Muiden auttaminen tekee Sirpa Laineelle hyvää

Sirpa Laine rakastaa käsitöitä, ja on onnellinen jos voi ilahduttaa niillä muita. Sirpa Laine rakastaa käsitöitä, ja on onnellinen jos voi ilahduttaa niillä muita. Kuva: Marianne Rovio

Raisiolainen Sirpa Laine rakastaa käsitöitä. Hänellä on aina jotain tekeillä puikoilla, ompelukoneella tai virkkuukoukulla. Käsitöiden lisäksi hän haluaa antaa ajastaan muiden auttamiseen. Hänet valittiin juuri Lionsien vuoden hyväntekijäksi, koska hän on käsityötaidoillaan innostanut koko klubin mukaan tekemään ja hankkimaan niin sanottuja reippauspalkintoja sekä lakanoita sairaalahoidossa oleville lapsille Turun yliopistollisen keskussairaalan infektio-osastolle.

– Olemme valmistaneet ja myös ostaneet välillä pehmoleluja lapsille tsemppilahjoiksi, joita heille annetaan esimerkiksi verikokeiden ottamisen jälkeen. Parhaillaan suunnittelen sellaista virkatuista eläimistä muodostettua nauhakoristetta lastensängyn päätyihin. Lapset voivat sen viedä sitten sairaalasta kotiin palatessaan mukanaan, kertoo Lions Club Turku/Lucia ry:ssä toimiva Laine.

Tyksin lisäksi lahjoituskohteita löytyy myös useita muita, ja kohteet vaihtelevat. Antajalle merkitsee paljon hyvillä mielin vastaanotettu lahja.

– On ilo nähdä hoitajien olevan lastensairaalassa innoissaan lahjoitusten puolesta. Siitä tulee myös itselle hyvä mieli, että kelpaavat, Laine kertoo.

Lionseilla on kestävä kehitys -teemana.

– Käytämme paljon kierrätysmateriaaleja kuten vanhoja verhoja tai pöytäliinoja lakanoiden valmistamiseen ja jämälankoja kudotuissa materiaaleissa, Laine sanoo.

Laine on ollut mukana vapaaehtoistyön parissa neljä vuotta. Lions Club Turku/Lucia perustettiin vuonna 2012, ja Laine osallistui toimintaan pari vuotta yhdistyksen perustamisen jälkeen. Hänet innosti mukaan hänen työpaikkansa johtaja.

– Olen neljän lapsen äiti. Kun lapset muuttivat pois, mietin mitä voisin tehdä, koska aikaa oli paljon. Teen työtä lastenkodissa, ja johtajani innosti minut mukaan lionsien toimintaan mukaan. Minä olen aina halunnut auttaa apua tarvitsevia, ja toisaalta myös käsityöintoni on niin suuri, että valmistuvat käsityöt kaipaavat uusia omistajia. Tuntuu todella hienolta, että voin lahjoittaa käsitöitä eteenpäin ja olen saanut muitakin innostumaan niiden tekemisestä.

Käsityölahjoitusten lisäksi Lions Club Turku/Luciassa tarjotaan apua myös muuten hädässä oleville ja esimerkiksi juhlapyhinä muistetaan vanhuksia.

– Tarjosimme kriisiapua silloin kun Ruskolla tuhoutui tulipalossa asuintalo. Jouluisin annamme kukkakoreja vanhuksille ja lahjoitamme ruokakasseja vähävaraisille perheille. Meiltä käy myös vapaaehtoisia ulkoilemassa vanhusten kanssa.

Laine toivoo uusia ihmisiä mukaan yhdistykseen.

– Myös nuoremmat naiset olisivat erittäin tervetulleita. Myös vinkkejä uusista avustuskohteista kaivataan.

Marianne Rovio

Urkumaailman suurnimi Naji Hakim konsertoi Martinkirkossa

Naji Hakim.

Suomalaisen urkutaiteen seuran, Organum-seuran oma festivaali Helsingin Urkupäivät järjestetään maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Tällä kertaa myös turkulaiset pääsevät nauttimaan aivan ilmaiseksi Urkupäivien muhkeasta musiikkitarjonnasta Martinkirkossa.

Poliisipartio pysäytti rattijuopon Linnankadulla, kiinni kymmenettä kertaa vuoden aikana kortitta-ajosta

Poliisipartio pysäytti lauantaina kello 3.05 henkilöauton tarkastukseen Turussa Linnankadulla. Kuljettajalle, vuonna 1990 syntyneelle miehelle, tehtiin puhalluskoe ja sen tulos oli 0,76 promillea.

Tulli löytänyt listeriaa tuontihedelmistä, -marjoista ja -vihanneksista

Tullilaboratorion mikrobiologisissa tutkimuksissa löydettiin pakastevihanneksista, -marjoista ja -hedelmistä viime vuonna listeriabakteeria ( L. monocytogenes ). Raja-arvot eivät ylittyneet, eikä näiden tuote-erien maahantuontia tai markkinoille saattamista kielletty. Tutkimuksissa löytyi kuitenkin yksi salmonellabakteeria sisältänyt tuote, pakastettu smoothie-hedelmäsekoitus, jonka markkinoille saattaminen kiellettiin.

