Sanni ja Oskari Aalto pitivät hääjuhlansa palmujen katveessa

Sanni ja Oskari Aalto menivät naimisiin Espanjan Aurinkorannikolla. Sanni ja Oskari Aalto menivät naimisiin Espanjan Aurinkorannikolla. Kuva: Jere Satamo

Sanni Aalto ja hänen miehensä Oskari Aalto olivat etsineet hääpaikkaa jo jonkin aikaa Suomesta, mutta mikään paikka ei tuntunut omalta. Lopulta kohteeksi valikoitui kaunis villa Espanjan auringon alla. Suomesta mukaan lähti matkalaukullinen hääkoristeita. Hääpuku vei myös yhden laukun verran tilaa.

– Minulla oli aina ollut haaveena järjestää häät ulkomailla, mutta kuvittelin sen olevan liian hankalaa sekä kallista. Kun emme löytäneet meitä miellyttävää paikkaa Suomesta, aloimme tutkia vaihtoehtoja järjestää häät ulkomailla. Italia ja Espanja tulivat heti vastaan hieman googletettuani asiaa, Sanni Aalto kertoo.

Espanjan aurinkorannikko tuntui hyvältä paikalta viettää pariskunnan unelmahäät.

– Se on lähellä, siellä on edullinen hintataso, paljon suomalaisia palveluntarjoajia sekä meidän iloksemme sieltä löytyi myös suomalainen seurakunta, joten naimisiinmeno tapahtuisi oikeasti Espanjassa eikä meidän tarvinnut mennä ensin Suomen maistraatissa naimisiin. Myös lennot sinne Suomesta ovat halpoja ja sinne pystyy matkustamaan vaikka vain muutamaksi päiväksi.

Ulkomailla järjestettyjen häiden suunnittelu onnistui parhaiten hankkimalla hääsuunnittelija paikan päältä.

– Otimme yhteyttä aurinkorannikolla toimivaan suomalaiseen hääsuunnittelijaan jonka kanssa teimmekin heti parin sähköpostiviestin jälkeen sopimuksen. Kävimme moikkaamassa häntä Fuengirolassa vuosi ennen häitä, ja silloin löimme lukkoon häiden viettopaikan sekä vihkipaikan. Häneltä vuokrasimme juhlatilalle pöydät ja tuolit sekä koristeita. Lisäksi hän auttoi meitä kontakteillaan saamaan meille pitopalvelun, sekä piti huolen, että saimme tilattua toivomamme kukkaset paikallisesta kukkakaupasta.

Vihkipaikaksi valikoitui Mijaksen kappelin näköalatasanne ja juhlapaikaksi hääpari vuokrasi kauniin villan, jonka isolle pihalle pystytettiin pitkä hääillallispöytä.

– Ilmoitimme vieraillemme noin kymmenen kuukautta ennen häitä tulevan päivämäärän ja hääpaikan. Autoimme osaa vieraista etsimään sopivat lennot ja majoitukset. Vieraita häihimme tuli 40, vain muutama kutsuttu ei päässyt paikalle. Vieraat saapuivat ripotellen Espanjaan, osa vietti siellä jopa viikon.

Häiden vietto alkoi rennolla pizzaillalla Fuengirolan ravintolassa, jossa vieraat tutustuivat keskenään.

– Hääpäivänä meillä oli vieraille bussikuljetus joka kuljetti vieraat ensin Mijaksen kappelille ja vihkimisen jälkeen sieltä itse juhlapaikalle. Häät olivat melko rennot ja tavalliset suomalaiset häät, poikkeuksena että saimme pitää häät kokonaan ulkona lämmössä palmujen alla.

Häissä oli suomalainen pitopalvelu, joten ruoka koostui suomalaisista sekä espanjalaisista herkuista.

– Meillä oli häissämme myös suomalaisia perinteitä, kuten kimpun- ja sukkanauhan heitto, kakunleikkuu, häätanssi sekä kenkäleikki. Olin myös Aurinkorannikon Facebook-ryhmästä bongannut taitavan kitaristin, jonka saimme vihkimiseen sekä hääjuhlaan soittamaan.

Marianne Rovio

Pelastuslaitos auttoi miehen katolta Askaistenkujalla

Mies jouduttiin pelastamaan asuinrakennuksen katolta noin kuuden metrin korkeudesta torstaina puolilta päivin Askaistenkujalla Vähäheikkilässä.

Toni Autiosta TPS Salibandyn toiminnanjohtaja, Janne Kainulainen päävalmentajaksi

Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka.

Toni Autio aloittaa elokuussa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana. Miesten edustusjoukkueen päävalmennuksesta jatkossa vastaa Janne Kainulainen .

Jalostaja ja Suomen Sillikonttori jatkavat suomalaista sillinvalmistuksen perinnettä

Suomen Sillikonttori tekee Jalostaja-sillit Uudessakaupungissa.

Jalostaja ja Suomen Sillikonttori päättivät pelastaa suomalaisen sillinvalmistusperinteen, kun viimeistenkin Suomessa valmistettujen merkkisillien valmistus siirtyi Puolaan viime vuoden lopulla.

Tutkimus: Nuoret pitävät asuntoa myös sijoituksena, vanhemmat lähinnä kotina

Asuntojaan hankkivat nuoret suhtautuvat asuntoonsa enemmän sijoituksena kuin vanhemmat ikäluokat. Asuntojen hinnat suhteessa kotitalouksien tuloihin ovat nyt lähellä pitkän ajan keskiarvoa.

