Yrittäjien suositusverkosto kasvattaa yrityksen voittoa

Yrittäjä Mia Snellman kertoo yrittäjien välisen verkostoitumisen lisänneen hänen kauppaansa suuresti. Yrittäjä Mia Snellman kertoo yrittäjien välisen verkostoitumisen lisänneen hänen kauppaansa suuresti. Kuva: Mia Snellman

Alunperin Yhdysvalloissa toimintansa aloittanut BNI on levinnyt kaikkialle maailmaan, ja sen ideana on parantaa yrittäjien kaupankäyntiä verkostoitumalla. Turussa toimii viisi BNI-ryhmää, joiden tarkoituksena on vilkastaa yrittäjien keskinäistä kauppaa. Mitä aktiivisempi suosittelija on, sitä enemmän saa.

– Kysymyksessä on suositusorganisaatio yrittäjille, suosittelemme toistemme yrityksiä ja palveluita sekä tuotteita. Käytämme itse BNI:ssä olevia yrityksiä ja suosittelemme niitä omille verkostoillemme. Eli vaihdan renkaat BNI:hin kuuluvassa yrityksessä, ja he ehkä suosittelevat puiden kaatoon minua jollekin sitä tarvitsevalle taholle, kertoo viheralan yrittäjä Mia Snellman Puutarhuri Snellman Oy:stä, joka liittyi mukaan BNI-verkostoon viime vuoden maaliskuussa.

Snellman lähti mukaan yhteen Turun ryhmistä, ja sen lisäksi toimii nyt lähettiläänä eräälle naantalilaiselle ryhmälle.

– Verkostoituminen on elämänehto yrittäjälle, sitä ilman ei pärjää. Yksin on huomattavasti hankalampi pärjätä. Jos sinulla on tällainen aktiivinen suositusverkosto taustalla, niin se todellakin auttaa huomattavasti.

Snellman sanoo, että liityttyään aktiiviseen verkostoitumisorganisaatioon muiden yrittäjien kanssa, niin hän alkoi saada suosituksia vastaan todella paljon.

– Samantien alkoi tulla yhteydenottoja ja aloin saada todella paljon lisää uusia asiakkaita. Ekana vuonna jäsenmaksu on reilu tonni, sitten se pienenee. Itselläni liikevoitto kasvoi niin paljon, että kyllä se on todellakin kannattanut. Olen nyt tämän vuoden jäsenyyteni aikana saanut palkata lisää kahdeksan uutta työntekijää, koska kysyntä on ollut niin suurta.

BNI tosin vaatii paljon myös työtä, jos haluaa saada tuloksia.

– Olen sellainen ihminen, jos lähden mukaan johonkin, niin sitten menen satasella.

Minulle on tullut todella paljon uusia asiakkaita tämän myötä ja olen palkannut uusia työntekijöitä sen myötä kun liityin BNI:hin, koska liiketalous alkoi kasvaa saamieni suositusten vuoksi huomattavasti. Vuoden aikana minulle on tullut kahdeksan ihmistä työhön.

BNI palkitsi Snellmanin Turun ja Salon alueen parhaana liikekumppanina vuonna 2018 ja lisäksi vielä Suomen parhaana vuoden 2018 liikekumppanina.

– Sain kunniakirjan, että olen tukenut liikekumppaneita tuomalla heille kauppaa yli 100 000 euroa suosittelemalla heitä omille yhteistyökumppaneille.

Toiminta perustuu aktiivisuuteen ja luottamukseen eri yrittäjien välillä.

– Tapaamme viikottain ryhmän jäsenten kanssa, eikä kukaan varmasti kehtaa tulla näyttämään naamaansa kokoukseen, jos ei ole hoitanut hommaa hyvin. Tällä pääsee käsiksi myös ulkomaisiin yrityksiin, jotka ovat BNI:ssä mukana.

Marianne Rovio

Pelimiehen valinta: Amerikka vapaaksi uudelleen

Connor-poika se ei kalpeanaamaa pelkää.

Aivan kuin Assassin's Creed -pelejä ja niiden lisäosia ei tulisi markkinoille tarpeeksi, koki aiemmalle konsolisukupolvelle vuonna 2012 julkaistu Assassin's Creed III Remastered (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC) keväällä uudelleensyntymän. Ja mikä ettei. Uudelleenjulkaisu on hyvä muistutus siitä, kuinka erinomainen tarina pelissä olikaan.

Ylileveitä autokaistoja aiotaan kaventaa Itäisellä Pitkälläkadulla ja tehdä uusia pyöräkaistoja

Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunta kokoontuu tiistaina 28. toukokuuta. Kokouksessa käsitellään muun muassa liikennejärjestelyjen selkeyttämistä Itäisellä Pitkälläkadulla.