Rattijuopon kuorma-auto seilasi kaistalla Kaarinassa

Poliisipartio pysäytti lauantaina puolen yön aikaan Kaarinan Pehtorinkadulla kuorma-auton, jota kuljetti vuonna 1967 syntynyt mies.

Tuto Volley pelaa välierissä

Kirill Borichev on Tuton tehomies.

Lentopallon ykkössarjan Tuto Volley raivasi tiensä puolivälieristä neljän parhaan joukkoon. Semifinaalisarjassa Tuto kohtaa semifinaaleissa Karelian Hurmoksen. Runkosarjassa joukkueet sijoittuivat peräkkäin, Hurmos toiseksi ja Tuto kolmanneksi.

Kuski ajoi ykköstiellä ratsiaan, nopeutta 177 km/h

Poliisipartiot valvoivat liikennettä perjantaina kello 23.50 Paimiossa ykköstiellä. Ratsiapaikalle ajoi poliisipartiota vastaan henkilöauto, jolle mitattiin nopeudeksi 177 kilometriä tunnissa.

Kortiton rattijuoppo puhalsi 1,24 promillea Rieskalähteentiellä

Poliisipartio pysäytti perjantaina kello 10.10 Rieskalähteentiellä henkilöauton tarkastusta varten.

Hoitotyön johtajalla merkittävä rooli sairaanhoitajan eettisen osaamisen tukemisessa

Tarja Poikkeus.

Sairaanhoitajien eettinen osaaminen on tärkeä osa ammattitaitoa ja perusedellytys hyvälle hoitotyön laadulle. TtM Tarja Poikkeuksen Turun yliopistossa tarkastettava väitöstutkimus osoittaa, että hoitotyön johtajien organisatorinen ja yksilöllinen tuki parantavat sairaanhoitajien eettistä osaamista. Tämä puolestaan edistää hoitajien eettistä turvallisuutta ja työtyytyväisyyttä.

Eurojackpotin potti nousi noin 19 miljoonaan euroon

Eurojackpotista ei löytynyt kierroksella 12/2019 täysosumia. Ensi viikolla potissa on noin 19 miljoonaa euroa.

Urheilu

Tuto Volley pelaa välierissä

Kirill Borichev on Tuton tehomies.

Lentopallon ykkössarjan Tuto Volley raivasi tiensä puolivälieristä neljän parhaan joukkoon. Semifinaalisarjassa Tuto kohtaa semifinaaleissa Karelian Hurmoksen. Runkosarjassa joukkueet sijoittuivat peräkkäin, Hurmos toiseksi ja Tuto kolmanneksi.

Turun Uimareiden vesipallonaiset runkosarjan voittoon

Turun Uimarit oli jälleen naisten vesipaollilun SM-runkosarjan ykkönen.

Naisten vesipallon SM-runkosarja saatiin päätökseen viikonloppuna. Runkosarjan voiton vei jo neljännen kerran peräkkäin Turun Uimarit vahvan alkukauden siivittämänä. Joukkue koki ainoat tappiot sarjassa viime vuoden finaalivastustajalleen ja kauden etukäteisasetelmissakin vahvimmaksi arvioidulle Uinti Tampereelle. Joukkueet kohtasivat toisensa neljä kertaa ja TU:n ja UiTa:n keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 2–2.

FC Inter perusti vähävaraisten perheiden junioreille tukirahaston

Timo Furuholm lupasi lahjoittaa pistebonusrahansa juniorien tukirahastoon.

FC Inter on perustanut oman tukirahaston heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi. Rahasto jakaa vuosittain haettavien stipendien kautta avustusta niille seuran junioreille, joiden perheillä on vaikeuksia harrastusmaksujen kanssa. Seurassa on tällä hetkellä noin 500 junioripelaajaa.

Puukkokatsomo: Katsojapula haasteena

Toiseksi korkein runkosarjan katsojakeskiarvo oli TPS:llä, vajaat 5 500 katsojaa.

Jääkiekon Liigalla on käsillä tärkeä kevät. Suomen ykköslajin korkeimmalla sarjatasolla riittää pohdittavaa, sillä päättyneen runkosarjan katsojamäärät eivät valtakunnallisella tasolla mairittele. Kaudella 2018–19 koko Liigan katsojakeskiarvo oli 4 232 katsojaa.

Paavo Nurmi Gamesissa jaossa Tokion olympiapaikat

Wilma Murto ja monet muut suomalaishuiput saavat venyä parhaimpaansa, jotta Tokion olympialaisten tulosrajat saavutetaan.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF julkisti maaliskuun alulla tulosrajat, joilla urheilijat lunastavat paikkansa Tokion 2020 olympialaisiin. Suomalaisittain tulosrajat ovat kovat ja oletettavasti vain muutama urheilija pääsee rajan rikkomalla olympialaisiin.

Inter kohtaa puolivälierissä VPS:n Kupittaalla

Jalkapalloilun Suomen Cupin puolivälierävaiheen otteluparit arvottiin tiistaina. Inter, joka on Cupin hallitseva mestari, saa kotiottelussa vastaansa Vaasan Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 30. maaliskuuta kello 15 kentällä Kupittaa 5.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?