Pannaan rasva tirisemään

Studiovastaava ja pääkouluttaja Riina Tuokko Hypoxi-pyörän kyydissä. Hoidon aikana laite suljetaan tiiviiksi ja laitteessa pyöräillään kevyesti ilmanpaineeltaan vaihtelevissa olosuhteissa. Studiovastaava ja pääkouluttaja Riina Tuokko Hypoxi-pyörän kyydissä. Hoidon aikana laite suljetaan tiiviiksi ja laitteessa pyöräillään kevyesti ilmanpaineeltaan vaihtelevissa olosuhteissa. Kuva: Henriikka Fingerborg

Kohdennettua rasvanpolttoa Hypoxilla

Turun Hypoxi-studiolla näkyy lähestyvä kesä, kesäkelien lähestyessä moni tuskailee liikakilojen kanssa, tai haluaisi kiinteytystä vartaloonsa. Muutama asiakas makaa HDC-puvun sisällä, neljänsadan ilmakuplan aktivoiden pintaverenkiertoa ja vilkastuttaen aineenvaihduntaa.

Toiset polkevat laitteissa kevyesti kuntopyörää, joka on suljettu korsetilla tiiviiksi. Normaalisti naisten painonpudotus kohdentuu usein paljolti ylävartaloon. Rasva vähenee kasvoista ja rinnoista. Naisille tyypillinen vartalonmuoto on päärynävartalo ja ylimääräinen rasva kertyy pääasiassa alavartaloon, lantiolle, reisiin ja pakaroihin. Näiltä alueilta rasvaa on erittäin vaikea polttaa tehokkaasti perinteisin laihdutusmenetelmin.

Riina Tuokko, studiovastaava ja Hypoxin pääkouluttaja ajautui Hypoxi pariin aikanaan omien kokeilujensa kautta.

– Liikunnanohjaajana ja personal trainerina hain apua asiakkaiden tiettyjen alueiden kiinteytysongelmiin. Verenkierto on juuri lantiolla, reisissä ja pakaroiden alueella heikko johtuen hormonaalisista tekijöistä. Kun kokeilee vaikkapa pakaroita tavallisen liikunnan jälkeen, ne voivat olla kylmät vaikka lihakset olisivatkin lämpimät, Tuokko sanoo.

Tuokko kertoo, että Hypoxi polttaa rasvaa täysin luonnollisesti kevyen rasvanpolttoliikunnan ansioista. Liikunnan aikana rasvahappoja vapautuu kehon energiantarpeen mukaan ja rasvaa palaa lihaksissa sekä metaboiloituu maksan toiminnasta. Vaihtelevan ilmanpaineen yhdistäminen liikuntaan auttaa kohdistamaan rasvanpolton toivotulle alueelle, alueen optimoidun verenkierron ansiosta.

Aloitamme yhdistelmähoidon kokeilun HDC-puvulla, joka toimii alkulämmittelynä. Parinkymmenen minuutin alkulämmittelyn aikana ehdin hieman torkahtaakin, sillä kuplapuku on mukava ja rentouttava kokemus. Ilmakuplien tarkoitus on aktivoida pintaverenkiertoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa vaihtelevan ilmanpaineen avulla. Säännöllisen harjoittelun tuloksena voidaan saavuttaa kimmoisampi ja joustavampi iho.

– Yhdistelmäterapia, jossa yhdistetään HDC-hoito rasvanpolttolaitteeseen on ihanteellinen kun tavoitteena on vähentää selluliiittia, Tuokko täsmentää.

Seuraavaksi saan kavuta pyörän selkään, päälläni erikoisvalmisteinen korsetti, joka pitää paineenvaihtelut laitteen sisällä. Treenin aikana ei ole tarkoitus huhkia hiki päässä, vaan pyöräillä kevyesti. Tuokko neuvoo hörppimään välillä myös vettä, ettei nestehukka pääse iskemään. Puolen tunnin kuluttua laite piippaa ja laite avataan. Vaikka polkeminen oli kevyttä, tuli alavartaloon yllättävänkin lämmin. Olo on kuin kovemmankin treenin jälkeen.

Samana päivänä ei suositella enää toista treeniä, ja hiilihydraattien nauttimista pitäisi vältellä muutama tunti parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Vettä on syytä juoda runsaasti, jotta välttää nestehukan tuoman heikon olon ja aineenvaihdunta pysyy hyvin toiminnassa.

Henriikka Fingerborg

Lyyti pyrkii nousuun

Turkulaisen tapahtumanhallintaohjelmistoyhtiö Lyytin tavoite on saavuttaa merkittävä markkina-asema Euroopassa. Tämän tukemiseksi Vaaka Partnersin hallinnoima rahasto teki sijoituksen yhtiöön ja tuli yhtiön pääomistajaksi. Lyyti tarjoaa verkkopohjaisen tapahtumanhallintajärjestelmän tapahtumien, koulutusten ja tilaisuuksien järjestämiseen. Lyyti Oy on pohjoismaiden suurin tapahtumanhallintaan erikoistunut ohjelmistoyhtiö.

Keskuskauppakamari: Polttoaineverotuksen vaihtoehtoja tarkasteltava

Hallituksen budjettiehdotuksen mukainen fossiilisten polttoaineiden veronkiristys heikentäisi suomalaisyritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä, arvioi Keskuskappakamari. Se vesittäisi osaltaan myös hallituksen työllisyystavoitteen toteutumista, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää .

Riistasorsien poikastuotto jäi heikoksi

Sinisorsan pesimäkanta kääntyi viime vuoden selkeän pudotuksen jälkeen nousuun.

