Pannaan rasva tirisemään

Studiovastaava ja pääkouluttaja Riina Tuokko Hypoxi-pyörän kyydissä. Hoidon aikana laite suljetaan tiiviiksi ja laitteessa pyöräillään kevyesti ilmanpaineeltaan vaihtelevissa olosuhteissa. Studiovastaava ja pääkouluttaja Riina Tuokko Hypoxi-pyörän kyydissä. Hoidon aikana laite suljetaan tiiviiksi ja laitteessa pyöräillään kevyesti ilmanpaineeltaan vaihtelevissa olosuhteissa. Kuva: Henriikka Fingerborg

Kohdennettua rasvanpolttoa Hypoxilla

Turun Hypoxi-studiolla näkyy lähestyvä kesä, kesäkelien lähestyessä moni tuskailee liikakilojen kanssa, tai haluaisi kiinteytystä vartaloonsa. Muutama asiakas makaa HDC-puvun sisällä, neljänsadan ilmakuplan aktivoiden pintaverenkiertoa ja vilkastuttaen aineenvaihduntaa.

Toiset polkevat laitteissa kevyesti kuntopyörää, joka on suljettu korsetilla tiiviiksi. Normaalisti naisten painonpudotus kohdentuu usein paljolti ylävartaloon. Rasva vähenee kasvoista ja rinnoista. Naisille tyypillinen vartalonmuoto on päärynävartalo ja ylimääräinen rasva kertyy pääasiassa alavartaloon, lantiolle, reisiin ja pakaroihin. Näiltä alueilta rasvaa on erittäin vaikea polttaa tehokkaasti perinteisin laihdutusmenetelmin.

Riina Tuokko, studiovastaava ja Hypoxin pääkouluttaja ajautui Hypoxi pariin aikanaan omien kokeilujensa kautta.

– Liikunnanohjaajana ja personal trainerina hain apua asiakkaiden tiettyjen alueiden kiinteytysongelmiin. Verenkierto on juuri lantiolla, reisissä ja pakaroiden alueella heikko johtuen hormonaalisista tekijöistä. Kun kokeilee vaikkapa pakaroita tavallisen liikunnan jälkeen, ne voivat olla kylmät vaikka lihakset olisivatkin lämpimät, Tuokko sanoo.

Tuokko kertoo, että Hypoxi polttaa rasvaa täysin luonnollisesti kevyen rasvanpolttoliikunnan ansioista. Liikunnan aikana rasvahappoja vapautuu kehon energiantarpeen mukaan ja rasvaa palaa lihaksissa sekä metaboiloituu maksan toiminnasta. Vaihtelevan ilmanpaineen yhdistäminen liikuntaan auttaa kohdistamaan rasvanpolton toivotulle alueelle, alueen optimoidun verenkierron ansiosta.

Aloitamme yhdistelmähoidon kokeilun HDC-puvulla, joka toimii alkulämmittelynä. Parinkymmenen minuutin alkulämmittelyn aikana ehdin hieman torkahtaakin, sillä kuplapuku on mukava ja rentouttava kokemus. Ilmakuplien tarkoitus on aktivoida pintaverenkiertoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa vaihtelevan ilmanpaineen avulla. Säännöllisen harjoittelun tuloksena voidaan saavuttaa kimmoisampi ja joustavampi iho.

– Yhdistelmäterapia, jossa yhdistetään HDC-hoito rasvanpolttolaitteeseen on ihanteellinen kun tavoitteena on vähentää selluliiittia, Tuokko täsmentää.

Seuraavaksi saan kavuta pyörän selkään, päälläni erikoisvalmisteinen korsetti, joka pitää paineenvaihtelut laitteen sisällä. Treenin aikana ei ole tarkoitus huhkia hiki päässä, vaan pyöräillä kevyesti. Tuokko neuvoo hörppimään välillä myös vettä, ettei nestehukka pääse iskemään. Puolen tunnin kuluttua laite piippaa ja laite avataan. Vaikka polkeminen oli kevyttä, tuli alavartaloon yllättävänkin lämmin. Olo on kuin kovemmankin treenin jälkeen.

Samana päivänä ei suositella enää toista treeniä, ja hiilihydraattien nauttimista pitäisi vältellä muutama tunti parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Vettä on syytä juoda runsaasti, jotta välttää nestehukan tuoman heikon olon ja aineenvaihdunta pysyy hyvin toiminnassa.

Henriikka Fingerborg

Mielipide: Vastuuton talouspolitiikka lopetettava

Turun taloustilanne on erittäin huono. Uusimpien tietojen mukaan kaupungin budjettialijäämän ennustetaan kasvavan yli 150 prosenttia suunniteltua suuremmaksi. Kaupunki käyttää jatkuvasti rahaa, jota sillä ei ole. Tämä ei voi jatkua.

Kytke lämmitys pois päältä viimeistään nyt

Lämmityksen säätöventtiileissä on aina pieni läpivirtaus, joka tuo lämmitysverkostoon lämmintä vettä. Lämmityksen automatiikka huolehtii siitä, että säätöventtiilit ovat Kiinni-asennossa, mutta se ei vielä riitä. Lämmityksen poiskytkeminen edellyttää niin sanotun kesäsulun sulkemista tai lämmitysverkoston kiertovesipumpun pysäyttämistä. Poiskytkeminen ei vaikuta lämpimään käyttöveteen.

