FysioHetki Oy syntyi vanhojen työkavereiden yhteisestä ideasta

Tiina-Liisa Hjelman-Petrov sekä Markku Litmanen ovat FysioHetken perustajayrittäjiä sekä fysioterapeutteja. Tiina-Liisa Hjelman-Petrov sekä Markku Litmanen ovat FysioHetken perustajayrittäjiä sekä fysioterapeutteja. Kuva: Marianne Rovio

Yhteistyö ja hyvä henki ovat toimivan yrityksen salaisuuksia. Näin pohtivat nyt kymmenen vuotta täyttävän Verkahovissa toimivan FysioHetki Oy:n perustajajäsenet Tiina-Liisa Hjelman-Petrov sekä Markku Litmanen. Heidän lisäkseen yritystä oli perustamassa yksi heidän entisistä työkavereistaan eli Arto Sainio, josta tuli myös FysioHetken toimitusjohtaja.

– Meillä on jokaisella oma rooli tässä yrityksessä. Kaikki olemme siis fysioterapeutteja ja se yhdistää meitä. On kuitenkin paljon mukavampaa yrittää yhdessä kuin yksin. En usko, että olisin koskaan yksin alkanut toimia yrittäjänä kuin korkeintaan ehkä toiminimellä. Markku ja Arto kysyivät minua mukaan, joten se oli helppoa ja tuttua, Hjelman-Petrov kertoo.

FysioHetki sai alkunsa kymmenen vuotta sitten, ja se syntyi sen perustajien edellisen työpaikan raunioista.

– Aikaisemmin olimme kaikki töissä samassa yrityksessä, joka meni konkurssiin ja alan töille oli selvästi kysyntää. Joten tämä yritys syntyi, koska tarvetta fysioterapialle oli ja meillä oli vankkaa kokemusta taustalla. En usko, että minäkään olisin yksin tähän ryhtynyt ainakaan osakeyhtiötä perustamalla. Osakeyhtiö on kuitenkin ollut hyvä ja turvallisin vaihtoehto yrittää, lisäksi yhdessä tiiminä on hyvä toimia, Litmanen pohtii.

– Vaikka meillä oli alan kokemusta, niin yritystoiminta meidän on pitänyt kuitenkin opetella aivan kokonaan, Hjelman-Petrov lisää.

Litmanen pitää yrittäjyyttä mieluisana vaihtoehtona.

– Huomattavasti enemmän tässä on tietysti vastuuta kuin mitä palkkatyössä olisi, mutta on tässä myös paljon enemmän vapautta toteuttaa itseään.

Roolien jako sekä yrityksen henkilöstön hyvinvoinnista välittäminen ovat asioita joihin Fysiohetkessä on haluttu panostaa.

– Arto huolehtii enimmäkseen taloudesta toimitusjohtajana. Minä vastaan allastoiminnasta ja Markku vastaa henkilöstön hyvinvoinnista. Meillä on neljä fysioterapeuttia ammatinharjoittajina ja hyvin he ovat viihtyneet täällä. Emme nyt tällä rikastu niin, että kartanoita voisi Rivieralta ostaa, mutta olemme aina laskut maksaneet ja työt hoitaneet ajallaan, Hjelman-Petrov kertoo.

Sote-hässäkän aikana on yrittäjälläkin monta kysymystä avoinna.

– Olisi hyvä saada tietää, loppuvatko kelakorvaukset fysioterapeuttiseen kuntoutukseen. Meille on tärkeää ihmisen hoitaminen, ja tuntuu todella pahalta, että terveydenhuollosta on tullut osittain pelkkää bisnestä. Se pieni ihminen tässä on kuitenkin oltava etusijalla, Hjelman-Petrov ja Litmanen pohtivat.

Marianne Rovio

#Päättäjäiset täyttää Kupittaan urheiluhallin tiistaina

Jo viidettä kertaa järjestettävä #Päättäjäiset-koulunpäätöstapahtuma täyttää Kupittaan urheiluhallin tulevana tiistaina 28. toukokuuta. Messutapahtumassa on luvassa runsaasti hyötytietoa nuorille heitä koskettavista asioista ja joka pisteellä on tuttuun tapaan luvassa myös mukavaa tekemistä. Tapahtuman ideana on olla erilainen ja hauska koulupäivä kevään viimeisellä kouluviikolla.

Kelalta etuisuuksiin viime vuonna noin 15 miljardia euroa

Kelan perustoimeentulotuen asiakasmäärät kasvoivat edelleen viime vuonna. Etuuksia maksettiin 15 miljardia euroa.

Rasekon kolmikko haki kultaa ammattitaidon SM-kilpailuista

Voittajilla on hymy herkässä. Veeti Lundahl (vas.), Miisa Suvanto ja Samuli Kohmo.

Ammattitaidon SM-kilpailujen Taitaja 2019 -finaali käytiin tällä viikolla Joensuussa. Eilen päättyneissä kilpailuissa Raseko sai täyspotin, kun kaikki kolme Rasekon kilpailijaa palkittiin kultaisella mitalilla: autonasennuksen uusi Suomen mestari on ruskolainen Samuli Kohmo ja caterinkokki-sarjan voittivat raisiolaiset Miisa Suvanto ja Veeti Lundahl .

