Sanni ja Oskari Aalto pitivät hääjuhlansa palmujen katveessa

Sanni ja Oskari Aalto menivät naimisiin Espanjan Aurinkorannikolla. Sanni ja Oskari Aalto menivät naimisiin Espanjan Aurinkorannikolla. Kuva: Jere Satamo

Sanni Aalto ja hänen miehensä Oskari Aalto olivat etsineet hääpaikkaa jo jonkin aikaa Suomesta, mutta mikään paikka ei tuntunut omalta. Lopulta kohteeksi valikoitui kaunis villa Espanjan auringon alla. Suomesta mukaan lähti matkalaukullinen hääkoristeita. Hääpuku vei myös yhden laukun verran tilaa.

– Minulla oli aina ollut haaveena järjestää häät ulkomailla, mutta kuvittelin sen olevan liian hankalaa sekä kallista. Kun emme löytäneet meitä miellyttävää paikkaa Suomesta, aloimme tutkia vaihtoehtoja järjestää häät ulkomailla. Italia ja Espanja tulivat heti vastaan hieman googletettuani asiaa, Sanni Aalto kertoo.

Espanjan aurinkorannikko tuntui hyvältä paikalta viettää pariskunnan unelmahäät.

– Se on lähellä, siellä on edullinen hintataso, paljon suomalaisia palveluntarjoajia sekä meidän iloksemme sieltä löytyi myös suomalainen seurakunta, joten naimisiinmeno tapahtuisi oikeasti Espanjassa eikä meidän tarvinnut mennä ensin Suomen maistraatissa naimisiin. Myös lennot sinne Suomesta ovat halpoja ja sinne pystyy matkustamaan vaikka vain muutamaksi päiväksi.

Ulkomailla järjestettyjen häiden suunnittelu onnistui parhaiten hankkimalla hääsuunnittelija paikan päältä.

– Otimme yhteyttä aurinkorannikolla toimivaan suomalaiseen hääsuunnittelijaan jonka kanssa teimmekin heti parin sähköpostiviestin jälkeen sopimuksen. Kävimme moikkaamassa häntä Fuengirolassa vuosi ennen häitä, ja silloin löimme lukkoon häiden viettopaikan sekä vihkipaikan. Häneltä vuokrasimme juhlatilalle pöydät ja tuolit sekä koristeita. Lisäksi hän auttoi meitä kontakteillaan saamaan meille pitopalvelun, sekä piti huolen, että saimme tilattua toivomamme kukkaset paikallisesta kukkakaupasta.

Vihkipaikaksi valikoitui Mijaksen kappelin näköalatasanne ja juhlapaikaksi hääpari vuokrasi kauniin villan, jonka isolle pihalle pystytettiin pitkä hääillallispöytä.

– Ilmoitimme vieraillemme noin kymmenen kuukautta ennen häitä tulevan päivämäärän ja hääpaikan. Autoimme osaa vieraista etsimään sopivat lennot ja majoitukset. Vieraita häihimme tuli 40, vain muutama kutsuttu ei päässyt paikalle. Vieraat saapuivat ripotellen Espanjaan, osa vietti siellä jopa viikon.

Häiden vietto alkoi rennolla pizzaillalla Fuengirolan ravintolassa, jossa vieraat tutustuivat keskenään.

– Hääpäivänä meillä oli vieraille bussikuljetus joka kuljetti vieraat ensin Mijaksen kappelille ja vihkimisen jälkeen sieltä itse juhlapaikalle. Häät olivat melko rennot ja tavalliset suomalaiset häät, poikkeuksena että saimme pitää häät kokonaan ulkona lämmössä palmujen alla.

Häissä oli suomalainen pitopalvelu, joten ruoka koostui suomalaisista sekä espanjalaisista herkuista.

– Meillä oli häissämme myös suomalaisia perinteitä, kuten kimpun- ja sukkanauhan heitto, kakunleikkuu, häätanssi sekä kenkäleikki. Olin myös Aurinkorannikon Facebook-ryhmästä bongannut taitavan kitaristin, jonka saimme vihkimiseen sekä hääjuhlaan soittamaan.

Marianne Rovio

Kalevalanpäivänä Raision kirjastossa tarinoidaan

Raision kaupunginkirjastossa on Kalevalanpäivänä torstaina 28. helmikuuta tarinapaja, jossa voi kertoa sadun tai tarinan. Mukaan voi ottaa jonkun tärkeän esineen tai valokuvan.

Tinnituspotilas voi hyötyä aivojen magneettistimulaatiohoidosta

Tinnitukseen eli korvien soimiseen ei ole parantavaa hoitoa. Transkraniaalinen magneettistimulaatio (TMS) eli pään iholle annettu sarjamagneettistimulaatio on uusi hoitomuoto pitkäaikaiseen tinnitukseen. TMS on kajoamaton, kivuton ja hyvin siedetty hoito.

Väestöennuste: Suomessa 20 vuoden kuluttua vain kolme aitoa kasvuseutua

Ajankohtainen alueellinen väestöennuste kertoo, että pääkaupunkiseudun väestö kasvaa 270 000 asukkaalla vuoteen 2040. Samaan aikaan koko maan kasvu jää vajaaseen 90 000:een eli pääkaupunkiseudun ulkopuolisen Suomen väki vähenee 180 000 asukkaalla. Alueellinen tarkastelu osoittaa myös sen, että selkeää kasvua nähdään Helsingin lisäksi vain Tampereen ja Turun seuduilla. Maltillista kasvua ennuste osoittaa vielä Oulun ja Jyväskylän seuduille ja pientä Kuopioon, mutta niissäkin väestönkasvu kääntyy laskuun 2030-luvun puolivälissä.

