Juhlat voi panna palloilla koreaksi ympärivuotisesti

Uskomaton pallopuoti sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun Essi Ekstenin lapsen heliumpallo ei pysynyt ilmassa. Mistä saada uusi pallo -dilemman ratkaisi ikioman pallopuodin pystyttäminen. Uskomaton pallopuoti sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun Essi Ekstenin lapsen heliumpallo ei pysynyt ilmassa. Mistä saada uusi pallo -dilemman ratkaisi ikioman pallopuodin pystyttäminen. Kuva: Linnea Lahtinen

– Ilmapallot saavat ihmiset iloisiksi, koska ne liittyvät positiivisiin muistoihin ja uhmaavat painovoimaa nousemalla ylöspäin.

Näin vastaa turkulaisen ilmapallokaupan, Uskomattoman Pallopuodin, perustaja Essi Eksten. Hän kertoo, että ilmapallot ovat ennenkuulumattomassa nosteessa. Ilmapalloalalla näkyvät ja vaikuttavat samat trendit kuin esimerkiksi vaatteissa tai sisustuksessa. Tänä kesänä muun muassa ananakset, flamingot, tukaanit ja muut trooppisuusteemaiset pallot ovat kuuminta valikoimaa.

Yksi näyttävä pallo – samppanjapullo, stegosaurus, Star Wars -hahmo tai vaikka kakkakökkö – säväyttää ja yllättää. Sopiva onnittelupallo löytyy niin ripille pääsevälle, ylioppilaalle, uudelle perheenjäsenelle kuin syntymäpäiväsankarillekin.

– Muutaman kerran olen saanut toimittaa syntymäpäiväpallon 90-vuotiaille. Aikuiset ja iäkkäät nauttivat ilmapalloista yhtä paljon kuin lapsetkin, Eksten naurahtaa.

Ilmapallokimpuilla voi koristaa hääjuhlan tai bilepaikan. Ilmapallot taipuvat niin pöytäkoristeiksi kuin kaariksikin. Bubble-palloiksi kutsutaan läpinäkyviä, pyöreitä palloja, jotka täytetään pienemmin folio- tai kumipalloin, höyhenin ja muin koristein sekä viimeistellään teippaamalla kylkeen esimerkiksi päivämäärä tai nimi.

– Haluan tehdä muutakin kuin täyttää pallon ja luoda personoituja ratkaisuja, Eksten painottaa samalla, kun askartelee onnittelutekstiä pallon kylkeen.

Pallo kuin pallo toimii huomion herättäjänä, värin tuojana ja tunnelman keventäjänä. Kekseliäs muistaa päivänsankaria ilmapallolla kortin tai kukkasen sijaan. Eksten vakuuttaa, että ilmapallotervehdys jää takuulla mieleen.

Eksten varailee ennennäkemättömiä ilmapalloja puotinsa valikoimiin jo kuukausia ennen niiden rantautumista Eurooppaan. Sillä tavoin kaupan hyllyille on saatu ruusukultaiset kirjaimet ja kihlasormuksetkin.

– Nimenpaljastuspallo on suomalainen muunnos sukupuolenpaljastuspallosta. Musta iso ilmapallo puhkaistaan, jolloin sen sisältä lentää kaikenlaista nättiä tilpehööriä ja lopulta narun päähän jää lapsen nimen paljastava pienempi pallo, Eksten kertoo pallorintaman uusista tuulista.

Eksten muistuttaa, että kaikkien pallojen ei tarvitse leijua. Paristasadasta pallosta syntyy lastenkekkerien uusi kohokohta – pallomeri. Kaksimetrinen ilmapallokuusi on niin päheä, että se saa jäädä paikoilleen joulun jälkeenkin.

Ilmapallot ovat aina hetken hupi. Foliopallot pysyvät ilmassa kaikkein kauimmin. Kompostoitavaksi kelpaavat luonnonkumiset pallot leijuvat talviaikana jopa viikkoja, mutta kesällä vain päiviä ilman kosteudesta johtuen. Pallo kannattaakin hakea täytettynä mahdollisimman lähellä h-hetkeä.

Linnea Lahtinen

Sähkökatko ohi Hirvensalossa

Kello 21.36 alkanut sähkönjakeluhäiriö Hirvensalossa, Haarlassa ja Oriniemessä on Turku Energian mukaan päättynyt kello 22.28.

Valonäytökset eläinystävällinen vaihtoehto venetsialaisten viettoon

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY toivoo, että veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhlaa eli venetsialaisia juhlistettaisiin Suomessa ilotulitteiden sijaan lasernäytöksin. Monet lemmikki-, tuotanto- ja luonnonvaraiset eläimet pelkäävät ilotulitteiden pauketta, ja raketit roskaavat ympäristöä aiheuttaen eläimille loukkaantumisriskin.