Maakunnan liikenteen tulevaisuutta pohditaan asiantuntijajoukolla

Varsinais-Suomen kuntien johtoa ja asiantuntijoita eri sektoreilta kokoontuu keskustelemaan maakunnan liikenteen tulevaisuudesta perjantaina. Tilaisuus käynnistää liikennejärjestelmäsuunnitelman päivitystyön, jota tehdään ensimmäistä kertaa koko maakunnan laajuisesti. Prosessiin halutaan osallistaa aiempaa laajemmin eri sektoreiden asiantuntemusta.

Sinitakkien säveliä ja Merivoimien musiikkia

Soittokunta mainoskuvauksissa Suomen Joutsenella vuonna 1994. Ruorin edessä oikealla soittokunnan päällikkö Timo Kotilainen.

Laivaston soittokunta täyttää tänä vuonna täydet sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Forum Marinum ja Laivaston soittokunta ovat yhdessä tuottaneet värikkään näyttelyn soittokunnan historiasta fregatti Suomen Joutsenelle.

Ruokavirasto: Varo tuomasta tulipoltetta puutarhamatkan tuliaisena

Vaarallinen kasvitauti tulipolte voi levitä Suomeen ulkomailta ostetuissa taimissa, varoittaa Ruokavirasto. Riski koskee erityisesti omena- ja päärynäpuun taimia. Tämän vuoksi on tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita:

Poliisi on ottanut uudelleen tutkintaan 17 vuotta sitten Turussa tapahtuneen arvokuljetusryöstön yrityksen

Epäillyt onnistuivat pakenemaan poliisia, kuvassa näkyvä pakettiauto poltettiin pakomatkalla.

Poliisi on alkanut uudelleen tutkia arvokuljetusryöstön yritystä, joka tapahtui Turussa Vanhan Tampereentien Prisman pihalla 5. elokuuta 2002. Tuolloin neljä tai viisi naamioitunutta ja konetuliaseilla varustautunutta ryöstäjää yritti murtautua arvokuljetusautoon keskellä päivää. Ryöstäjät pakenivat paikalta ennen poliisin tuloa Chervolet Chevy Van- merkkisellä pakettiautolla.

Liikuntaharjoittelun kestolla suurempi merkitys maksan ja suoliston aineenvaihduntaan kuin harjoittelun intensiteetillä

Kumail Motiani.

MD Kumail Motiani tutki Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassaan pitkäkestoisen ja matalatehoisen kestävyysliikunnan sekä lyhytkestoisen ja korkeatehoisen sprintti-intervalliharjoittelun vaikutuksia maksan, haiman ja suoliston aineenvaihduntaan.

Suurin osa terveyskeskukseen yhteyttä ottaneista pääsi kuukaudessa lääkärille

Lääkärin kiireettömälle vastaanotolle toteutuneiden käyntien odotusajat hoidon tarpeen arvioinnista eri aluehallintovirastojen alueella maaliskuussa 2019, %.

Suurin osa asiakkaista pääsee kuukaudessa kiireettömälle perusterveydenhuollon lääkärin avosairaanhoidon vastaanotolle.

Kaupunki
Urheilu

Tahrat Justin Gatlinin kilvessä mahdollistavat olympiavoittajan saapumisen Turkuun

Renaud Lavillenie ja muut kenttälajien huiput ovat saaneet paistatella valokeilassa Paavo Nurmi Gamesissa.

Pikajuoksutähti Justin Gatlinin saapuminen Paavo Nurmi Gamesiin on herättänyt monenlaisia tunteita suomalaisessa yleisurheiluväessä. Osa on innoissaan maailman huipputason juoksijan saapumisesta, osa pitää Gatlinia dopingissa ryvettyneenä huijarina.

Vastoinkäymiset ovat hioneet huippuerotuomari Mattias Gestraniuksen särmiä

Mattias Gestranius viihtyy hyvin Paraisilla. – Täällä on kaikki mitä tarvitsen. Ja jos ei jotain ole, se löytyy puolen tunnin matkan päästä Turusta. Tämä on pieni ja idyllinen paikka. Ei minulla ole mitään syytä lähteä muualle.

Paraisilla asuva Mattias Gestranius on tällä hetkellä yksi Suomen parhaimmista ja arvostetuimmista jalkapalloerotuomareista. Arvostuksesta ja onnistumisista kertoo sekin, että Gestraniuksesta tuli viime marraskuussa 23 vuoteen ensimmäinen suomalaiserotuomari, joka puhalsi Mestarien liigan ottelun.

Åboraakkeli: Hudson Kaapo Kakon jakolinjana

Kaapo Kakko.

Joki on totta kai Kaapo Kakolle tuttu näky. Jokaisen turkulaisen sielussa Aurajoki virtaa vuolaana ja kirkasvetisenä.

Suomi finaalitavoittein kilpa-aerobicin EM-kisaan Bakussa

Turkulaiset Fanny Samppa (vas.) ja Erika Rautiainen (oik.) tavoittelevat onnistumisia EM-areenalla sekä yksilökisassa että triossa yhdessä Linn Aghan kanssa.

Kilpa-aerobicin Euroopan mestaruudet ratkotaan tänä viikonloppuna Bakussa, Azerbaidzanissa. Kilpailussa nähdään suomalaisedustusta niin naisten kuin nuorten sarjoissa.

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!