Taide löysi nettikauppaan

Patrik ja Pia Edmanin Taiko-sivusto kokoaa taiteen ostajat ja myyjät saman katon alle. Patrik ja Pia Edmanin Taiko-sivusto kokoaa taiteen ostajat ja myyjät saman katon alle. Kuva: Marianne Rovio

Tekijät ja ostajat kohtaavat taidenettikauppa Taikossa

Turkulaiset Pia ja Patrik Edman haluavat helpottaa taiteen ostamisen sekä tarjota taiteilijalle mahdollisuuden myydä taidettaan netin välityksellä. Idea alkoi kehittyä heidän asuessaan Kööpenhaminassa, ja he huomasivat kuinka vaikea aitoja taideteoksia oli ostaa netissä. He halusivat ostaa tanskalaisen taitelijan teoksen netissä, mutta sellaisia ei ollut kaupan muuta kuin kangasprintteinä.

– Törmäsimme myöhemmin Suomessa samaan ongelmaan. Teimme PR- ja viestintäyrityksemme kautta nettisivuja eräälle helsinkiläiselle taiteilijalle. Hänellä oli todella paljon tauluja varastoissaan, mutta hän ei osannut myydä niitä. Monen taiteilijan kohdalla on itse asiassa sama ongelma, omaa sieluntyötään on vaikea myydä, ja mielellään sitä keskittyisi vain taiteen tekemiseen. On helpompi jättää myynti ammattilaisille. Tosin galleriavuokraukset tulevat usein myös hintavaksi, joten halusimme kehittää heille mahdollisen tavan myydä taidetta nettitaidekaupan myötä, koska sellaista ei ollut vielä olemassa tällaisena yhtenäisenä sivustona, kertoo Patrik Edman.

Näin syntyi Taiko vuonna 2016, joka tulee sanoista taide sekä ruotsinkielisestä sanasta konst. Sivustolla on myynnissä noin 550 taitelijan taideteoksia yhteensä noin 7 000.

– Taiko on japanilainen rumpu, ja sitä juuri haluamme tehdä rummuttaa taiteen puolesta ja tehdä siitä helppoa sekä ostajille että taiteilijoille itselleen. Tämän kautta heille ei tule muita kuluja kuin välityspalkkio myynnistä. Olemme luoneet markkinapaikan, jossa taitelija ja ostaja kohtaa. Se toimii samalla tavalla kun Nettiauto. Sivusto kokoaa ostajan ja myyjän saman katon alle, Patrik Edman lisää.

– Ostajan taas on puolestaan helppoa katsella tauluja netistä kotisohvalta tai vaikka bussissa istuessa, sanoo Pia Edman.

Pia Edman kertoo taidenettikauppa, että Taikon pyörittäminen on kokopäivätyö. Hänen mielestään se on myös sydämen asialla toimimista, koska tätä kautta he pystyvät edesauttamaan myös käsillä työtään tekevien taitelijoiden elämää.

– On hienoa, että voi auttaa taitelijoita tekemään myynnistä helpompaa, sillä näin he voivat saada helpommin elantoa. Myös ostajat ovat olleet tyytyväisiä, sillä he ovat lähettäneet kuvia ostamistaan tauluista omissa kodeissaan. Nykyään myös nuoret ovat alkaneet ostaa enemmän taidetta, koska moni haluaa kunnioittaa käsin tehtyä ja kestävää kehitystä. Yrityksiin hankitaan taidetta, koska erityisesti nuoret yritykset haluavat luoda viihtyisiä tiloja rekrytoinnin helpottamiseksi.

Edmanit tutustuivat aikoinaan Suomen Tietotoimiston vuosijuhlissa vuonna 2003, jossa he kumpikin olivat töissä toimittajina. Sen jälkeen he menivät vuoden päästä kihloihin ja siitä vuoden kuluttua naimisiin. Nyt heillä on myös kaksi poikaa. Heillä on ollut yhdessä myös PR- ja viestintäyritys ja Taikoa he pyörittävät yrityksensä Demosarte Oy:n myötä.

Marianne Rovio

Kadunrakennustyö Linnankadulla yöaikaan tiistaista torstaihin

Kadunrakennus- ja kaapelityö sulkee toisen ajokaistan ajoittain Linnankadulla, välillä Veistämönkuja–Sairashuoneenkatu, kahtena seuraavana yönä kello 22 alkaen. Ajokaistat avataan liikenteelle viimeistään kello 6 seuraavana aamuna. Alueella poikkeava nopeusrajoitus 30 km/h. Haittaa molemmissa ajosuunnissa. Paikalla liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Sairaanhoitopiiri mukaan Paimion parantolan säätiöön

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti tiistaina 20. elokuuta osallistua Paimion parantolan säilymisen turvaavan säätiön perustamisen valmisteluun. Sairaanhoitopiirin lisäksi säätiön perustajiksi ovat tulossa Suomen valtio, Alvar Aalto Säätiö ja Paimion kaupunki, sekä mahdollisesti muita sopivaksi katsottavia tahoja. Lopullisesti peruspääoman luovuttamisesta säätiöön päättää sairaanhoitopiirin valtuusto marraskuun lopussa.

Airiston turman tutkinta etenee

Poliisi on jatkanut Airiston veneonnettomuuden tutkintaa. Tässä vaiheessa on selvää, että molempia osapuolia käsitellään tutkinnassa moottoriveneinä, koska moottoripurjehtija kulki tapahtumahetkellä konevoimalla. Molempien osapuolten velvollisuudet ovat siis olleet yhtäläiset.

