Taide löysi nettikauppaan

Patrik ja Pia Edmanin Taiko-sivusto kokoaa taiteen ostajat ja myyjät saman katon alle. Patrik ja Pia Edmanin Taiko-sivusto kokoaa taiteen ostajat ja myyjät saman katon alle. Kuva: Marianne Rovio

Tekijät ja ostajat kohtaavat taidenettikauppa Taikossa

Turkulaiset Pia ja Patrik Edman haluavat helpottaa taiteen ostamisen sekä tarjota taiteilijalle mahdollisuuden myydä taidettaan netin välityksellä. Idea alkoi kehittyä heidän asuessaan Kööpenhaminassa, ja he huomasivat kuinka vaikea aitoja taideteoksia oli ostaa netissä. He halusivat ostaa tanskalaisen taitelijan teoksen netissä, mutta sellaisia ei ollut kaupan muuta kuin kangasprintteinä.

– Törmäsimme myöhemmin Suomessa samaan ongelmaan. Teimme PR- ja viestintäyrityksemme kautta nettisivuja eräälle helsinkiläiselle taiteilijalle. Hänellä oli todella paljon tauluja varastoissaan, mutta hän ei osannut myydä niitä. Monen taiteilijan kohdalla on itse asiassa sama ongelma, omaa sieluntyötään on vaikea myydä, ja mielellään sitä keskittyisi vain taiteen tekemiseen. On helpompi jättää myynti ammattilaisille. Tosin galleriavuokraukset tulevat usein myös hintavaksi, joten halusimme kehittää heille mahdollisen tavan myydä taidetta nettitaidekaupan myötä, koska sellaista ei ollut vielä olemassa tällaisena yhtenäisenä sivustona, kertoo Patrik Edman.

Näin syntyi Taiko vuonna 2016, joka tulee sanoista taide sekä ruotsinkielisestä sanasta konst. Sivustolla on myynnissä noin 550 taitelijan taideteoksia yhteensä noin 7 000.

– Taiko on japanilainen rumpu, ja sitä juuri haluamme tehdä rummuttaa taiteen puolesta ja tehdä siitä helppoa sekä ostajille että taiteilijoille itselleen. Tämän kautta heille ei tule muita kuluja kuin välityspalkkio myynnistä. Olemme luoneet markkinapaikan, jossa taitelija ja ostaja kohtaa. Se toimii samalla tavalla kun Nettiauto. Sivusto kokoaa ostajan ja myyjän saman katon alle, Patrik Edman lisää.

– Ostajan taas on puolestaan helppoa katsella tauluja netistä kotisohvalta tai vaikka bussissa istuessa, sanoo Pia Edman.

Pia Edman kertoo taidenettikauppa, että Taikon pyörittäminen on kokopäivätyö. Hänen mielestään se on myös sydämen asialla toimimista, koska tätä kautta he pystyvät edesauttamaan myös käsillä työtään tekevien taitelijoiden elämää.

– On hienoa, että voi auttaa taitelijoita tekemään myynnistä helpompaa, sillä näin he voivat saada helpommin elantoa. Myös ostajat ovat olleet tyytyväisiä, sillä he ovat lähettäneet kuvia ostamistaan tauluista omissa kodeissaan. Nykyään myös nuoret ovat alkaneet ostaa enemmän taidetta, koska moni haluaa kunnioittaa käsin tehtyä ja kestävää kehitystä. Yrityksiin hankitaan taidetta, koska erityisesti nuoret yritykset haluavat luoda viihtyisiä tiloja rekrytoinnin helpottamiseksi.

Edmanit tutustuivat aikoinaan Suomen Tietotoimiston vuosijuhlissa vuonna 2003, jossa he kumpikin olivat töissä toimittajina. Sen jälkeen he menivät vuoden päästä kihloihin ja siitä vuoden kuluttua naimisiin. Nyt heillä on myös kaksi poikaa. Heillä on ollut yhdessä myös PR- ja viestintäyritys ja Taikoa he pyörittävät yrityksensä Demosarte Oy:n myötä.

Marianne Rovio

600 puutarhaa odottaa vierailijoita 7. heinäkuuta

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina järjestetään jälleen Avoimet puutarhat -päivä, jolloin avautuu yli 600 ainutkertaista puutarhakohdetta ympäri Suomea. Puutarhat ovat avoinna 7. heinäkuuta kello 12–17. Kohteisiin voi tutustua etukäteen täällä .

Liikunta suojaa tehokkaasti hengenvaaralliselta aivoverenvuodolta

Suomalaistutkimus osoittaa, että jo puoli tuntia kevyttä liikuntaa viikossa suojaa tehokkaasti tappavimmalta aivoverenkiertohäiriöltä, lukinkalvonalaiselta aivoverenvuodolta.

Käsityöläismuseo viettää syntymäpäivää makeissa merkeissä

Marsipaanit ovat vanhan ajan jouluherkkuja.

