Korkeakoulutasoisten myynnin opiskelijoiden opit tehostuvat kilpailun myötä entisestään

Jenni Jokinen (vas.) ja Elisa Luoma harjoittelivat yhdessä korkeakouluopiskelijoiden Best Seller Competionia varten, mutta varsinaiseen kisaan osallistuttiin yksin. Jenni Jokinen (vas.) ja Elisa Luoma harjoittelivat yhdessä korkeakouluopiskelijoiden Best Seller Competionia varten, mutta varsinaiseen kisaan osallistuttiin yksin. Kuva: Marianne Rovio

Elisa Luoma, 20, ja Jenni Jokinen, 24, pääsivät kokeilemaan rajojaan ja lähtemään oman mukavuusalueensa rajojen ulkopuolelle myynnin korkeakouluopiskelijoiden Best Seller Competition -kilpailun myötä. Parhaan myynnin tittelistä kisattiin tänä vuonna Turun ammattikorkeakoulussa. Kilpailun voitti Roope Rytkönen Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

– Alkuun jännitti todella paljon osallistua kilpailuun. Nyt jälkeen tuntuu niin helpottavalta ja samaan aikaan onnistuneelta. Se oli todella hyödyllinen kokemus tulevaa työelämää ajatellen. Ja on aivan todella mahtavaa huomata kuinka paljon sitä jättäisi asioita tekemättä, jos antaa jännityksen voittaa elämässä, Luoma pohtii.

– Niin nyt jälkeenpäin kun miettii, niin ei ollut mitään tarvetta jännittää sitä etukäteen. Tällaiset tilanteet opettavat hyvin käytännön työelämässä vaadittaviin taitoihin ja valmistaa tuleviin työtilanteisiin hyvin, Jokinen lisäsi.

Luoma ja Jokinen opiskelevat Turun ammattikorkeakoulussa myynnin tradenomiksi. Kumpikin kertoo valinneensa alan siitä syystä, että he viihtyvät hyvin asiakaspalvelussa ja ihmisten parissa.

Nuorilta naisilta löytyykin selkeät ajatukset hyvän palvelun luomiseen.

– Moni myyjä voi olla sosiaalinen, mutta se että osaa tehdä myös asiakkaan olon tyytyväiseksi ja mukavaksi on sitten jo oma taitonsa. Asiakaspalvelu on vuorovaikutusta ja ihmisen kohtaamista, jokainen asiakas on osattava kohdata ihmisenä ja ennen kaikkea yksilönä. Asiakkaan on voitava tuntea itsensä kuulluksi. Itse sain kilpailussa hankalaksi asiakkaaksi tekeytyneen henkilön, mutta pyrin parhaani mukaan itse olemaan rauhallinen ja positiivinen. Sitä oppi paljon myynnistä ja ehkä eniten itsestään tämän kilpailun myötä. Sain rohkeutta laittaa itseni likoon, ja huomata, että siitä selviää, Jokinen sanoo.

Jokinen uskoo, että oppi myös tiivistämään myyntipuheeseensa olennaisen ja pysymään asian ytimessä kilpailun tiukan aikarajoituksen myötä.

– Tämä kilpailu ja erilaiset yritystapaamiset ovat paras tapa oppia. Kun olet opiskelija, niin saat mokata turvallisesti ja sitäkin kautta oppii, tärkeä silti myös tunnistaa vahvuutensa, Jokinen pohtii.

Luoma lisäsi pitävänsä tärkeänä myös sitä, kuinka hyvin myyjän tulee tuntea myymänsä tuote hyvän ihmistuntemuksen lisäksi.

– Rahan ei tule olla ykkössijalla, vaan asiakkaan tarpeet. Kun on se tuote hanskassa, niin se tekee siitä työstä kivaa kun tuntee myytävän tuotteen läpikohtaisin. Näin osaa myös käsitellä asiakkaiden kysymyksiä, ja osaa vastata niihin oikein. Kilpailun myötä asiakkaan tarvekartoitus tuli todella hyvin hahmotetuksi.

Marianne Rovio

Jyrsintä- ja päällystystyö Eerikinkadulla

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Eerikinkadulla Puistokadun risteyksessä 28. elokuuta asti kello 9–15, mutta ei viikonloppuna. Työ tapahtuu molemmin puolin Puistokatua Eerikinkadulla. Paikalla on liikenneopasteet ja tarvittaessa liikenteenohjaajat. Työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Ville Niinistö: Euroopan unionin vaadittava Brasiliaa lopettamaan sademetsien tuhoaminen

Euroopan unionin on kannettava vastuunsa ja vaadittava Brasiliaa lopettamaan sademetsien tuhoaminen, vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö vaatii.

Selvitys: Ilmastoystävälliseen ruokavalioon siirtyminen vaatii järjestelmätason muutoksen

Ruokavalion ilmastovaikutusta voidaan vähentää 30–40 prosenttia ruokavaliota muuttamalla ja pitämällä huolta peltojen hiilivarannosta. Ilmastoystävälliseen ruokavalioon siirtymisessä tarvitaan järjestelmätason muutosta, todetaan RuokaMinimi-hankkeen loppuraportissa.

