Saaristo Open tavoittelee yleisöennätystä juhlavuoden kunniaksi

Saaristo Open luottaa tulevana kesänä muun muassa J. Karjalaisen vetovoimaan. Saaristo Open luottaa tulevana kesänä muun muassa J. Karjalaisen vetovoimaan. Kuva: Warner Music

Festivaalikesän startiksi vakiintunut Kaarinan Saaristo Open juhlii tänä vuonna tasavuosia. 7.–8. kesäkuuta Hovirinnan rannassa järjestettävä festivaali järjestetään jo kymmenettä kertaa.

Juhlavuoden kunniaksi Saaristo Open on panostanut artistikattaukseen. Kaarinassa esiintyvät muun muassa J. Karjalainen, Juha Tapio, Ellinoora, Kaija Koo, Michael Monroe ja Chisu. Kovan luokan artistikattauksella haetaan merkittävää kasvua yleisömääriin.

– Viime vuonna meillä oli runsaat 12 000 kävijää, joka oli festivaalin yleisöennätys. Tänä vuonna tavoittelemme 20 000 kävijän rajaa, kertoo Saaristo Openin vastaava tuottaja Janissa Hohenthal.

Juhlavuonna myös Saaristo Openin alue uudistuu ja laajenee. Merkittävä muutos on päälavan kääntäminen ympäri, joka vapauttaa tilaa yleisölle.

Toinen uudistus on Turku Rock Academyn pyörittämä toinen lava, jolla festivaalin aikana soittaa Turku Rock Academyn bändejä.

Lisäksi tänä vuonna Saaristo Openin lauantaissa on erityinen koko perheelle suunnattu Saaristo Junior -tapahtuma. Saaristo Junior järjestetään 8. kesäkuuta kello 11–15 ennen varsinaisen Saaristo Openin alkua. Saaristo Juniorissa esiintyy muun muassa Benjamin Peltonen. Saaristo Juniorissa on mukana myös nippu tunnettuja tubettajia, muun muassa Pinkku Pinsku ja Roni Back.

– Myös muita uudistuksia on juhlavuoden lisäksi luvassa. Esimerkiksi viime vuonna erinomaisen vastaanoton saaneet VIP-lounget tekevät paluun. Niiden määrä myös lisääntyy. Viime vuonna meillä oli yksi kontti, jossa oli seitsemän VIP-loungea. Nyt meille tulee kaksi tai mahdollisesti jopa kolme konttia, Hohenthal kertoo.

Kymmenen vuoden aikana Saaristo Openista on tullut, paitsi festivaalikesän puolivirallinen lähtölaukaus myös, kiinteä osa Kaarinaa. Tämä näkyy myös Saaristo Openin  kävijäprofiilissa. Saaristo Open vetää kävijöitä myös muualta, mutta valtaosa kävijöistä on kaarinalaisia.

– Kävijätutkimustemme mukaan jopa 85–90 prosenttia kävijöistä on kaarinalaisia. Saaristo Openista näyttääkin monelle kaarinalaiselle tulleen sellainen jokavuotinen tapahtuma, johon lippu ostetaan esiintyjistä riippuen. Tätä havaintoa tukee muun muassa tämän vuoden ennakkolipunmyyntimme, Hohenthal iloitsee.

Juhlavuodesta huolimatta Saaristo Open luottaa tänä vuonna täysin kotimaisiin esiintyjiin, ja mikäs on luottaessa. Viime vuosina kotimaisuus on ollut laajemminkin festivaalikentällä valttia.

– Kovan ulkomaisen esiintyjän tuomista Saaristo Openiin on pohdittu, mutta olemme tulleet siihen tulokseen, että kotimainen kattaus toimii Kaarinassa erittäin hyvin, Hohenthal toteaa.

Ilkka Lappi

Enemmistön mielestä perusoikeudet toteutuvat riittävästi

Suomessa koetaan kaikkien perusoikeuksien ja vapauksien toteutuvan ainakin jokseenkin riittävästi. Kärkeen kohoaa kokoontumisvapaus, jonka valtaosa (86 %) katsoo toteutuvan täysin tai jokseenkin riittävästi, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Syanobakteerit tuottamaan liuottimia, polttoaineita ja muovien raaka-aineita?

Verónica Carbonell González.

Kilpailukykyisten bioteknologian sovellusten kehittäminen vaatii tuotantosysteemiltä sekä tehokkuutta, säädeltävyyttä että geneettistä vakautta. Verónica Carbonell González selvitti Turun yliopistoon tekemässään väitöstutkimuksessa, miten haihtuvien hiilivety-yhdisteiden tuottoa bakteerisoluissa voitaisiin tehostaa.

Pikainen pakkopalautus ässäfaneille

Ässien faneja Turkuhallissa.

Eduskuntavaalien alla piisaa puhetta muukalaisista. Mutta pitäisikö meidän katsoa joskus hieman lähemmäksi, ehkä jopa peiliin? Erityisesti olisi syytä kiinnittää nyt huomionsa tiettyyn kansanryhmään: potuihin, porilaisiin Turkuun tunkeutujiin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vierailee Varsinais-Suomessa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vierailee Varsinais-Suomessa viikonloppuna 23.-24. maaliskuuta.

