Nordean Nora-palvelu auttaa sijoittamisessa

Nordea on tuonut Suomessa asiakkaiden saataville ensimmäisen digitaalisen sijoitusneuvojan, Noran. Palvelun tavoitteena on madaltaa kynnystä sijoittamisen aloittamiseen mahdollisimman matalaksi. Nora lanseerattiin Ruotsissa aiemmin keväällä, jossa uusi palvelu onkin herättänyt runsaasti kiinnostusta: 70 prosenttia asiakkaista, jotka ovat aloittaneet säästämisen Noran kautta, eivät ole aiemmin säästäneet Nordeassa.

Digitaalisen sijoitusneuvojan ensimmäinen versio tarjoaa yksinkertaista sijoitusneuvontaa, ja sijoituksia voi tehdä viiteen hyvin hajautettuun yhdistelmärahastoon. Säästämisen rahastoihin voi aloittaa minimissään kymmenellä eurolla.

– Nora täydentää erinomaisella tavalla henkilökohtaista neuvontaamme. Säästämisen ja sijoittamisen aloittaminen koetaan usein turhaan vaivalloiseksi ja hankalaksikin. Meidän tehtävänämme on auttaa suomalaisia vaurastumaan, ja Noran avulla matkan aloittaminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi, sanoo liiketoimintajohtaja Miikka Salminen.

Alkuun Nora (Nordea Robo Adviser) on käytettävissä verkkopankin kautta. Se skaalautuu myös mobiililaitteiden näytöille.

– Asiakkaat toivovat henkilökohtaista sijoitusneuvontaa vuorokauden ajasta ja paikasta riippumatta. Noran hyödyntää monipuolisesti teknologian ja keinoälyn tarjoamia mahdollisuuksia, kertoo säästämisen ja sijoittamisen asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Tanja Eronen.

Palvelussa asiakkaat vastaavat omaa tilannettaan koskeviin kysymyksiin, joiden perusteella Nora laatii asiakkaalle sopivan sijoitussuosituksen. Nora-rahastot sijoittavat pääasiassa osake- ja korkorahastoihin maailmanlaajuisesti. Kaikissa rahastoissa sovelletaan Nordean vastuullisen sijoittamisen periaatteita.

– Sijoittamisen vastuullisuus on yhä useammalle merkityksellistä. Tekemämme tutkimuksen mukaan yli 95 prosenttia vastaajista nostaa vastuullisuuden kriteeriksi sijoituspäätöksissään, kertoo Tanja Eronen.

Digitaalinen sijoitusneuvoja lanseerattiin Ruotsissa vuodenvaihteessa. 70 prosenttia Noran kautta sijoittaneista on uusia asiakkaita, joilla ei ole aikaisempia sijoituksia Nordeassa.

– Ruotsissa olemme onnistuneet aktivoimaan ensikertalaisia ja erityisesti nuoria asiakkaita. Samanlainen trendi näkyi myös keväällä toteuttamassamme sijoittamisen tutkimuksessa – erityisesti nuoret toivovat neuvoja digitaalisista lähteistä. Suurin osa Ruotsissa Noran neuvoilla sijoittavista onkin alle 40-vuotiaita. Ilahduttavaa on myös, että lähes 90 prosenttia aloitti kuukausittaisen säästämisen, jolloin sijoittamisen ajallinen hajautus toimii hyvin, päättää Miikka Salminen.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Länsi-Suomen merivartiostolla työntäyteinen juhannus

Juhannuksen vietto sujui Länsi-Suomen merivartioston merialueella normaalia kesäviikonvaihdetta vauhdikkaammissa tunnelmissa. Juhannusaaton myrsky yllätti monen veneilijän ja siitä tuli juhannuksen vilkkain päivä meripelastuksen osalta.

Mies pahoinpideltiin huoltoaseman pihalla, poliisi kaipaa havaintoja

Mies pahoinpideltiin sunnuntaina noin kello 4.40 Aninkaistentiellä sijaitsevan huoltoasema Satashellin pihalla. Tapahtumat saivat ilmeisesti alkuunsa Tuureporinkadulla tai Hotelli Helmen pihalla, josta noin 40-50-vuotias mies tuli juosten Satashellin pihalle.

Kesävatsa vaatii erityistä huolenpitoa

Kesä, juhannus ja monenlaiset herkut saattavat kuormittaa kesänautiskelijaa ja aiheuttaa eriasteisia ja -tyyppisiä murheita vatsan alueella. Juhannuksena grillit täyttyvät rasvapitoisista ja marinoiduista lihatuotteista ja grillimakkarasta – epämiellyttävät tuntemukset vatsan alueella ja suoliston alueella ovatkin tuttuja monelle kesälomalaiselle.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni helmi-huhtikuussa

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin helmi-huhtikuussa 14,2 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kaikissa rakennusten pääluokissa kuutiomäärä väheni viimevuotisesta. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiomäärä väheni eniten, 18,7 prosenttia. Teollisuus- ja varastorakentamisen ja asuinrakentamisen lupakuutiomäärät vähenivät myös merkittävästi.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Derby toisellakin rintamalla

Yhdysvalloissa Lea Kaszas on viime vuosina pelannut myös pelintekijänä, mutta Turku Trojansissa hän on viihtynyt keskushyökkääjän roolissa.

Turun Trojansin miesjoukkue rakentaa uutta tulevaisuutta 3. divisioonassa, mutta Trojansin nimi on silti vahvasti esillä kotimaisessa jenkkifutiksessa.

Lucas Garcia jättää FC Interin

Keskikenttäpelaaja Lucas Garcia jättää FC Interin kesken kauden jäätyään vähälle peliajalle.

Otteluanalyysi: Pisteet jakoon derbyssä

TPS ja Inter päätyivät pistejakoon kauden toisessa derbyssä. Kaikkiaan keskiviikon tasatulos oli derbyhistorian 13. tasapeli Veikkausliigassa. Tapahtumiin nähden lopputulos oli oikeutettu ja molemmat joukkueet tuntuivat olevan tyytyväisiä pisteeseen. Kumpikin joukkue olisi kuitenkin tarvinnut kolmea pistettä.

Jälkipeli: Jyrkkälän Tykit kaipaa nuorta verta noustakseen Kolmoseen

Jyrkkälän Tykit on tärkeä osa turkulaista palloiluhistoriaa. Joukkueen possunpunainen peliasu herätti aikoinaan ihmetystä, ei enää. Viime kaudella housutkin olivat pinkkiset. Nyt niiden väri on vaihtunut mustaan. Tykit pelaa Nelosen kotiottelunsa Pansion urheilukentän tekonurmella.

Henri Lehtosella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua. Lähes samoihin lukuihin yltää Jarno Heinikangas . Kun tähän lisätään vielä kotkalaislähtöisen Jani Lauretsalon pääsarjatason ottelut ja Petri Lehtosen pitkä FC Inter -ura, on kasassa lukemat, mihin harva Nelosessa pelaava jalkapallojoukkue yltää.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.