Pinkkiä rahaa houkuteltava Turkuun paremmalla brändäyksellä

Homoystävällistä matkailua Suomessa edistävä Hannu Medina sekä Hurja Median Johanna Tahlo tietävät, että homoystävällisellä matkailulla on brändäyksen paikka. Homoystävällistä matkailua Suomessa edistävä Hannu Medina sekä Hurja Median Johanna Tahlo tietävät, että homoystävällisellä matkailulla on brändäyksen paikka. Kuva: Marianne Rovio

Suomi on vähemmistöille turvallinen maa matkustaa, mutta sitä ei ole osattu vielä tarpeeksi huomioida markkinoinnissa. Gay Travel Finland -sivuston perustaja Hannu Medina suosittelee matkailualan ihmisiä muistamaan markkinoinnissaan homosytävällisyyden mainostamisen, koska se voisi tuoda paljon lisää turismia Suomeen. Ja sitä myötä tietysti rahaa eli ”pink money”.

– Suomessa ei brändätä paljon gay friendly -teemalla, koska täällä se on aika lailla jo itsestäänselvyys. Maailmalla se ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys vielä. Vähemmistöjen ei ole turvallista matkustaa kaikkialla maailmassa, Medina tähdentää.

Medina kertoo, että seksuaalivähemmistöt matkustavat paljon. He muodostavat kuusi prosenttia maailman väestöstä.

– Seksuaalivähemmistöjen edustajien on todettu matkustavan 4–6 kertaa vuodessa, kun taas heterot matkustavat keskimäärin 1–2 vuodessa. Tämä on todella merkittävä seikka joka tulisi huomioida, ja sen vuoksi matkailualan yritysten olisi jo oman bisneksensä kannalta tärkeä huomioida se omassa markkinoinnissaan ja saada lisää asiakkaita seksuaalivähemmistön joukosta.

Medina muistuttaa, että moni ulkomailla ei tunne välttämättä kovin hyvin Suomen oloja. Maailmassa on edelleen yli 70 maata, joissa homoseksuaalisuus on rikos. Joissain maissa homoseksuaaleja voi uhata jopa kuolemanrangaistus. Siksi hän kannustaa suomalaisia matkailualan tahoja brändäämään hotellia, matkailualan yritystä tai tapahtumaa sillä, että se on myös homoystävällinen.

– Homoseksuaalit eivät voi matkustaa kaikkialla maailmassa turvallisesti. Homot matkustavat mielellään maihin, joissa he voivat kokea olonsa turvalliseksi. Siksi Suomi olisi ihanteellinen matkailukohde.

Medina kannustaa mainostamisessa käyttämään hyväksi sitä, että kyseessä on homoystävällinen palvelu. Se voisi onnistuessaan tuoda paljon rahaa myös Turkuun. Helsinkiin homoystävällisten palvelujen myymisen on onnistuessaan laskettu voivan tuoda miljoonia euroja vuodessa.

– Jos gay friendly -maininta on esillä, niin vähemmistöt tietävät, että tässä hotellissa on hyvä yöpyä. Tai tämä tapahtuma tai maa sopii vierailun kohteeksi. Näin vähemmistöjen myötä turismi kasvaisi Suomessa. Ja se, että jos esimerkiksi hotellia mainostetaan gay friendlynä, ei tarkoita sitä, että se olisi suunnattu vain homoille. Se tarkoittaa, että siellä voivat myös homot yöpyä turvallisesti ja tasa-arvoisesti.

Myös Suomessa vähemmistöjen suvaitsevaisuus on tuore ilmiö. Medina itse on ensimmäisiä suomalaisia miehiä, joka on mennyt naimisiin miehen kanssa vuonna 2017. Hän pitää yhdessä miehensä Raul Medinan kanssa Gay Travel Finland -sivustoa ja lisäksi he tuottavat Life of 2 Men -blogia.

Marianne Rovio

Urkumaailman suurnimi Naji Hakim konsertoi Martinkirkossa

Naji Hakim.

Suomalaisen urkutaiteen seuran, Organum-seuran oma festivaali Helsingin Urkupäivät järjestetään maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Tällä kertaa myös turkulaiset pääsevät nauttimaan aivan ilmaiseksi Urkupäivien muhkeasta musiikkitarjonnasta Martinkirkossa.

Poliisipartio pysäytti rattijuopon Linnankadulla, kiinni kymmenettä kertaa vuoden aikana kortitta-ajosta

Poliisipartio pysäytti lauantaina kello 3.05 henkilöauton tarkastukseen Turussa Linnankadulla. Kuljettajalle, vuonna 1990 syntyneelle miehelle, tehtiin puhalluskoe ja sen tulos oli 0,76 promillea.

Tulli löytänyt listeriaa tuontihedelmistä, -marjoista ja -vihanneksista

Tullilaboratorion mikrobiologisissa tutkimuksissa löydettiin pakastevihanneksista, -marjoista ja -hedelmistä viime vuonna listeriabakteeria ( L. monocytogenes ). Raja-arvot eivät ylittyneet, eikä näiden tuote-erien maahantuontia tai markkinoille saattamista kielletty. Tutkimuksissa löytyi kuitenkin yksi salmonellabakteeria sisältänyt tuote, pakastettu smoothie-hedelmäsekoitus, jonka markkinoille saattaminen kiellettiin.

