Veganismi leviää kampaamoihin

Mira Aulio on huomannut vegaanisten hiustenhoitopalveluiden kysynnän kasvaneen parin vuoden aikana. Mira Aulio on huomannut vegaanisten hiustenhoitopalveluiden kysynnän kasvaneen parin vuoden aikana. Kuva: Anniina Vähätalo

Hiushuone Peili hoitaa asiakkaiden hiuksia kasviperäisillä tuotteilla

Veganismi on alkanut levitä viime vuosina yhä useammalle elämänalueelle. Turkulainen Hiushuone Peili on edelläkävijöitä vegaanisen hiustenhoitopalvelun tarjoamisessa. Yrittäjä Mira Aulio perusti vegaanisen kampaamon kesällä 2017 allergisoiduttuaan parturi-kampaajan työssä usein käytettävälle ammoniakille.

Lähes kymmenen vuotta alalla työskennellyt ja veganismista kiinnostunut Aulio päätti perustaa kampaamon, jossa asiakkaiden hiuksia hoidetaan 100-prosenttisesti kasviperäisillä tuotteilla.

– Ekologisuus on yrityksellemme tärkeä arvo ja pyrimme huomioimaan sen kaikessa toiminnassa. Käytämme asiakastyössä vegaanisia tuotteita ja värjäyksissä sellaisia tuotteita, jotka ovat ammoniakittomia ja allergiaystävällisiä. Värit ovat hellävaraisia eivätkä aiheuta ärsytystä, sanoo Aulio.

Aulio sanoo vegaanisten shampoiden kosteuttavan ja rauhoittavan hiuspohjaa. Tämän ansiosta hiukset eivät rasvoitu niin herkästi eikä niitä tarvitse pestä päivittäin. Hän muistuttaa myös liian tiheiden pesujen kuivattavan hiusta ja lisäävän rasvoittumiskierrettä. Tiheät pesut kuluttavat hiuksen luonnollista talia, joka suojaa hiusta. Kasviperäisissä tuotteissa on mukana myös UV-suoja.

Hiushuone Peilissä käytettävien ja myytävien tuotteiden pakkausten ekologisuuteen on myös kiinnitetty huomiota. Pakkaukset ovat kierrätettäviä ja ne on valmistettu esimerkiksi merestä nostetusta muovista.

– Vegaanisten parturi-kampaamopalveluiden ja hiustenhoitotuotteiden kysyntä on kasvanut vuodesta 2017, jolloin aloitin yritystoiminnan. Ensimmäistä kertaa tulevia asiakkaita mietityttää usein eniten se, ovatko kasviperäiset tuotteet yhtä tehokkaita kuin eläinperäiset tuotteet, ja puhdistavatko ne kunnolla. Ennakkoluulot hälvenevät kuitenkin yleensä nopeasti.

Aulion parturi-kampaamo tarjoaa myös meikkauspalveluita. Niiden yhteydessä käytetään luonnonmineraaleista valmistettuja mineraalimeikkejä. Aulion mukaan mineraalimeikit antavat ihon hengittää, eivätkä tuki ihohuokosia.

– Olen huomannut ekologisen ja vegaanisen kampauksen tai meikin haluavien asiakkaiden suosivan luonnollista lopputulosta. Suurin osa asiakkaistamme on nuoria naisia, mutta meillä käy myös vanhempia henkilöitä sekä miehiä, jotka tulevat paikalle vaimojensa tai tyttöystäviensä houkuttelemina. Kasviperäiset tuotteet sopivat lähes kaikille. Henkilöitä, jotka ovat allergisia esimerkiksi ruusulle, kehotan kuitenkin välttämään niitä.

Aulio kertoo ekologisuuden näkyvän kampaamossa myös muun muassa kierrätyshuonekaluina. Asiakkaiden palveleminen kokonaisvaltaisesti on hänelle tärkeää. Sen vuoksi yritykseen onkin haussa kosmetologi, joka pystyisi laajentamaan palveluita ihonhoitoon.

