Kulmalan veljekset päivittävät Vaakahuonetta maltillisesti

Henri Kulmalan mukaan Vaakahuoneen ostaminen oli Kulmalan veljeksille helppo päätös. – Vaakahuone täydentää ravintolapalettiamme hyvin, hän sanoo. Henri Kulmalan mukaan Vaakahuoneen ostaminen oli Kulmalan veljeksille helppo päätös. – Vaakahuone täydentää ravintolapalettiamme hyvin, hän sanoo. Kuva: Ilkka Lappi

Perinteinen Vaakahuoneen paviljonki siirtyi uuteen aikaan tänä keväänä, kun paviljonkia sen alusta 1990-luvulta lähtien luotsannut Pentti-Oskari Kangas myi paikan Henri ja Kalle Kulmalalle. Useamman ravintolan ja yökerhon sekä Down By The Laiturin takana olevan veljeskaksikon oli helppo tarttua Vaakahuoneeseen, kun Kangas mahdollisuutta tarjosi viime syksynä tarjosi.

– Pentti-Oskari on vanha tuttu ja hän alkoi puhua, että haluaisi siirtyä sivuun. Meille Vaakahuoneeseen tarttuminen ei ollut vaikea päätös. Konsepti on sellainen, että se tuntui luontevalta. Olemme Vaakahuoneen kanssa monella tapaa mukavuusalueellamme. Myös sijainti Aurajoen rannalla on erinomainen, kertoo Henri Kulmala.

– Vaakahuone täydentää kivasti senkin puolesta meidän ravintolapalettiamme. Tämä on ikään kuin lauantai joka päivä puolen vuoden ajan. Tässä on tehokkaita päiviä itse asiassa enemmän kuin ympäri vuoden toimivassa yökerhossa, hän jatkaa.

Yli 20 vuoden ajan Vaakahuone on profiloitunut paikkana, jossa elävä musiikki soi viikon jokaisena päivänä. Myös pääsymaksuttomuus on ollut Vaakahuoneelle tunnusomaista. Vaakahuoneen peruskonseptiin uudet omistajat eivät aio koskea.

– Minusta konsepti on jopa aika pyhä. Siihen ei kauheasti kannata kajota. Elävä musiikki, pääsymaksuttomuus ja saaristopitoinen ruoka ovat tärkeät kivijalat. Niiden ympärillä on sitten pieniä asioita, joita voi koittaa virittää, mutta niidenkin kanssa täytyy olla aika tarkkana, Kulmala kuvailee.

Virityksiä Kulmalat aikovat tuoda muun muassa musiikkitarjontaan. Varsinkin jazzin kautta profiloituneen Vaakahuoneen elävän musiikin kirjoa monipuolistetaan. Jazzin rinnalle tulee muun muassa iskelmämusiikin kiintotähtiä.

– Kesän mittaan meillä esiintyy muun muassa Virve Rosti, Jani Wickholm ja Pentti Hietanen. Jazz on ollut tärkeä osa Vaakahuonetta, eikä se ole mihinkään katoamassa. Monipuolistaminen tehdään hyvällä maulla, Kulmala lupaa.

Käytännön toimintaan Kulmalat eivät aio puuttua vaan siitä pitävät huolen pitkän linjan ravintola-ammattilaiset. Vaakahuoneen ravintolapäällikkönä työskentelee Riikka Mäentaka ja keittiöpäällikkönä Paula Stam.

– Myös ruuan suhteen viilaukset tulevat olemaan maltillisia. Saaristo on näkynyt vahvasti niin lounaalla kuin à la carte -listallakin. Saaristo on keskeinen teema myös jatkossa, mutta myös ruokalistaa hiukan monipuolistetaan. Kuitenkin se on olennaista, että annosten laatu säilyy korkeatasoisena.

– Fine dining -paikkaa emme ole kuitenkaan Vaakahuoneesta tekemässä. Kyllä tämä säilyy kaiken kansan paikkana, Kulmala luonnehtii.

Ilkka Lappi

Suurin osa terveyskeskukseen yhteyttä ottaneista pääsi kuukaudessa lääkärille

Lääkärin kiireettömälle vastaanotolle toteutuneiden käyntien odotusajat hoidon tarpeen arvioinnista eri aluehallintovirastojen alueella maaliskuussa 2019, %.

Suurin osa asiakkaista pääsee kuukaudessa kiireettömälle perusterveydenhuollon lääkärin avosairaanhoidon vastaanotolle.

Liekit-musikaalilla esityksiä Liedossa ja Piikkiössä

Musiikkikoulu Ilonen, Tanssistudio Point ja Piikkiön seurakunta toteuttavat yhdessä Anna-Mari Kaskisen ja Pekka Simojoen Liekit-musikaalin 25.–26. toukokuuta. Esitykset ovat lauantaina kello 15 ja 18 Piikkiön liikuntahallissa ja sunnuntaina kello 16 Lietohallissa.

