Luutuneet työpaikkakäytännöt hämmentävät nuoria

Monet työpaikkojen vanhoista käytännöistä hämmentävät nuoria. Tämä käy esille Smile Henkilöstöpalveluiden toteuttamasta tutkimuksesta, jossa tutkittiin nuorten työelämää koskevia näkemyksiä, motiiveja ja kokemuksia.Tutkimuksen tavoitteena oli perehtyä niihin nuorten arvoihin ja kokemuksiin, joita ei ole aiemmin tutkittu.

Tutkimustulosten perusteella nuoret ovat erityisen yllättyneitä aikuisten lapsellisesta käytöksestä työpaikoilla sekä työnhaun käytäntöjen vanhanaikaisuudesta ja monimutkaisuudesta. Tämän lisäksi tutkimus osoitti, että liikunnan vaikutus nuorten työelämään kohdistuviin asenteisiin on tilastollisesti erittäin merkittävä.

Nuoret olivat erityisen yllättyneitä aikuisten esimiestensä käytöksestä työpaikoilla. Monet vastaajista olivat kokeneet, että lähtökohtaisesti asiallisina pidetyt aikuiset olivat käyttäytyneet työolosuhteissa kateellisesti, vallanhimoisesti sekä turhantärkeästi. Erityisesti alempien päälliköiden käytös oli yllättänyt nuoret lapsellisuudellaan, kun taas korkeammissa asemissa olevat johtajat olivat näyttäytyneet helposti lähestyttävinä ja rentoina.

Toinen merkittävä löydös koskee nuorten suhtautumista työnhaun käytäntöihin. Tutkimuksen mukaan perinteiset työnhakuprosessit koetaan sekä vanhanaikaisiksi että monimutkaisiksi. Nuoret eivät halua lähettää määrämuotoisia hakudokumentteja ja odottaa pyyntöä työhaastatteluun, vaan mieluummin mennä esimerkiksi avoimesti käymään potentiaalisella työpaikalla sovittuna aikana tai lähettää tiiviin videoidun hakemuksen tehtävään. Vastaavasti nuoret kokivat, että laajasti käytössä oleviin perinteisiin työnhakukäytäntöihin ei ole saatavilla riittävästi tukea. Esimerkiksi kouluissa ei opeteta selviämään oikeassa työelämässä eikä työnhakua konkreettisesti. 


Kolmas merkittävä tutkimuslöydös liittyy siihen, kuinka liikunta vaikuttaa nuorten asenteisiin työelämässä. Tutkimuksen perusteella liikunnan merkitys nuorten asenteisiin vaikuttavana tekijänä on tilastollisesti erittäin merkittävä. Nuoret, jotka harrastivat mitä tahansa liikuntaa vähintään neljä kertaa viikossa olivat passiivisesti liikkuviin nuoriin verrattuna huomattavasti positiivisempia, itsevarmempia ja vähemmän stressaantuneita työelämän suhteen.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Turku Energia: Sähkövika korjattu

Turku Energian mukaan kello 8.30 alkanut sähkönjakeluhäiriö Friskalassa, Haarlassa, Kakskerrassa ja Satavassa on päättynyt kello 8.49.

Sähköt poikki saarilla

Turku Energian mukaan sähköverkon vika on aiheuttanut sähkönjakelun keskeytyksen Friskalassa, Haarlassa, Kakskerrassa ja Satavassa.

Teollisuuden työntekijämäärä kovassa kasvussa

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat toukokuussa 5,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kasvu oli voimakasta erityisesti teollisuudessa, jossa työntekijämäärä kasvoi 6,1 prosenttia.

Saarekkeessa tehdään ekologisia ryijyjä

Petri Saarikon ja Eveliina Hämäläisen muodostama Aukea-kollektiivi soveltaa teoksissaan luonnon raaka-aineita sekä synteettisiä, biohajoavia ja orgaanisia materiaaleja. Saarekkeessa järjestettävässä BioBoa-työpajassa 4.–5. elokuuta toteutetaan kaupunki- ja luonnonmaisemaa sekä biohajoavaa materiaalia yhdistämällä yhteisöllisiä, veistosmaisia tilateoksia. Ryhmätyönä syntyvät BioBoa-ryijyt ripustetaan Mynämäen keskustaan ja niiden löytämiseksi koostetaan erityinen vierailukartta.

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.