Turkulainen Alina Laaksonen valittiin vuoden baarimestariksi

Leena Komulainen, Alina Laaksonen ja Jani Kejonen. Leena Komulainen, Alina Laaksonen ja Jani Kejonen. Kuva: FBSK/Anikó Lehtinen

Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho ry (FBSK) järjesti yhteistyössä juomatuotekumppaniensa kanssa Vuoden Baarimestari- kilpailun perjantaina. Grand Cocktail Helsinki -tapahtumassa Club Capitalissa Helsingissä. Kilpailun kymmenen finalistia on valittu toukokuussa Kuopiossa järjestetyssä semifinaalissa. Vuoden Baarimestari -kilpailun voitti turkulainen Alina Laaksonen.

Vuoden Baarimestari -kisan finaali oli lavalla kolmiosainen. Ensin kilpailijat tekivät uudelleen semifinaalijuomansa. Tästä vaiheesta jatkoi seitsenpäinen joukko, joille tehtäväksi tuli rakentaa oma versionsa suositusta mojito-juomasta. Viimeinen osa kilpailusta käytiin, kun viisihenkinen kilpailijaryhmä sai eteensä salaperäisen mustan laatikon, josta löytyivät cocktailtehtävän ainekset. Tämä vuonna mustassa laatikossa oli mm. kuohuviiniä, popcorn-siirappia, giniä ja rommia, joista kilpailijat jokainen rakensivat omanlaisensa juoman. Kilpailijat arvosteli kansainvälinen tuomaristo, jossa oli jäseniä mm. Virosta ja Ruotsista.

Vuoden Baarimestari -kilpailun voittajaksi selviytyi Mixtecillä työskentelevä turkulainen baarimestari Alina Laaksonen, joka lähtee edustamaan Suomea ensi vuonna Kiinaan International Bartenders Associationin (IBA) kansainvälisiin baarimestaruuskisoihin. Toiseksi sijoittui Jumpru Pubin Leena Komulainen Oulusta ja kolmanneksi Lady Moonin Jani Kejonen Helsingistä.

Grand Cocktail Helsinki -tapahtumassa käytiin myös flairtendingin eli baariakrobatian Baltic Flair Championship-kilpailu, jossa voittajaksi suoriutui VIP-Bartendersin Miika Mehtiö. Muut palkintosijat menivät Latviaan, toiseksi tuli Linards Grundmans ja kolmanneksi Romans Kovalnejoks. Mehtiö on myös flairtendingin Suomen mestari ja edustaa Laaksosen ohella Suomea ensi vuonna IBA:n kansainvälisissä kisoissa Kiinassa.

Ensimmäisessä Grand Cocktail Helsinki -tapahtumassa oli myös kuluttajien maistettavana trendikkäitä cocktaileja kisojen seuraamisen oheen. Tapahtuman kautta FBSK:n baarimestarit haluavat kehittää cocktail-kulttuuria ja panostaa yhteistyökumppaneiden kanssa cocktailien tutustuttamiseen nimenomaan kuluttajille.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

EU päätti Itämeren kalastuskiintiöistä ensi vuodelle

EU:n maatalous- ja kalastusministerit päättivät Itämeren kalastuskiintiöistä vuodelle 2019 Luxemburgissa 15. lokakuuta järjestetyssä maatalous- ja kalastusneuvoston kokouksessa. Ministerit keskustelivat myös yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksesta sekä afrikkalaisen sikaruton tilanteesta Euroopassa. Suomea ministerikokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.).

Rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 2,8 prosenttia

Rakennuskustannusindeksin pitkän aikavälin kehitys.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 2,8 prosenttia vuodentakaisesta. Tarvikepanosten hinnat nousivat 3,5 prosenttia, palveluiden hinnat 2,4 prosenttia ja työpanosten hinnat kaksi prosenttia edellisen vuoden syyskuuhun verrattuna.

Omakotiliitto: Valtio asettamassa asumismuodot paremmuusjärjestykseen

Kiinteistöverouudistusta on valmisteltu vuoden 2011 lopusta lähtien. Uusi lainsäädäntö muuttaisi kotien kiinteistöverotusta vuonna 2020. Valtiovarainministeriö on perustellut uudistustarvetta sillä, että nykyinen kiinteistövero ei kohtele verovelvollisia tasapuolisesti ja siksi verotusarvot tarvitsevat päivitystä. Omakotiliitto kannattaa uudistuksen päätavoitteita eli reiluutta, läpinäkyvyyttä ja helppoutta.

Kestävyysliikunta vaikuttaa suotuisasti suolistomikrobiston koostumukseen

Tuoreen tutkimuksen mukaan kestävyysliikunta vaikuttaa suotuisasti suolistomikrobiston koostumukseen. Kuuden viikon liikuntaharjoittelun jälkeen mahdolliset tulehduksenaiheuttajamikrobit (Proteobakteerit) vähenivät ja tehokkaaseen aineenvaihduntaan liitetyt mikrobit (Akkermansia) lisääntyivät koehenkilöiden suolistossa.

Viisas kuluttaja tiedostaa viettinsä

Samuel Piha.

Samuel Piha pureutuu väitöstutkimuksessaan kuluttajakäyttäytymisen evoluutiopsykologiaan. Pihan mukaan vuosituhansien aikana kehittyneet psykologiset vietit eivät aina johda hyvinvointia edistävään kuluttamiseen. ‒ Kun kuluttaja tuntee viettiensä alkuperän, hän voi toimia viisaammin, väittelijä sanoo.

Menoviikko: Turkulaiset bändit maratonin pauloissa

Corona Skies on yksi Turku Band Marathonin esiintyjistä.

Järjestyksessään jo neljäs Turku Band Marathon järjestetään 19.–20. lokakuuta. Paikallisten bändien ja musiikki-ihmisten kokoontumisajojen näyttämönä toimii perinteiseen tapaan Baari.

Urheilu

Åboraakkeli: Media haltuun

Urheilumarkkinoinnissa erottuminen on ollut päivän sana jo pitkään. Myös kaukalossa hyvin esiintynyt Liiga-seura SaiPa antoi tästä oppikirjaesimerkin, kun se tiedotti päävalmentaja Tero Lehterän jatkosopimuksesta.

Riennon kausi pyörähtää käyntiin

Turun Riento pelaa alkavalla kaudella naisten 1. divisioonassa.

Koripallokausi pyörähtää viikonloppuna käyntiin myös Turun Riennon naisten osalta. Naisten 1. divisioonassa alkavalla kaudella pelaava Riento avaa kautensa kotiottelulla 14. lokakuuta, jolloin Nina Kalmin valmentama Riento saa vastaansa Nunnavuoren palloiluhallissa vantaalaisen Ringsiden.

Sergio Almenara Interin toiseksi valmentajaksi

Interin uudeksi kakkosvalmentajaksi kaudet 2019 ja 2020 kattavalla sopimuksella on valittu Honka Akatemian nykyinen päävalmentaja Sergio Almenara , kerrotaan Interin nettisivuilla.

Interin viimeiseen kotiotteluun ilmaiseksi heijastimella

FC Inter kutsuu kaikki mukaan viimeiseen kotiotteluun Loistetaan yhdessä -kampanjan hengessä. Inter kohtaa Hongan 21. lokakuuta kello 14.30 alkavassa ottelussa. Heijastinta näyttämällä saa stadionin lipunmyyntipisteestä ottelulipun veloituksetta.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.