Ravintola Shibui on yrittäjäpariskunnan pitkään haudutettu unelma

Karina Pulkkinen halusi avomiehensä Tommi Kallioniemen kanssa luoda Turkuun laadukkaan japanilaisravintolan. Karina Pulkkinen halusi avomiehensä Tommi Kallioniemen kanssa luoda Turkuun laadukkaan japanilaisravintolan. Kuva: Ilkka Lappi

Turku sai helmikuun lopulla katukuvaan uuden ravintolan, kun japanilaisravintola Shibui avasi ovensa Kivikukkarossa. Ravintolan taustalta löytyy yrittäjäpariskunta Tommi Kallioniemi ja Karina Pulkkinen.

Japanilaisen ravintolan perustaminen on ollut Kallioniemelle ja Pulkkiselle pitkäaikainen yhteinen unelma, jonka eteen paiskittiin töitä vuoden verran ennen avaamista.

– Olemme molemmat japanilaisen ruuan ja kulttuurin ystäviä. Näimme, että Turussa olisi tilaa hyvälle japanilaiselle ravintolalle, Pulkkinen kertoo.

Kun unelman toteutus on ollut ajatuksissa viime kuukausina, on se näkynyt myös parin kotona.

– Kyllä yhteiset keskustelunaiheet ovat aika paljon liittyneet aika paljon töihin, mutta ei se ole haitannut.

Ravintolamaailma ei pariskunnalle ole vieras. Pulkkinen on toisen polven ravintolayrittäjä. Kallioniemeltä puolestaan löytyy Chaîne des Rôtisseurs’n eli Paistinkääntäjien veljeskunnan käädyt.

– Olen ollut koko ikäni töissä ravintola-alalla. Myös äitini on ravintola-alan yrittäjä, Pulkkinen sanoo.

Turussa on jo ennestään paljon tarjontaa varsinkin sushiravintoloiden suhteen. Kallioniemi ja Pulkkinen uskovat kuitenkin Shibuin vetovoimaan.

– Turussa on paljon sushipaikkoja, mutta nähdäksemme ne ovat hieman pikaruokamaisia, ruoka käydään syömässä nopeasti tai otetaan mukaan. Meidän ideamme on hieman erilainen. Ero syntyy esimerkiksi menustamme, johon on otettu vaikutteita myös Koreasta, Pulkkinen toteaa.

– Myös juomavalikoimaan on panostettu. Meillä on laaja viinivalikoima sekä japanilaisia juomia, esimeriksi japanilaista viskiä.

Shibui avasi lounaspaikkana, mutta aukioloa on jo nyt laajennettu iltaan ja yöhön. Viikolla ja sunnuntaisin Shibui on auki iltayhdeksään. Perjantaisin ja lauantaisin ovet sulkeutuvat vasta kahdelta yöllä.

– Iltaisin ravintola muuntuu klubimaiseksi. Meille tulee dj, joka soittaa musiikkia. Illallisen jälkeen tänne voi jäädä ottamaan aperitiiveja. Ajattelemme niin, että tämä voi olla ikään kuin välietappi, jossa voi ottaa pari drinkkiä matkalla yökerhoon, Pulkkinen toteaa.

Sisustuksen ja menun lisäksi autenttisuuteen on panostettu myös kokkien osaamisella. Shibuissa työskentelee kaikkiaan neljä japanilaista kokkia sekä yksi japanilainen tarjoilija. Osa henkilökunnasta on tullut Japanista Turkuun varta vasten Shibuita varten.

Työhaastattelut jouduttiin tekemään Skypellä ja käyttämään tulkkia. Pulkkinen uskoo, että vaivannäkö kantaa hedelmää.

– Olen varma, että se kannatti. Kevään aikana meillä on tarkoitus järjestää erikoisiltoja, jolloin kokeillamme on vapaat kädet tehdä monen ruokalajin menuja.

Ilkka Lappi

Pelastuslaitos auttoi miehen katolta Askaistenkujalla

Mies jouduttiin pelastamaan asuinrakennuksen katolta noin kuuden metrin korkeudesta torstaina puolilta päivin Askaistenkujalla Vähäheikkilässä.

Toni Autiosta TPS Salibandyn toiminnanjohtaja, Janne Kainulainen päävalmentajaksi

Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka.

Toni Autio aloittaa elokuussa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana. Miesten edustusjoukkueen päävalmennuksesta jatkossa vastaa Janne Kainulainen .

Jalostaja ja Suomen Sillikonttori jatkavat suomalaista sillinvalmistuksen perinnettä

Suomen Sillikonttori tekee Jalostaja-sillit Uudessakaupungissa.

Jalostaja ja Suomen Sillikonttori päättivät pelastaa suomalaisen sillinvalmistusperinteen, kun viimeistenkin Suomessa valmistettujen merkkisillien valmistus siirtyi Puolaan viime vuoden lopulla.

Tutkimus: Nuoret pitävät asuntoa myös sijoituksena, vanhemmat lähinnä kotina

Asuntojaan hankkivat nuoret suhtautuvat asuntoonsa enemmän sijoituksena kuin vanhemmat ikäluokat. Asuntojen hinnat suhteessa kotitalouksien tuloihin ovat nyt lähellä pitkän ajan keskiarvoa.

Turun Pyöräpaja avannut ovensa Itäharjulla

Ronskibiitti esiintyy Pyöräpajalla ensi lauantaina.

