Camry palasi kauniimpana – Koeajossa Toyota Camry 2.5 Hybrid Style Business

Toyota Camry Hybrid on ylväs ilmestys. Toyota Camry Hybrid on ylväs ilmestys. Kuva: Teemu P. Peltola

Camry on Toyotan malleista jäänyt ehkä eniten Suomessa muiden varjoon, vaikka sitä on valmistettu 1980-luvun alkupuolesta alkaen. Alkuaikojen Camryt tunnettiin väkevistä moottoreistaan ja hyvästä ajettavuudestaan, joskaan muotoilupuolella ei nähty ihan parhaita päiviä. Kulmikas ja iso Camry olikin alun perin suunniteltu Amerikan valtateille. Toyotalle Camry oli etuvetoisuuden esitaistelija; se oli sympaattisen Tercelin ohella tehtaan ensimmäisiä etuvetoisia malleja. Camry kuitenkin hävisi taistelun eurooppalaisten sydämistä 1990-luvun kuluessa, ja malli vetäytyi Euroopan markkinoilta uuden vuosituhannen alkupuolella.

Nyt Camry on palannut, 15 vuoden tauon jälkeen. Mutta millaisena?

Etuvetoisuus on suunnilleen ainoa asia, mikä muistuttaa nyky-Camryä menneisyydestä. Uusi Camry Hybrid on premium-luokan kokonaisuus, jossa kaikki toimii kuten pitääkin. Silmäänkin se käy kauniisti, muotoilussa on jotakin melkoisen puhuttelevaa. Onko se sitten se viehkeästi pullisteleva konepelti, joka kertoo, että kannen alla 218 hevosvoimaa hirnuu kuumina vapauttamistaan odotellen?

Camry on muiden Toyotan hybridien tavoin itselataava, eli sitä ei tarvitse – eikä edes voi – kytkeä latausjohtoon. Täyshybridi lataa akkua jarrutusenergialla ja ajon aikaisella polttomoottorin tuottamalla energialla. Elegantti nahkaverhoilu toivottaa kuljettajan tervetulleeksi ja auton käynnistyttyä alkaa raitis, ionigeneraattorilla puhdistettu ja kohdistettu ilma virrata sieraimiin.

Jos tämä ei ole premiumia, mikä sitten on?

Kori rakentuu Toyotan TNGA-pohjalevylle, mikä tekee Camrystä varsin jäykän. Painopiste on alhaalla, mikä lisää ajovakautta. Takajousitus on monivarsituettu, ja ohjaustuntuma on jämpti ja pitävä – ja erittäin terävä. 2,5-litrainen moottori potkaisee auton nollasta sataan reilussa kahdeksassa sekunnissa, ja hybridin ansiosta melko äänekkäästi. Äänenvaimennuksestakaan ei ole tingitty, joten nopeusmittarin vahtaamisessa kannattaa olla tarkkana, jottei joudu osallistumaan poliisin harjoittamaan liikenneturvallisuuden erillismaksulliseen ylläpitoon.

Camry on varusteltu monenlaisilla turvavarusteilla, kameroilla ja tutkilla, joka tarkkailevat liikennettä ja mahdollisia vaaratilanteita jo etukäteen. Miellyttävä yksityiskohta on myös etupenkkien välissä oleva huomattavan suuri kannellinen säilytystila, jonne mahtuu vaikka pieni reppu. Kokoluokassa Camry on niinikään paluuta tekevän Corollan isoveli.

Toyotaa on ehkä eniten kritisoitu siitä, että sen mallisto on hieman tylsää ja väritöntä. Kritiikissä on totuuden siemen, mikä toisaalta osaltaan tekee Toyotasta maailman suurimman autovalmistajan. Kauppa käy keskimäärin parhaiten, kun tuote ärsyttää mahdollisimman harvaa.

Camryn suunnitteluosastollakaan ei olla kiedottu kravattia pään ympäri, vaikka pari ylintä nappi paidasta onkin saatettu avata, mutta tylsä se ei missään nimessä ole. Edustava ennen kaikkea.

Ominaisuudet

• Malli: 2.5 Hybrid e-CVT

• Iskutilavuus (cm³): 2 487

• Tehot: 218 hv

• Vääntö: 221 Nm

• Kiihtyvyys 0–100 km/h: 8,3 s

• Huiput: 180 km/h

• Kulutus/100 km (WLTP): 5,5 l

• CO2 (WLTP): 125 g/km

• Hinta: alk. 39 000 €

Teemu P. Peltola

Kuva: Teemu P. Peltola
Kuva: Teemu P. Peltola

Myös päihderiippuvaisen läheinen tarvitsee apua

Päihderiippuvuus sairastuttaa koko lähipiirin, ja silloin koko perhe tarvitsee apua. Tutkitusti noin puolet suomalaisista kokee haittoja toisen alkoholin käytön seurauksena.

Tämä oli jo 51. Ruisrock

Niiskuneidin jalkaansa tatuoinut tanskalainen MØ esiintyi toista kertaa Ruisrockissa.

