Suola-punaviinihieronta panee nesteet liikkeelle ja parantaa aineenvaihduntaa

Pirjo Heiskanen antaa myös turvehaudehoitoja. Pirjo Heiskanen antaa myös turvehaudehoitoja. Kuva: Jari Laurikko

Suolaa, punaviiniä ja kookosöljyä. Näillä kolmella aineksella syntyy osaavissa käsissä tehokas hemmotteluhoito, joka hidastaa ikääntymistä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Hoitola Saunan Viisaudessa työskentelevän Pirjo Heiskasen tekemässä suola-punaviini hieronnassa ei kuitenkaan suinkaan juoda punaviiniä, vaan käytetään sen sijaan punaviinijauhetta.

Yksi punaviinin suojaavia aineita on resveratrol-yhdiste, joka on tehokas kasviperäinen solusuoja ja vaikuttaa vahvana antioksidanttina. Se hidastaa ikääntymistä. Punaviinissä on myös paljon vitamiineja jotka hoitavat ihoa.

– Suola-punaviinihoito on minun itseni kehittämä hemmotteluhoito. Minulle on erittäin tärkeää, että hoidon ainekset ovat luonnollisia, Heiskanen sanoo.

Hän pyrkii muutenkin käyttämään hoidoissaan ainoastaan sellaisia aineksia, jotka kelpaavat syötäväksi. Terveyttä ylläpitäviä rentoutus- ja hemmotteluhoitoja voi siis hyvin tehdä ilman turhaa kemikaalikuormaa. Toinen hoidon aineksista on mineraalisuola, joka vaikuttaa elimistön happoemästasapainoon. Happoemästasapaino on kehon oma säätelymekanismi, jolla on keskeinen osa monissa elimistön toiminnoissa.

– Suolan käyttö hieronnassa tukee kehon omia toimintoja ja poistaa kuona-aineita, happoja, myrkkyjä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä nestekiertoa. Näin kuona-aineet poistuvat nopeasti lihaksista.

Mineraalisuolassa on mukana kaikki meren luonnolliset mineraalit, kuten magnesium, kalsiumia ja pii. Se sisältää myös arvokasta vuorikristallia. Ainoastaan migreenikkojen kannattaa varoa hoitoa, sillä ne jotka saavat punaviinistä päänsärkyä, voivat saada sen myös punaviinijauheesta.

– Iho imee kaiken itseensä, mitä siihen laitetaan. Punaviinijauheella hieromisessa on siis sama vaikutus, kun joisi punaviiniä, Heiskanen neuvoo.

Paitsi tietysti humalluttava vaikutus.

Mutta erittäin rentouttavaa hieronta on. Heiskanen hieroo koko vartalon varpaista päälakeen asti pieniä suolakiteitä sisältävällä seoksella, joka kuorii hellästi ihoa. Vatsa ja kasvotkin käydään läpi. Hoidon lopuksi hierotaan vielä päänahka ilman öljyä. Hieronnan jälkeen olo on puhdistunut, mukavan rentoutunut, mutta energinen. Ennen hoitoa hieman pinkeät housut sujahtavat jalkaan helposti, joten nesteitä on varmasti lähtenyt liikkeelle.

Heiskanen kehottaa olla pesemättä ihoa illalla, jos sille ei ole erityistä tarvetta. Näin hyvät aineet jäävät iholle vaikuttamaan yön ajaksi. Teen työtä käskettyä ja aamulla iho onkin hehkuva, kimmoisa ja pehmeä kasvoista jalkapöytiin saakka. Kasvojen iho näyttää hämmästyttävän terveeltä ilman ehostustakin. Hoitoa voi suositella etenkin nyt kevätaikaan, kun talvella kuivunut ja nuutunut iho kaipaa kuorintaa ja kosteutusta.

Tai väsynyt keho ja mieli pientä arjen rentoutusta.

Henriikka Fingerborg

Kahdella moottoripyörällä nopeutta 203 km/h, kuskit ajokieltoon

Poliisipartio mittasi lauantaina kello 23.50 Turussa kasitiellä kahdelle moottoripyörälle nopeudet 203 kilometriä tunnissa.

Puuvahoilla ilmettä kotiin

Väreillä saa helposti uuden ilmeen sisustukseen. Värillisiä puuvahoja voidaan käyttää kodin puupintojen, kuten seinien, kattojen, huonekalujen ja väliovien suojaamiseen ja sävyttämiseen. Puuvahat imeytyvät puuhun korostaen pinnan eloisuutta ja muotoja.

Kortiton huumemotoristi lähti poliisia pakoon, nopeutta yli 200 km/h

Poliisimoottoripyöränkuljettaja mittasi sunnuntaina kello 00.35 Turun Ohikulkutiellä moottoripyörälle nopeuden 172 kilometriä tunnissa. Paikassa on suurin sallittu nopeus 100 kilometriä tunnissa.

