Kulmalan veljekset päivittävät Vaakahuonetta maltillisesti

Henri Kulmalan mukaan Vaakahuoneen ostaminen oli Kulmalan veljeksille helppo päätös. – Vaakahuone täydentää ravintolapalettiamme hyvin, hän sanoo. Henri Kulmalan mukaan Vaakahuoneen ostaminen oli Kulmalan veljeksille helppo päätös. – Vaakahuone täydentää ravintolapalettiamme hyvin, hän sanoo. Kuva: Ilkka Lappi

Perinteinen Vaakahuoneen paviljonki siirtyi uuteen aikaan tänä keväänä, kun paviljonkia sen alusta 1990-luvulta lähtien luotsannut Pentti-Oskari Kangas myi paikan Henri ja Kalle Kulmalalle. Useamman ravintolan ja yökerhon sekä Down By The Laiturin takana olevan veljeskaksikon oli helppo tarttua Vaakahuoneeseen, kun Kangas mahdollisuutta tarjosi viime syksynä tarjosi.

– Pentti-Oskari on vanha tuttu ja hän alkoi puhua, että haluaisi siirtyä sivuun. Meille Vaakahuoneeseen tarttuminen ei ollut vaikea päätös. Konsepti on sellainen, että se tuntui luontevalta. Olemme Vaakahuoneen kanssa monella tapaa mukavuusalueellamme. Myös sijainti Aurajoen rannalla on erinomainen, kertoo Henri Kulmala.

– Vaakahuone täydentää kivasti senkin puolesta meidän ravintolapalettiamme. Tämä on ikään kuin lauantai joka päivä puolen vuoden ajan. Tässä on tehokkaita päiviä itse asiassa enemmän kuin ympäri vuoden toimivassa yökerhossa, hän jatkaa.

Yli 20 vuoden ajan Vaakahuone on profiloitunut paikkana, jossa elävä musiikki soi viikon jokaisena päivänä. Myös pääsymaksuttomuus on ollut Vaakahuoneelle tunnusomaista. Vaakahuoneen peruskonseptiin uudet omistajat eivät aio koskea.

– Minusta konsepti on jopa aika pyhä. Siihen ei kauheasti kannata kajota. Elävä musiikki, pääsymaksuttomuus ja saaristopitoinen ruoka ovat tärkeät kivijalat. Niiden ympärillä on sitten pieniä asioita, joita voi koittaa virittää, mutta niidenkin kanssa täytyy olla aika tarkkana, Kulmala kuvailee.

Virityksiä Kulmalat aikovat tuoda muun muassa musiikkitarjontaan. Varsinkin jazzin kautta profiloituneen Vaakahuoneen elävän musiikin kirjoa monipuolistetaan. Jazzin rinnalle tulee muun muassa iskelmämusiikin kiintotähtiä.

– Kesän mittaan meillä esiintyy muun muassa Virve Rosti, Jani Wickholm ja Pentti Hietanen. Jazz on ollut tärkeä osa Vaakahuonetta, eikä se ole mihinkään katoamassa. Monipuolistaminen tehdään hyvällä maulla, Kulmala lupaa.

Käytännön toimintaan Kulmalat eivät aio puuttua vaan siitä pitävät huolen pitkän linjan ravintola-ammattilaiset. Vaakahuoneen ravintolapäällikkönä työskentelee Riikka Mäentaka ja keittiöpäällikkönä Paula Stam.

– Myös ruuan suhteen viilaukset tulevat olemaan maltillisia. Saaristo on näkynyt vahvasti niin lounaalla kuin à la carte -listallakin. Saaristo on keskeinen teema myös jatkossa, mutta myös ruokalistaa hiukan monipuolistetaan. Kuitenkin se on olennaista, että annosten laatu säilyy korkeatasoisena.

– Fine dining -paikkaa emme ole kuitenkaan Vaakahuoneesta tekemässä. Kyllä tämä säilyy kaiken kansan paikkana, Kulmala luonnehtii.

Ilkka Lappi

Vajaa viidesosa suomalaisista luottaa maan hallituksen talouslinjauksiin, enemmistö epäilee

Vain viidesosa (19 %) suomalaisista uskoo työllisyys- ja talouskasvun riittävän paikkaamaan julkisen talouden 1,2 miljardin pysyvien menojen lisäyksen, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Enemmistö (52 %) on epäileväinen ja reilu neljännes (28 %) ei pysty ottamaan kantaa.

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

THL: Saattohoitoa ei saa kotiin riittävästi, päivystys ja sairaalat joutuvat paikkaamaan tilannetta

Kotihoidon asiakkaat käyvät elämänsä loppuvaiheessa usein päivystyksessä ja sairaalassa. Vuonna 2016 kotihoidon asiakkaista 90 prosenttia oli ollut sairaalassa kolmen kuukauden aikana ennen kuolemaansa ja 70 prosenttia oli käyttänyt päivystyspalveluja.

