Tunnelmallinen ja terhakka – koeajossa Mercedes-Benz C 200 4Matic A Business Avantgarde Facelift

Mercedes-Benz C 200 4MATIC on tyylikäs ilmestys. Mercedes-Benz C 200 4MATIC on tyylikäs ilmestys. Kuva: Teemu P. Peltola

C-sarjasta on sukeutunut Mercedes-Benzin kivijalka, ainakin taloudellisesti. Erilaisia malleja ja varusteyhdistelmiä on mersumaiseen tapaan niin loputtomasti, että niiden hallinta lähentelee omaa tieteenalaansa. Tarkoituksena tietysti on – saksalaiseen tapaan – että jokaiselle mersuilijalle löytyy valikoimasta juuri pilkulleen sellainen kulkupeli, kuin mieltymykset vaativat.

C-sarja on kokenut tänä vuonna kasvojenkohotuksen. Koeajoon saatu C 200 4MATIC näyttää ainakin ensivilkaisulta onnistuneelta sekoitukselta sporttisuutta ja klassista arvokkuutta. Uutuutena on 184-hevosvoimaisen ja 1,5-litraisen bensakoneen apuna sykkivä 14-hevosvoimainen sähkömoottori, joka auttaa auton nopeasti liikkeelle. Sähkömoottori lataa itse itseään, joten lataustöpseleitä ei tarvitse autotalliin asennella.

Ajoasento löytyy ratin takana helposti. Mittaristot on toteutettu täysin elektronisesti, vasemmalla perinteinen nopeusneula ja oikealla puolella reaaliaikainen G-voimamittari, jonka hyödyllisyys jää hieman hämärän peittoon. Mutta hiton hieno se kyllä on! Kuvio muistuttaa etäisesti vanhojen hävittäjäkoneiden tähtäinristikkoa ja jotenkin se sopii mainiosti viimeisteltyyn tunnelmaan.

Auto tuntuu ajossa mielettömän hyvältä ja täysautomaattivaihteistolla ja nelivedolla sitä on todella helppo ajaa. Pomppuisella tiellä tuntuu ehkä hienoista jäykkyyttä alustassa, mutta eihän tiukka ajotuntuma olekaan ilman sitä mahdollinen. Sitä paitsi sitäkin voi säätää Dynamic Body Control -toiminnolla kesken ajon, kaikkea löytyy sporttisesta taloudelliseen ajoon tai omiin säätöihin.

Loppuun asti hiottu äänenvaimennus ja miellyttävä ajomukavuus kostautuvat siinä, että nopeusmittarin neula seikkailee jatkuvasti sallitun rajamailla. Kahdeksaakymppiä ajettaessa ei edes tunnu, että olisi kunnon vauhdissa. Tässä ehkäpä yksi syy, miksi saksalaiset laatumerkit komeilevat usein poliisiuutisten otsikoissa. Kynnys sallittua kovempaa ajamiseen on matala, kun lulla kulkee kunnolla.

Uutuus on myös sisätilojen tunnelman säätö. Auton valaistusta, ääniä ja tuoksuja voi sekoittaa haluamakseen cocktailiksi sen mukaan, haluaako luoda matkustamoon rentouttavaa tai virkistävämpää tunnelmaa.

Tätäkään Mercedes-Benziä ei voi moittia autona millään tavalla. Kaikki on viimeisteltyä ja tekniikka toimii kuten pitää. Uutta tekniikkaa on etenkin hallintalaitteissa paljon, mutta se on erittäin helposti haltuun otettavissa. Auton hintaa voi tietysti aina kritikoida, ja varmasti samalla rahalla – vajaalla 50 000 eurolla – saa vastaavat varusteet jonkun toisen merkin alla tuntuvasti huokeammalla. Mutta säästökohtien etsintä ei olekaan mersuilussa olennaista.

