Vegaani- ja luomutrendi näkyy suomalaisessa seksivälinekaupassa

Vegaani- ja luomutuotteiden suosiminen jokapäiväisissä ostopäätöksissä on noussut kasvavaksi trendiksi Suomessa. Suomalaisten makuukamareista löytyy tänä päivänä esimerkiksi biohajoavia vibraattoreja ja liukuvoiteita, joita voi käyttää pääasiallisen käyttötarkoituksensa lisäksi esimerkiksi smoothieissa. Myös tuotteiden aineosat, lisäaineet ja kemikaalittomuus kiinnostavat yhä useampaa suomalaista.

Ympäristötietoisuus, luonnonmukaisuus ja kemikaalittomuus näkyy yhä enemmän suomalaisten kuluttajien arkipäiväisissä ostopäätöksissä – näin myös seksivälineitä hankkiessa. Kaalimato.comin mukaan etenkin ihoystävälliset ja luonnonmukaiset tuotteet kiinnostavat suomalaisia kuluttajia, mutta myös vegaanisten tuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti.

– Suomalaiset kaipaavat ennen kaikkea sellaisia tuotteita, joiden ainesosaluettelo on mahdollisimman lyhyt ja jotka on valmistettu luonnollisista ainesosista. Myös kemikaalittomia ja ihoystävällisiä tuotteita tiedustellaan enenevissä määrin, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Perinteinen seksivälineskaala laajenee jatkuvasti vaihtoehtoisilla vegaanisilla, ekologisilla ja orgaanisilla tuotteilla. Kaalimadonkin välinevalikoimasta löytyy nykyisin muun muassa vegaanisia reilun kaupan kondomeita ja syömäkelpoisia liukuvoiteita. Kansainvälistä huomiota saanut maailman ensimmäinen biohajoava vibraattori on niin ikään yksi tämän kevään puhutuimmista tuotteista Suomessa.

– Kyseinen biohajoava vibraattori on valmistettu maissitärkkelyspohjaisesta materiaalista, jonka valmistuksessa kuluu huomattavasti vähemmän energiaa kuin useimpien muiden vibraattoreiden tuotannossa ja valmistuksessa. Biohajoava vibraattori voidaan myös kompostoida teollisesti, Lavikainen selventää.

– Ladattavat sekä ladattavilla paristoilla toimivat vibraattorit ovat muutenkin perinteisiä paristokäyttöisiä vibraattoreita ekologisempi valinta, Lavikainen lisää.

Kondomi on ainoa ehkäisyväline seksitauteja vastaan. Yleensä tavalliset lateksikondomit sisältävät lehmänmaitopohjaista kaseiinia, eivätkä näin ollen sovellu vegaaniseen elämäntapaan. Vegaanisissa kondomeissa ei joko ole käytetty kaseiinia lainkaan tai ne on valmistettu lateksittomasta materiaalista.

Kenties hauskimpia luonnollisista ainesosista valmistettuja tuoteuutuuksia seksivälinealalla ovat makuliukuvoiteet. Ainesosat ovat niin turvallisia, että tuotetta voidaan käyttää myös herkullisen smoothien maustamiseen.

– Makuliukuvoiteen pääainesosina on veden lisäksi kasvipohjainen glyseriini ja luonnolliset aromiaineet, Lavikainen kertoo.

Seksivälineala tunnetaan perinteisesti erilaisista polyvinyylikloridista (pvc) valmistetuista välineistä. Tästä materiaalista valmistetut seksivälineet saattavat sisältää kumia, jolle jotkut ovat yliherkkiä. Kuluttajille, joilla esimerkiksi herkkä iho tai allergiat estävät kumia sisältävien tuotteiden käyttämisen, suositellaan käytettävien välineiden materiaaliksi silikonia, lasia tai puuta.

– Silikoni on hygieeninen ja kestävä materiaali ja se sopii myös kumiallergikoille. Lisäksi silikoni varastoi hyvin kehon lämpöä, joten se tuntuu käytössä miellyttävältä. Myös esimerkiksi lasista ja puusta valmistetut seksivälineet sopivat herkkäihoisille, eivätkä ne allergisoi, Lavikainen neuvoo.

– Jos kaapistasi kuitenkin löytyy seksiväline, joka ei allergian tai herkän ihon vuoksi sovikaan käyttöösi sellaisenaan, voi sen päälle pujottaa lateksittoman kondomin, Lavikainen vinkkaa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kelalta etuisuuksiin viime vuonna noin 15 miljardia euroa

Kelan perustoimeentulotuen asiakasmäärät kasvoivat edelleen viime vuonna. Etuuksia maksettiin 15 miljardia euroa.

Rasekon kolmikko haki kultaa ammattitaidon SM-kilpailuista

Voittajilla on hymy herkässä. Veeti Lundahl (vas.), Miisa Suvanto ja Samuli Kohmo.

Ammattitaidon SM-kilpailujen Taitaja 2019 -finaali käytiin tällä viikolla Joensuussa. Eilen päättyneissä kilpailuissa Raseko sai täyspotin, kun kaikki kolme Rasekon kilpailijaa palkittiin kultaisella mitalilla: autonasennuksen uusi Suomen mestari on ruskolainen Samuli Kohmo ja caterinkokki-sarjan voittivat raisiolaiset Miisa Suvanto ja Veeti Lundahl .