Lapset pois laitoksista

Lastensuojelun räikeät epäkohdat ovat nousseet kansan tietoisuuteen. Olisi jo aika tehdä asialle jotain ja päästää lapset pois laitoksista läheisten hoiviin. Vangitkin pääsevät vankilasta pois rangaistuksen kärsittyään, mutta lapset saattavat joutua olemaan lastensuojelun asiakkaana koko ikänsä, 18:sta ikävuoteen saakka.

Asfaltointi haittaa liikennettä Satakunnantiellä

Asfaltointityö haittaa liikennettä Satakunnantiellä 16.–18. heinäkuuta. Työaika on kello 7–17. Työkoneita on liikenteen seassa.

Syksyn opintolainan voi nostaa elokuun alusta alkaen

Kela on tarkistanut opintojaan jatkavien opintolainat lukuvuodeksi 2019–20. Seuraavan lukuvuoden lainatakauspäätökset on lähetetty 115 925 opiskelijalle. Opintolainan ensimmäisen erän voi nostaa pankista elokuun alusta alkaen.

Kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat viime vuonna saaristossa

Monien mökkipaikkakuntien pakkauskeräyksessä näkyy erityisesti mökkiläisten saapuminen mökeille ja paluu takaisin kotiin.

Suomen suosituimpien kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat asustelevat kesäisin saaristossa. Kemiönsaarella kerättiin kesäkuukausina huimat 9,5 kiloa ja Paraisilla 7,7 kiloa pakkausjätettä asukasta kohti. Sisämaassa hyväksi kolmoseksi sijoittuu Savonlinna, jossa kerättiin pakkausjätettä seitsemän kiloa asukasta kohti.

Kansainvälisen verkoston vapaaehtoiset kunnostamaan Kauppilan Umpipihan pärekattoja ja riukuaitoja

John Björkman.

Laitilalaisessa museokohteessa Kauppilan Umpipihalla järjestetään 21. heinäkuuta alkaen lähes kaksi viikkoa kestävä European Heritage Volunteers verkoston vapaaehtoisleiri. Leirin aikana kunnostetaan museokohteeseen kuuluvia pärekattoja ja riukuaitoja sekä maalataan rakennuksia punamultamaalilla.

Kymppitiellä päällystystöitä Ravattulan ja Liedon välillä

Tällä viikolla tehdään päällystystöitä kymppitiellä Ravattulan ja Liedon välillä. Päällystystyöt alkavat kymppitiellä Hakkisten ja Liedon keskustan välillä tiistaina 16. heinäkuuta kello 18:n jälkeen.

Urheilu

Kupittaanpuiston minigolfkentän ennätykset uusiksi

Karl-Anton Lönnroth.

Kupittaanpuiston minigolfkentällä pelattiin Finnish Adventure Golf Masters -kilpailut viikonloppuna. Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 30 pelaajaa, joiden joukossa oli useampi maailmanmestari.

Maradona – pyhimys ja luopio

Diego Maradona pelasi parhaat vuotensa Napolissa 1980-luvun lopulla.

Asif Kapadia keskittyy dokumentissaan Diego Maradonan vuosiin Napolissa

Jälkipeli: Pesäpallolla vahva asema Pöytyällä

Pesäpallolla on vahva asema Pöytyällä. Pöytyän Urheilijoiden naiset pelaavat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Maaseudulla on kuitenkin omat haasteensa. Yhteistyötä pitää tehdä yli kuntarajojen, muun muassa Turun kanssa.

– Pöytyä on pinta-alaltaan kaksinkertainen Turkuun verrattuna. Meillä välimatkat ovat pitkiä. Pienessä seurassa joutuu panostamaan siihen, että lapset ylipäätään pääsevät liikkumaan, kertoo Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio haasteista, jotka ovat erilaisia maaseudulla kuin kaupungissa.

Otteluanalyysi: Muzacin pusku takasi voiton AC Oulusta

Toppari Valtteri Vesiaho debytoi onnistuneesti TPS-paidassa.

Kova ottelu, hyvä ottelu. Maalitilanteita ei ollut paljon, mutta TPS loi niitä enemmän kuin AC Oulu ja käytti niistä yhden. Vaihtomies Albijon Muzaci puski kulmasta voitto-osuman, ja TPS löi AC Oulun 1-0 (0-0) Kupittaalla Ykkösen kärkipään kamppailussa. Asetelma Ykkösen kärjessä säilyi entisellään, sillä Haka löi Jaron. TPS repi kuitenkin lisää kaulaa muihin, sillä Jaro ja MuSa ovat jo kymmenen pisteen päässä.

Missäs oot?: Rankkuutta kaipaava Suomen mestari

Antti-Jussi Juntunen.

Tavoitimme Turun Urheiluliittoa edustavan maantiepyöräilijä Antti-Jussi Juntusen perjantaina 5. heinäkuuta kello 11.40.

Åboraakkeli: Hyppytuliaisia Gävlestä?

Taika Koilahti.

Mitä tulee Suomen menestymismahdollisuuksiin, yleisurheilukesän kiinnostavimmat arvokisat alkavat torstaina, kun Gävlessä kisataan 22-vuotiaiden EM-kisat 11.–14. heinäkuuta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.