Uuden Muotoilun Kevätmarket käynnistää Turku Design Festival -vuoden

Uuden Muotoilun Kevätmarket järjestetään tänä vuonna kaupunginteatterissa. Uuden Muotoilun Kevätmarket järjestetään tänä vuonna kaupunginteatterissa.

Uuden Muotoilun Yhdistys ry polkaisee käyntiin Turku Design Festival -vuoden ensi sunnuntaina 5. toukokuuta Uuden Muotoilun Kevätmarketissa. Tapahtumassa annetaan Turku Design Festival -tapahtumavuoden ensimmäinen #designhaaste ja esitellään tuore muotoiluosaamista kokoava Muotoilijapankki.fi-sivusto.

Uuden Muotoilun Kevätmarket on jo perinteinen muotoilutapahtuma, joka tänä vuonna valtaa uudet puitteet Turun kaupunginteatterissa 5. toukokuuta kello 11–17. Mukana on yli 30 muotoilijaa mukanaan kattava valikoima sisustustuotteita, vaatteita, asusteita, koruja sekä grafiikkaa ja taidetta. DJ Kulmisjärven soittolista pitää shoppailutunnelman katossa.

– Uuden Muotoilun Kevätmarket tarjoaa tuttuun tapaan läpileikkauksen kotimaiseen muotoiluun. Mukana on ihan tuoreita kasvoja ja designmerkkejä sekä tutumpien muotoilijoiden uudet mallistot. Kevätmarketista löytyy taatusti ainutlaatuiset ja vastuullisesti valmistetut lahjaideat äitienpäiväksi tai kevään ja kesän juhliin. Ja onhan tässä pitkän talven jälkeen itse kullakin hyvä syy hemmotella ihan itseäänkin kotimaisella muotoilulla!”, hehkuttaa tapahtuman tuottaja Ella Metsälä.

Uudistunut Turku Design Festival (TDF) on muotoiluun keskittyvä vuoden mittainen tapahtumakokonaisuus teemalla DESIGN TIME. Integrate, Challenge, Move. TDF-vuosi käynnistyy Uuden Muotoilu Kevätmarketissa ensimmäisellä designhaasteella ja TDF-sivuston julkaisulla. Festivaalivuosi huipentuu toukokuussa 2020 useamman päivän tapahtumakokonaisuuteen.

– TDF-vuoden tavoitteena on lähentää muotoilijoita, muotoilun kuluttajia ja muotoilusta hyötyviä organisaatioita. TDF luo keskustelua, herättää ja haastaa muotoilijat ja muotoilun kuluttajat miettimään, miten muotoilu arjessamme näkyy, mikä on hyvää muotoilua ja mitä juuri sinä tekisit paremmin, kertoo Uuden Muotoilun Yhdistyksen toiminnanjohtaja Emma Susi.

Kevätmarketissa pääsee tutustumaan Uuden Muotoilun Yhdistyksen uuteen muotoilun välityspalveluun eli Muotoilijapankkiin. Muotoilijapankki on muotoiluosaamista esittelevä sivusto, joka kokoaa yhteen paikkaan Uuden muotoilun yhdistyksen jäsenten osaamisen ja palvelut. Sivusto esittelee seitsemisenkymmentä muotoilijaa jaoteltuna toimialojen mukaan. Osaamista voi hakea myös vapaasanahaulla.

– Muotoilijapankki on Uuden Muotoilun Yhdistyksen tarjoama palvelu, jonka kohderyhmänä ovat muotoiluosaamisesta kiinnostuneet ja sitä tarvitsevat asiakkaat. Myös ne, jotka eivät vielä edes tiedä tarvitsevansa muotoiluosaamista. Tarkoituksena on siis yhdistää muotoiluosaaminen ja sen tarve, Susi summaa.

Muotoilijapankki on toteutettu Varsinais-Suomen liiton AIKO-rahoituksella, jonka tuella UMY aloitti viime vuoden toukokuussa muotoilun välitystoiminnan digitaalisen alustan kehittämisprojektin. Hanke päättyi helmikuun lopussa. Muotoilijapankkiin pääsee tutustumaan osoitteessa www.muotoilijapankki.fi.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kike Elomaa hallitusneuvottelijoille: Älkää myykö maatamme

Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa (ps.) on huolissaan tulevan vaalikauden talouslinjasta. Elomaan mukaan hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.) on antanut ymmärtää, että rahaa riittäisi hyvin pitkän vaalilupauslistan lunastamiseksi.

Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla

Pysäköintisäännöt ja pysäköintitaidot ovat monella hukassa. Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla. Puhutaan kymmenistä tuhansista kolareista vuodessa.

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Keskittyminen kiihtyy entisestään

Turun seutu on yksi Suomen kolmesta merkittävästä kasvukeskuksesta.

Miltä Suomi näyttää vuonna 2040.? Mikäli ennusteisiin on uskominen, väestö keskittyy entistä enemmän ja kiihtyvällä vauhdilla etelän kasvukeskuksiin eli suurten kaupunkien työssäkäyntialueille. Muu maa autioituu.

Vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi nimettiin turkulainen Päivi Mattila

Turun hätäkeskuksessa vuoromestarina toimiva Päivi Mattila on valittu vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi. Mattila johtaa hätäkeskuksen salitoimintaa vankalla ammattitaidolla ja rautaisilla hermoilla.

Uutuusteos Time of My Life johdattaa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle

Aurinkobaletin syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Syksyn ensi-iltateoksena on 1980-luvun kuumalle tanssilattialle tempaiseva, Sanna Silvennoisen ohjaama, Time of My Life . Ohjelmistossa jatkavat lastenteos Todellinen prinssi ja tanssisatu Snödrottningen – Lumikuningatar .

Espanjan suurlähettiläs vierailulla Turussa

Luis Tejada Chacón ja Jussi Hakala.

Espanjan suurlähettiläs Luis Tejada Chacón on keskiviikkona ollut vierailulla Turussa. Suurlähettilään vierailua isännöi muun muassa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja, Espanjan kunniakonsuli Jussi Hakala .

Noin sataneliöinen ulkorakennus tulessa Tarvasjoella

Noin sataneliöinen ulkorakennus palaa Tarvasjoen keskustassa Hämeen Härkätiellä.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!