Maakunnan liikenteen tulevaisuutta pohditaan asiantuntijajoukolla

Varsinais-Suomen kuntien johtoa ja asiantuntijoita eri sektoreilta kokoontuu keskustelemaan maakunnan liikenteen tulevaisuudesta perjantaina. Tilaisuus käynnistää liikennejärjestelmäsuunnitelman päivitystyön, jota tehdään ensimmäistä kertaa koko maakunnan laajuisesti. Prosessiin halutaan osallistaa aiempaa laajemmin eri sektoreiden asiantuntemusta.

Sinitakkien säveliä ja Merivoimien musiikkia

Soittokunta mainoskuvauksissa Suomen Joutsenella vuonna 1994. Ruorin edessä oikealla soittokunnan päällikkö Timo Kotilainen.

Laivaston soittokunta täyttää tänä vuonna täydet sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Forum Marinum ja Laivaston soittokunta ovat yhdessä tuottaneet värikkään näyttelyn soittokunnan historiasta fregatti Suomen Joutsenelle.

Ruokavirasto: Varo tuomasta tulipoltetta puutarhamatkan tuliaisena

Vaarallinen kasvitauti tulipolte voi levitä Suomeen ulkomailta ostetuissa taimissa, varoittaa Ruokavirasto. Riski koskee erityisesti omena- ja päärynäpuun taimia. Tämän vuoksi on tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita:

Poliisi on ottanut uudelleen tutkintaan 17 vuotta sitten Turussa tapahtuneen arvokuljetusryöstön yrityksen

Epäillyt onnistuivat pakenemaan poliisia, kuvassa näkyvä pakettiauto poltettiin pakomatkalla.

Poliisi on alkanut uudelleen tutkia arvokuljetusryöstön yritystä, joka tapahtui Turussa Vanhan Tampereentien Prisman pihalla 5. elokuuta 2002. Tuolloin neljä tai viisi naamioitunutta ja konetuliaseilla varustautunutta ryöstäjää yritti murtautua arvokuljetusautoon keskellä päivää. Ryöstäjät pakenivat paikalta ennen poliisin tuloa Chervolet Chevy Van- merkkisellä pakettiautolla.

Liikuntaharjoittelun kestolla suurempi merkitys maksan ja suoliston aineenvaihduntaan kuin harjoittelun intensiteetillä

Kumail Motiani.

MD Kumail Motiani tutki Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassaan pitkäkestoisen ja matalatehoisen kestävyysliikunnan sekä lyhytkestoisen ja korkeatehoisen sprintti-intervalliharjoittelun vaikutuksia maksan, haiman ja suoliston aineenvaihduntaan.

Suurin osa terveyskeskukseen yhteyttä ottaneista pääsi kuukaudessa lääkärille

Lääkärin kiireettömälle vastaanotolle toteutuneiden käyntien odotusajat hoidon tarpeen arvioinnista eri aluehallintovirastojen alueella maaliskuussa 2019, %.

Suurin osa asiakkaista pääsee kuukaudessa kiireettömälle perusterveydenhuollon lääkärin avosairaanhoidon vastaanotolle.

Liekit-musikaalilla esityksiä Liedossa ja Piikkiössä

Musiikkikoulu Ilonen, Tanssistudio Point ja Piikkiön seurakunta toteuttavat yhdessä Anna-Mari Kaskisen ja Pekka Simojoen Liekit-musikaalin 25.–26. toukokuuta. Esitykset ovat lauantaina kello 15 ja 18 Piikkiön liikuntahallissa ja sunnuntaina kello 16 Lietohallissa.

Kaupunki
Urheilu

Tahrat Justin Gatlinin kilvessä mahdollistavat olympiavoittajan saapumisen Turkuun

Renaud Lavillenie ja muut kenttälajien huiput ovat saaneet paistatella valokeilassa Paavo Nurmi Gamesissa.

Pikajuoksutähti Justin Gatlinin saapuminen Paavo Nurmi Gamesiin on herättänyt monenlaisia tunteita suomalaisessa yleisurheiluväessä. Osa on innoissaan maailman huipputason juoksijan saapumisesta, osa pitää Gatlinia dopingissa ryvettyneenä huijarina.

Vastoinkäymiset ovat hioneet huippuerotuomari Mattias Gestraniuksen särmiä

Mattias Gestranius viihtyy hyvin Paraisilla. – Täällä on kaikki mitä tarvitsen. Ja jos ei jotain ole, se löytyy puolen tunnin matkan päästä Turusta. Tämä on pieni ja idyllinen paikka. Ei minulla ole mitään syytä lähteä muualle.

Paraisilla asuva Mattias Gestranius on tällä hetkellä yksi Suomen parhaimmista ja arvostetuimmista jalkapalloerotuomareista. Arvostuksesta ja onnistumisista kertoo sekin, että Gestraniuksesta tuli viime marraskuussa 23 vuoteen ensimmäinen suomalaiserotuomari, joka puhalsi Mestarien liigan ottelun.

Åboraakkeli: Hudson Kaapo Kakon jakolinjana

Kaapo Kakko.

Joki on totta kai Kaapo Kakolle tuttu näky. Jokaisen turkulaisen sielussa Aurajoki virtaa vuolaana ja kirkasvetisenä.

Suomi finaalitavoittein kilpa-aerobicin EM-kisaan Bakussa

Turkulaiset Fanny Samppa (vas.) ja Erika Rautiainen (oik.) tavoittelevat onnistumisia EM-areenalla sekä yksilökisassa että triossa yhdessä Linn Aghan kanssa.

Kilpa-aerobicin Euroopan mestaruudet ratkotaan tänä viikonloppuna Bakussa, Azerbaidzanissa. Kilpailussa nähdään suomalaisedustusta niin naisten kuin nuorten sarjoissa.

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!