Rattijuopon kuorma-auto seilasi kaistalla Kaarinassa

Poliisipartio pysäytti lauantaina puolen yön aikaan Kaarinan Pehtorinkadulla kuorma-auton, jota kuljetti vuonna 1967 syntynyt mies.

Tuto Volley pelaa välierissä

Kirill Borichev on Tuton tehomies.

Lentopallon ykkössarjan Tuto Volley raivasi tiensä puolivälieristä neljän parhaan joukkoon. Semifinaalisarjassa Tuto kohtaa semifinaaleissa Karelian Hurmoksen. Runkosarjassa joukkueet sijoittuivat peräkkäin, Hurmos toiseksi ja Tuto kolmanneksi.

Kuski ajoi ykköstiellä ratsiaan, nopeutta 177 km/h

Poliisipartiot valvoivat liikennettä perjantaina kello 23.50 Paimiossa ykköstiellä. Ratsiapaikalle ajoi poliisipartiota vastaan henkilöauto, jolle mitattiin nopeudeksi 177 kilometriä tunnissa.

Kortiton rattijuoppo puhalsi 1,24 promillea Rieskalähteentiellä

Poliisipartio pysäytti perjantaina kello 10.10 Rieskalähteentiellä henkilöauton tarkastusta varten.

Hoitotyön johtajalla merkittävä rooli sairaanhoitajan eettisen osaamisen tukemisessa

Tarja Poikkeus.

Sairaanhoitajien eettinen osaaminen on tärkeä osa ammattitaitoa ja perusedellytys hyvälle hoitotyön laadulle. TtM Tarja Poikkeuksen Turun yliopistossa tarkastettava väitöstutkimus osoittaa, että hoitotyön johtajien organisatorinen ja yksilöllinen tuki parantavat sairaanhoitajien eettistä osaamista. Tämä puolestaan edistää hoitajien eettistä turvallisuutta ja työtyytyväisyyttä.

Eurojackpotin potti nousi noin 19 miljoonaan euroon

Eurojackpotista ei löytynyt kierroksella 12/2019 täysosumia. Ensi viikolla potissa on noin 19 miljoonaa euroa.

Urheilu

Tuto Volley pelaa välierissä

Kirill Borichev on Tuton tehomies.

Lentopallon ykkössarjan Tuto Volley raivasi tiensä puolivälieristä neljän parhaan joukkoon. Semifinaalisarjassa Tuto kohtaa semifinaaleissa Karelian Hurmoksen. Runkosarjassa joukkueet sijoittuivat peräkkäin, Hurmos toiseksi ja Tuto kolmanneksi.

Turun Uimareiden vesipallonaiset runkosarjan voittoon

Turun Uimarit oli jälleen naisten vesipaollilun SM-runkosarjan ykkönen.

Naisten vesipallon SM-runkosarja saatiin päätökseen viikonloppuna. Runkosarjan voiton vei jo neljännen kerran peräkkäin Turun Uimarit vahvan alkukauden siivittämänä. Joukkue koki ainoat tappiot sarjassa viime vuoden finaalivastustajalleen ja kauden etukäteisasetelmissakin vahvimmaksi arvioidulle Uinti Tampereelle. Joukkueet kohtasivat toisensa neljä kertaa ja TU:n ja UiTa:n keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 2–2.

FC Inter perusti vähävaraisten perheiden junioreille tukirahaston

Timo Furuholm lupasi lahjoittaa pistebonusrahansa juniorien tukirahastoon.

FC Inter on perustanut oman tukirahaston heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi. Rahasto jakaa vuosittain haettavien stipendien kautta avustusta niille seuran junioreille, joiden perheillä on vaikeuksia harrastusmaksujen kanssa. Seurassa on tällä hetkellä noin 500 junioripelaajaa.

Puukkokatsomo: Katsojapula haasteena

Toiseksi korkein runkosarjan katsojakeskiarvo oli TPS:llä, vajaat 5 500 katsojaa.

Jääkiekon Liigalla on käsillä tärkeä kevät. Suomen ykköslajin korkeimmalla sarjatasolla riittää pohdittavaa, sillä päättyneen runkosarjan katsojamäärät eivät valtakunnallisella tasolla mairittele. Kaudella 2018–19 koko Liigan katsojakeskiarvo oli 4 232 katsojaa.

Paavo Nurmi Gamesissa jaossa Tokion olympiapaikat

Wilma Murto ja monet muut suomalaishuiput saavat venyä parhaimpaansa, jotta Tokion olympialaisten tulosrajat saavutetaan.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF julkisti maaliskuun alulla tulosrajat, joilla urheilijat lunastavat paikkansa Tokion 2020 olympialaisiin. Suomalaisittain tulosrajat ovat kovat ja oletettavasti vain muutama urheilija pääsee rajan rikkomalla olympialaisiin.

Inter kohtaa puolivälierissä VPS:n Kupittaalla

Jalkapalloilun Suomen Cupin puolivälierävaiheen otteluparit arvottiin tiistaina. Inter, joka on Cupin hallitseva mestari, saa kotiottelussa vastaansa Vaasan Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 30. maaliskuuta kello 15 kentällä Kupittaa 5.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?