Ohjelmistotalo Anders Innovationsissa tiedetään, että hyvä henki tietää parempaa tulosta

Anders Innovationsin teknologiajohtaja Frank Wikström (vas.) ja maajohtaja Mikko Kivistö pitävät henkilökuntaa yrityksen aarteena, josta tulee pitää huolta. Anders Innovationsin teknologiajohtaja Frank Wikström (vas.) ja maajohtaja Mikko Kivistö pitävät henkilökuntaa yrityksen aarteena, josta tulee pitää huolta. Kuva: Marianne Rovio

Great Place to Work Finlandin tekemän tutkimuksen pohjalta turkulainen ohjelmistotalo Anders Innovations osoittautui Suomen kolmanneksi parhaaksi työpaikaksi helmikuussa. Kesäkuun alussa yritys valikoitui samassa kyselyssä myös Euroopan parhaimmistoon sijalle 18 liki 3 000 yrityksen joukosta.

Andersin Suomen maajohtaja Mikko Kivistö kertoo, miten heillä panostetaan työntekijöiden hyvinvointiin.

– Great Place to Work-kysely perustuu työntekijöiden antamaan palautteeseen. Meille henkilökunta on todella tärkeää, joten siihen panostetaan täysillä. Ideana on se, että henkilökunta muistelee vielä siellä kiikustuolissa eläkkeellä, kuinka hauskaa täällä oli olla töissä. Pyrimme luomaan hyvää fiilistä ja hyvän työympäristön, Kivistö kertoo.

Yksi tärkeistä tekijöistä on rento ilmapiiri, mihin vaikuttaa Kivistön mukaan paljon uudenlainen johtamiskulttuuri.

– Olemme pyrkineet minimoimaan kaiken hierarkian. Kommunikoimme avoimesti ja vuorovaikutteisesti työyhteisössä. Varsinkaan asiantuntijaorganisaatiossa ei toimi vahva hierarkia, jota johdetaan voimakkaasti ylhäältä alas. Johtomme perustuu pikemminkin valmennukseen, kuin että käskettäisiin tehdä noin ja näin. Hyvä johtaja tarjoaa puitteet työlle ja antaa asiantuntijoiden päättää itse, kuinka tehdä parhaiten oma työnsä, Kivistö sanoo.

Kivistö pitää tärkeänä myös jokaisen työntekijän arvostusta ja ainutlaatuisuutta.

– Meillä on rento ilmapiiri olla töissä omana itsenään. Kunnioitamme sitä, että jokainen on oma yksilö ja persoonansa. Toimitiloissa voi tehdä töitä yhteisöllisesti, mutta mahdollisuus etätyöhön on myös. Erotumme kilpailijoistamme siinä, että lähes kaikki projektimme tehdään omalta toimistoltamme käsin, ei asiakkaan toimitiloissa.

Rekrytoinnissa panostetaan tarkkaan kuitenkin persoonaan, jotta työyhteisössä säilyy hyvä ilmapiiri.

– Rekrytointiprosessimme etenee vaiheittain, ja otamme huomioon myös hakijan persoonallisuuden. Myös tiimit saavat myös tutustua työnhakijaan rekrytointivaiheessa, ja arvioida sopiiko henkilö heidän tiimiinsä. Yhteisöllisyyden ja positiivisen työilmapiirin ylläpitäminen on erittäin tärkeää kaikkien työntekijöiden kannalta, Kivistö toteaa.

Lisäksi työntekijöille tarjotaan perusetuuksia lounasseteleistä kulttuuriseteleihin sekä yhteisiä aktiviteetteja.

– järjestämme varmaan joka toinen viikko jotain yhteistä tekemistä, illanistujaisista liikuntatapahtumiin. Järjestämme myös yhteisiä matkoja ja syksyllä lähdemme jälleen Puolaan. On kuin olisi matkalla ison kaveriporukan kanssa, Kivistö hymyilee.

Marianne Rovio

Tämä oli jo 51. Ruisrock

Niiskuneidin jalkaansa tatuoinut tanskalainen MØ esiintyi toista kertaa Ruisrockissa.

Kun festari täyttää vuoden, on toinen tapahtuma. Kun festari täyttää 50 vuotta, on 51. tapahtuma.

Verohallinto: Osinko veronlaista tuloa, vaikka sitä ei maksettaisi rahana

Moni julkisen kaupankäynnin kohteena oleva yhtiö jakaa kuluvana vuonna osinkoa muuna kuin rahana (osingonjako in natura). Riippumatta siitä, maksetaanko osinko rahana vai esimerkiksi toisen yhtiön osakkeina, tulo on Verohallinnon mukaan osingonsaajan veronalaista osinkotuloa siten kuin tuloverolaissa säädetään.

