Seksikäs mies juhlistaa Kristiina Mäen taiteilijajuhlaa

 - Välitön kontakti yleisöön on minulle ensiarvoisen tärkeää, juhlavuottaan viettävä Kristiina Mäki kiteyttää. - Välitön kontakti yleisöön on minulle ensiarvoisen tärkeää, juhlavuottaan viettävä Kristiina Mäki kiteyttää. Kuva: Mikael Rydenfelt

Turkulainen Kristiina Mäki juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan musiikkimaailmassa. Esiintymiset ovat kuljettaneet ilopilleriä maalla ja merellä. Keikkapaikat ovat tulleet tutukisi niin kotimassa kuin maailmallakin. Juhlavuoden kunniaksi artisti levytti kesällä uutta musiikkia.

Singlelohkaisu Seksikäs mies johdattaa kuulijan rantamaisemiin, jossa leiskuu estoton rakkaus ja intohimo. JR Mäenpään sävellys ja Timo Santavuoren sanoitus maalailee syvän etelän tunnelmia.

– Tyylit ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa. Ihmiset matkustelevat paljon ja tänä päivänä lauluissa halutaan eksotiikkaa. Halusin sävellykseen ripauksen latinorytmejä – ja totta kai kesäerotiikka, Mäki.

Single antaa esimakua artistin työstössä olevasta yhdeksännestä pitkäsoitosta. Luvassa on Kristiina Mäen näköistä tanssittavaa iskelmää ja tummempaa tulkintaa. Tavaramerkki, heleä ääni, on vuosien saatossa kypsynyt kuin viini elämän iloissa ja suruissa.

Uusi materiaali on otettu hyvin radiosoittoon ja kivunnut listoille. Kesä on ollut vilkas erityypisissä esiintymisissä kohokohtanaan vierailu Vihreät niityt -iskelmäviikolla Kiuruvedellä.

Oman osansa ajankäytöstä ovat nilleet uuden kodin viimeisteminen Hirvensaloon ja vilkkaassa kasvuiässä olevat lapsenlapset.

– Paljon hyviä juttuja on tullut elämääni. Vuosikymmenet matkallani kulkeneet fanit ovat pysyneet uskollisina ja nyt haluan palkita heidät. Tänä kesänä hellinyt auringonpaiste on antanut minulle roimasti energiaa, Mäki nauraa heleästi.

Timo Salmesmaa

Kristiina Mäki sanoo, että artistimaailma on entistä visuaalisempi ja ulkoisen olemuksen merkitys on lisääntynyt musiikin ohella. Kristiina Mäki sanoo, että artistimaailma on entistä visuaalisempi ja ulkoisen olemuksen merkitys on lisääntynyt musiikin ohella. Kuva: Jari Laurikko

Rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 2,8 prosenttia

Rakennuskustannusindeksin pitkän aikavälin kehitys.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 2,8 prosenttia vuodentakaisesta. Tarvikepanosten hinnat nousivat 3,5 prosenttia, palveluiden hinnat 2,4 prosenttia ja työpanosten hinnat kaksi prosenttia edellisen vuoden syyskuuhun verrattuna.

Omakotiliitto: Valtio asettamassa asumismuodot paremmuusjärjestykseen

Samuel Piha.

Kiinteistöverouudistusta on valmisteltu vuoden 2011 lopusta lähtien. Uusi lainsäädäntö muuttaisi kotien kiinteistöverotusta vuonna 2020. Valtiovarainministeriö on perustellut uudistustarvetta sillä, että nykyinen kiinteistövero ei kohtele verovelvollisia tasapuolisesti ja siksi verotusarvot tarvitsevat päivitystä. Omakotiliitto kannattaa uudistuksen päätavoitteita eli reiluutta, läpinäkyvyyttä ja helppoutta.

Kestävyysliikunta vaikuttaa suotuisasti suolistomikrobiston koostumukseen

Tuoreen tutkimuksen mukaan kestävyysliikunta vaikuttaa suotuisasti suolistomikrobiston koostumukseen. Kuuden viikon liikuntaharjoittelun jälkeen mahdolliset tulehduksenaiheuttajamikrobit (Proteobakteerit) vähenivät ja tehokkaaseen aineenvaihduntaan liitetyt mikrobit (Akkermansia) lisääntyivät koehenkilöiden suolistossa.

Viisas kuluttaja tiedostaa viettinsä

Samuel Piha.

Samuel Piha pureutuu väitöstutkimuksessaan kuluttajakäyttäytymisen evoluutiopsykologiaan. Pihan mukaan vuosituhansien aikana kehittyneet psykologiset vietit eivät aina johda hyvinvointia edistävään kuluttamiseen. ‒ Kun kuluttaja tuntee viettiensä alkuperän, hän voi toimia viisaammin, väittelijä sanoo.

Menoviikko: Turkulaiset bändit maratonin pauloissa

Corona Skies on yksi Turku Band Marathonin esiintyjistä.

Järjestyksessään jo neljäs Turku Band Marathon järjestetään 19.–20. lokakuuta. Paikallisten bändien ja musiikki-ihmisten kokoontumisajojen näyttämönä toimii perinteiseen tapaan Baari.

Urheilu

Åboraakkeli: Media haltuun

Urheilumarkkinoinnissa erottuminen on ollut päivän sana jo pitkään. Myös kaukalossa hyvin esiintynyt Liiga-seura SaiPa antoi tästä oppikirjaesimerkin, kun se tiedotti päävalmentaja Tero Lehterän jatkosopimuksesta.

Riennon kausi pyörähtää käyntiin

Turun Riento pelaa alkavalla kaudella naisten 1. divisioonassa.

Koripallokausi pyörähtää viikonloppuna käyntiin myös Turun Riennon naisten osalta. Naisten 1. divisioonassa alkavalla kaudella pelaava Riento avaa kautensa kotiottelulla 14. lokakuuta, jolloin Nina Kalmin valmentama Riento saa vastaansa Nunnavuoren palloiluhallissa vantaalaisen Ringsiden.

Sergio Almenara Interin toiseksi valmentajaksi

Interin uudeksi kakkosvalmentajaksi kaudet 2019 ja 2020 kattavalla sopimuksella on valittu Honka Akatemian nykyinen päävalmentaja Sergio Almenara , kerrotaan Interin nettisivuilla.

Interin viimeiseen kotiotteluun ilmaiseksi heijastimella

FC Inter kutsuu kaikki mukaan viimeiseen kotiotteluun Loistetaan yhdessä -kampanjan hengessä. Inter kohtaa Hongan 21. lokakuuta kello 14.30 alkavassa ottelussa. Heijastinta näyttämällä saa stadionin lipunmyyntipisteestä ottelulipun veloituksetta.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.