Etnofest soi ja tanssii jälleen Varissuolla

Paleface. Paleface. Kuva: Joni Sarkki

Tulevana lauantaina Varissuon Pelttarin kentälle levittäytyy suosittu monikulttuurinen ilmaistapahtuma Etnofest. Tapahtumassa kuullaan tanssittavia lattari- ja reggaetonrytmejä Kachao Manilta ja pääesiintyjänä lavalle nousee Varissuo-musikaalinkin kirjoittajana toiminut räppäri Paleface.

Varissuon ilmainen festarihelmi Etnofest järjestetään jo kuudetta kertaa lauantaina 18. toukokuuta kello 15–19. Luvassa on monikulttuurista ohjelmaa, musiikkia, tanssia, työpajoja ja ravintolapäivän myötä myös makoisia herkkuja useista eri maista kuten vaikkapa Ukrainasta, Nepalista ja Nigeriasta.

– Pääesiintyjäksi on tänä vuonna saatu huikea räppäri Paleface, joka valikoitui pitkälti myös sen vuoksi, että hän oli toinen tekstinkirjoittaja suositussa Varissuo-musikaalissa, tapahtuman koordinaattori, Turun nuorisopalveluiden kansainvälisen ja monikulttuurisen toiminnan ohjaaja Marika Gustafsson kertoo.

Palefacen ja turkulaistuneen kuubalaismuusikon Kachaomanin lisäksi musiikkia kuullaan pietarilaiselta Karelia-bändiltä. Varman kesätunnelman tuovat showllaan myös upeat Samba Cariocan tanssijat ja muusikot.

Etnofest on kasvanut merkittävästi vuosien varrella. Siitä on tullut alueellisesti tärkeä tapahtuma, jonne tullaan kauempaankin.

– Varissuo on ylpeästi Suomen monikulttuurisin alue. Etnofest rakentaa siltoja ihmisten, kulttuurien ja eri väestöryhmien välillä yhdessä tekemisen ja kokemisen kautta, sanoo Gustafsson.

Kirjasto järjestää Minimielenosoitus paremman Turun puolesta -työpajan, jossa voi kertoa, millaisessa Turussa haluaisi tulevaisuudessa asua. Työpajassa taiteillaan iskulauseita paremman maailman ja paremman Turun puolesta, ja pajaan voivat osallistua myös perheen pienimmät. Työpajatekemisen lisäksi pisteellä voi vaikka runoilla Blackout-poetryn hengessä – siinä uutta runoa nousee esiin toisen tekstin sanoista.

Tyttöjen talo tuo Etnofestiin tällä kertaa korttityöpajan ja nuorten pitämän munkkikahvilan, josta voi ostaa munkkeja ja mehua.

– Lisäksi paikalla on nuorisopalveluiden Nuokkaribiili hauskoine sumopukuineen ja jättinyrkkeilyhanskoineen ja Yhdessä-yhdistyksen teltta, jossa voi pelata mielen hyvinvointiin liittyviä pelejä. Katariinan seurakunta tuo paikalle pomppulinnan, hengailualueen ja helmikoruaskartelua, nuorisotilan ohjaaja Amina Marouf kertoo.

Namikalta on koripalloa, Varsinais-Suomen MLL:ltä korupaja ja alueella on myös muun muassa ghanalaisten tuotteiden myyntiä, glitterkasvomaalausta ja jättisaippuakuplia, joten paljon kiinnostavaa on kaikenikäisille.

– Varissuon kaltaisista kansainvälisistä lähiöistä nousee uudenlaista kaupunkikulttuuria. On hienoa olla mukana nostamassa lähiön profiilia ja näyttää, että Varissuo on paikka, jossa yhteisöllisyys, luovuus ja kulttuuri kukoistavat, Terhi Toppala Yhdessä-yhdistyksestä sanoo.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Vanhalla Hämeentiellä tehdään jyrsintä- ja päällystystöitä

Jyrsintä- ja päällystystöitä tehdään useassa eri kohteessa eri puolilla kaupunkia. Vanhalla Hämeentiellä Chorellinkadun ja Karjakadun välillä työt kestävät noin viikon keskiviikosta alkaen.

Kike Elomaa hallitusneuvottelijoille: Älkää myykö maatamme

Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa (ps.) on huolissaan tulevan vaalikauden talouslinjasta. Elomaan mukaan hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.) on antanut ymmärtää, että rahaa riittäisi hyvin pitkän vaalilupauslistan lunastamiseksi.

Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla

Pysäköintisäännöt ja pysäköintitaidot ovat monella hukassa. Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla. Puhutaan kymmenistä tuhansista kolareista vuodessa.

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Keskittyminen kiihtyy entisestään

Turun seutu on yksi Suomen kolmesta merkittävästä kasvukeskuksesta.

Miltä Suomi näyttää vuonna 2040.? Mikäli ennusteisiin on uskominen, väestö keskittyy entistä enemmän ja kiihtyvällä vauhdilla etelän kasvukeskuksiin eli suurten kaupunkien työssäkäyntialueille. Muu maa autioituu.

Vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi nimettiin turkulainen Päivi Mattila

Turun hätäkeskuksessa vuoromestarina toimiva Päivi Mattila on valittu vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi. Mattila johtaa hätäkeskuksen salitoimintaa vankalla ammattitaidolla ja rautaisilla hermoilla.

Uutuusteos Time of My Life johdattaa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle

Aurinkobaletin syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Syksyn ensi-iltateoksena on 1980-luvun kuumalle tanssilattialle tempaiseva, Sanna Silvennoisen ohjaama, Time of My Life . Ohjelmistossa jatkavat lastenteos Todellinen prinssi ja tanssisatu Snödrottningen – Lumikuningatar .

Espanjan suurlähettiläs vierailulla Turussa

Luis Tejada Chacón ja Jussi Hakala.

Espanjan suurlähettiläs Luis Tejada Chacón on keskiviikkona ollut vierailulla Turussa. Suurlähettilään vierailua isännöi muun muassa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja, Espanjan kunniakonsuli Jussi Hakala .

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!