Muiden auttaminen tekee Sirpa Laineelle hyvää

Sirpa Laine rakastaa käsitöitä, ja on onnellinen jos voi ilahduttaa niillä muita. Sirpa Laine rakastaa käsitöitä, ja on onnellinen jos voi ilahduttaa niillä muita. Kuva: Marianne Rovio

Raisiolainen Sirpa Laine rakastaa käsitöitä. Hänellä on aina jotain tekeillä puikoilla, ompelukoneella tai virkkuukoukulla. Käsitöiden lisäksi hän haluaa antaa ajastaan muiden auttamiseen. Hänet valittiin juuri Lionsien vuoden hyväntekijäksi, koska hän on käsityötaidoillaan innostanut koko klubin mukaan tekemään ja hankkimaan niin sanottuja reippauspalkintoja sekä lakanoita sairaalahoidossa oleville lapsille Turun yliopistollisen keskussairaalan infektio-osastolle.

– Olemme valmistaneet ja myös ostaneet välillä pehmoleluja lapsille tsemppilahjoiksi, joita heille annetaan esimerkiksi verikokeiden ottamisen jälkeen. Parhaillaan suunnittelen sellaista virkatuista eläimistä muodostettua nauhakoristetta lastensängyn päätyihin. Lapset voivat sen viedä sitten sairaalasta kotiin palatessaan mukanaan, kertoo Lions Club Turku/Lucia ry:ssä toimiva Laine.

Tyksin lisäksi lahjoituskohteita löytyy myös useita muita, ja kohteet vaihtelevat. Antajalle merkitsee paljon hyvillä mielin vastaanotettu lahja.

– On ilo nähdä hoitajien olevan lastensairaalassa innoissaan lahjoitusten puolesta. Siitä tulee myös itselle hyvä mieli, että kelpaavat, Laine kertoo.

Lionseilla on kestävä kehitys -teemana.

– Käytämme paljon kierrätysmateriaaleja kuten vanhoja verhoja tai pöytäliinoja lakanoiden valmistamiseen ja jämälankoja kudotuissa materiaaleissa, Laine sanoo.

Laine on ollut mukana vapaaehtoistyön parissa neljä vuotta. Lions Club Turku/Lucia perustettiin vuonna 2012, ja Laine osallistui toimintaan pari vuotta yhdistyksen perustamisen jälkeen. Hänet innosti mukaan hänen työpaikkansa johtaja.

– Olen neljän lapsen äiti. Kun lapset muuttivat pois, mietin mitä voisin tehdä, koska aikaa oli paljon. Teen työtä lastenkodissa, ja johtajani innosti minut mukaan lionsien toimintaan mukaan. Minä olen aina halunnut auttaa apua tarvitsevia, ja toisaalta myös käsityöintoni on niin suuri, että valmistuvat käsityöt kaipaavat uusia omistajia. Tuntuu todella hienolta, että voin lahjoittaa käsitöitä eteenpäin ja olen saanut muitakin innostumaan niiden tekemisestä.

Käsityölahjoitusten lisäksi Lions Club Turku/Luciassa tarjotaan apua myös muuten hädässä oleville ja esimerkiksi juhlapyhinä muistetaan vanhuksia.

– Tarjosimme kriisiapua silloin kun Ruskolla tuhoutui tulipalossa asuintalo. Jouluisin annamme kukkakoreja vanhuksille ja lahjoitamme ruokakasseja vähävaraisille perheille. Meiltä käy myös vapaaehtoisia ulkoilemassa vanhusten kanssa.

Laine toivoo uusia ihmisiä mukaan yhdistykseen.

– Myös nuoremmat naiset olisivat erittäin tervetulleita. Myös vinkkejä uusista avustuskohteista kaivataan.

Marianne Rovio

Perttilä Heikkilä vuoden kiinteistönvälittäjä

Pertti Heikkilä.

Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL palkitsi perjantaina liittokokouksessaan vuoden parhaat välittäjät. Vuoden kiinteistönvälittäjäksi valittiin Pertti Heikkilä Turusta, Vuoden yritykseksi Tampereen Arvohuoneistot Oy ja Vuoden markkinoijaksi Villa Oy LKV myös Tampereelta. Ansioituneet yrittäjät palkittiin perjantai-illan palkintogaalassa Helsingissä.

Maajoukkuepelaaja Jan Helenius Berliinistä Raision Loimuun

Jan Helenius.

Lauantain vieraspeliin Kokkolassa valmistautuva Raision Loimu on hankkinut riveihinsä loukkaantuneen Verneri Vetriön jättämää aukkoa paikkaamaan 67 miesten maaottelua pelanneen yleispelaaja Jan Heleniuksen . Helenius, 22, pukeutuu oranssimustaan peliasuun sopimuksella, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille.

Eurojackpotista yksi täysosuma Suomeen, potti jakautui viiteen 18 miljoonan euron osaan

Eurojackpotin tasan 90 miljoonan euron potti jakautui viiteen osaan perjantai-illan arvonnassa (kierros 46/2018). Yksi 18 miljoonan euron voitoista tuli Suomeen. Voitto on Suomen viidestoista Eurojackpotin täysosuma ja tämän vuoden toinen. Suomeen tuli myös yksi 3,8 miljoonan euron voitto toisen voittoluokan osumalla.

