Kuuntelussa: Matti Esko johtaa huippukokoonpanoa

Kuva: Somero-Lehti

Matti Esko antoi muutama vuosi sitten mennä reilusti kantriksi. Kantri on pilkahdellut miehen tuotannossa pitkin uraa, Rekkamiehestä lähtien, mutta vasta eläkeiässä, 2015 julkaistun Järvenpää-Pasila-levyn myötä kantri- ja juurimusiikki oli täysimittaisesti framilla. Viime vuonna jatkoa seurasi Järvenpää-Kauriala: Omia polkujaan -levyn myötä.

Ja tulos oli jälleen onnistunut.

Parin juurevan kantrilevyn jälkeen on aika julkaista livelevy aiemmin tänä vuonna taltioidusta keikasta, joka on saanut nimekseen Tänä iltana Kallio.

Matti Eskon taustalla keikalla (ja levyllä) soittaa ykköskorin muusikoista koostuva Luxury Liner -kokoonpano, joka hallitsee genren täydellisesti. Mukana on muun muassa Olli Haaviston ja Topi Kurjen kaltaisia tekijämiehiä, joten sanomattakin on selvää, että musiikillisesti homma ei pätki. Bändi on levyllä timanttisessa tikissä.

Eikä se pätki muutenkaan. Artisti itse on selväsi rentoutuneen oloinen 15 biisiä käsittävällä levyllä. Iso osa setistä on kahden kantrilevyn biisejä, mutta myös isot hitit, Huomenta Suomi ja Rekkamies mahtuvat mukaan. Huomenta Suomen lisäksi lainakappaleista mukaan on kelpuutettu setin päättävä Johnny Cash -laina Yölinjalla, L.A. Freeway -käännös Pitkä maantie, En halua unohtaa -nimellä suomeksi tunnettu Old Habits Die Hard sekä Tien kuningas eli King of the Road.

Matti Eskon lisäksi levyllä kuullaan Esa Elorantaa, joka käy duetoimassa kappaleessa Oman elämäni cowboy.

Jos ei aiemmin ollut selvää, että Matti Esko elää artistina varsin mielenkiintoista myöhäiskautta, viimeistään Tänä iltana Kallio sementoi tuon. On varsin mielenkiintoista, minkälaisiin urotekoihin tänä vuonna 71 vuotta täyttävä Matti Esko vielä artistina ehtii. Live-levyn perusteella hän on varsin hyvässä esiintymiskunnossa.

Ilkka Lappi

Turku Energia: Sähkövika korjattu

Turku Energian mukaan kello 8.30 alkanut sähkönjakeluhäiriö Friskalassa, Haarlassa, Kakskerrassa ja Satavassa on päättynyt kello 8.49.

Sähköt poikki saarilla

Turku Energian mukaan sähköverkon vika on aiheuttanut sähkönjakelun keskeytyksen Friskalassa, Haarlassa, Kakskerrassa ja Satavassa.

Teollisuuden työntekijämäärä kovassa kasvussa

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat toukokuussa 5,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kasvu oli voimakasta erityisesti teollisuudessa, jossa työntekijämäärä kasvoi 6,1 prosenttia.

Saarekkeessa tehdään ekologisia ryijyjä

Petri Saarikon ja Eveliina Hämäläisen muodostama Aukea-kollektiivi soveltaa teoksissaan luonnon raaka-aineita sekä synteettisiä, biohajoavia ja orgaanisia materiaaleja. Saarekkeessa järjestettävässä BioBoa-työpajassa 4.–5. elokuuta toteutetaan kaupunki- ja luonnonmaisemaa sekä biohajoavaa materiaalia yhdistämällä yhteisöllisiä, veistosmaisia tilateoksia. Ryhmätyönä syntyvät BioBoa-ryijyt ripustetaan Mynämäen keskustaan ja niiden löytämiseksi koostetaan erityinen vierailukartta.

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.