Kun festari täyttää vuoden, on toinen tapahtuma. Kun festari täyttää 50 vuotta, on 51. tapahtuma.

Verohallinto: Osinko veronlaista tuloa, vaikka sitä ei maksettaisi rahana

Moni julkisen kaupankäynnin kohteena oleva yhtiö jakaa kuluvana vuonna osinkoa muuna kuin rahana (osingonjako in natura). Riippumatta siitä, maksetaanko osinko rahana vai esimerkiksi toisen yhtiön osakkeina, tulo on Verohallinnon mukaan osingonsaajan veronalaista osinkotuloa siten kuin tuloverolaissa säädetään.

Lämmin ja poutainen sää pitää vesistöjen vedenkorkeudet alhaalla

Sää jatkuu lämpimänä ja poutaisena mikä lisää haihduntaa ja pitää maaperän edelleen monin paikoin kuivana. Jokien virtaamat pysyvät pieninä.

Kuka saa kylmän kylvyn tänä vuonna?

Tapani Bastman Unikeko vuosimallia 2018.

Naantali valmistautuu jälleen Unikeonpäivän viettoon. Suomen ja valtakunnan virallinen unikeko heitetään mereen perinteitä noudattaen lauantaina 27. heinäkuuta kello 7 Naantalin vanhassa kaupungissa.

Sisävesien pintalämpötila lämpenemään päin

Kolea heinäkuun alku sai pintaveden lämpötilan laskemaan useilla havaintopaikoilla ajankohtaan nähden kylmemmäksi kuin aiemmin on mitattu. Esimerkiksi Haukivedellä ja Kyyvedellä pintaveden lämpötila oli poikkeuksellisen kylmää yhtäjaksoisesti seitsemän päivän ajan.

Vegånia saa seurakseen Ølfestin ja Vølumen

Suvi Kiukas on Vegånian tuottaja, Peetu Sillanpää vastaa

Kolmatta kertaa järjestettävä Vegånia-vegaaniruokafestivaali valloittaa jälleen Vanhan Suurtorin 2.–3. elokuuta. Festivaalin rinnalla on tänä vuonna kaksi uutta tapahtumaa: pienpanimotapahtuma Ølfest ja musiikkitapahtuma Vølume.

Luvassa keskinkertainen viljasato

Tämän vuoden viljasadon arvioidaan olevan keskimääräinen, eli 3,6 miljardia kiloa, kahden heikon satovuoden jälkeen. Rukiin sato-odotukset ovat runsaat, 140 miljoonaa kiloa, eli yli kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna.

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä ensi viikolla

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 22.–28. heinäkuuta.

Urheilu

Jälkipeli: Interin vahtien oma koutsi

Henrik Moisander on yksi Veikkausliigan kokeneimmista maalivahdeista. Hänet on valittu kahdesti sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Valmennus täyttää Jani Meriläisen arjen

Puukkokatsomo: Iso kuva ei muutu

Taika Koilahti.

Alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kisoista oli lupa odottaa enemmän kuin mitä saatiin. Suomen saldona oli yksi pronssi, jonka Ella Junnila toi korkeushypystä. Enempäänkin oli mahdollisuuksia, mistä kielii suomalaisten kymmenen pistesijaa.

Otteluanalyysi: Niin lähellä, mutta niin kaukana

Timo Furuholm ei jossitellut pelin jälkeen.

Harva siihen uskoi. Interin jatkopaikkaan jalkapalloilun Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Kööpenhaminalainen Bröndby kylvetti Interiä ensimmäisessä osaottelussa 4-1, joten olisi tarvittu ihmettä. Mutta ei siitä kauas jääty. Inter esitti kauden parastaan ja löi Bröndbyn Kupittaalla 2-0 (0-0). Kolmas maali olisi riittänyt, mutta sitä ei enää tullut. Bröndby etenkin jatkoon yhteismaalein 4-3.

Manuel ”Manu” Barnes Kristikan paitaan

Manuel Barnes.

Kristika Turku vahvistuu kausille 2019–21, kun 27-vuotias Manuel Barnes saapuu Turkuun kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Kristika, joka on Turun NMKY:n edustusjoukkue, pelaa koripalloilun 1A-divisioonassa.

Otto Schultz siirtyy loppukaudeksi TPS:stä Rauman Pallo-Iiroihin

Otto Schultz nähtiin viime kaudella myös SalPan paidassa.

Keskuspuolustaja Otto Schultz siirtyy loppukaudeksi TPS:stä Rauman Pallo-Iiroihin, kertoo FC TPS nettisivuillaan

Turkulainen Oliver Patama hakee mitaleja Tampereen down-urheilijoiden EM-kisoista

Suomi isännöi 26.–28. heinäkuuta ensimmäistä kertaa down-urheilijoiden arvokilpailuja, kun yleisurheilun ja pöytätenniksen avoimet Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään Tampereella. Yleisurheilukilpailut käydään Ratinan stadionilla Tampereen Pyrinnön järjestämänä ja pöytätennistä pelataan Varalan urheiluopistolla PT 75:n organisoimana.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.