Ruotsalainen sisäleikkipaikkaketju laajeni Itäharjulle

Jasmiina Siikarla iloitsee siitä, että vanhemmat haluavat panostaa lastensa liikkumiseen.  Jasmiina Siikarla iloitsee siitä, että vanhemmat haluavat panostaa lastensa liikkumiseen. Kuva: Ilkka Lappi

Sisäleikkipaikkojen suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti sitä mukaa kun erilaiset tutkimukset ovat kertoneet lasten liikkumisen vähenemisestä. Turun seudulla uusin sisäleikkipaikka on maaliskuun puolivälissä Itäharjulla avautunut Leo’s Leikkimaa.

– Vanhemmat haluavat panostaa lasten liikkumiseen. Sisäleikkipaikat tarjoavat liikuntaa koko perheelle, mutta myös perheelle aikaa olla yhdessä. Myös yhteinen aika on usein arjessa kortilla, arvioi Itäharjun Leo’s Leikkimaan toimipistepäällikkö Jasmiina Siikarla.

– Sisäleikkipaikoilla lapset pääsevät myös pienestä pitäen kiinni liikkumiseen hauskanpidon kautta, hän jatkaa.

Kalevantien varrelle Itäharjun Prisman viereen avautunut Leo’s Leikkimaa on järjestyksessään seitsemäs Suomen Leo’s Leikkimaa. Kaikkiaan ruotsalaisketjulla on nyt 47 leikkimaata ympäri Pohjoismaita.

Kasvu on ollut nopeaa, sillä ketju on perustettu 2006. Vielä tämän vuoden kuluessa ketjun pyrkimyksenä on laajeta niin, että vuodenvaihteessa Pohjoismaissa on kaikkiaan 50 leikkimaata.

Turun toimipisteessä tilaa on 8 000 neliömetriä. Halli on avara ja valoisa. Yrityksen periaatteena on, että vanhempien on helppo seurata lasten toimintaa eri laitteissa.

– Meille on tärkeää, että lapset liikkuvat, mutta myös se, että vanhemmat pystyvät liikkumaan lasten kanssa. Tilamme ovat sellaiset, että normaalipituinen aikuinen pystyy liikkumaan lasten mukana kyyristelemättä, Siikarla kertoo.

– Jos meillä aikuinen pari-kolme tuntia menee lasten mukana, niin kyllä se ihan treenistä käy. Joskus voi vaikka vanhempi jättää kuntosalin väliin ja tulla lasten kanssa tänne.

Varsinaisen leikkimaan lisäksi tiloista löytyy oma alue, Leon kaupunki, alle 5-vuotiaille, jossa perheen pienimmät lapset voivat liikkua turvallisesti.

– Kaikenikäiset lapset ja aikuiset ovat meille tervetulleita. Eniten meillä käy 4–8-vuotiaita, Siikarla toteaa.

Ajan hengen mukaisesti Leo’s Leikkimaassa on panostettu myös syntymäpäivien järjestämiseen. Itäharjun leikkimaasta löytyy seitsemän erilaista teemoitettua syntymäpäivähuonetta. Vaihtoehtoina ovat muun muassa avaruus-, merirosvo- ja dinosaurusteemaiset huoneet.

Turun Leo’s Leikkimaa työllistää noin 40 henkeä. Joukossa on osa-aikatyöläisiä ja ala-ikäisiä, jotka ottavat ensimmäisiä askeliaan työelämässä.

Yksi Leo’s Leikkimaan kilpailuvaltti kovassa sisäleikkipaikkojen kilpailussa on aukioloajat. Leo’s Leikkimaat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta jokaisena viikonpäivänä kello 10–19.

– Se on yksi toimintaperiaatteemme, että asiakkaat tietävät meidän olevan auki vuoden jokaisena päivänä, yleensä kymmenestä seitsemään, Siikarla toteaa.

Ilkka Lappi

Tutkimus: Nuorisorikollisuuden ehkäisy edellyttää tukea, kuntoutusta ja jälkihoitoa

Toistuvia rikoksia tekevien nuorten tuki ja palvelut ovat pirstaleisia, eikä niiden vaikutuksia seurata. Rikoksia tekevien nuorten tukeen, kuntoutukseen ja jälkihoitoon on kiinnitettävä enemmän huomiota, todetaan 25. huhtikuuta julkaistussa tutkimuksessa.

Santtu Kiili vie ravintola Bassin myös Helsinkiin

Bassi tunnetaan äyriäisvadistaan.

Äyriäisvadistaan tunnettu kala- ja äyriäisravintola Bassi laajentaa toimintaansa tänä keväänä Helsinkiin. Bassi Helsinki avautuu kesäkuun aikana aivan Helsingin ytimeen, Esplanadin puiston laidalle. Ravintola tarjoaa kalaruokia, tuoreita äyriäisiä, kasvisruokaa ja liha-annoksia.

Viranomaisten pankkitilikyselyt muuttuvat sähköisiksi

Useat viranomaiset voivat jatkossa saada sähköisesti tietoa pankkitileistä. Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti vahvistaa lakimuutokset tulemaan pääosin voimaan toukokuun alussa.

Teollisuuden tuottajahinnat nousivat 2,3 prosenttia

Tuottajahintaindeksi (THI) 2015=100, 1/2015–3/2019.

