Yrittäjien suositusverkosto kasvattaa yrityksen voittoa

Yrittäjä Mia Snellman kertoo yrittäjien välisen verkostoitumisen lisänneen hänen kauppaansa suuresti. Yrittäjä Mia Snellman kertoo yrittäjien välisen verkostoitumisen lisänneen hänen kauppaansa suuresti. Kuva: Mia Snellman

Alunperin Yhdysvalloissa toimintansa aloittanut BNI on levinnyt kaikkialle maailmaan, ja sen ideana on parantaa yrittäjien kaupankäyntiä verkostoitumalla. Turussa toimii viisi BNI-ryhmää, joiden tarkoituksena on vilkastaa yrittäjien keskinäistä kauppaa. Mitä aktiivisempi suosittelija on, sitä enemmän saa.

– Kysymyksessä on suositusorganisaatio yrittäjille, suosittelemme toistemme yrityksiä ja palveluita sekä tuotteita. Käytämme itse BNI:ssä olevia yrityksiä ja suosittelemme niitä omille verkostoillemme. Eli vaihdan renkaat BNI:hin kuuluvassa yrityksessä, ja he ehkä suosittelevat puiden kaatoon minua jollekin sitä tarvitsevalle taholle, kertoo viheralan yrittäjä Mia Snellman Puutarhuri Snellman Oy:stä, joka liittyi mukaan BNI-verkostoon viime vuoden maaliskuussa.

Snellman lähti mukaan yhteen Turun ryhmistä, ja sen lisäksi toimii nyt lähettiläänä eräälle naantalilaiselle ryhmälle.

– Verkostoituminen on elämänehto yrittäjälle, sitä ilman ei pärjää. Yksin on huomattavasti hankalampi pärjätä. Jos sinulla on tällainen aktiivinen suositusverkosto taustalla, niin se todellakin auttaa huomattavasti.

Snellman sanoo, että liityttyään aktiiviseen verkostoitumisorganisaatioon muiden yrittäjien kanssa, niin hän alkoi saada suosituksia vastaan todella paljon.

– Samantien alkoi tulla yhteydenottoja ja aloin saada todella paljon lisää uusia asiakkaita. Ekana vuonna jäsenmaksu on reilu tonni, sitten se pienenee. Itselläni liikevoitto kasvoi niin paljon, että kyllä se on todellakin kannattanut. Olen nyt tämän vuoden jäsenyyteni aikana saanut palkata lisää kahdeksan uutta työntekijää, koska kysyntä on ollut niin suurta.

BNI tosin vaatii paljon myös työtä, jos haluaa saada tuloksia.

– Olen sellainen ihminen, jos lähden mukaan johonkin, niin sitten menen satasella.

Minulle on tullut todella paljon uusia asiakkaita tämän myötä ja olen palkannut uusia työntekijöitä sen myötä kun liityin BNI:hin, koska liiketalous alkoi kasvaa saamieni suositusten vuoksi huomattavasti. Vuoden aikana minulle on tullut kahdeksan ihmistä työhön.

BNI palkitsi Snellmanin Turun ja Salon alueen parhaana liikekumppanina vuonna 2018 ja lisäksi vielä Suomen parhaana vuoden 2018 liikekumppanina.

– Sain kunniakirjan, että olen tukenut liikekumppaneita tuomalla heille kauppaa yli 100 000 euroa suosittelemalla heitä omille yhteistyökumppaneille.

Toiminta perustuu aktiivisuuteen ja luottamukseen eri yrittäjien välillä.

– Tapaamme viikottain ryhmän jäsenten kanssa, eikä kukaan varmasti kehtaa tulla näyttämään naamaansa kokoukseen, jos ei ole hoitanut hommaa hyvin. Tällä pääsee käsiksi myös ulkomaisiin yrityksiin, jotka ovat BNI:ssä mukana.

Marianne Rovio

Yrittäjäehdokkaiden määrä nousi Varsinais-Suomessa

Eduskuntavaalien ehdokaslistoilla on Varsinais-Suomen vaalipiirissä yhteensä 35 yrittäjäehdokasta. Määrä nousi vuoden 2015 vaaleista.

Raision kaupungin väkiluku laski ja verotulot kutistuivat

Raision kaupungin talous oli viime vuonna 3,7 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Raision kaupungin talous toteutui odotuksia paremmin vuonna 2018. Vuositulos on 3,7 miljoonaa euroa miinuksella. Se on 1,2 miljoonaa euroa talousarviota parempi. Tulos on kuitenkin alijäämäinen.

Kysely: Mitä kaunista Pansion ja Pernon asuinalueille?

Turun kaupunki kerää ehdotuksia siitä, mikä lisäisi Pansion ja Pernon asuinalueiden viihtyisyyttä.

Turun kaupunki kerää ehdotuksia siitä, mikä lisäisi Pansion ja Pernon asuinalueiden viihtyisyyttä, toisi kauneutta ja loisi virikkeitä.

Henkilötyövuosien määrä kasvoi, sairauspoissaolojen määrä kääntyi kasvuun

Turun kaupungin henkilötyövuosien määrä nousi vuonna 2018. Kaupungin palveluksessa oli 31.12.2018 kaikkiaan 11 521 henkilöä. Henkilötyövuosina mitattuna työvoiman käyttö vuonna 2018 oli 10 037,8. Organisaatiomuutokset huomioiden henkilötyövuodet nousivat 137,7 henkilötyövuotta edelliseen vuoteen verrattuna. Henkilötyövuosissa ei ole mukana työllistettyjä, joita kaupunki omin aktiivisin toimin työllisti 973 (vuonna 2017 971).

