Keikkatrendien muutos näkyy Gongin lopettamispäätöksessä

Muun muassa Vesala esiintyi Gongissa useaan otteeseen. Muun muassa Vesala esiintyi Gongissa useaan otteeseen. Kuva: Jane Iltanen

Turun Klubin raunioille rakentuneen Gongin vuoristoratamainen taival sai viime viikolla pisteen, kun Gongin taustalla toiminut Hubaria Oy hakeutui konkurssiin. Gongin tarina jäi näin kaikkinensa alle kolmen vuoden pituiseksi. Ovensa Gong avasi helmikuussa 2016.

Runsaan kahden vuoden aikana ehti tapahtua paljon. Ohjelmapäällikkö ehti vaihtua ja liiketoimintaa pyörittävä taustayhtiö ehti vaihtua.

Viimeisessä vaiheessa Gongin taustalla toiminut Hubaria Oy ehti olla toiminnan taustalla maaliskuusta 2017 saakka.

Kolmikerroksisen tilan pyörittäminen osoittautui pelätyn vaikeaksi, vaikka monenlaista konseptia ylimmän kerroksen livekeikkatilan rinnalla koitettiinkin pyörittää. Hubarian konkurssi tarkoittaa myös sitä, että monen pienemmän bändin ja trubaduurin keikkapaikaksi profiloitunut Toby & Fellas lopettaa.

Tällä hetkellä on täysin auki, mitä Gongin tiloille tapahtuu.

Gongin ongelma ei missään vaiheessa ei ollut ydintoiminta, livekeikat, vaikka keikkaelämän muutokset Suomessa on osaltaan myös vaikuttanut Gongiin.

Useampi legendaarinen livekeikkoihin keskittynyt klubi Suomessa on viime vuosina ollut vaikeuksissa.

Toisaalta isoilla suomalaisbändeillä menee lujaa. Areenat ja konserttisalit täyttyvät. Monet artistit lähtevät kokeilemaan konserttisalikeikkojen tekemistä. Perinteinen baarikiertue korvautuu entistä useammin konserttisalikiertueella, koska muutaman sadan katsojan saleja löytyy Suomesta tällä hetkellä aika hyvin.

Konserttisaleihin keskittyminen on näkynyt myös Turussa. Moni suosioltaan keskisuuri artisti tai bändi on esiintynyt Turussa viime aikoina Logomon suuressa salissa tai konserttisalimaisessa Teatrossa.

Juuri Teatroon päätyneet samuliputrot ja samaekoskiset ovat niitä nimiä, jotka vielä muutama vuosi sitten ”automaattisesti” saapuivat Humalistonkadulle.

Keskisuurten esiintyjien keikat sinänsä tuntuvat kiinnostavan. Siitä ainakin kielii se, että viime vuonna Teatro myi useat keikkansa loppuun ja muissakin oli hyvä täyttöaste.

Vaikka Gongin mahdollinen jatko on auki, ei Turusta keikkapaikat lopu. Silti kaupunki ehkä kaipaisi perinteisen tyylistä ”rock-luolaa”. Tuskin niiden aika tyystin ohi on, vaikka rock ei olekaan yhtä paljon esillä hittilistoilla ja radioissa kuin takavuosina.

Mutta Gongin useammassa kerroksessa toimiva tila tuntuu olevan ylitsepääsemättömän ongelmallinen.

Ilkka Lappi

Länsi-Suomen merivartiostolla työntäyteinen juhannus

Juhannuksen vietto sujui Länsi-Suomen merivartioston merialueella normaalia kesäviikonvaihdetta vauhdikkaammissa tunnelmissa. Juhannusaaton myrsky yllätti monen veneilijän ja siitä tuli juhannuksen vilkkain päivä meripelastuksen osalta.

Mies pahoinpideltiin huoltoaseman pihalla, poliisi kaipaa havaintoja

Mies pahoinpideltiin sunnuntaina noin kello 4.40 Aninkaistentiellä sijaitsevan huoltoasema Satashellin pihalla. Tapahtumat saivat ilmeisesti alkuunsa Tuureporinkadulla tai Hotelli Helmen pihalla, josta noin 40-50-vuotias mies tuli juosten Satashellin pihalle.

Kesävatsa vaatii erityistä huolenpitoa

Kesä, juhannus ja monenlaiset herkut saattavat kuormittaa kesänautiskelijaa ja aiheuttaa eriasteisia ja -tyyppisiä murheita vatsan alueella. Juhannuksena grillit täyttyvät rasvapitoisista ja marinoiduista lihatuotteista ja grillimakkarasta – epämiellyttävät tuntemukset vatsan alueella ja suoliston alueella ovatkin tuttuja monelle kesälomalaiselle.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni helmi-huhtikuussa

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin helmi-huhtikuussa 14,2 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kaikissa rakennusten pääluokissa kuutiomäärä väheni viimevuotisesta. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiomäärä väheni eniten, 18,7 prosenttia. Teollisuus- ja varastorakentamisen ja asuinrakentamisen lupakuutiomäärät vähenivät myös merkittävästi.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Derby toisellakin rintamalla

Yhdysvalloissa Lea Kaszas on viime vuosina pelannut myös pelintekijänä, mutta Turku Trojansissa hän on viihtynyt keskushyökkääjän roolissa.

Turun Trojansin miesjoukkue rakentaa uutta tulevaisuutta 3. divisioonassa, mutta Trojansin nimi on silti vahvasti esillä kotimaisessa jenkkifutiksessa.

Lucas Garcia jättää FC Interin

Keskikenttäpelaaja Lucas Garcia jättää FC Interin kesken kauden jäätyään vähälle peliajalle.

Otteluanalyysi: Pisteet jakoon derbyssä

TPS ja Inter päätyivät pistejakoon kauden toisessa derbyssä. Kaikkiaan keskiviikon tasatulos oli derbyhistorian 13. tasapeli Veikkausliigassa. Tapahtumiin nähden lopputulos oli oikeutettu ja molemmat joukkueet tuntuivat olevan tyytyväisiä pisteeseen. Kumpikin joukkue olisi kuitenkin tarvinnut kolmea pistettä.

Jälkipeli: Jyrkkälän Tykit kaipaa nuorta verta noustakseen Kolmoseen

Jyrkkälän Tykit on tärkeä osa turkulaista palloiluhistoriaa. Joukkueen possunpunainen peliasu herätti aikoinaan ihmetystä, ei enää. Viime kaudella housutkin olivat pinkkiset. Nyt niiden väri on vaihtunut mustaan. Tykit pelaa Nelosen kotiottelunsa Pansion urheilukentän tekonurmella.

Henri Lehtosella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua. Lähes samoihin lukuihin yltää Jarno Heinikangas . Kun tähän lisätään vielä kotkalaislähtöisen Jani Lauretsalon pääsarjatason ottelut ja Petri Lehtosen pitkä FC Inter -ura, on kasassa lukemat, mihin harva Nelosessa pelaava jalkapallojoukkue yltää.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.