Yli puolet äänesti ennakkoon

Äänestysprosentit (Suomessa asuvat Suomen kansalaiset) eduskuntavaaleissa 1983–2019.

Suomessa asuvien Suomen kansalaisten äänestysprosentti oli 72,1, eli 2,0 prosenttiyksikköä edellisiä eduskuntavaaleja suurempi. Yli puolet äänestäneistä (50,7 %) äänesti ennakkoon.

Kortittomalla huumekuskilla aineita kyydissä Verstaskadulla

Poliisipartio pysäytti Turun Verstaskadulla tarkastukseen henkilöauton perjantaina kello 4. Ajoneuvon kuljettajalle, vuonna 1999 syntyneelle miehelle tehty huumepikatesti oli positiivinen kannabikselle.

Jyrkkälässä vietetään yhteisöjuhlaa

Jyrkkälässä vietetään yhteisöjuhlaa.

Jyrkkälän tori Jyrkkälänpolulla täyttyy ohjelmasta perjantaina 24. toukokuuta kello 18–21. Alueen asukkaiden ja järjestöjen yhteistyössä syntynyt yhteisöjuhla kokoaa lähialueen asukkaita yhteen viettämään aikaa yhdessä ja juhlimaa alkavaa kesää.

Grilliin murtautuneiden pakomatka päättyi ulosajoon Raisiossa

Poliisille tuli perjantaina kello 4.44 tieto, että Turun Länsikeskuksessa on murtauduttu grillikiinteistöön.

AYT-kassa sulautuu SYT-kassaan

Kun yrittäjien ansioturva mahdollistui lakimuutoksen myötä vuonna 1995, Suomeen perustettiin kaksi yrittäjäkassaa: Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa (SYT-kassa) ja Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa (AYT-kassa). Neljännesvuosisata myöhemmin kassat ovat päättäneet yhdistyä.

Lamppusuoralta linnaan eli balladi Aura Å:sta -sanoitukselle kunniamaininta valtakunnallisessa sanoituskilpailussa

Auralaisen Rami Jokisen sanoitus Lamppusuoralta linnaan eli balladi Aura Å:sta on saanut kunniamaininnan valtakunnallisessa Sanoittamalla kaupunginomistajaksi -kilpailun Turku-sarjassa.

ELY-keskus: Aika hoitanut myrkyllisten tinayhdisteiden ongelman Airistolla

Myrkyllisen tributyylitinan (TBT) pitoisuudet ovat Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan laskeneet Airiston sedimenteissä yli 80 prosenttia viimeisen kolmentoista vuoden aikana. Vuonna 2005 TBT-pitoisuuden keskiarvo sedimenttien pintakerroksessa oli 66 mikrogrammaa kilossa (µg/kg), vuonna 2012 37 μg/kg ja vuonna 2018 enää 11 µg/kg.

Kaupunki
Urheilu

Vastoinkäymiset ovat hioneet huippuerotuomari Mattias Gestraniuksen särmiä

Mattias Gestranius viihtyy hyvin Paraisilla. – Täällä on kaikki mitä tarvitsen. Ja jos ei jotain ole, se löytyy puolen tunnin matkan päästä Turusta. Tämä on pieni ja idyllinen paikka. Ei minulla ole mitään syytä lähteä muualle.

Paraisilla asuva Mattias Gestranius on tällä hetkellä yksi Suomen parhaimmista ja arvostetuimmista jalkapalloerotuomareista. Arvostuksesta ja onnistumisista kertoo sekin, että Gestraniuksesta tuli viime marraskuussa 23 vuoteen ensimmäinen suomalaiserotuomari, joka puhalsi Mestarien liigan ottelun.

Åboraakkeli: Hudson Kaapo Kakon jakolinjana

Kaapo Kakko.

Joki on totta kai Kaapo Kakolle tuttu näky. Jokaisen turkulaisen sielussa Aurajoki virtaa vuolaana ja kirkasvetisenä.

Suomi finaalitavoittein kilpa-aerobicin EM-kisaan Bakussa

Turkulaiset Fanny Samppa (vas.) ja Erika Rautiainen (oik.) tavoittelevat onnistumisia EM-areenalla sekä yksilökisassa että triossa yhdessä Linn Aghan kanssa.

Kilpa-aerobicin Euroopan mestaruudet ratkotaan tänä viikonloppuna Bakussa, Azerbaidzanissa. Kilpailussa nähdään suomalaisedustusta niin naisten kuin nuorten sarjoissa.

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!