Tunnelmallinen ja terhakka – koeajossa Mercedes-Benz C 200 4Matic A Business Avantgarde Facelift

Mercedes-Benz C 200 4MATIC on tyylikäs ilmestys. Mercedes-Benz C 200 4MATIC on tyylikäs ilmestys. Kuva: Teemu P. Peltola

C-sarjasta on sukeutunut Mercedes-Benzin kivijalka, ainakin taloudellisesti. Erilaisia malleja ja varusteyhdistelmiä on mersumaiseen tapaan niin loputtomasti, että niiden hallinta lähentelee omaa tieteenalaansa. Tarkoituksena tietysti on – saksalaiseen tapaan – että jokaiselle mersuilijalle löytyy valikoimasta juuri pilkulleen sellainen kulkupeli, kuin mieltymykset vaativat.

C-sarja on kokenut tänä vuonna kasvojenkohotuksen. Koeajoon saatu C 200 4MATIC näyttää ainakin ensivilkaisulta onnistuneelta sekoitukselta sporttisuutta ja klassista arvokkuutta. Uutuutena on 184-hevosvoimaisen ja 1,5-litraisen bensakoneen apuna sykkivä 14-hevosvoimainen sähkömoottori, joka auttaa auton nopeasti liikkeelle. Sähkömoottori lataa itse itseään, joten lataustöpseleitä ei tarvitse autotalliin asennella.

Ajoasento löytyy ratin takana helposti. Mittaristot on toteutettu täysin elektronisesti, vasemmalla perinteinen nopeusneula ja oikealla puolella reaaliaikainen G-voimamittari, jonka hyödyllisyys jää hieman hämärän peittoon. Mutta hiton hieno se kyllä on! Kuvio muistuttaa etäisesti vanhojen hävittäjäkoneiden tähtäinristikkoa ja jotenkin se sopii mainiosti viimeisteltyyn tunnelmaan.

Auto tuntuu ajossa mielettömän hyvältä ja täysautomaattivaihteistolla ja nelivedolla sitä on todella helppo ajaa. Pomppuisella tiellä tuntuu ehkä hienoista jäykkyyttä alustassa, mutta eihän tiukka ajotuntuma olekaan ilman sitä mahdollinen. Sitä paitsi sitäkin voi säätää Dynamic Body Control -toiminnolla kesken ajon, kaikkea löytyy sporttisesta taloudelliseen ajoon tai omiin säätöihin.

Loppuun asti hiottu äänenvaimennus ja miellyttävä ajomukavuus kostautuvat siinä, että nopeusmittarin neula seikkailee jatkuvasti sallitun rajamailla. Kahdeksaakymppiä ajettaessa ei edes tunnu, että olisi kunnon vauhdissa. Tässä ehkäpä yksi syy, miksi saksalaiset laatumerkit komeilevat usein poliisiuutisten otsikoissa. Kynnys sallittua kovempaa ajamiseen on matala, kun lulla kulkee kunnolla.

Uutuus on myös sisätilojen tunnelman säätö. Auton valaistusta, ääniä ja tuoksuja voi sekoittaa haluamakseen cocktailiksi sen mukaan, haluaako luoda matkustamoon rentouttavaa tai virkistävämpää tunnelmaa.

Tätäkään Mercedes-Benziä ei voi moittia autona millään tavalla. Kaikki on viimeisteltyä ja tekniikka toimii kuten pitää. Uutta tekniikkaa on etenkin hallintalaitteissa paljon, mutta se on erittäin helposti haltuun otettavissa. Auton hintaa voi tietysti aina kritikoida, ja varmasti samalla rahalla – vajaalla 50 000 eurolla – saa vastaavat varusteet jonkun toisen merkin alla tuntuvasti huokeammalla. Mutta säästökohtien etsintä ei olekaan mersuilussa olennaista.

Ominaisuudet

• Malli: C 200 4MATIC

• Iskutilavuus (cm³): 1 497

• Tehot (hv): 184+14

• Kulutus/100 km (EU): 7,4 l

• CO²: 167 g/km

• Hinta: 48 500 euroa

Teemu P. Peltola

Ohjaamossa kaikki on säädettävissä, myös valaistus ja tuoksut. Ohjaamossa kaikki on säädettävissä, myös valaistus ja tuoksut. Kuva: Teemu P. Peltola

Urkumaailman suurnimi Naji Hakim konsertoi Martinkirkossa

Naji Hakim.

Suomalaisen urkutaiteen seuran, Organum-seuran oma festivaali Helsingin Urkupäivät järjestetään maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Tällä kertaa myös turkulaiset pääsevät nauttimaan aivan ilmaiseksi Urkupäivien muhkeasta musiikkitarjonnasta Martinkirkossa.

Poliisipartio pysäytti rattijuopon Linnankadulla, kiinni kymmenettä kertaa vuoden aikana kortitta-ajosta

Poliisipartio pysäytti lauantaina kello 3.05 henkilöauton tarkastukseen Turussa Linnankadulla. Kuljettajalle, vuonna 1990 syntyneelle miehelle, tehtiin puhalluskoe ja sen tulos oli 0,76 promillea.

Tulli löytänyt listeriaa tuontihedelmistä, -marjoista ja -vihanneksista

Tullilaboratorion mikrobiologisissa tutkimuksissa löydettiin pakastevihanneksista, -marjoista ja -hedelmistä viime vuonna listeriabakteeria ( L. monocytogenes ). Raja-arvot eivät ylittyneet, eikä näiden tuote-erien maahantuontia tai markkinoille saattamista kielletty. Tutkimuksissa löytyi kuitenkin yksi salmonellabakteeria sisältänyt tuote, pakastettu smoothie-hedelmäsekoitus, jonka markkinoille saattaminen kiellettiin.