Lämmin ja poutainen sää pitää vesistöjen vedenkorkeudet alhaalla

Sää jatkuu lämpimänä ja poutaisena mikä lisää haihduntaa ja pitää maaperän edelleen monin paikoin kuivana. Jokien virtaamat pysyvät pieninä.

Kuka saa kylmän kylvyn tänä vuonna?

Tapani Bastman Unikeko vuosimallia 2018.

Naantali valmistautuu jälleen Unikeonpäivän viettoon. Suomen ja valtakunnan virallinen unikeko heitetään mereen perinteitä noudattaen lauantaina 27. heinäkuuta kello 7 Naantalin vanhassa kaupungissa.

Sisävesien pintalämpötila lämpenemään päin

Kolea heinäkuun alku sai pintaveden lämpötilan laskemaan useilla havaintopaikoilla ajankohtaan nähden kylmemmäksi kuin aiemmin on mitattu. Esimerkiksi Haukivedellä ja Kyyvedellä pintaveden lämpötila oli poikkeuksellisen kylmää yhtäjaksoisesti seitsemän päivän ajan.

Vegånia saa seurakseen Ølfestin ja Vølumen

Suvi Kiukas on Vegånian tuottaja, Peetu Sillanpää vastaa

Kolmatta kertaa järjestettävä Vegånia-vegaaniruokafestivaali valloittaa jälleen Vanhan Suurtorin 2.–3. elokuuta. Festivaalin rinnalla on tänä vuonna kaksi uutta tapahtumaa: pienpanimotapahtuma Ølfest ja musiikkitapahtuma Vølume.

Luvassa keskinkertainen viljasato

Tämän vuoden viljasadon arvioidaan olevan keskimääräinen, eli 3,6 miljardia kiloa, kahden heikon satovuoden jälkeen. Rukiin sato-odotukset ovat runsaat, 140 miljoonaa kiloa, eli yli kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna.

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä ensi viikolla

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 22.–28. heinäkuuta.

Vikingloton potti nousee 5,7 miljoonaan euroon

Vikinglotosta ei löytynyt täysosumia keskiviikon arvonnassa (kierroksella 29/2019), joten ensi viikolla potissa on noin 5,7 miljoonaa euroa.

Urheilu

Jälkipeli: Interin vahtien oma koutsi

Henrik Moisander on yksi Veikkausliigan kokeneimmista maalivahdeista. Hänet on valittu kahdesti sarjan parhaaksi maalivahdiksi.

Valmennus täyttää Jani Meriläisen arjen

Puukkokatsomo: Iso kuva ei muutu

Taika Koilahti.

Alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kisoista oli lupa odottaa enemmän kuin mitä saatiin. Suomen saldona oli yksi pronssi, jonka Ella Junnila toi korkeushypystä. Enempäänkin oli mahdollisuuksia, mistä kielii suomalaisten kymmenen pistesijaa.

Otteluanalyysi: Niin lähellä, mutta niin kaukana

Timo Furuholm ei jossitellut pelin jälkeen.

Harva siihen uskoi. Interin jatkopaikkaan jalkapalloilun Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Kööpenhaminalainen Bröndby kylvetti Interiä ensimmäisessä osaottelussa 4-1, joten olisi tarvittu ihmettä. Mutta ei siitä kauas jääty. Inter esitti kauden parastaan ja löi Bröndbyn Kupittaalla 2-0 (0-0). Kolmas maali olisi riittänyt, mutta sitä ei enää tullut. Bröndby etenkin jatkoon yhteismaalein 4-3.

Manuel ”Manu” Barnes Kristikan paitaan

Manuel Barnes.

Kristika Turku vahvistuu kausille 2019–21, kun 27-vuotias Manuel Barnes saapuu Turkuun kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Kristika, joka on Turun NMKY:n edustusjoukkue, pelaa koripalloilun 1A-divisioonassa.

Otto Schultz siirtyy loppukaudeksi TPS:stä Rauman Pallo-Iiroihin

Otto Schultz nähtiin viime kaudella myös SalPan paidassa.

Keskuspuolustaja Otto Schultz siirtyy loppukaudeksi TPS:stä Rauman Pallo-Iiroihin, kertoo FC TPS nettisivuillaan

Turkulainen Oliver Patama hakee mitaleja Tampereen down-urheilijoiden EM-kisoista

Suomi isännöi 26.–28. heinäkuuta ensimmäistä kertaa down-urheilijoiden arvokilpailuja, kun yleisurheilun ja pöytätenniksen avoimet Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään Tampereella. Yleisurheilukilpailut käydään Ratinan stadionilla Tampereen Pyrinnön järjestämänä ja pöytätennistä pelataan Varalan urheiluopistolla PT 75:n organisoimana.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.