Ominaisuudet

• Malli: C 200 4MATIC

• Iskutilavuus (cm³): 1 497

• Tehot (hv): 184+14

• Kulutus/100 km (EU): 7,4 l

• CO²: 167 g/km

• Hinta: 48 500 euroa

Teemu P. Peltola

Ohjaamossa kaikki on säädettävissä, myös valaistus ja tuoksut. Ohjaamossa kaikki on säädettävissä, myös valaistus ja tuoksut. Kuva: Teemu P. Peltola

Samppanjamessut kuplivat keväällä

Turun jokivarsi kuplii taas, sillä Vähätorilla sijaitseva ravintola Tårget täyttyy samppanjasta. Viime keväänä suuren suosion saavuttaneet samppanjamessut järjestetään 23. maaliskuuta. Messuilla on päästään maistelemaan noin 150 eriä samppanjaa, ja joukosta löytyy myös harvinaisuuksia. Tunnelmallisissa kellareissa on tarjolla maksullisia samppanja-tastingeja.

Ala-Nissilä: Kokoomus vastuussa väyläinvestointien ongelmista

Keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, liikennejaoston jäsen, kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä on huolissaan väylärahoituksen tilasta. Hän toi huolensa esille lauantaina Turussa.

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä koulutti noin 750 nykyistä ja tulevaa poliisia ja rajavartijaa

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän koordinoima IHME-hanke on kouluttanut syksyn aikana lähes 750 poliisin ja Rajavartiolaitoksen henkilökuntaan kuuluvaa ja poliisiksi tai rajavartijaksi opiskeleva ihmiskaupasta. Alkuperäinen koulutustavoite oli noin 200–300 henkilöä, mutta syksyn suuren kysynnän perusteella luku on lähes kolminkertainen.

Yrittäjägallup: Voitonjaon verotus ei kannusta kasvuun

45 prosenttia yrittäjistä kokee, että nykyinen verotus ei kasvata yrittäjiä kasvattamaan yrityksiään. Vain 21 prosenttia pitää verotusta kasvuun kannustavana. kertoo Yrittäjägallup.

Koiran tassut vaativat talvikunnossapitoa

Tarkkaile koiran palelun merkkejä, kuten tassujen nostelua, nilkuttamista, tärinää sekä tavallista hitaampaa ja jäykempää liikkumista.

Lumi, jää ja pakkanen tuovat mukanaan tiettyjä haasteita ja vaaroja koirille, kuten paleltumia, kylmäkramppeja ja hukkumisen riskin. Agria Eläinvakuutus on listannut vinkkejä siitä, miten auttaa koiraa talvivaivojen kanssa.

Ulkomaalaistaustaisen taksikuskin epäillään raiskanneen naisen Turussa

Lounais-Suomen poliisin saaman ilmoituksen mukaan taksin asiakas on neljän jälkeen sunnuntaiaamuna joutunut seksuaalirikoksen uhriksi. Ilmoituksen mukaan ulkomaalaistaustainen taksinkuljettaja oli kyydin jälkeen tunkeutunut asiakkaansa asunnolle, jossa rikoksen epäillään tapahtuneen.

Lotossa jatkuu jättipotin jahti

Lotossa ei löytynyt kierroksella 3/2019 yhtään täysosumaa. Ensi viikolla potissa on 15 miljoonan euron jättipotti. Yhdelle pelaajalle osuessaan se olisi Loton kaikkien aikojen suurin.

Hans Adolf Ehrnrooth kokoomuksen EU-vaaliehdokkaaksi, vaalipäälliköksi Ilkka Kanerva

Hans Adolf Ehrnrooth.

Everstiluutnantti (evp.) Hans Adolf Ehrnrooth lähtee kokoomuksen ehdokkaana ensi toukokuun eurovaaleihin. Ehrnroothin, 56, uraan mahtuu 31 vuotta puolustusvoimissa: 21 vuotta kansallisen puolustuksen tehtävissä eri puolilla Suomea ja seitsemän vuotta kansainvälisissä tehtävissä Euroopassa ja Afrikassa. Hän aikoo keskittyä Euroopan turvallisuuskysymyksiin.