Merkityksellinen työ nuorille tärkeää

Tuore Suomalaisen Työn Liiton teettämä tutkimus selvitti nuorten arvoja ja asenteita työhön osana Onhan siinä Avainlippu -kampanjaa. 15–24-vuotiaille nuorille mahdollisuus tehdä itseä kiinnostavaa työtä nousi kaikkein tärkeimmäksi asiaksi, kun selvitettiin, minkä asioiden saavuttaminen on suomalaisille tärkeää. 62 prosenttia nuorista piti mahdollisuutta tehdä itseä kiinnostavaa työtä erittäin tärkeänä.

Halisten sillan erikoistarkastus sulkee ajokaistan alkuviikolla

Halisten sillan erikoistarkastus sulkee ajokaistan 17.-19. kesäkuuta kello 8-22. Paikalla on tilapäiset liikennevalot. Nopeusrajoituksena on 30 kilometriä tunnissa. Työstä on haittaa molempiin ajosuuntiin. Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Turku kiinnostaa kansainvälisiä osaajia

Suomen ensimmäinen talent-kutsukilpailu Talent Call Turku sai yli 1 000 hakemusta 75 eri maasta. Hakijoista viisi saa perheineen kutsun saapua elokuussa Turkuun tutustumaan seudun työnantajiin ja arkielämään. Turku Science Park Oy:n, Turun kaupungin ja Business Finlandin järjestämä haku kilpailuun osoitti, että kiinnostuneita osaajia olisi Suomeen tulossa.

Kortiton rattijuoppo kiinni Ratapihankadulla

Poliisipartio pysäytti lauantaina kello 23.53 Turussa Ratapihankadulla henkilöauton, jota kuljetti vuonna 1979 syntynyt mies.

Trendikkäämmin syksyn puutarhatöissä

Fiskars ja suomalainen muoti- ja tekstiilisuunnittelija Maria Korkeila lanseeraavat yhteistyömalliston, joka sisältää puutarhanhoitoon suunniteltuja, nykyaikaisia työvaatteita ja asusteita. Fiskars by Maria Korkeila -mallisto esitellään tammikuussa 2020 Italian Firenzessä järjestettävässä Pitti Uomossa, ja mallisto saapuu valittuihin kauppoihin keväällä 2020.

Terassit ennen mittumaaria kesäkuntoon

Kesäkuun alku on paras aika laittaa kodin parvekkeet ja terassit kesäkuntoon. Helppous ja koko kesän toimivuus ovat valttia istutuksen suunnittelussa. Niihin voi vaikuttaa parhaiten perustamisvaiheessa. Hanki reilunkokoisia ruukkuja, jolloin kastelu ja lannoitus onnistuvat varmimmin. Istutusvaiheessa ruukkuseokseen lisätään pitkäaikaislannoitetta.

Nainen soitti aiheettomasti 51 kertaa hätäkeskukseen, päätyi poliisin huomaan

Turun pääpoliisiaseman suojiin päätyi lauantai-illalla vuonna 1978 syntynyt nainen. Hän oli lauantaina puolenyön ja kello 19.40:n välillä soittanut hätäkeskukseen 51 aiheetonta puhelua.

Urheilu

Åboraakkeli: Kahden kauppa?

Jalkapallon Ykköstä on ehditty pelata vajaa kolmannes, mutta jo nyt näyttää siltä, että kärkitaistosta on tulossa kahden kauppa. Haka ja TPS ovat erottumasta muusta ryhmästä.

Jälkipeli: Ilmojen halki käy laskuvarjohyppääjän tie

Tandemhyppy on nopein tapa kokea laskuvarjohypyn huumaa. Ville Pulkkinen (vas.) pääsi polttareidensa kunniaksi hyppäämään taivaalta alas. Turun Laskuvarjourheilijoiden hyppymestari Matti Pahikkala huolehti käytännön järjestelyistä ja turvallisuudesta. Ilo oli yhteinen, kun elämys oli täydellinen.

Mieli tyhjenee kaikesta muusta. Hyppääjä elää vain siinä hetkessä. Näin kuvaa laskuvarjohyppääjä Niko Kiviniemi harrastustaan. Laskeutuminen ilmojen halki koukuttaa nopeasti.

Maalikuningas Heikki Suhosen tarina kirjaksi elokuussa – luvassa paljastus kohuttujen TPS-potkujen syistä

Heikki Suhosesta kertova kirja ilmestyy 15. elokuuta.

Iso pala turkulaista urheiluhistoriaa lyödään elokuussa koviin kansiin, kun jalkapallolegenda Heikki Suhosesta kertova Super-Hessu – Maalikuningas ilmestyy.

Otteluanalyysi: MuSa hyödynsi TPS:n virheet

Voittomaalin tehneellä Taiki Kagayamalla oli syytä hymyyn pelin jälkeen.

TPS kärsi kauden toisen kotitappionsa, kun MuSa kävi hakemassa pisteet Kupittaan perjantai-illasta. Porilaiset eivät esittäneet säkenöivää pelaamista, mutta käyttivät paikkansa tehokkaasti ja puolustivat uhrautuvasti. Palloseura esiintyi kotiyleisön edessä hengettömästi, mikä jättää paljon pohdittavaa jatkoon.

FC TPS kunnioittaa Wahlstenin muistoa

Juhani Wahlsten menehtyi maanantaina 81 vuoden iässä.

FC TPS kunnioittaa perjantain kotiottelussaan 14. kesäkuuta Juhani "Juuso" Wahlstenin muistoa.

Petteri Nummelinista jääkiekkoleijona numero 253

Petteri Nummelin (oikealla) nousee isänsä Timon rinnalle jääkiekkoleijonaksi.

Suomen Jääkiekkomuseon aatelointitoimikunnan puheenjohtaja Jari Kurri on julkistanut vuoden 2019 Jääkiekkoleijonat ja elämäntyöpalkinnon saajat.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.