Kulutusluotot ja pikalainat kasvattavat ulosoton asiamääriä

Ulosottoon saapui vuonna 2018 noin 3,4 miljoonaa asiaa, mikä on noin 2,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Eri velallisia ulosotossa oli vuonna 2018 noin 577 000, lisäystä edellisvuoteen oli 3,4 prosenttia. Velallisista luonnollisia henkilöitä oli valtaosa, noin 519 000, ja yrityksiä ja yhteisöjä noin 58 000.

Turkulaiskuski huristeli 140 kilometrin tuntinopeutta ysitiellä alueella, jossa nopeusrajoituksena on 80 kilometriä tunnissa

Turkulainen noin 35-vuotias nainen ajoi keskiviikko-aamuna noin kello 7.30 Aurassa ysitiellä pidemmän matkaa noin 140 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa nopeusrajoituksena on 80 kilometriä tunnissa.

SDP:n Rönnholm vaatii laajaa kansallista työhyvinvoinnin ohjelmaa

Antton Rönnholm.

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm vaatii seuraavalta hallitukselta tekoja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Mielenterveyshäiriöt ovat jo suurin peruste jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle.

Varissuolla kaadetaan tänään puita

Puita kaadetaan Turun Varissuon kaupunginosassa Varissuonkentällä ja Karvataskunpuiston leikkipaikalla. Kaadettavat puut poistetaan Varissuonkentän liikuntapaikkojen ja oleskelualueen sekä Karvataskunpuiston tulevan peruskorjauksen valmistelevina töinä.

VR maksoi valtiolle osinkoa sata miljoonaa euroa

VR-Yhtymä Oy:n tänään Helsingissä pidetty yhtiökokous on vahvistanut yhtiön vuoden 2018 tilinpäätöksen. Yhtiökokous päätti hallituksen esityksestä, että vuodelta 2018 jaetaan osinkoa sata miljoonaa euroa. Osinko maksetaan Suomen valtiolle.

Urheilu

Turun Uimareiden vesipallonaiset runkosarjan voittoon

Turun Uimarit oli jälleen naisten vesipaollilun SM-runkosarjan ykkönen.

Naisten vesipallon SM-runkosarja saatiin päätökseen viikonloppuna. Runkosarjan voiton vei jo neljännen kerran peräkkäin Turun Uimarit vahvan alkukauden siivittämänä. Joukkue koki ainoat tappiot sarjassa viime vuoden finaalivastustajalleen ja kauden etukäteisasetelmissakin vahvimmaksi arvioidulle Uinti Tampereelle. Joukkueet kohtasivat toisensa neljä kertaa ja TU:n ja UiTa:n keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 2–2.

FC Inter perusti vähävaraisten perheiden junioreille tukirahaston

Timo Furuholm lupasi lahjoittaa pistebonusrahansa juniorien tukirahastoon.

FC Inter on perustanut oman tukirahaston heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi. Rahasto jakaa vuosittain haettavien stipendien kautta avustusta niille seuran junioreille, joiden perheillä on vaikeuksia harrastusmaksujen kanssa. Seurassa on tällä hetkellä noin 500 junioripelaajaa.

Puukkokatsomo: Katsojapula haasteena

Toiseksi korkein runkosarjan katsojakeskiarvo oli TPS:llä, vajaat 5 500 katsojaa.

Jääkiekon Liigalla on käsillä tärkeä kevät. Suomen ykköslajin korkeimmalla sarjatasolla riittää pohdittavaa, sillä päättyneen runkosarjan katsojamäärät eivät valtakunnallisella tasolla mairittele. Kaudella 2018–19 koko Liigan katsojakeskiarvo oli 4 232 katsojaa.

Paavo Nurmi Gamesissa jaossa Tokion olympiapaikat

Wilma Murto ja monet muut suomalaishuiput saavat venyä parhaimpaansa, jotta Tokion olympialaisten tulosrajat saavutetaan.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF julkisti maaliskuun alulla tulosrajat, joilla urheilijat lunastavat paikkansa Tokion 2020 olympialaisiin. Suomalaisittain tulosrajat ovat kovat ja oletettavasti vain muutama urheilija pääsee rajan rikkomalla olympialaisiin.

Inter kohtaa puolivälierissä VPS:n Kupittaalla

Jalkapalloilun Suomen Cupin puolivälierävaiheen otteluparit arvottiin tiistaina. Inter, joka on Cupin hallitseva mestari, saa kotiottelussa vastaansa Vaasan Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 30. maaliskuuta kello 15 kentällä Kupittaa 5.

Seppo Paju kolmonen frisbeegolfin Disc Golf Pro Tourin osakilpailussa Yhdysvalloissa

Seppo Paju.

Vuoden miespelaajaksi Euroopassa valittu lietolainen Seppo Paju sijoittui kolmanneksi frisbeegolfin Disc Golf Pro Tourin osakilpailussa Teksasissa Yhdysvalloissa. Pajun sijoitus sivuaa parasta suomalaistulosta Disc Golf Pro Tourilla.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?