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden tuottajahinnat nousivat keskimäärin 2,3 prosenttia vuoden 2018 maaliskuusta vuoden 2019 maaliskuuhun. Kotimaahan myytyjen teollisuustavaroiden tuottajahinnat nousivat 2,7 prosenttia, kun taas vientitavaroiden tuottajahinnat nousivat 1,8 prosenttia.

Wiklundin Walo-kattobaari avataan tänään – auki viikonloppuisin aamuviiteen asti

Wiklundin kattoterassille valmistunut Walo Rooftop Bar avataan tänään torstaina kello 17. Kahteen kattokerrokseen ulottuvassa baarissa on ainoalaatuiset näköalat yli kaupungin. Ylemmän kerroksen suojaamaton kattoterassi on avoinna ilmojen salliessa, alempi terassi puolestaan on auki ympäri vuoden.

Mitä kourallinen hiekkaa paljastaa?

Maanvyörymät käynnistyvät kumpuilevilla ja vuoristoisilla alueilla rankkasateiden tai maanjäristysten myötä. Kuvassa Annapurna Nepalista.

Vuoristopurojen mineraaleista voidaan uuden analyysimenetelmän avulla selvittää yläjuoksulla tapahtuneet maanvyöryt ja näin auttaa tulevien luonnonkatastrofien ennakoinnissa. Helsingin yliopiston ja Tübingenin yliopiston tutkijoiden kehittämä menetelmä julkaistiin äskettäin Science Advances -tiedelehdessä.

Luottojen korkokatto laajenee ja tiukkenee syyskuussa

Pikaluottoja ja muita kuluttajaluottoja koskeva lainsäädäntö muuttuu syyskuussa. Uudistuksen seurauksena korkokatto laajenee koskemaan valtaosaa kuluttajaluottoja.

Nuoriso suhtautuu huolettomasti UV-säteilyn aiheuttamaan ihosyöpäriskiin

Alle 35-vuotiaat polttavat ihonsa auringossa selvästi keskimääräistä useammin.

Säteilyturvakeskuksen (STUK) teettämän kyselyn mukaan suomalaiset ymmärtävät hyvin UV-säteilyn aiheuttaman ihosyöpäriskin. Nuorison keskuudessa riskiä pidetään pienempänä, mikä heijastuu myös auringolta suojautumiseen.

Pelastuslaitos auttoi miehen katolta Askaistenkujalla

Mies jouduttiin pelastamaan asuinrakennuksen katolta noin kuuden metrin korkeudesta torstaina puolilta päivin Askaistenkujalla Vähäheikkilässä.

Urheilu

Toni Autiosta TPS Salibandyn toiminnanjohtaja, Janne Kainulainen päävalmentajaksi

Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka.

Toni Autio aloittaa elokuussa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana. Miesten edustusjoukkueen päävalmennuksesta jatkossa vastaa Janne Kainulainen .

Ura Basket aloittaa tänään taistelun liigapaikasta

Ura Basketin debyyttikausi Korisliigassa oli vaikea monella tapaa. Joukkue joutuu taistelemaan sarjapaikastaan karsinnoissa.

Ura Basketin debyyttikausi Korisliigassa on ollut vaikea. Eikä se ole edes vielä ohi. Joukkue joutuu taistelemaan sarjapaikastaan liigakarsinnassa. Paras kolmesta -sarja alkaa Littoisten monitoimitalolla tänään torstaina 25. huhtikuuta. Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva karsintapeli pelataan Littoisissa 3. toukokuuta.

Puukkokatsomo: Kiinnostavia jatkoja Tepsille

Zach Budish.

HC TPS on vähitellen julkaissut kauden 2019–20 joukkueen sopimuksiaan. Viime vuoden joukkueesta jatkavat muun muassa Lauri Pajuniemi , Zach Budish ja Joe Piskula . Uusina pelaajina Palloseuraan saapuvat muun muassa Topi Nättinen ja Tony Sund .

Palloliiton Länsi-Suomen piirin toiminta vuoden lopussa

Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin kevätkokous järjestettiin 24. huhtikuuta Porissa. Sääntömääräisten kevätkokousasioiden lisäksi kokouksessa hypättiin loikka kohti Seurojen Palloliittoa, kun piirin jäsenseurat hyväksyivät sopimuksen toiminnan ja käyttöomaisuuden siirrosta Suomen Palloliitolle.

FC TPS Turku Oy:n tilikauden tulos tappiollinen

Jarmo Kähkönen.

TPS-jalkapallon taustayhtiö FC TPS Turku Oy piti virallisen yhtiökokouksensa tiistaina. Yhtiökokouksessa käsiteltiin kaikki sääntömääräiset yhtiökokouksen asiat.

Tuto Volleyn naisten joukkue nousi ykkössarjaan

Tuto Volley nousi ykkössarjaan.

Lentopalloilun naisten kakkossarja sinetöitiin pääsiäisenä. Tuto Volleyn naiset voittivat niin alkusarjan kuin ylemmän jatkosarjan lohkonsa. Tuto aloitti finaalit kotiedun turvin Turussa pitkäperjantaina voittamalla Pihtiputaan Plokin 3–1. Joukkue matkusti lauantaina Jyväskylään valmistautumaan sunnuntain peliin. Hotellin palohälyttimet laukesivat keskellä yötä ja koko hotelli heräsi piinaavaan summerin sointiin kello 2 yöllä. Siitä huolimatta Tuto voitti sunnuntaina 3–0 Pihtiputaalla.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!