Särkänsaaren ja Merimaskun väliin suunniteltua läppäsiltaa esitellään yleisötyöpajassa Naantalissa

Särkänsalmen veneväylän ja läppäsiltahankkeen vaikutusarviointia koskeva yleisötyöpaja järjestetään 29. elokuuta kello 17–19 Naantalin kaupungintalon valtuustosalissa.

Tilaisuudessa esitellään Särkänsalmen veneväylää ja Särkänsaaren ja Merimaskun väliin suunniteltua ”läppäsiltaa” koskevaa selvitystä ja keskustellaan hankkeen vaikutuksista asukkaisiin, tie- ja veneliikenteeseen sekä yrityselämään.

Selvityksen pohjalta arvioidaan mahdollisuus osoittaa veneilyn runkoväylä Särkänsalmen kohdalle Varsinais-Suomen luonnonvaroja ja -arvoja koskevaan vaihemaakuntakaavaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta ilmoittautumista toivotaan etukäteen sähköpostilla raija.seppa@naantali.fi tai puhelimitse 044 5332 345.

Särkänsalmen siltahanke koskee Naantalissa seututiellä 189 (Rymättyläntie) sijaitsevaa tieyhteyttä, jolla Luonnonmaan ja Särkänsaaren välisen sillan jälkeen on pengertie Merimaskuun. Pengertien tilalle on selvitetty avattavaa siltaa, jonka avulla Naantaliin vievä vesiväylä voitaisiin liittää veneilyn runkoväyläverkkoon ja yli 16,5 metriä korkeat purjeveneet pääsisivät Naantalin vierassatamaan.

Hanke tukee matkailun ja elinkeinoelämän kehittämismahdollisuuksia. Toisaalta sillan avaaminen aiheuttaa lyhyitä tieliikenteen viivytyksiä veneilykauden aikana (pääosin kesä–elokuussa) arviolta noin 2–4 kertaa päivässä.

Varsinais-Suomen liitto, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Naantalin kaupunki ovat käynnistäneet hankkeen vaikutusten arvioinnin päivityksen, jota tekee FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy. Työssä painotetaan tasapuolista sosiaalisten ja aluetaloudellisten vaikutusten arviointia ja erityisesti vaikutuksia alueen asukkaiden ja käyttäjien turvallisuuteen. Työtä tukee vuorovaikutusprosessi paikallisten sidosryhmien kanssa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Väitös: Rahajärjestelmän mullistus toisi huomattavia lisätuloja valtiolle

Pankkien rahanluontioikeuden siirtäminen julkisen vallan vastuulle toisi merkittävää seigniorage-tuloa eli rahan liikkeellelaskusta saatavaa tuloa valtiolle, esimerkiksi Suomessa keskimäärin kuusi miljardia euroa vuosittain. Tämä vastaa sisäministeriön, ulkoministeriön, oikeusministeriön ja puolustusministeriön menoja yhteensä. Tiedot ilmenevät Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta.

Teollisuuden liikevaihto kasvoi 5,5 prosenttia

Teollisuuden alatoimialojen liikevaihdon kolmen kuukauden vuosimuutos (TOL 2008).

Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan touko–heinäkuussa 5,5 prosenttia suurempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kotimaan myynti kasvoi 2,5 prosenttia ja vientiliikevaihto 7,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Potilas löi hoitajaa Pöytyän Riihikoskella

Noin 60-vuotias Riihikosken terveysasemalla potilaana ollut mies löi sunnuntaiyönä kello 2:n jälkeen hieman alle 30-vuotiasta mieshoitajaa leukaan.

Turun Seudun TST mukana Asunnottomien yössä

TST-Texvex jakaa tapahtumassa asunnottomille päällystakkeja, pipoja, käsineitä ja huiveja. TST:n hallituksen puheenjohtaja Taimi Räsänen puolestaan osallistuu paneelikeskusteluun asunnottomuudesta. Paneelikeskustelu alkaa kello 19.15.

Poliisin päivystys ja lupapalvelut vaihtavat porrasta

poliisin päivystys, rikosilmoitusten vastaanotto, sekä lupapalvelut siirtyvät 1. marraskuuta kello 8 alkaen Eerikinkatu 40-42:n C-portaasta A-portaaseen.

Turun pääpoliisiaseman remontti on edennyt niin, että poliisin päivystys, rikosilmoitusten vastaanotto, sekä lupapalvelut siirtyvät 1. marraskuuta kello 8 alkaen Eerikinkatu 40-42:n C-portaasta A-portaaseen.

Kaupunki
Urheilu

Åboraakkeli: Media haltuun

Urheilumarkkinoinnissa erottuminen on ollut päivän sana jo pitkään. Myös kaukalossa hyvin esiintynyt Liiga-seura SaiPa antoi tästä oppikirjaesimerkin, kun se tiedotti päävalmentaja Tero Lehterän jatkosopimuksesta.

Riennon kausi pyörähtää käyntiin

Turun Riento pelaa alkavalla kaudella naisten 1. divisioonassa.

Koripallokausi pyörähtää viikonloppuna käyntiin myös Turun Riennon naisten osalta. Naisten 1. divisioonassa alkavalla kaudella pelaava Riento avaa kautensa kotiottelulla 14. lokakuuta, jolloin Nina Kalmin valmentama Riento saa vastaansa Nunnavuoren palloiluhallissa vantaalaisen Ringsiden.

Sergio Almenara Interin toiseksi valmentajaksi

Interin uudeksi kakkosvalmentajaksi kaudet 2019 ja 2020 kattavalla sopimuksella on valittu Honka Akatemian nykyinen päävalmentaja Sergio Almenara , kerrotaan Interin nettisivuilla.

Interin viimeiseen kotiotteluun ilmaiseksi heijastimella

FC Inter kutsuu kaikki mukaan viimeiseen kotiotteluun Loistetaan yhdessä -kampanjan hengessä. Inter kohtaa Hongan 21. lokakuuta kello 14.30 alkavassa ottelussa. Heijastinta näyttämällä saa stadionin lipunmyyntipisteestä ottelulipun veloituksetta.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.