Turun Pyöräpaja on avannut ovensa Itäharjulla osoitteessa Kalevantie 15. Paja on avoinna tiistaisin kello 17–20.

Kirjojen lukeminen lisääntynyt, luettujen kirjojen määrä pienentynyt

Kirjojen lukeminen kuuden kuukauden aikana, %.

Kirjojen lukeminen on yksi suomalaisten yleisimmistä harrastuksista. Yli kolme neljäsosaa kymmenen vuotta täyttäneestä väestöstä oli lukenut vähintään yhden kirjan viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana vuonna 2017. Määrä on jonkin verran suurempi kuin 2000–luvun alussa. Naiset lukevat kirjoja enemmän kuin miehet, ja näin on ollut jo 1980-luvun alusta lähtien. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen vuoden 2017 vapaa-aikatutkimuksesta.

Mielen hyvinvointi ennustaa liikunta-aktiivisuutta keski-iässä

Mielensä hyvinvoinnin korkeaksi arvioineet 42-vuotiaat liikkuivat aktiivisemmin 50-vuotiaana kuin matalampia pistemääriä mielen hyvinvoinnista 42-vuotiaana saaneet. Erilaiset liikuntaharrastukset kytkeytyivät hyvinvoinnin eri osa-alueisiin keski-iässä.

K-ryhmän myynti Lounais-Suomen alueella alkuvuonna 297,8 miljoonaa euroa

Mikko Helander (vas.) ja Olli Setänen.

K-ryhmän myynti Lounais-Suomen alueella (Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa) oli tammi-maaliskuussa yhteensä 297,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,1 prosenttia. Päivittäistavarakaupan myynti oli 219,1 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 1,6 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti kävi 60,4 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 11,5 prosenttia.

Automatkailijat messuilevat Turussa jatkossa keväisin

Caravan Show järjestetään jatkossa keväisin.

Caravan Show, automatkailun messutapahtuma Turun Messukeskuksessa, järjestetään jatkossa keväisin. Tammikuusta huhtikuuhun siirryttiin sekä alan kauppiaiden että järjestäjien, SF-Caravan ry:n ja Turun Messukeskuksen, toiveesta. Uusi ajankohta tuo lisää mahdollisuuksia leirintämatkailun kasvattamiseen, jota myös messukävijät ovat toivoneet tapahtumaan lisää.

Urheilu

Toni Autiosta TPS Salibandyn toiminnanjohtaja, Janne Kainulainen päävalmentajaksi

Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka.

Toni Autio aloittaa elokuussa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana. Miesten edustusjoukkueen päävalmennuksesta jatkossa vastaa Janne Kainulainen .

Ura Basket aloittaa tänään taistelun liigapaikasta

Ura Basketin debyyttikausi Korisliigassa oli vaikea monella tapaa. Joukkue joutuu taistelemaan sarjapaikastaan karsinnoissa.

Ura Basketin debyyttikausi Korisliigassa on ollut vaikea. Eikä se ole edes vielä ohi. Joukkue joutuu taistelemaan sarjapaikastaan liigakarsinnassa. Paras kolmesta -sarja alkaa Littoisten monitoimitalolla tänään torstaina 25. huhtikuuta. Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva karsintapeli pelataan Littoisissa 3. toukokuuta.

Puukkokatsomo: Kiinnostavia jatkoja Tepsille

Zach Budish.

HC TPS on vähitellen julkaissut kauden 2019–20 joukkueen sopimuksiaan. Viime vuoden joukkueesta jatkavat muun muassa Lauri Pajuniemi , Zach Budish ja Joe Piskula . Uusina pelaajina Palloseuraan saapuvat muun muassa Topi Nättinen ja Tony Sund .

Palloliiton Länsi-Suomen piirin toiminta vuoden lopussa

Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin kevätkokous järjestettiin 24. huhtikuuta Porissa. Sääntömääräisten kevätkokousasioiden lisäksi kokouksessa hypättiin loikka kohti Seurojen Palloliittoa, kun piirin jäsenseurat hyväksyivät sopimuksen toiminnan ja käyttöomaisuuden siirrosta Suomen Palloliitolle.

FC TPS Turku Oy:n tilikauden tulos tappiollinen

Jarmo Kähkönen.

TPS-jalkapallon taustayhtiö FC TPS Turku Oy piti virallisen yhtiökokouksensa tiistaina. Yhtiökokouksessa käsiteltiin kaikki sääntömääräiset yhtiökokouksen asiat.

Tuto Volleyn naisten joukkue nousi ykkössarjaan

Tuto Volley nousi ykkössarjaan.

Lentopalloilun naisten kakkossarja sinetöitiin pääsiäisenä. Tuto Volleyn naiset voittivat niin alkusarjan kuin ylemmän jatkosarjan lohkonsa. Tuto aloitti finaalit kotiedun turvin Turussa pitkäperjantaina voittamalla Pihtiputaan Plokin 3–1. Joukkue matkusti lauantaina Jyväskylään valmistautumaan sunnuntain peliin. Hotellin palohälyttimet laukesivat keskellä yötä ja koko hotelli heräsi piinaavaan summerin sointiin kello 2 yöllä. Siitä huolimatta Tuto voitti sunnuntaina 3–0 Pihtiputaalla.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!