Liikunta-aktiivisuuden lasku alkaa usein jo 7-vuotiaana

Liikunta-aktiivisuus alkaa usein laskea lapsilla heti koulunkäynnin alkaessa.

Liikunta-aktiivisuus alkaa usein laskea lapsilla heti koulunkäynnin alkaessa. Toisaalta osa aikuisista onnistuu lisäämään liikunta-aktiivisuuttaan, joskin kokonaisaktiivisuus pääsääntöisesti vähenee iän karttuessa.

Ilkka Kanerva johtaa vaalitarkkailijoita Ukrainassa

Ilkka Kanerva.

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) on nimitetty johtamaan historian suurinta vaalitarkkailuoperaatiota Ukrainassa. Maassa järjestetään presidentinvaalien ensimmäinen kierros sunnuntaina 31. maaliskuuta.

Jokien vedenkorkeudet nousseet Etelä- ja Lounais-Suomessa

Sään lauhtuminen on saanut virtaamat nousuun Etelä- ja Lounais-Suomessa sekä Vaasan seudun pienissä joissa. Joet ovat paikoin tulvineet alavimmille pellolle ja teille, muun muassa Sipoonjoella, Kiskonjoella, Perniönjoella ja Loimijoella. Yöpakkaset ovat hidastaneet virtaamien kasvua tai kääntäneet vedenkorkeudet laskuun.

Sopraano Nadine Sierran esiintyminen Turun musiikkijuhlilla peruuntuu, tilalle tenori Michael Fabiano

Michael Fabiano.

Amerikkalaissopraano Nadine Sierra on joutunut peruuttamaan elokuun 11. päivän konsertin Turun musiikkijuhlilla ”hyvin henkilökohtaisesta syystä”. Konsertti siirtyy vuoteen 2020. Sierran sijaan 11. elokuuta konsertissa kuullaan amerikkalaistenori Michael Fabianoa , jolle konsertti on ensimmäinen Suomessa. Pianistina on Eytan Pessen ja konsertissa kuullaan melodioita ja aarioita Verdiltä , Puccinilta, Massenet’lta, Duparcilta ja Tšaikovskilta.

Kysely: Selvä enemmistö työntekijöistä uskoo nauttivansa esimiehensä luottamusta

Suomalaisilla työpaikoilla työntekijät uskovat oman esimiehensä luottavan heihin. Esimiehet koetaan myös helposti lähestyttäviksi. Toisaalta osa työntekijöistä ei koe tulevansa kuulluksi työyhteisössään. Lisäksi heikko työkyky ja riittämätön palautuminen ovat vahvassa yhteydessä toisiinsa. Tiedot käyvät ilmi työeläkeyhtiö Elon työyhteisömittarin 10 000 vastauksen otoksesta.

Urheilu

Turun Uimareiden vesipallonaiset runkosarjan voittoon

Turun Uimarit oli jälleen naisten vesipaollilun SM-runkosarjan ykkönen.

Naisten vesipallon SM-runkosarja saatiin päätökseen viikonloppuna. Runkosarjan voiton vei jo neljännen kerran peräkkäin Turun Uimarit vahvan alkukauden siivittämänä. Joukkue koki ainoat tappiot sarjassa viime vuoden finaalivastustajalleen ja kauden etukäteisasetelmissakin vahvimmaksi arvioidulle Uinti Tampereelle. Joukkueet kohtasivat toisensa neljä kertaa ja TU:n ja UiTa:n keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 2–2.

FC Inter perusti vähävaraisten perheiden junioreille tukirahaston

Timo Furuholm lupasi lahjoittaa pistebonusrahansa juniorien tukirahastoon.

FC Inter on perustanut oman tukirahaston heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi. Rahasto jakaa vuosittain haettavien stipendien kautta avustusta niille seuran junioreille, joiden perheillä on vaikeuksia harrastusmaksujen kanssa. Seurassa on tällä hetkellä noin 500 junioripelaajaa.

Puukkokatsomo: Katsojapula haasteena

Toiseksi korkein runkosarjan katsojakeskiarvo oli TPS:llä, vajaat 5 500 katsojaa.

Jääkiekon Liigalla on käsillä tärkeä kevät. Suomen ykköslajin korkeimmalla sarjatasolla riittää pohdittavaa, sillä päättyneen runkosarjan katsojamäärät eivät valtakunnallisella tasolla mairittele. Kaudella 2018–19 koko Liigan katsojakeskiarvo oli 4 232 katsojaa.

Paavo Nurmi Gamesissa jaossa Tokion olympiapaikat

Wilma Murto ja monet muut suomalaishuiput saavat venyä parhaimpaansa, jotta Tokion olympialaisten tulosrajat saavutetaan.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF julkisti maaliskuun alulla tulosrajat, joilla urheilijat lunastavat paikkansa Tokion 2020 olympialaisiin. Suomalaisittain tulosrajat ovat kovat ja oletettavasti vain muutama urheilija pääsee rajan rikkomalla olympialaisiin.

Inter kohtaa puolivälierissä VPS:n Kupittaalla

Jalkapalloilun Suomen Cupin puolivälierävaiheen otteluparit arvottiin tiistaina. Inter, joka on Cupin hallitseva mestari, saa kotiottelussa vastaansa Vaasan Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 30. maaliskuuta kello 15 kentällä Kupittaa 5.

Seppo Paju kolmonen frisbeegolfin Disc Golf Pro Tourin osakilpailussa Yhdysvalloissa

Seppo Paju.

Vuoden miespelaajaksi Euroopassa valittu lietolainen Seppo Paju sijoittui kolmanneksi frisbeegolfin Disc Golf Pro Tourin osakilpailussa Teksasissa Yhdysvalloissa. Pajun sijoitus sivuaa parasta suomalaistulosta Disc Golf Pro Tourilla.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?