Kaahailija työllisti poliisia Paimiossa maanantai-iltana

Moottoripyöräpoliisi mittasi 19. elokuuta kello 23.32 Paimiossa tiellä numero 110 henkilöautolle nopeuden 158 kilometriä tunnissa. Tiellä oli suurin sallittu nopeus 80 kilometriä tunnissa. Auton kuljettajana oli 18-vuotias mies. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Autossa oli kaksi matkustajaa. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Digitalisaatio haastaa matkailuyritykset

Turun seudun matkailuyritykset kaipaavat tukea digitaalisen myynnin ja markkinoinnin osaamiseen, palveluiden tuotteistamiseen ja ympärivuotisuuden kehittämiseen. Turku Science Park Oy järjestää syksyllä alan toimijoille suunnattuja maksuttomia valmennuspäiviä.

Käymäläjätteen imutyhjennysverkosto vaatii kehittämistä

Septitankin tyhjennystä Kustavin Parattulassa.

Moni veneilijä tyhjentää edelleen käymäläjätteensä satunnaisesti suoraan mereen. Syy ei kuitenkaan ole veneilijöiden välinpitämättömyydessä, vaan imutyhjennyspaikkojen puutteessa, väärässä sijainnissa, huonossa kunnossa tai puutteellisissa käyttöohjeissa. BATSECO-BOAT-projektissa on selvitetty veneilijöiden tarpeita ja parannetaan imutyhjennyspalveluita koko keskisen Itämeren alueella.

Väitös: Suomalaiset varhaiskasvattajat hyödyntävät vanhempia vähemmän kuin turkkilaiset kollegansa

Turun yliopistossa väittelevä Sevcan Hakyemez Paul selvitti kasvatustieteen alaan kuuluvassa väitöstutkimuksessaan varhaiskasvattajien näkemyksiä vanhempien osallistumisesta lastensa varhaiskasvatukseen kahdessa erilaisessa kulttuurissa, Turkissa ja Suomessa. Tutkimuksessa selvisi, että siinä missä molempien maiden varhaiskasvattajat pitävät vanhempien osallistumista tärkeänä, Suomessa varhaiskasvattajat kokevat vanhempien osallisuuden suurimmaksi esteeksi ajan puutteen.

Avoimia työpaikkoja toisella vuosineljänneksellä suunnilleen yhtä paljon kuin vuosi sitten

Avoimia työpaikkoja oli vuoden toisella neljänneksellä 50 900, kun vuotta aiemmin määrä oli 49 500. Määräaikaisten ja osa-aikaisten työpaikkojen osuudet kaikista avoimista työpaikoista pienenivät vuodentakaiseen verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilastosta ja kuvaavat kesäkuun ensimmäisen päivän tilannetta.

Koulujen alku ei rauhoittanut liikennettä – 123 kuljettajaa väliaikaiseen ajokieltoon

Poliisi valvoi liikennettä koulujen lähistöillä erityisesti koulupäivien alkamisen ja päättymisen aikoihin viime ja sitä edellisellä viikolla, jolloin koulut alkoivat. Valvontaan käytettiin 2 400 työtuntia. Valvonnassa havaittiin runsaasti ylinopeuksia sekä turvavöiden käyttämisen laiminlyöntejä sekä muita rikkeitä.

Kaupunki
Urheilu

Otteluanalyysi: TPS hölmöili, MYPA nousi kahden maalin takaa tasapeliin

Jussi-Pekka Rämä.

Jumbojoukkue MYPA on noussut TPS:n peikoksi jalkapallon Ykkösessä. Kouvolalaiset nousivat Kupittaalla kahden maalin tappioasemasta tasapeliin 2-2 (1-0), eivätkä olleet kovin kaukana edes voitosta. Joukkueet ovat kohdanneet kolmasti. Kummallakin on yksi voitto, kerran on pelattu tasan. MYPA:lla on 11 pistettä, joista se on saanut TPS-peleistä neljä eli yli kolmanneksen. Saldo on hämmästyttävä.

Kalle Samoojan kisa Tsekissä mollivoittoiseen päätökseen

Turkulaisgolffari Kalle Samooja sijoittui jaetulle 51. sijalle Euroopan Tourin Tsekin kilpailussa. Samoojan neljän kierroksen yhteistulos oli 283 lyöntiä eli viisi alle parin.

TPS Salibandy palkittiin viime kauden Salibandyteosta

TPS Salibandy palkittiin lauantaina 17. elokuuta Lempäälän Ideaparkissa kauden 2018-2019 Salibandyteosta. Palkinnon perusteena oli ennen kaikkea kohentunut ottelutapahtuma.

TPS lainaa Isiguzon Savonlinnaan

HC TPS on lainannut puolustaja Bernard Isiguzon Mestiksessä pelaavaan SaPKoon. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi.

NHL:n työsulkukausi 2012–13 toi Mestikseenkin suuren maailman tuulia

Jesse Winchester poikkesi Kupittaan valoissa NHL:n työsulkukaudella 2012-13.

Vaikka kiekkokausi ei päättyisikään mestaruusjuhliin, saattaa kaudesta muodostua ikimuistoinen. Näin kävi Tuton urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolalle NHL:n työsulkukaudella 2012–13.

Puukkokatsomo: Kiinnostavia änäriasetelmia

NHL-kauden alkuun on vielä vajaat pari kuukautta, mutta laineet taalakaukaloiden ympärillä lyövät jo korkeina. Vastikään pohjoisamerikkalaisessa mediassa ryöpytettiin Rasmus Ristolaista TSN:n toimittajan toimesta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.