Alvar Aalto -viikon ohjelmisto houkuttelee kävijöitä arkkitehtuuri- ja muotoiluohjelmistollaan

Elokuun viimeisellä viikolla Turkuun ja Paimioon rantautuva Alvar Aalto -viikko tuo kaupunkeihin arkkitehtuurin-, muotoilun- ja taiteentäyteisen ohjelmiston. Viikon aikana luvassa on arkkitehtuuri- ja muotoiluaiheisia näyttelyjä, luentoja ja keskustelutilaisuuksia sekä elämyksellisiä arkkitehtuurikierroksia harvemmin avoinna oleviin kohteisiin.

LVI-suunnittelusta kt-vähennystä?

Suomen LVI-liitto ehdottaa, että kotitalousvähennystä kehitettäisiin tukemaan rakennusten energiatehokkuuden parantamista lisäämällä LVI-suunnittelu sen piiriin. Toistaiseksi kotitalousvähennyksen saa muun muassa LVI-asennuksesta, kodin remontoinnista, ulkorakennuksen maalauksesta sekä sähkö-, putki- ja kaapelitöistä. LVI-suunnittelu jää kuitenkin veroedun ulkopuolelle.

Sähköisen tunnistautumisen muutokset Kelassa voimaan syyskuussa

Syyskuussa voimaan astuvat muutokset pankkien tarjoamiin tunnistusmenetelmiin koskevat myös Kelan verkkoasiointipalvelua ja Omakantaa, joissa on käytössä suomi.fi-tunnistus.

Ruissaloon uusi pysäköintialue tapahtumavieraiden ja ulkoilijoiden käyttöön

Ruissalon telakka-aluetta ja Ruissalon alkupäätä pitkään vaivannut pula pysäköintipaikoista ratkesi, kun Turun satama järjesti osan varastoalueistaan autojen pysäköintiin. Samalla pysäköintialueen valvonta siirtyi Satamalta Turun kaupunkiympäristötoimialalle. Alue on pysäköintikäytössä toistaiseksi.

Vikingloton potti nousi noin 4,3 miljoonaan euroa

Vikinglotosta ei löytynyt kierroksella 34/2019 täysosumia, joten ensi viikolla potissa on noin 4,3 miljoonaa euroa.

Lohta A- vai D-fileenä?

Kirjolohta ja lohta fileenä ostaessa törmää siihen, että fileen edessä on kirjain A:n ja E:n väliltä. Fileissä on erilaisia leikkausasteita, ja kirjain kertoo, mitä fileestä on poistettu, kerrotaan Pro Kala ry:stä. A-filee on vähiten käsitelty. Siitä on poistettu selkäruoto, kylkiruodot sekä kidusluu. B-leikatusta fileestä on lisäksi poistettu kaikki evät ja eväruodot sekä osa selkä- ja vatsarasvasta.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

FBC:n salibandyottelut SolidSport-suoratoistopalveluun

FBC:n ja muiden Divari-joukkueiden ottelut näkyvät ensi kaudella suoratoistona.

Salibandyliitto ja SolidSport ovat sopineet kaikkien miesten Divarin otteluiden lähetyksistä kaudella 2019-20 SolidSportin suoratoistopalvelussa. Turkulaisseuroista Divarissa alkavalla kaudella pelaa FBC, joka lukeutuu sarjan ennakkosuosikkien joukkoon.

Veikkausliigan mestaruusjunaan kova tunku

Inter ja Honka ovat mukana Veikkausliigan mitalitaistossa.

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan ja mestaruusjunaan pyrkivät joukkueet tippuvat yksitellen kyydistä. Viikonloppuna HJK kompastui KPV:n vieraana. Tappion myötä Klubin loppukauden tilanne on selkeä. Kaikki pelit pitäisi voittaa, jotta HJK pelaisi mestaruudesta, eikä se HJK:n nykykunnossa ole realismia.

Kolme TPS:stä U18-tyttöjen leirille

Suomen alle 18-vuotiaiden naisten jalkapallomaajoukkue leireilee Eerikkilässä 1.–4. syyskuuta. Leiriryhmään on nimetty myös TPS:n Meri Hämäläinen , Daniela Sandås ja Ellen Strömborg . Syyskuun leiri on osa maajoukkueen valmistautumista matkalla kohti vuoden päästä syksyllä koittavia alle 19-vuotiaiden EM-karsintoja. Tosin osa nyt nimetyn U18-joukkueen pelaajista taistelee jo tänä syksynä U19-joukkueeseen pääsystä.

Erik Aro tekee paluun Kristikaan

Erik Aro.

Kristika Turku on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Erik Aron kanssa. 30-vuotias 4/5 paikan pelaaja tekee tulevalla 2019-2020 kaudella kotiinpaluun kasvattajaseuraansa.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.