Kalervo Väänäsen muotokuva paljastettiin yliopistolla

Kalervo Väänänen ja Timo Vuorikoski.

Taidemaalari Timo Vuorikosken maalaama Kalervo Väänäsen muotokuva paljastettiin Turun yliopiston Medisiina D:ssä 23. toukokuuta. Väänänen rehtorikausi päättyy heinäkuun lopussa. Turun yliopiston rehtorina hän on toiminut vuodesta 2012 alkaen. Rehtorikauden aikana yliopiston julkaistujen tutkimusten määrä ja arvioitu laatu ovat nousseet. Myös koulutusta on kehitetty merkittävästi.

Puun energiakäyttö lisääntyy edelleen

Puupolttoaineita kulutettiin vuonna 2018 jälleen ennätysmäärä. Tämä johtui siitä, että metsäteollisuuden jäteliemien käyttö lisääntyi. Kiinteitä puupolttoaineita käytettiin lämpö- ja voimalaitoksissa saman verran kuin edellisvuonna. Myös puun pienkäyttö pysyi samana.

Laadukas saattohoito kuuluu kaikille

Saattohoitokoti Karinan laadukas toiminta on päättymässä 25 vuoden jälkeen. Se on todella valitettavaa ja herättää paljon kysymyksiä.

Kaupunki valitsee kehittämiskumppanin Sepänkatu 1:n alueelle

Sepänkatu 1:n asemakaava-alueen kehittämiseen ja Turun ammattikorkeakoulun käytöstä vuonna 2020 poistuvien kiinteistöjen luovutukseen tähtäävän kilpailun voittajaksi esitetään ryhmittymää, jossa ovat mukana Jatke Länsi-Suomi Oy, Taaleri Pääomarahastot Oy sekä JKMM Arkkitehdit Oy. Esitystä käsitellään kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostossa maanantaina 27. toukokuuta.

Kansainvälinen tutkimus auttoi lopettamaan peltosirkun metsästyksen Ranskassa

Tiettävästi maailman vanhin peltosirkku, vähintään seitsemänvuotias Ensio on todistanut lajitoveriensa vähenemisen noin 70 prosentilla vuodesta 2012 alkaen.

Suomessa äärimmäisen uhanalainen peltosirkku on ollut Ranskassa perinteinen kulinaristinen herkku. Luonnonsuojelujärjestöt ovat vastustaneet sen laitonta, mutta silti jatkunutta metsästystä pitkään, ja vuonna 2016 Euroopan komissio määräsi Ranskan lopettamaan metsästämisen harjoittamisen ja vei asian lintudirektiivin vastaisena EU:n tuomioistuimeen.

Uudenmaantiellä toteutetaan viisaan liikkumisen hanke

Maantiellä 110 eli Uudenmaantiellä toteutetaan viisaan liikkumisen hanke Hämeenkadulta Piikkiöön. Hankkeessa toteutetaan lukuisia kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen olosuhteita parantavia toimenpiteitä kuluvan vuoden aikana.

Avomereltä saatiin paljon silakkaa ja kilohailia, rannikkokalastus vähenee edelleen

Merialueen kaupallisen kalastuksen saaliin määrä ja arvo 1980–2018 (deflatointi: elinkustannusindeksi).

Merialueen kaupallisen kalastuksen kokonaissaalis oli 148 miljoonaa kiloa vuonna 2018. Se oli seitsemän miljoonaa kiloa vähemmän kuin edellisenä vuonna. Saalis koostui pääosin avomereltä troolilla pyydetystä silakasta ja kilohailista. Rannikolla valtaosa kalastajista pyydysti rysillä ja verkoilla. Rannikkokalastuksen määrä pieneni edelleen, mutta siitä huolimatta joidenkin lajien saalis kasvoi.

Urheilu

Åboraakkeli: Hudson Kaapo Kakon jakolinjana

Kaapo Kakko.

Joki on totta kai Kaapo Kakolle tuttu näky. Jokaisen turkulaisen sielussa Aurajoki virtaa vuolaana ja kirkasvetisenä.

Suomi finaalitavoittein kilpa-aerobicin EM-kisaan Bakussa

Turkulaiset Fanny Samppa (vas.) ja Erika Rautiainen (oik.) tavoittelevat onnistumisia EM-areenalla sekä yksilökisassa että triossa yhdessä Linn Aghan kanssa.

Kilpa-aerobicin Euroopan mestaruudet ratkotaan tänä viikonloppuna Bakussa, Azerbaidzanissa. Kilpailussa nähdään suomalaisedustusta niin naisten kuin nuorten sarjoissa.

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!