Elinaikakerroin vahvistettu ensi vuodelle

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut elinaikakertoimen vuodelle 2019. Elinaikakerroin on 0,95722.

Raisiossa juhlitaan lasten oikeuksia lauantaina

Raisiolaiset lapsi- ja nuorisoyhdistykset yhdessä Raision kaupungin ja seurakunnan kanssa järjestävät jälleen lapsen oikeuksien kunniaksi koko perheelle yhteisen RaisioLasten-tapahtuman Vaisaaren koululla lauantaina kello 10–13. Tapahtuma on maksuton.

Laulun Ystävien seniorikuorolla 60-vuotiskonsertti Mikaelinkirkossa

Mieskuoro Laulun Ystävien seniorikuoro Weterani Weljillä on 60-vuotiskonsertti Mikaelin kirkossa 17. marraskuuta kello 16.

Vuoden tasa-arvoinen teko 2018 -tunnustus HC TPS:lle

DaisyLadies ry järjestää Turvallinen yhteiskunta -seminaarin Turun kaupungintalolla 23. marraskuuta kello 8.30–15.30. Seminaarissa käsitellään erityisesti perheväkivaltaa sekä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Seminaari on valtakunnallinen ja puhujiksi on kutsuttu alan asiantuntijoita ja asian parissa työskenteleviä.

Tekojääradoille pääsee luistelemaan joulukuun alussa

Kupittaan luistelumato on remontoitu kesällä ja sen pinta on uusittu.

Parkin kentällä ja Kupittaan luistelumadolla päästään lähipäivinä aloittamaan tekojääratojen jäädytyksen valmistelu. Tavoitteena on avata kumpikin paikka lauantaina 1. joulukuuta, jonka jälkeen ne ovat avoinna säävarauksella maaliskuun puoliväliin asti.

Peter Hellgren nimitetty Viking Linen toimitusjohtajan sijaiseksi

Viking Line on nimittänyt toimitusjohtajalle uuden sijaisen. Syynä on varatoimitusjohtaja Andreas Remmerin irtisanoutuminen. Hän oli myös ja toimitusjohtajan sijainen.

Urheilu

Jälkipeli: Projekti Radikaali ehkäisee nuorten syrjäytymistä – taustatukijana HC TPS

Projekti Radikaali on ryhmä nuoria, jotka ovat lähteneet ennaltaehkäisemään nuorten syrjäytymistä. Ryhmää vetää HC TPS:n nuorisotyön projektipäällikkö Mika Tunturi (maassa). Paikallinen jääkiekkoseura onkin vahvasti mukana tukemassa toimintaa.

Mika Tunturin suureellinen tulevaisuuden visio sisältää todellisuudessa suuren viisauden. Projekti Radikaali haluaa ehkäistä nuorten kiusaamista ja syrjäytymistä. Kaikkia ei voi tavoittaa, mutta ainakin osan. Se riittää.

Maajoukkuepelaaja Jan Helenius Berliinistä Raision Loimuun

Jan Helenius.

Lauantain vieraspeliin Kokkolassa valmistautuva Raision Loimu on hankkinut riveihinsä loukkaantuneen Verneri Vetriön jättämää aukkoa paikkaamaan 67 miesten maaottelua pelanneen yleispelaaja Jan Heleniuksen . Helenius, 22, pukeutuu oranssimustaan peliasuun sopimuksella, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille.

Vapaaottelija Juho Valamaa hakee paluuta voittojen tielle Pohjois-Kaukasiasta

Juho Valamaa ottelee kolmatta kertaa venäläisen M-1 Globalin riveissä.

Turkulaisvapaaottelija Juho Valamaa ottelee tulevana lauantaina uransa kolmannen ottelun M-1 Global -promootion riveissä. Vastaan asettuu 20-vuotias georgialainen Amiran Gogoladze . Ottelu on osa M-1 Challenge 99 -iltaa, jonka pääottelussa nähdään espoolaiskonkari Mikael Silander .

Albion Ademi nousi Albanian A-maajoukkueeseen

Albion Ademi.

Syyskuussa Albanian alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa debytoinut Interin Albion Ademi oli kutsuttu maan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen myös käynnistyneen maaottelutauon ajaksi. Albanian alle 21-vuotiaat pelaavat Maltaa vastaan huomenna ja maanantaina tuplamaaottelun.

Puukkokatsomo: Jatkokarsinnat tarvitaan

Suomessa saa tällä viikolla hetken aikaa kuvitella, että Suomi olisi suuren luokan jalkapallokulttuurimaa. Tiistaina naisten alle 17-vuotiaiden maajoukkue aloitti taipaleensa ikäluokan MM-kisoissa ja torstaina Markku Kanervan valmentamalla miesten A-maajoukkueella on mahdollisuus varmistaa jatkokarsintapaikka Kansojen liigassa.

Kairinen Klubin paitaan vuoden lainasopimuksella

Kaan Kairinen.

HJK ja tanskalainen FC Midtjylland ovat tehneet vuoden kestävän lainasopimuksen keskikenttäpelaaja Kaan Kairisen siirtymisestä Klubiin. Kairinen aloittaa treenaamisen joukkueen kanssa tammikuussa.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.