Turun Yrittäjänaiset tempaisivat Linnateatterissa lasten hyväksi

Lavalla nähtiin runsaasti väri-ilottelua ja istuvia leikkauksia. Lavalla nähtiin runsaasti väri-ilottelua ja istuvia leikkauksia. Kuva: Tiina Pitkänen

Ilmassa väreilee säihkettä, positiivista energiaa ja yhteisöllisyyttä, kun Linnateatterin lavalle astelee tyylikkäitä, paikallisten vaatetusalan yrittäjien luomuksiin pukeutuneita malleja. Turun Yrittäjänaisten järjestämä Lasten Hyväksi -hyväntekeväisyysmuotinäytös veti arkisena huhtikuun ensimmäisenä tiistaina salin täyteen väkeä ja raikuvat aplodit kajahtivat ilmoille mallien esitellessä menevän taustamusiikin tahdissa monipuolista ja värikästä tarjontaa.

– Järjestimme edellisen muotinäytöksen kaksi vuotta sitten, ja tuolloin muotinäytöksellä kerätyt varat menivät Turun Tyttöjen talon toimintaan. Tämän illan näytöksen pääsylipputulot puolestaan ohjataan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirille. Lapset ovat sydäntämme lähellä oleva asia, joten kohteen valinta tuntui luontevalta, kertovat näytöksen järjestelyistä vastanneet Turun Yrittäjänaisten hallituksen varapuheenjohtaja Marjo Sjöholm ja viestintävastaava Satu Söderström.

Muotinäytöksessä esitellyt vaatteet, korut ja kengät ovat peräisin Turun Yrittäjänaisten jäsenten liikkeistä. Sjöholm sanoo muotinäytöksen kaltaisten tapahtumien olevan vaatetusalan yrittäjille tärkeitä kanavia päästä esittelemään tuotteitaan. Linnateatterin lavalla nähdyt vaatteet olivatkin hyvä muistutus siitä, että Turusta löytyy runsaasti persoonallisia, ketjumuodista poikkeavia vaatteita.

Illan aikana lavalla nähtiin sekä hulmuavia helmoja, suoralinjaista tehokkuutta, omasta kehosta ylpeänä iloitsevaa naisellisuutta että vastaansanomatonta maskuliinisuutta. Malleina esiintyivät muun muassa Miss Suomi 2017 -kilvan ensimmäinen perintöprinsessa Adriana Gerxhalija, Mr. Finland Aleksi Jorila, MLL Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson, palkittu toimittaja Yagmur Özberkan sekä malli ja juontaja Lola Odusoga.

Näytöksen päätteeksi lavalla nähtiin myös rytmikästä paritanssia sekä saatiin ihailla koko esiintyjäkaartia samaan aikaan.

Muotinäytöksen vaatteiden ja asusteiden takana olevat yrittäjät pääsivät myös kukin vuorollaan lavalle kertomaan tuotteistaan ja yrityksestään. Heidät johdatti lavalle tuore Mr. Turku, 19-vuotias Miro Hovila. Illan musiikillisesta annista vastasi turkulainen laulaja Kristiina Mäki, joka muistutti kappaleissaan tässä maailmassa olennaisista asioista kuten siitä, että elämästä pitää nauttia ja miehiä pitää käsitellä oikein.

Marjo Sjöholmin mukaan jatkoa hyväntekeväisyysmuotinäytöksille saattaa olla luvassa.

– Olisi hienoa, jos tästä tulisi Turun Yrittäjänaisille perinne.

Tiina Pitkänen

Puhallinmusiikkia koko viikko

Hirjastopihalla vietetään jo perinteiseen tapaan Turun puhallinmusiikkijuhlia.

Turun pääkirjaston sisäpiha täyttyy 20.–24. toukokuuta torvista, kun kirjastopihalla vietetään jo perinteiseen tapaan Turun puhallinmusiikkijuhlia. Joka päivä ohjelmassa on kaksi konserttia, joista toinen alkaa kello 18 ja toinen kello 19.

Asumaton rakennus tuhoutui täysin tulipalossa Raisiossa

Asumaton noin 300-neliöinen rakennus tuhoutui täysin tulipalossa Naakkakujalla Raisiossa sunnuntaina aamulla.

Portsan katumarkkinat sulkee Puutarhakadun liikenteeltä sunnuntaina

Portsan katumarkkinat -tapahtuma sulkee Puutarhakadun yleiseltä liikenteeltä Sairashuoneenkadun ja Korkeavuorenkadun välillä sunnuntaina kello 9–16.

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Markulantiellä

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Markulantiellä Eskonkadun ja Varkkavuorenkadun risteysalueella 20.-21. toukokuuta.

