutainen sää pitää vesistöjen vedenkorkeudet alhaalla

Sää jatkuu lämpimänä ja poutaisena mikä lisää haihduntaa ja pitää maaperän edelleen monin paikoin kuivana. Jokien virtaamat pysyvät pieninä.

Kuka saa kylmän kylvyn tänä vuonna?

Tapani Bastman Unikeko vuosimallia 2018.

Naantali valmistautuu jälleen Unikeonpäivän viettoon. Suomen ja valtakunnan virallinen unikeko heitetään mereen perinteitä noudattaen lauantaina 27. heinäkuuta kello 7 Naantalin vanhassa kaupungissa.

Sisävesien pintalämpötila lämpenemään päin

Kolea heinäkuun alku sai pintaveden lämpötilan laskemaan useilla havaintopaikoilla ajankohtaan nähden kylmemmäksi kuin aiemmin on mitattu. Esimerkiksi Haukivedellä ja Kyyvedellä pintaveden lämpötila oli poikkeuksellisen kylmää yhtäjaksoisesti seitsemän päivän ajan.

Vegånia saa seurakseen Ølfestin ja Vølumen

Suvi Kiukas on Vegånian tuottaja, Peetu Sillanpää vastaa

Kolmatta kertaa järjestettävä Vegånia-vegaaniruokafestivaali valloittaa jälleen Vanhan Suurtorin 2.–3. elokuuta. Festivaalin rinnalla on tänä vuonna kaksi uutta tapahtumaa: pienpanimotapahtuma Ølfest ja musiikkitapahtuma Vølume.

Luvassa keskinkertainen viljasato

Tämän vuoden viljasadon arvioidaan olevan keskimääräinen, eli 3,6 miljardia kiloa, kahden heikon satovuoden jälkeen. Rukiin sato-odotukset ovat runsaat, 140 miljoonaa kiloa, eli yli kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna.

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä ensi viikolla

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 22.–28. heinäkuuta.

Vikingloton potti nousee 5,7 miljoonaan euroon

Vikinglotosta ei löytynyt täysosumia keskiviikon arvonnassa (kierroksella 29/2019), joten ensi viikolla potissa on noin 5,7 miljoonaa euroa.

Urheilu

Jälkipeli: Interin vahtien oma koutsi

Henrik Moisander on yksi Veikkausliigan kokeneimmista maalivahdeista. Hänet on valittu kahdesti sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Valmennus täyttää Jani Meriläisen arjen

Puukkokatsomo: Iso kuva ei muutu

Taika Koilahti.

Alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kisoista oli lupa odottaa enemmän kuin mitä saatiin. Suomen saldona oli yksi pronssi, jonka Ella Junnila toi korkeushypystä. Enempäänkin oli mahdollisuuksia, mistä kielii suomalaisten kymmenen pistesijaa.

Otteluanalyysi: Niin lähellä, mutta niin kaukana

Timo Furuholm ei jossitellut pelin jälkeen.

Harva siihen uskoi. Interin jatkopaikkaan jalkapalloilun Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Kööpenhaminalainen Bröndby kylvetti Interiä ensimmäisessä osaottelussa 4-1, joten olisi tarvittu ihmettä. Mutta ei siitä kauas jääty. Inter esitti kauden parastaan ja löi Bröndbyn Kupittaalla 2-0 (0-0). Kolmas maali olisi riittänyt, mutta sitä ei enää tullut. Bröndby etenkin jatkoon yhteismaalein 4-3.

Manuel ”Manu” Barnes Kristikan paitaan

Manuel Barnes.

Kristika Turku vahvistuu kausille 2019–21, kun 27-vuotias Manuel Barnes saapuu Turkuun kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Kristika, joka on Turun NMKY:n edustusjoukkue, pelaa koripalloilun 1A-divisioonassa.

Otto Schultz siirtyy loppukaudeksi TPS:stä Rauman Pallo-Iiroihin

Otto Schultz nähtiin viime kaudella myös SalPan paidassa.

Keskuspuolustaja Otto Schultz siirtyy loppukaudeksi TPS:stä Rauman Pallo-Iiroihin, kertoo FC TPS nettisivuillaan

Turkulainen Oliver Patama hakee mitaleja Tampereen down-urheilijoiden EM-kisoista

Suomi isännöi 26.–28. heinäkuuta ensimmäistä kertaa down-urheilijoiden arvokilpailuja, kun yleisurheilun ja pöytätenniksen avoimet Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään Tampereella. Yleisurheilukilpailut käydään Ratinan stadionilla Tampereen Pyrinnön järjestämänä ja pöytätennistä pelataan Varalan urheiluopistolla PT 75:n organisoimana.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.