– Tavoitteeni on saada asiakkaat voimaan hyvin ja uskon, että kasviperäisten hoitojen ja tuotteiden avulla se onnistuu.

Tiina Pitkänen

Matkailijoilla mahdollisuus vaikuttaa ruokavalinnoillaan Saaristomeren tilaan

Annos puhtaampaa Saaristomerta -ruoka-annoksen tunnistaa ruokalistoilta tästä merkistä.

Tänä kesänä matkailijoilla on mahdollisuus valita vesistöystävällinen Annos puhtaampaa Saaristomerta -ruoka-annos, jonka ideana on helpottaa matkailijoita ympäristöystävällisten valintojen teossa.

Eläinlääkäriliitto: Kolmen koirarodun bulldoggimaisuuden yhden geenin aiheuttama vakava kehityshäiriö

Eläinlääkäriliitto toteaa uuden geenitiedon valossa, että vakavan, kärsimystä aiheuttavan kehityshäiriön torjumiseksi on ryhdyttävä toimiin. Kolmen koirarodun bulldoggimaisuus on yhden geenin aiheuttama vakava kehityshäiriö. Kehityshäiriöisten koirien jalostaminen keskenään on liiton mukaan kestämätöntä ja epäeettistä.

Suvivirsikirkko kaipaa penkinrakentajia

Suvivirsikirkko järjestetään helatorsataina.

Viikon päästä helatorstaina vietettävä Suvivirsikirkko on yksi seurakuntien kevään suurista rutistuksista. Aikaisempina vuosina messu on kerännyt Tuomiokirkontorille noin 2 500 kirkkovierasta. Suurin yksittäinen ponnistus itse tapahtumapäivänä on penkkien rakentaminen ja purkaminen 1 500 henkilölle.

Jätehuollon viranomaispalveluille uusi nettisivusto ja opaskirja määräyksistä

Lounais-Suomessa jätehuolto on järjestetty 17 kunnan yhteisenä toimintana. Mukana olevien kuntien alueella asuu noin 417 000 asukasta. Alueen kuntien yhteisenä jätehuoltoviranomaisena toimii Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta. Jätehuollon palvelut, ohjauksen ja neuvonnan järjestää puolestaan kuntien omistama Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH)

Päällystystyö saadaan Savitehtaankadulla valmiiksi torstaina

Jyrsintä- ja päällystystyö sulkee ajokaistoja Savitehtaankadulla Vanhan Littoistentien ja Tykistökadun välillä sekä Tykistökadun ja Savitehtaankadun risteysalueella. Työ saadaan valmiiksi torstaina.

Pitkäaikaistyöttömyys puolittunut Varsinais-Suomessa vajaassa kolmessa vuodessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 18 100 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien yleensä määrä vähenee, nyt 1 000 henkilöllä.

Sähköpotkulaudat saapuvat Turkuun, vuokrattavia menopelejä aluksi noin 200

Kuka tahansa voi käyttää sähköpotkulautaa kertamaksua vastaan.

Helsingin katukuvaan maaliskuussa ilmestyneet sähköpotkulaudat saapuvat tänään Turkuun, kun ruotsalainen mikromobiiliyritys VOI tuo sähkökäyttöiset potkulaudat kaikkien kaupungissa liikkuvien käyttöön.

Jyrsintä- ja päällystystyö aiheuttaa liikennejärjestelyjä Taipaleenkadulla Hirvensalossa

Jyrsintä- ja päällystystöitä tehdään useassa eri kohteessa eri puolilla kaupunkia. Taipaleenkadulla Hirvensalossa työt kestävät noin viikon keskiviikosta alkaen.

Kaksi kolmasosaa suomalaisista kuullut tietosuoja-asetuksesta

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) alettiin soveltaa vuosi sitten. Uusi tietosuojalainsäädäntö on parantanut tietosuojaoikeuksia ja yhtenäistänyt henkilötietojen käsittelyä EU-maissa. Tietoisuus tietosuojaoikeuksista on lisääntynyt.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!