Asuntojen välityspalkkiot kasvusuunnassa

Asunnonvälittäjien välityspalkkioprosentit nousivat viime vuoden aikana useissa Suomen suurissa kaupungeissa. Omakotitalokaupan sesongin kolkuttaessa ovella ovat välittäjien palveluistaan pyytämät komissiot usealla paikkakunnilla hieman edellisvuotta tyyriimpiä.

Urheilu

Rutiinin ja taikauskon ero on urheilupsykologin näkökulmasta pieni

Urheilupsykologi Tuomas Grönmanin arvion mukaan nykykiekkoilijoilla on itseluottamuksen pönkittämiseen taikauskoa parempia keinoja. Kuvassa HC TPS:n pukukoppi.

Vasen luistin ennen oikeaa, ei astuta viivojen päälle kentälle luistellessa, ajetaan hallille pelipäivinä samaa reittiä – ja niin edelleen. Jääkiekkoilijoiden erilaisista otteluihin valmistavista rituaaleista on vuosien varrella kiertänyt monenlaisia tarinoita.

Jälkipeli: Isä Kiprusoff on ylpeä poikiensa saavutuksista

Ei mennyt isä Jarmo Kiprusoffin talkootyöllä tehdyt kentän jäädytykset hukkaan. Nättinummen Aurorankadun luonnonjäiltä on lähtöisin moni turkulainen kiekkosuuruus. Myös Miikka (vas.) ja Marko Kiprusoff etenivät lajin huipulle.

– Ei tarvinnut tuputtaa, enemmänkin piti hakea välillä syömään. Usein äiti huusi parvekkeelta poikia kotiin. Pelit päättyivät vasta, kun kentän valot sammutettiin.

Puukkokatsomo: Karvonen taas rikki

Elias Karvonen.

Jääkiekko on peli, jossa syystä tai toisesta loukkaantumiset usein kasaantuvat tiettyjen pelaajien murheiksi. Viime vuosina Elias Karvonen on ollut tässä mielessä Palloseuran surullisen hahmon ritari, eikä kuluva kausikaan ole erityisen helppo 24-vuotiaalle hyökkääjälle.

Hollantilaispuolustaja Daan Klinkenberg Interiin

Daan Klinkenberg.

Inter on solminut pelaajasopimuksen FC Volendamista siirtyvän Daan Klinkenbergin kanssa. Interin ja juuri 23 vuotta täyttäneen puolustajan sopimus kattaa kauden 2019, minkä lisäksi seuralla on optio kaudesta 2020.

Turku Terror haluaa hyödyntää palloiluhallin korkeuden

Turku Terrorin Miitrei Yli-Puntari (musta paita) ja Otson Antti Elonheimo ovat tottuneet taistelemaan ultimaten Suomen mestaruudesta. Otso ja Terror ratkaisivat Suomen mestaruuden muun muassa keväällä 2016.

Suomen ultimaten parhaimmisto kokoontuu tulevana viikonloppuna Kupittaan palloiluhalliin 19.–20. tammikuuta kauden talvisarjan toiseen SM-turnaukseen. A-lohkon, eli ylimmän tason, kauden ensimmäisen turnauksen joulukuun puolivälissä voitti espoolainen Otso, mutta toiseksi sijoittunut Turun Terror lähtee revanssimielellä viikonloppuun.

Roope Paatos vuoden urheilija Raisiossa

Roope Paatos.

Raision kaupungin vapaa-aikalautakunta valitsee vuosittain vuoden urheilijan, valmentajan ja joukkueen. Vuoden 2018 urheilijaksi valittiin uimari Roope Paatos , valmentajaksi Kalle Parkkari ja joukkueeksi Raision Kuulan Seuracupin Giga-sarjan voittajajoukkue.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?