Lapsen pitkittynyt yskä syy mennä lääkäriin

Päiväkodin ja koulun aloitukseen liittyy usein sairastelukierteitä, jotka voivat kuormittaa koko perhettä. Infektiot seuraavat toisiaan ja perättäiset flunssat vaikuttavat samalta taudilta. Päiväkoti- ja kouluikäisten lasten vanhempien on syytä kiinnittää huomiota muun muassa pitkittyneeseen yskään. Pitkään jatkunut yskä voi olla merkki muun muassa infektiosta tai astmasta, jotka vaativat tarkempia tutkimuksia ja hoitoa.

Harpisti Vuokko Ahtila konsertoi Kakskerran kirkossa sunnuntaina

Vuokko Ahtila.

Kakskerran Suvi soi -konserttisarjan viimeisessä konsertissa sunnuntaina 26. elokuuta kello 17 kuullaan hieman harvinaisempaa soolosoitinta, kun turkulaissyntyinen (1982) harpisti Vuokko Ahtila saapuu konsertoimaan Kakskerran kirkkoon. Vuokon instrumentti on pedaaliharppu jota myös konserttiharpuksi kutsutaan.

Uuden musiikkitalon rakentamista selvitetään

Kaupunginhallitus palautti maanantaina valmisteluun Turun konserttitalon peruskorjauksen ja laajennuksen tilatarveselvityksen niin, että sitä täydennetään uudisrakennusvaihtoehdon selvityksellä. Kaupunginhallitus päätti samalla, että Aninkaistenkatu 7–9:n korttelin tontinluovutuskilpailun valmistelu aloitetaan.

Puolustusvoimat 100 -taistelunäytös ja konsertti Turussa lauantaina

Pete Poskiparta.

Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuoden kiertueet saavuttavat Turun lauantaina 25. elokuuta. Yleisölle avoimet ja maksuttomat taistelunäytös ja konsertti tarjoavat katsojilleen läpivalaisun puolustusvoimien toimintaan sekä viihdyttäviä musiikkielämyksiä iltapäivästä iltaan asti. Merivoimien aluksia on jokirannassa avoinna yleisölle.

Kuutamouintia ja hyväntekeväisyyttä Samppalinnassa

Kuutamouinnit kutsuvat jälleen Samppalinnaan.

Samppalinnan maauimalassa järjestetään Kuutamouinnit 24. elokuuta. Kello 21–02 järjestettävä Kuutamouinti ovat elokuussa osa ÅSK:n 24 tunnin hyväntekeväisyysuintitapahtumaa.

Urheilu

Urheiluromaaneissa aikuiset ovat paitsiossa

Ruotsalainen Fredrik Backman kirjoittaa fiktiivisen ruotsalaiskaupungin jääkiekon ympärillä pyörivästä elämästä.

Urheilusta on kirjoitettu valtavasti kirjoja, mutta faktaan painottuen. Erilaisia ja eritasoisia elämäkertoja ja urheiluhistoriaan kiinnittyviä kirjoja on valtavasti tarjolla. Huomattavasti vähemmän on kirjoitettu puhtaasti fiktiivisiä urheiluromaaneja.

Kalle Mäkisen paineissa noin 130 painijaa

Eemeli Kunttu (takana).

Turussa järjestetään lauantaina 25. elokuuta kello 11 alkaen 35. kerran olympiavoittaja Kalle Mäkisen painit. Kisa on samalla miesten kreikkalais-roomalaisen. painin Suomi-cupin osakilpailu. Painit käydään Liikuntakeskus Alfan Salibandyareenalla. Yleisöllä on vapaa pääsy kisoihin.

Puukkokatsomo: Venymistä vaaditaan

Yleisurheilukesän perinteinen päätös Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelu kisataan tänä vuonna elo-syyskuun taitteessa Tampereella Ratinan stadionilla.

Seppo Pajulle hopeaa EM-kisoista

Seppo Paju.

Suomen pelaajat nappasivat kaksi mitalia avoimen luokan kilpailusta frisbeegolfin EM-kilpailuista Kroatian Sveti Martin Na Murissa. Frisbeegolfseura 7k:ta seuratasolla edustava Seppo Paju saavutti EM-hopeaa ja laukaalaisseura Puska Puttaajia edustava Väinö Mäkelä EM-pronssia. Suomen joukkue saavutti kilpailuista upeasti yhteensä 10 mitalia.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.