Hot-joogassa mieli rauhoittuu

Jouni Hallikainen ohjaa Hot-joogatunteja Yoga Nordicin studiolla hansakorttelissa. Jouni Hallikainen ohjaa Hot-joogatunteja Yoga Nordicin studiolla hansakorttelissa. Kuva: Elli Kummala

Hot-jooga kasvattaa suosiotaan Suomessa ja maailmalla. Se on kuitenkin itse asiassa vain yksi lämpimässä harjoitettavan joogan muoto: muita ovat lempeä Hot-jooga sekä Hot Yin -jooga. Hot-jooga on fyysinen harjoitus, jota tehdään 38 asteen lämmössä, lempeä Hot-jooga taas on sen vähemmän rasittava muoto, jota tehdään neljä astetta viileämmässä.

Hot Yin -joogassa lämpöä on 30 astetta. Siinä keskitytään rauhoittumiseen ja hitaisiin liikkeisiin ja pyritään rentouttamaan myös mieli. Joogaohjaaja Jouni Hallikainen suosittelee Yin-joogaa himourheilijoille ja Hot-joogaa taas vähemmän liikkuville. Hallikainen ohjaa Hot-joogatunteja Yoga Nordicin Turun studiolla ja on itse ihastunut Hot-joogaan. Yoga Nordicilla pidetään myös niin kutsuttuja Yin&Yang-tunteja, joissa ensin tehdään fyysisiä harjoituksia ja lopuksi venytellään rauhallisesti.

Hot-jooga pohjautuu tavalliseen intialaiseen hathajoogaan, Yin-jooga taas kiinalaiseen harjoitukseen. Hot-jooga sai alkunsa, kun intialainen joogi Ghosh opetti 84 asanaa eli joogaliikettä oppipojilleen Barkanille ja Bikramille. Nämä veivät liikkeet Yhdysvaltoihin, jossa Hot-joogasta tuli hitti.

Sieltä Hot-jooga on levinnyt Eurooppaan ja Suomeen. Se on nykyään todella suosittua koko maailmassa: pelkästään Yhdysvalloissa on tuhansia Hot-joogasaleja. Turussa Hot-joogaa voi harrastaa ainakin kolmessa paikassa, mutta sanana se on rekisteröity Yoga Nordicille. Muissa paikoissa sitä kutsutaan lämpöjoogaksi.

Hot-jooga ei juuri eroa tavallisesta joogasta, paitsi lämpötilan puolesta. Hallikaisen mukaan lämpimässä joogaaminen on kuitenkin autenttisempaa, onhan jooga syntynyt kuumissa olosuhteissa.

– Jos menee Intiaan joogaamaan niin siellä on kuuma, Hallikainen huomauttaa.

Hot-jooga laittaa ihmisen hikoilemaan ja puhdistaa elimistöä poistamalla kuona-aineita. Se myös suojelee kehoa muun muassa revähdyksiltä, kun lihakset pehmenevät lämmössä. Jotkut nauttivat lämmöstä ja hikoilusta, toisia taas lämpimässä joogaaminen kammottaa. Hot-jooga on kuitenkin löytänyt fanikuntansa.

– Onhan se Suomessakin ihanaa talvella tulla Hot-joogaan kun tietää, että on edes joku paikka missä on lämmin, Hallikainen naurahtaa.

Ohjaajiksi halajaville järjestetään omia koulutuksia, joiden pääsyvaatimuksena on kokemus hathajoogan ohjaamisesta. Hot-jooga on äänenkäytöllisesti ja kehon kannalta ohjaajalle haastavaa. Nesteytyksestä täytyy pitää huoli, ja veden tankkaaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä. Tämä on myös joogaan tulevan asiakkaan hyvä muistaa.

– Osa ihmisistä pelkää tulla Hot-joogaan, kun he ajattelevat, että siellä lähtee henki ja pyörtyy, Hallikainen sanoo.

Hän kuitenkin vakuuttaa, että Hot-jooga on täysin turvallista, kunhan muistaa toimia oman kehonsa ehdoilla. Jokaisen Hot-joogatunnin aluksi Hallikainen kysyy, onko mukana ensikertalaisia, ja tunti vedetään heidät huomioon ottaen.

Hallikainen on kirjoittanut Yin-joogasta kirjan, jonka nimi on ”Yin-jooga ja olemisen taito”. Kirja ilmestyy tämän vuoden elokuussa.

Elli Kummala

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Keskittyminen kiihtyy entisestään

Turun seutu on yksi Suomen kolmesta merkittävästä kasvukeskuksesta.

Miltä Suomi näyttää vuonna 2040.? Mikäli ennusteisiin on uskominen, väestö keskittyy entistä enemmän ja kiihtyvällä vauhdilla etelän kasvukeskuksiin eli suurten kaupunkien työssäkäyntialueille. Muu maa autioituu.

Vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi nimettiin turkulainen Päivi Mattila

Turun hätäkeskuksessa vuoromestarina toimiva Päivi Mattila on valittu vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi. Mattila johtaa hätäkeskuksen salitoimintaa vankalla ammattitaidolla ja rautaisilla hermoilla.

Uutuusteos Time of My Life johdattaa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle

Aurinkobaletin syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Syksyn ensi-iltateoksena on 1980-luvun kuumalle tanssilattialle tempaiseva, Sanna Silvennoisen ohjaama, Time of My Life . Ohjelmistossa jatkavat lastenteos Todellinen prinssi ja tanssisatu Snödrottningen – Lumikuningatar .

Espanjan suurlähettiläs vierailulla Turussa

Luis Tejada Chacón ja Jussi Hakala.

Espanjan suurlähettiläs Luis Tejada Chacón on keskiviikkona ollut vierailulla Turussa. Suurlähettilään vierailua isännöi muun muassa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja, Espanjan kunniakonsuli Jussi Hakala .

Noin sataneliöinen ulkorakennus tulessa Tarvasjoella

Noin sataneliöinen ulkorakennus palaa Tarvasjoen keskustassa Hämeen Härkätiellä.

Tupakkatuotteiden jäljitettävyysvaatimukset tulevat voimaan porrastetusti

Tupakkalain jäljitettävyysjärjestelmää koskeva sääntely tulee voimaan porrastetusti 20. toukokuuta alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa sääntely koskee savukkeita ja kääretupakkaa ja toisessa vaiheessa (20.5.2024 alkaen) kaikkia muitakin tupakkatuotteita.

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadulla keskiviikkona illalla

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadun ja Vanhan Littoistentien risteysalueella 22. toukokuuta kello 18–2.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!