Juhlia vietetään 29. kesäkuuta, jolloin luvassa on monia entisajan herkkuja. Myynnissä on muun muassa vanhan ajan kirkkokaramelleja, nekkuja, lakuja ja käsintehtyä suklaata.

Yleisökaivaukset johdattelevat arkeologin työhön

Aboa Vetus & Ars Novan arkeologit tekevät läpi kesän arkeologisia kaivauksia museon sisäpihalla, Itäisen Rantakadun ja Nunnankadun kulmauksessa. Tutkimuskohteena on keskiaikaisen kivitalon raunio ja sen pihamaa.

Immunologien löydös avaa uusia käyttömahdollisuuksia vasta-ainehoidoille

Turun yliopiston tutkijat ovat tunnistaneet reitin, jonka avulla ihon alle annostellut vasta-aineet kulkevat sekunneissa imusolmukkeen sisään. Löydös mahdollistaa elimistön puolustusjärjestelmän paikalliset täsmähoidot.

Vesijohtotyö Rasintiellä ensi vuoden kesäkuuhun saakka

Viemäri- ja vesijohtotyö haittaa liikennteetä Hämeen valtatien ja Rasintien risteysalueelta 26. kesäkuuta alkaen. Työt alueella kestävät 30. kesäkuuta 2020 saakka.

Fölin työmatkalinjojen liikenne harvenee heinäkuussa

Linjat 58, 91 ja 93 lopettavat liikennöinnin kesätauon ajaksi maanantaina 1. heinäkuuta. Linjoilla 80, 90 ja 92 siirrytään samalla harvennettuun aikatauluun.

Talent Call Turku -kisan voittajat valittu

Osaajapulan helpottamiseksi järjestetyn Talent Call Turku -kutsukilpailun voittajat on valittu yli 1 000 hakemuksen joukosta. Voittajat saapuvat perheineen elokuussa Turkuun tutustumaan seudun työnantajiin ja arkielämään.

Tonttumäellä nostetaan heinää seipäille heinäkuussa

Perinteiset heinätalkoot järjestetään Tonttumäellä torstaina 11. heinäkuuta kelloo 10–15. Heinä niitetään talkoita varten hevosvetoisella niittokoneella maanantaina 8. heinäkuuta kello 10 alkaen.

Urheilu

Otteluanalyysi: VPS haki arvokkaan pisteen Kupittaalta

Petri Vuorinen ja Jose Riveiro.

Tiedossa oli, ettei VPS ole mikään heittopussi, vaikkei se ole kyennyt voittamaan vielä peliäkään jalkapalloilun Veikkausliigassa. Inter ei hallitsi avausjaksoa mielin määrin, mutta kykeni maalintekoon vain kerran. Toiselle jaksolle juoksi piristynyt VPS, joka otti pelin haltuunsa pitkiksi toveiksi. Kaksijakoinen ottelu päättyi 1-1 (1-0), vaikka molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus iskeä voittomaali.

Inter ei saa helppoja pisteitä VPS:ltä

Interin edellinen kotivoitto on toukokuulta, kun KuPS kaatui Kupittaalla.

Kun Veikkausliiga tiistai-iltana jatkuu, Interillä on selvä tavoite. Kotiottelusta VPS:ää vastaan kolme pistettä ja sarjan kärkipaikka edelleen hallussa riippumatta siitä mitä takana väijyvä nelikko – Honka, Ilves, KuPS ja HJK – omissa otteluissaan tekee.

Palloliitto investoi seuroihin kaksi miljoonaa euroa

Palloliiton liittohallitus kokoontui juhannuksen alla kokoukseen, jossa hallitus päätti talenttivalmennustukea saavista seuroista sekä uuden HatTrick -avustuksen avaamisesta hakuun kesällä. Kokonaissumma näille kahdelle hankkeelle on kaksi miljoonaa euroa.

Liput Inter-Brønby-otteluun myynnissä

FC Inter kohtaa tanskalaisen Brønby IF:n Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen on Tanskassa 11. heinäkuuta. 18. heinäkuuta joukkueet kohtaavat toisessa osaottelussa Kupittaalla. Ottelu Kupittaalla alkaa kello 18.30.

Åboraakkeli: Kisaodotus jatkuu Turussa

Jääkiekon MM-kisojen 2022 pääpelipaikka on Tampereelle rakentuva uusi suurhalli, joka valmistuu 2021.

U16-pojat Baltic Cupiin

U16-poikien maajoukkue matkaa juhannuksen jälkeisellä viikolla perinteiseen Baltic Cupiin, joka pelataan tänä vuonna Virossa 29. kesäkuuta–2. heinäkuuta. FC Interistä mukaan joukkueeseen on valittu 2003-syntyneet Tegra Mukuna ja Linus Rönnberg . Lisäksi varasijalle on nimetty Interin Jasper Yrjas . TPS:stä mukana on Onnipekka Pajula . Suomi kohtaa Baltic Cupissa Viron, Latvian ja Liettuan.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.