Pelimiehen valinta: MM-kisatunnelmaan kevyellä tuunauksella

EA Sports tarjosi miellyttävän yllätyksen jalkapallon MM-kisojen alla Fifa 18:n ilmaisella World Cup -päivityksellä.

World Cup -päivityksellä pääsee fiilistelemään Venäjän MM-kisoja. Osallistuvien maiden kokoonpanot ja taktiikat ovat pääpiirteissään ajan tasalla, selostuksia on päivitetty, stadionit ovat autenttisia, peliväline on autenttinen Telstar 18 ja niin edelleen. Kevyitä ulkoisia muutoksia on siis siellä täällä.

Myös pelituntuma eroaa hieman Fifa 18:sta. Erot eivät ole valtavan suuria, mutta pelaajien pallotuntuma on hieman erilainen, mutta jos pallo pysyy jalassa Fifa 18:ssa, ei lisäosan kanssa tule ongelmia.

MM-kisojen pelaaminen haluamallaan joukkueella on toki hauskaa puuhaa, mutta World Cup -lisäosasta löytyy myös 18 joukkuetta, joita Venäjällä ei nähdä. Kisoista voi siis säätää haluamansa kaltaiset. Ihan kaikki ei kuitenkaan ole mahdollista. Suomea ei 18 ylimääräisen maajoukkueen joukosta löydy vaan pelissä joutuu tyytymään Italian ja Hollannin kaltaisiin MM-kisojen vakiokävijöihin.

Joka tapauksessa sekin tuo oman mausteensa peliin, kun sekoittaa lohkoja. Jos kunnolla haluaa haastetta, voi vaikkapa omaksi joukkueeksi valita Panaman ja heittää sen todelliseen kuolemanlohkoon vaikkapa Brasilian, Argentiinan ja Saksan kanssa.

Kun vielä laittaa naapurilohkoon vaikkapa Espanjan, Ranskan, Belgian ja Portugalin kaltaisia joukkueita, ei tarvitse olla huolissaan vastustajien tason tippumisesta jatkokierroksillakaan.

World Cup -lisäosa on mukavaa kisafiiliksen nostatusta, mutta unohtunee nopeasti kisahuuman jälkeen.

Vedonlyöntiapua World Cup -lisäosa totta kai tarjoaa. Pitihän sitä itsekin simuloida kisat kokonaisuudessaan läpi pelillä. Voittajaksi selviytyi Ranska, joka voitti Saksan finaalissa 2-1. Maalikuninkuus taas meni Belgian Dries Mertensille, joka paukutteli seitsemän osumaa.

Hallitsevan maailmanmestarin Saksan taival oli tuskainen. Joukkue pääsi jatkoon lohkokakkosena, mutta hävisi toisella kierroksella Brasilialle. Tosin ei Brasiliankaan kisat nappiin menneet. Belgia pudotti keltapaidat puolivälierissä.

Ilkka Lappi

Länsi-Suomen merivartiostolla työntäyteinen juhannus

Juhannuksen vietto sujui Länsi-Suomen merivartioston merialueella normaalia kesäviikonvaihdetta vauhdikkaammissa tunnelmissa. Juhannusaaton myrsky yllätti monen veneilijän ja siitä tuli juhannuksen vilkkain päivä meripelastuksen osalta.

Mies pahoinpideltiin huoltoaseman pihalla, poliisi kaipaa havaintoja

Mies pahoinpideltiin sunnuntaina noin kello 4.40 Aninkaistentiellä sijaitsevan huoltoasema Satashellin pihalla. Tapahtumat saivat ilmeisesti alkuunsa Tuureporinkadulla tai Hotelli Helmen pihalla, josta noin 40-50-vuotias mies tuli juosten Satashellin pihalle.

Kesävatsa vaatii erityistä huolenpitoa

Kesä, juhannus ja monenlaiset herkut saattavat kuormittaa kesänautiskelijaa ja aiheuttaa eriasteisia ja -tyyppisiä murheita vatsan alueella. Juhannuksena grillit täyttyvät rasvapitoisista ja marinoiduista lihatuotteista ja grillimakkarasta – epämiellyttävät tuntemukset vatsan alueella ja suoliston alueella ovatkin tuttuja monelle kesälomalaiselle.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni helmi-huhtikuussa

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin helmi-huhtikuussa 14,2 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kaikissa rakennusten pääluokissa kuutiomäärä väheni viimevuotisesta. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiomäärä väheni eniten, 18,7 prosenttia. Teollisuus- ja varastorakentamisen ja asuinrakentamisen lupakuutiomäärät vähenivät myös merkittävästi.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Derby toisellakin rintamalla

Yhdysvalloissa Lea Kaszas on viime vuosina pelannut myös pelintekijänä, mutta Turku Trojansissa hän on viihtynyt keskushyökkääjän roolissa.

Turun Trojansin miesjoukkue rakentaa uutta tulevaisuutta 3. divisioonassa, mutta Trojansin nimi on silti vahvasti esillä kotimaisessa jenkkifutiksessa.

Lucas Garcia jättää FC Interin

Keskikenttäpelaaja Lucas Garcia jättää FC Interin kesken kauden jäätyään vähälle peliajalle.

Otteluanalyysi: Pisteet jakoon derbyssä

TPS ja Inter päätyivät pistejakoon kauden toisessa derbyssä. Kaikkiaan keskiviikon tasatulos oli derbyhistorian 13. tasapeli Veikkausliigassa. Tapahtumiin nähden lopputulos oli oikeutettu ja molemmat joukkueet tuntuivat olevan tyytyväisiä pisteeseen. Kumpikin joukkue olisi kuitenkin tarvinnut kolmea pistettä.

Jälkipeli: Jyrkkälän Tykit kaipaa nuorta verta noustakseen Kolmoseen

Jyrkkälän Tykit on tärkeä osa turkulaista palloiluhistoriaa. Joukkueen possunpunainen peliasu herätti aikoinaan ihmetystä, ei enää. Viime kaudella housutkin olivat pinkkiset. Nyt niiden väri on vaihtunut mustaan. Tykit pelaa Nelosen kotiottelunsa Pansion urheilukentän tekonurmella.

Henri Lehtosella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua. Lähes samoihin lukuihin yltää Jarno Heinikangas . Kun tähän lisätään vielä kotkalaislähtöisen Jani Lauretsalon pääsarjatason ottelut ja Petri Lehtosen pitkä FC Inter -ura, on kasassa lukemat, mihin harva Nelosessa pelaava jalkapallojoukkue yltää.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.