Joka toinen autoileva tuntenut liikennekiukkua

Liikenneturvan kyselyn mukaan joka toinen autoileva on tuntenut liikennekiukkua. Valtaosa ei kuitenkaan anna ärsyyntymisen vaikuttaa toimintaansa kuin korkeintaan itsekseen jupinana ratissa.

Puhallinmusiikkia koko viikko

Hirjastopihalla vietetään jo perinteiseen tapaan Turun puhallinmusiikkijuhlia.

Turun pääkirjaston sisäpiha täyttyy 20.–24. toukokuuta torvista, kun kirjastopihalla vietetään jo perinteiseen tapaan Turun puhallinmusiikkijuhlia. Joka päivä ohjelmassa on kaksi konserttia, joista toinen alkaa kello 18 ja toinen kello 19.

Asumaton rakennus tuhoutui täysin tulipalossa Raisiossa

Asumaton noin 300-neliöinen rakennus tuhoutui täysin tulipalossa Naakkakujalla Raisiossa sunnuntaina aamulla.

Portsan katumarkkinat sulkee Puutarhakadun liikenteeltä sunnuntaina

Portsan katumarkkinat -tapahtuma sulkee Puutarhakadun yleiseltä liikenteeltä Sairashuoneenkadun ja Korkeavuorenkadun välillä sunnuntaina kello 9–16.

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Markulantiellä

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Markulantiellä Eskonkadun ja Varkkavuorenkadun risteysalueella 20.-21. toukokuuta.

Loton potti nousee 2,4 miljoonaan euroon

Loton kierroksen 20/2019 arvonnassa ei löytynyt täysosumia, joten ensi viikolla potissa on 2,4 miljoonaa euroa. Lauantaina löytyi yksi 6+1 -tulos, jolla Jämsänkosken Kenraalintien R-kioskissa rivinsä tehnyt pelaaja voittaa 372 357 euroa.

Urheilu

Jälkipeli: Rauteen suku on tärkeä osa Turun Kisa-Veikkojen historiaa

Rauteen suku on ollut Turun Kisa-Veikkojen toiminnassa mukana jo kolmen sukupolven ajan. Isoisä Urho Rautee aloitti, pojat Pekka (vas.) ja Matti jatkoivat. Nyt Pekan poika Mikko vetää seuran jääkiekkotoimintaa ja tytär, Katja, on koko seuran puheenjohtaja.

Historiallinen Rientolan urheilutalo on täyttynyt ääriään myöten. Turun Kisa-Veikkojen talvikauden päätöstilaisuus todistaa, miten perinteitä huokuvalla seuralla menee hyvin. ”Kisurit” on tärkeä osa turkulaista urheiluseuraperinnettä.

Otteluanalyysi: Inter jatkoi voittoputkea KuPS:n kustannuksella

Maalivahti Aati Marttinen piti nollan.

Neljäs voitto putkeen. Tällä kertaa jalkoihin jäi KuPS. Inter korjasi Veikkausliigan pisteet 1-0 (1-0). Peli kulkee, tulosta tulee. Eikä haitannut, vaikka Timo Furuholm ja Niko Markkula olivat pelikiellon takia sivussa. Paikkaajia löytyy.

Esimakua finaalista jo alkukaudesta?

Trojansin naisten joukkue kohtaa Roostersin lauantaina.

Naisten amerikkalaisen jalkapallon kausi on vasta päässyt käyntiin, kun nousijajoukkue Turun Trojans matkustaa 18. toukokuuta Helsinkiin Roostersin vieraaksi. Trojans on asettanut kauden tavoitteekseen finaalipaikan. Naisten Vaahteraliigan kestomenestyjiin kuuluva Roosters on hyvä mittari, missä Trojans tällä hetkellä menee.

Puukkokatsomo: Sundin kokoinen aukko

Antero Niittymäki.

TPS:n jääkiekkomiehistö koki pahan takaiskun jo toukokuussa, kun Vaasan Sportista hankittu puolustaja Tony Sund teki NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa.

SM-kisoihin tulossa lähes tuhat voimistelijaa

Joka toinen vuosi järjestettävät voimistelun kaikkien lajien yhteiset SM-kilpailut järjestetään 24.–26. toukokuuta Turussa Kupittaan urheilupuistossa. Viidettä kertaa järjestettävä voimistelulajien yhteinen SM-viikonloppu kokoaa maan parhaat voimistelijat urheiluhalliin ja palloiluhalliin.

Otteluanalyysi: TPS nappaa voittoja nihkeillä esityksillä

Tommi Pikkarainen ja Kristian Heinolainen.

Onkohan tämä mikään ongelma ollenkaan? Kerrotaan se silti. TPS nappaa voittoja ja pisteitä jalkapalloilun Ykkösessä, vaikka peliesitys ei ole järin häävi. Nyt uhriksi joutui AC Kajaani, jonka TPS päihitti kapteeni Sami Rähmösen rankkarimaalilla. TPS keikkuu sarjataulukon kärjessä.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!