Loton potti nousee 2,4 miljoonaan euroon

Loton kierroksen 20/2019 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potissa on 2,4 miljoonaa euroa. Lauantaina löytyi yksi 6+1 -tulos, jolla Jämsänkosken Kenraalintien R-kioskissa rivinsä tehnyt pelaaja voittaa 372 357 euroa.

Alusturvallisuuteen liittyvät uudistukset valmistuvat

Matkustaja-alusturvallisuuteen liittyvä lakiuudistus valmistuu, kun kokonaisuuteen liittyviä asetuksia täsmennetään ja selkeytetään.

Suvivirsi kutsuu Tuomiokirkontorille

Suvivirsi Turun murteella herätti viime vuonna hilpeyttä yleisössä.

Suvivirsi on aloittanut suomalaisten kesän jo useamman sukupolven ajan. Tänä vuonna sitä pääsee laulamaan Tuomiokirkontorille seurakuntien yhteiseen Suvivirsikirkkoon helatorstaina 30. toukokuuta kello 12.

Poliisi narautti kortittoman kuskin Eteläkaarella, jäi kiinni 23. kerran vuoden aikana

Poliisipartio pysäytti perjantaina kello 18.30 Turussa Eteläkaarella henkilöauton, jonka kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajokorttia.

Pihakirppis Yli-Maarian seurakuntatalolla

Retroesineet ovat kirpputorien vetonauloja.

Yli-Maarian seurakuntatalolla järjestetään sunnuntaina 19. toukokuuta kello 10–13 jo perinteeksi muodostunut keväinen pihakirppis. Paikalle voi tulla sekä tekemään löytöjä että myymään itselle tarpeettomia tavaroita.

Urheilu

Jälkipeli: Rauteen suku on tärkeä osa Turun Kisa-Veikkojen historiaa

Rauteen suku on ollut Turun Kisa-Veikkojen toiminnassa mukana jo kolmen sukupolven ajan. Isoisä Urho Rautee aloitti, pojat Pekka (vas.) ja Matti jatkoivat. Nyt Pekan poika Mikko vetää seuran jääkiekkotoimintaa ja tytär, Katja, on koko seuran puheenjohtaja.

Historiallinen Rientolan urheilutalo on täyttynyt ääriään myöten. Turun Kisa-Veikkojen talvikauden päätöstilaisuus todistaa, miten perinteitä huokuvalla seuralla menee hyvin. ”Kisurit” on tärkeä osa turkulaista urheiluseuraperinnettä.

Otteluanalyysi: Inter jatkoi voittoputkea KuPS:n kustannuksella

Maalivahti Aati Marttinen piti nollan.

Neljäs voitto putkeen. Tällä kertaa jalkoihin jäi KuPS. Inter korjasi Veikkausliigan pisteet 1-0 (1-0). Peli kulkee, tulosta tulee. Eikä haitannut, vaikka Timo Furuholm ja Niko Markkula olivat pelikiellon takia sivussa. Paikkaajia löytyy.

Esimakua finaalista jo alkukaudesta?

Trojansin naisten joukkue kohtaa Roostersin lauantaina.

Naisten amerikkalaisen jalkapallon kausi on vasta päässyt käyntiin, kun nousijajoukkue Turun Trojans matkustaa 18. toukokuuta Helsinkiin Roostersin vieraaksi. Trojans on asettanut kauden tavoitteekseen finaalipaikan. Naisten Vaahteraliigan kestomenestyjiin kuuluva Roosters on hyvä mittari, missä Trojans tällä hetkellä menee.

Puukkokatsomo: Sundin kokoinen aukko

Antero Niittymäki.

TPS:n jääkiekkomiehistö koki pahan takaiskun jo toukokuussa, kun Vaasan Sportista hankittu puolustaja Tony Sund teki NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa.

SM-kisoihin tulossa lähes tuhat voimistelijaa

Joka toinen vuosi järjestettävät voimistelun kaikkien lajien yhteiset SM-kilpailut järjestetään 24.–26. toukokuuta Turussa Kupittaan urheilupuistossa. Viidettä kertaa järjestettävä voimistelulajien yhteinen SM-viikonloppu kokoaa maan parhaat voimistelijat urheiluhalliin ja palloiluhalliin.

Otteluanalyysi: TPS nappaa voittoja nihkeillä esityksillä

Tommi Pikkarainen ja Kristian Heinolainen.

Onkohan tämä mikään ongelma ollenkaan? Kerrotaan se silti. TPS nappaa voittoja ja pisteitä jalkapalloilun Ykkösessä, vaikka peliesitys ei ole järin häävi. Nyt uhriksi joutui AC Kajaani, jonka TPS päihitti kapteeni Sami Rähmösen rankkarimaalilla. TPS keikkuu sarjataulukon kärjessä.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!