Kesän sisävesien vesilintulaskentojen perusteella Suomen neljän tärkeimmän riistasorsalajin sinisorsan, tavin, telkän ja haapanan poikastuotto oli heikko. Pesimäkannoissa ei tapahtunut oleellisia muutoksia viime vuoteen verrattuna.

Rintasyöpälääke letrotsolia vain rajoitetusti saatavilla syyskuun ajan

Fimea on saanut tiedon, että rintasyöpälääke letrotsolia sisältävien lääkevalmisteiden tukkuvarastot ovat huvenneet oletettua nopeammin, eivätkä apteekit saa uusia lääke-eriä normaaliin tapaan. Myyntiluvanhaltijoiden ilmoittamien tietojen mukaan saatavuushäiriö kestää arviolta syyskuun loppupuolelle.

Maa- ja metsätalousministeriö esittää metson ja teeren talvimetsästyksen sallimista osassa maata

Maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt lausunnoille asetusluonnoksen, jossa esitetään merkittäviä pidennyksiä syyskuun 10. päivänä alkavan metsäkanalintujen metsästyskauden metsästysaikoihin. Esitys perustuu siihen, että erityisesti teeri- ja pyykannat sekä Itä-Lapin ja Koillismaan metsokanta ovat viimeisten riistakolmiolaskentojen mukaan jatkaneet edelleen kasvuaan. Lausuntoaika jatkuu perjantaihin 23. elokuuta asti.

Kesä ollut päiväperhosille suotuisa

Alkukesän hellevirtaukset toivat maahamme miljoonia ohdakeperhosia. Niiden jälkeläiset ovat parhaillaan lennossa.

Päiväperhosseurannassa havaitut perhosmäärät kasvoivat lähes kolmanneksella edelliskesästä. Myös useimpien päiväperhoslajien kannat ovat vahvistuneet selvästi. Tällä hetkellä lennossa on runsaasti ohdake- ja nokkosperhosia.

Loton potti nousee 3,6 miljoonaan euroon

Loton kierroksen 33/2019 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potti nousee 3,6 miljoonaan euroon.

Omakotitalon alakerrassa tulipalo Raisiossa

Noin 200-neliöisen omakotitalon alakerran makuuhuoneessa syttyi tulipalo lauantaina illalla Raisiossa Ailakkikujalla.

Sairaanhoitopiiri hakee uutta johtajaa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) hallitus päätti, että avoinna oleva sairaanhoitopiirin johtajan virka julistetaan haettavaksi. Tavoitteena on, että hallitus voisi tehdä esityksen valittavasta henkilöstä valtuuston 26. marraskuuta pidettävään kokoukseen. Virka vapautui, kun sitä kolme vuotta hoitanut Leena Setälä siirtyi sairaanhoitopiirin strategiajohtajaksi 16. kesäkuuta alkaen. Viransijaisena on Göran Honga .

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Kiinnostavia änäriasetelmia

NHL-kauden alkuun on vielä vajaat pari kuukautta, mutta laineet taalakaukaloiden ympärillä lyövät jo korkeina. Vastikään pohjoisamerikkalaisessa mediassa ryöpytettiin Rasmus Ristolaista TSN:n toimittajan toimesta.

Tuto Hockey ja Forssan Palloseura yhteistyöhön

Mestiksen Tuto Hockey ja Suomi-sarjassa pelaava Forssan Palloseura ovat sopineet kaudelle 2019-20 yhteistyösopimuksesta, joka sisältää seurojen välisen pelaajaliikennesopimuksen. Tämän tarkoituksena on parantaa yhteistyötä sekä edustusjoukkueiden että A-nuorten välillä.

Otteluanalyysi: Inter taisteluvoitolla sarjan kärkeen

Interin valmentaja Jose Riveiro ja HIFK:n Tor Thodesen.

Vartissa neljä maalia. HIFK yllätti Interin jalkapallon Veikkausliigan taistossa räväkällä alulla. Se tuli ryminällä matsiin ja meni kahdesti johtoon. Mutta nykykuntoista Interiä vastaan se välttämättä riitä. Inter punnersi kahdesti rinnalle ja lopulta ohi voittaen ottelun 3-2 (2-2). Kun Ilves hävisi kotonaan KuPSille, Inter meni maalieron turvin sarjakärkeen. Ilveksellä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

TPS:n salibandymiehiä maajoukkuetehtäviin

Lauri Stenfors valittiin maajoukkueeseen.

TPS Salibandyn Mikko Hautaniemi sekä Lauri Stenfors on valittu 7. syyskuuta Ruotsin Alingsåsissa pelattavaan Ruotsi-maaotteluun. Mukana on sekä viime MM-kisoista että kesän leirityksistä tuttu ryhmä.

Futisstudio: Turkulaisjoukkueet puolivälin krouvissa

Juuso Hämäläinen.

Aamusten ja EOM-jalkapallolehden yhteistuotantona toteuttu jalkapallomakasiini pureutuu FC Interin ja TPS:n kuluvaan kauteen. Interin tilannetta valottaa puolustaja Juuso Hämäläinen ja TPS:n osalta laitalinkki Mika Ääritalo . Asiantuntijana on tuttuun tapaan Pauno Kymäläinen ja toimittajana Kimmo Muttilainen .

Paroni-Saarisesta kansainvälinen draamasarja

Suomalaisen ratamoottoripyöräilylegenda Jarno Saarisen tarinasta on suunnitteilla kansainvälinen draamasarja. Saarinen oli ensimmäinen suomalainen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari voitettuaan 250-kuutioisten maailmanmestaruuden vuonna 1972.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.