Turun Pyöräpaja avannut ovensa Itäharjulla

Ronskibiitti esiintyy Pyöräpajalla ensi lauantaina.

Turun Pyöräpaja on avannut ovensa Itäharjulla osoitteessa Kalevantie 15. Paja on avoinna tiistaisin kello 17–20.

Kirjojen lukeminen lisääntynyt, luettujen kirjojen määrä pienentynyt

Kirjojen lukeminen kuuden kuukauden aikana, %.

Kirjojen lukeminen on yksi suomalaisten yleisimmistä harrastuksista. Yli kolme neljäsosaa kymmenen vuotta täyttäneestä väestöstä oli lukenut vähintään yhden kirjan viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana vuonna 2017. Määrä on jonkin verran suurempi kuin 2000–luvun alussa. Naiset lukevat kirjoja enemmän kuin miehet, ja näin on ollut jo 1980-luvun alusta lähtien. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen vuoden 2017 vapaa-aikatutkimuksesta.

Mielen hyvinvointi ennustaa liikunta-aktiivisuutta keski-iässä

Mielensä hyvinvoinnin korkeaksi arvioineet 42-vuotiaat liikkuivat aktiivisemmin 50-vuotiaana kuin matalampia pistemääriä mielen hyvinvoinnista 42-vuotiaana saaneet. Erilaiset liikuntaharrastukset kytkeytyivät hyvinvoinnin eri osa-alueisiin keski-iässä.

K-ryhmän myynti Lounais-Suomen alueella alkuvuonna 297,8 miljoonaa euroa

Mikko Helander (vas.) ja Olli Setänen.

K-ryhmän myynti Lounais-Suomen alueella (Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa) oli tammi-maaliskuussa yhteensä 297,8 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,1 prosenttia. Päivittäistavarakaupan myynti oli 219,1 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 1,6 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynti kävi 60,4 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 11,5 prosenttia.

Automatkailijat messuilevat Turussa jatkossa keväisin

Caravan Show järjestetään jatkossa keväisin.

Caravan Show, automatkailun messutapahtuma Turun Messukeskuksessa, järjestetään jatkossa keväisin. Tammikuusta huhtikuuhun siirryttiin sekä alan kauppiaiden että järjestäjien, SF-Caravan ry:n ja Turun Messukeskuksen, toiveesta. Uusi ajankohta tuo lisää mahdollisuuksia leirintämatkailun kasvattamiseen, jota myös messukävijät ovat toivoneet tapahtumaan lisää.

Urheilu

Toni Autiosta TPS Salibandyn toiminnanjohtaja, Janne Kainulainen päävalmentajaksi

Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka.

Toni Autio aloittaa elokuussa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana. Miesten edustusjoukkueen päävalmennuksesta jatkossa vastaa Janne Kainulainen .

Ura Basket aloittaa tänään taistelun liigapaikasta

Ura Basketin debyyttikausi Korisliigassa oli vaikea monella tapaa. Joukkue joutuu taistelemaan sarjapaikastaan karsinnoissa.

Ura Basketin debyyttikausi Korisliigassa on ollut vaikea. Eikä se ole edes vielä ohi. Joukkue joutuu taistelemaan sarjapaikastaan liigakarsinnassa. Paras kolmesta -sarja alkaa Littoisten monitoimitalolla tänään torstaina 25. huhtikuuta. Tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva karsintapeli pelataan Littoisissa 3. toukokuuta.

Puukkokatsomo: Kiinnostavia jatkoja Tepsille

Zach Budish.

HC TPS on vähitellen julkaissut kauden 2019–20 joukkueen sopimuksiaan. Viime vuoden joukkueesta jatkavat muun muassa Lauri Pajuniemi , Zach Budish ja Joe Piskula . Uusina pelaajina Palloseuraan saapuvat muun muassa Topi Nättinen ja Tony Sund .

Palloliiton Länsi-Suomen piirin toiminta vuoden lopussa

Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin kevätkokous järjestettiin 24. huhtikuuta Porissa. Sääntömääräisten kevätkokousasioiden lisäksi kokouksessa hypättiin loikka kohti Seurojen Palloliittoa, kun piirin jäsenseurat hyväksyivät sopimuksen toiminnan ja käyttöomaisuuden siirrosta Suomen Palloliitolle.

FC TPS Turku Oy:n tilikauden tulos tappiollinen

Jarmo Kähkönen.

TPS-jalkapallon taustayhtiö FC TPS Turku Oy piti virallisen yhtiökokouksensa tiistaina. Yhtiökokouksessa käsiteltiin kaikki sääntömääräiset yhtiökokouksen asiat.

Tuto Volleyn naisten joukkue nousi ykkössarjaan

Tuto Volley nousi ykkössarjaan.

Lentopalloilun naisten kakkossarja sinetöitiin pääsiäisenä. Tuto Volleyn naiset voittivat niin alkusarjan kuin ylemmän jatkosarjan lohkonsa. Tuto aloitti finaalit kotiedun turvin Turussa pitkäperjantaina voittamalla Pihtiputaan Plokin 3–1. Joukkue matkusti lauantaina Jyväskylään valmistautumaan sunnuntain peliin. Hotellin palohälyttimet laukesivat keskellä yötä ja koko hotelli heräsi piinaavaan summerin sointiin kello 2 yöllä. Siitä huolimatta Tuto voitti sunnuntaina 3–0 Pihtiputaalla.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!