Rattijuopon kuorma-auto seilasi kaistalla Kaarinassa

Poliisipartio pysäytti lauantaina puolen yön aikaan Kaarinan Pehtorinkadulla kuorma-auton, jota kuljetti vuonna 1967 syntynyt mies.

Tuto Volley pelaa välierissä

Kirill Borichev on Tuton tehomies.

Lentopallon ykkössarjan Tuto Volley raivasi tiensä puolivälieristä neljän parhaan joukkoon. Semifinaalisarjassa Tuto kohtaa semifinaaleissa Karelian Hurmoksen. Runkosarjassa joukkueet sijoittuivat peräkkäin, Hurmos toiseksi ja Tuto kolmanneksi.

Kuski ajoi ykköstiellä ratsiaan, nopeutta 177 km/h

Poliisipartiot valvoivat liikennettä perjantaina kello 23.50 Paimiossa ykköstiellä. Ratsiapaikalle ajoi poliisipartiota vastaan henkilöauto, jolle mitattiin nopeudeksi 177 kilometriä tunnissa.

Kortiton rattijuoppo puhalsi 1,24 promillea Rieskalähteentiellä

Poliisipartio pysäytti perjantaina kello 10.10 Rieskalähteentiellä henkilöauton tarkastusta varten.

Hoitotyön johtajalla merkittävä rooli sairaanhoitajan eettisen osaamisen tukemisessa

Tarja Poikkeus.

Sairaanhoitajien eettinen osaaminen on tärkeä osa ammattitaitoa ja perusedellytys hyvälle hoitotyön laadulle. TtM Tarja Poikkeuksen Turun yliopistossa tarkastettava väitöstutkimus osoittaa, että hoitotyön johtajien organisatorinen ja yksilöllinen tuki parantavat sairaanhoitajien eettistä osaamista. Tämä puolestaan edistää hoitajien eettistä turvallisuutta ja työtyytyväisyyttä.

Eurojackpotin potti nousi noin 19 miljoonaan euroon

Eurojackpotista ei löytynyt kierroksella 12/2019 täysosumia. Ensi viikolla potissa on noin 19 miljoonaa euroa.

Urheilu

Tuto Volley pelaa välierissä

Kirill Borichev on Tuton tehomies.

Lentopallon ykkössarjan Tuto Volley raivasi tiensä puolivälieristä neljän parhaan joukkoon. Semifinaalisarjassa Tuto kohtaa semifinaaleissa Karelian Hurmoksen. Runkosarjassa joukkueet sijoittuivat peräkkäin, Hurmos toiseksi ja Tuto kolmanneksi.

Turun Uimareiden vesipallonaiset runkosarjan voittoon

Turun Uimarit oli jälleen naisten vesipaollilun SM-runkosarjan ykkönen.

Naisten vesipallon SM-runkosarja saatiin päätökseen viikonloppuna. Runkosarjan voiton vei jo neljännen kerran peräkkäin Turun Uimarit vahvan alkukauden siivittämänä. Joukkue koki ainoat tappiot sarjassa viime vuoden finaalivastustajalleen ja kauden etukäteisasetelmissakin vahvimmaksi arvioidulle Uinti Tampereelle. Joukkueet kohtasivat toisensa neljä kertaa ja TU:n ja UiTa:n keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 2–2.

FC Inter perusti vähävaraisten perheiden junioreille tukirahaston

Timo Furuholm lupasi lahjoittaa pistebonusrahansa juniorien tukirahastoon.

FC Inter on perustanut oman tukirahaston heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi. Rahasto jakaa vuosittain haettavien stipendien kautta avustusta niille seuran junioreille, joiden perheillä on vaikeuksia harrastusmaksujen kanssa. Seurassa on tällä hetkellä noin 500 junioripelaajaa.

Puukkokatsomo: Katsojapula haasteena

Toiseksi korkein runkosarjan katsojakeskiarvo oli TPS:llä, vajaat 5 500 katsojaa.

Jääkiekon Liigalla on käsillä tärkeä kevät. Suomen ykköslajin korkeimmalla sarjatasolla riittää pohdittavaa, sillä päättyneen runkosarjan katsojamäärät eivät valtakunnallisella tasolla mairittele. Kaudella 2018–19 koko Liigan katsojakeskiarvo oli 4 232 katsojaa.

Paavo Nurmi Gamesissa jaossa Tokion olympiapaikat

Wilma Murto ja monet muut suomalaishuiput saavat venyä parhaimpaansa, jotta Tokion olympialaisten tulosrajat saavutetaan.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF julkisti maaliskuun alulla tulosrajat, joilla urheilijat lunastavat paikkansa Tokion 2020 olympialaisiin. Suomalaisittain tulosrajat ovat kovat ja oletettavasti vain muutama urheilija pääsee rajan rikkomalla olympialaisiin.

Inter kohtaa puolivälierissä VPS:n Kupittaalla

Jalkapalloilun Suomen Cupin puolivälierävaiheen otteluparit arvottiin tiistaina. Inter, joka on Cupin hallitseva mestari, saa kotiottelussa vastaansa Vaasan Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 30. maaliskuuta kello 15 kentällä Kupittaa 5.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?