Ennätysmäärä uusia viljelijöitä ja investointeja maatiloilla

ELY-keskukset rahoittivat viime vuonna ennätysmäärän maatilojen investointeja ja nuoren viljelijän aloitustukia. Sukupolvenvaihdokset ja investoinnit keskittyvät Pohjanmaan maakuntiin ja Varsinais-Suomeen.

Kalastusalan työehtoihin muutoksia

Valtioneuvosto esittää muutoksia vahvistettavaksi presidentin esittelyssä 22. helmikuuta. Muutokset astuvat voimaan 15. marraskuuta.

Tupakkatuotteiden jäljitettävyyttä ja turvaominaisuuksia koskeva sääntely voimaan toukokuussa

Savukkeiden ja kääretupakan pakkauksissa on oltava jäljitettävyyttä helpottavat yksilölliset tunnisteet sekä väärinkäytöltä suojaavat turvaominaisuudet 20. toukokuuta lukien. Tupakkalakia täsmennetään näiltä osin tupakkalain muutoksella, joka tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa 22. helmikuuta.

Puutiaisaivotulehduksen riskialueet pääosin ennallaan, rokotusohjelma laajenee

Puutiainen tarttui lakanaan.

Vuosien 2014–18 seurantatietojen perusteella puutiaisaivotulehduksen ilmaantuvuus kuntatasolla oli edelleen korkein Paraisten kunnassa. Paraisilla tautia on todettu viiden viime vuoden aikana keskimäärin 55 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Ehdollisen vankeuden oheisseuraamuksiin tiukennuksia vuoden 2020 alusta

Ehdollisen vankeusrangaistuksen oheisseuraamuksia koskevaa järjestelmää tiukennetaan 1.1.2020 alkaen. Uudistuksen myötä myös aikuinen, eli rikoksen 21 vuotta täyttäneenä tehnyt voidaan tuomita ehdollisen vankeuden tehosteeksi valvontaan.

Valtio luovuttaa Nesteen osakkeita enintään 107 miljoonalla eurolla Pohjolan Rautatiet Oy:lle

Valtioneuvoston yleisistunto päätti torstaina valtuuttaa valtioneuvoston kanslian pääomittamaan Pohjolan Rautatiet Oy:tä.

Urheilu

Puukkokatsomo: Kuivin jaloin

Susanna Tapani, numero 77.

Naisten jääkiekon SM-liigaan täksi kaudeksi noussut TPS selvisi kaudesta lopulta kuivin jaloin, kun se onnistui välttämään karsinnat, mikä oli joukkueen tavoitteena.

Raision Loimun passari Kasper Vuorinen naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

Kasper Vuorinen.

Lentopallon naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi on valittu Kasper Vuorinen . Raision Loimun passarina Mestaruusliigassa pelaava Vuorinen on opiskellut valmennusta Jyväskylän yliopistossa ja on hakenut valmennusoppia myös ulkomailta.

Jääkiekkoharrastuksen jatkumiseen vaikuttaa monta tekijää juniori-iässä

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kolmen vuoden seurantatutkimuksen mukaan 15-vuotiaana jääkiekkoa harrastaneista 60 prosenttia jatkoi lajia edelleen 18-vuotiaana. Alueelliset erot harrastuksen jatkumisessa olivat kuitenkin suuria vaihdellen 20–80 prosentin välillä. Mitä aikaisemmin jääkiekko oli aloitettu, sitä todennäköisempää oli harrastuksen jatkuminen.

Teemu Packalénin paluu häkkiin lähestyy

Teemu Packalén hioo parhaillaan huippukuntoa Montrealissa maineikkaalla Tristar-salilla. Miehen tähtäimessä on paluu tositoimiin vielä tänä keväänä.

Suomalainen vapaaotteluväki on joutunut odottamaan pitkään Teemu Packalénin paluuta tositoimiin. Turkulaisen edellisestä ottelusta tulee maaliskuussa kuluneeksi kaksi vuotta. Tuolloin ottelu päättyi puolessa minuutissa tyrmäystappioon Marc Diakiesea vastaan.

Kankaisten Golf ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa

Timo Tuominen.

Maskussa toimiva Kankaisten Golf ry on ehdolla vuoden golfseuraksi Suomessa. Kankaisten Golfin lisäksi ehdolla ovat Espoon Ringside Golf ja oululainen Virpiniemi Golf. Vuoden golfseura julkistetaan lauantaina 16. maaliskuuta Helsingissä pidettävässä Golfgaalassa.

Åboraakkeli: Huuhkajat laskeutuvat Kupittaalle?

Päävalmentaja Markku Kanerva ja Huuhkajat valmistautuivat Kupittaalla Turkki-otteluun lokakuussa 2017.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen taival EM-karsinnoissa alkaa runsaan kuukauden kuluttua. Tänä vuonna Suomi pelaa kymmenen karsintaottelua, joista viisi kotikentällä. Bosnia-Hertsegovina, Kreikka ja Italia kohdataan varmuudella Tampereella, mutta lokakuun Armenia-ottelun ja marraskuun Liechtenstein-ottelun pelipaikkaa ei ole vielä päätetty.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?