Pinkkiä rahaa houkuteltava Turkuun paremmalla brändäyksellä

Homoystävällistä matkailua Suomessa edistävä Hannu Medina sekä Hurja Median Johanna Tahlo tietävät, että homoystävällisellä matkailulla on brändäyksen paikka. Homoystävällistä matkailua Suomessa edistävä Hannu Medina sekä Hurja Median Johanna Tahlo tietävät, että homoystävällisellä matkailulla on brändäyksen paikka. Kuva: Marianne Rovio

Suomi on vähemmistöille turvallinen maa matkustaa, mutta sitä ei ole osattu vielä tarpeeksi huomioida markkinoinnissa. Gay Travel Finland -sivuston perustaja Hannu Medina suosittelee matkailualan ihmisiä muistamaan markkinoinnissaan homosytävällisyyden mainostamisen, koska se voisi tuoda paljon lisää turismia Suomeen. Ja sitä myötä tietysti rahaa eli ”pink money”.

– Suomessa ei brändätä paljon gay friendly -teemalla, koska täällä se on aika lailla jo itsestäänselvyys. Maailmalla se ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys vielä. Vähemmistöjen ei ole turvallista matkustaa kaikkialla maailmassa, Medina tähdentää.

Medina kertoo, että seksuaalivähemmistöt matkustavat paljon. He muodostavat kuusi prosenttia maailman väestöstä.

– Seksuaalivähemmistöjen edustajien on todettu matkustavan 4–6 kertaa vuodessa, kun taas heterot matkustavat keskimäärin 1–2 vuodessa. Tämä on todella merkittävä seikka joka tulisi huomioida, ja sen vuoksi matkailualan yritysten olisi jo oman bisneksensä kannalta tärkeä huomioida se omassa markkinoinnissaan ja saada lisää asiakkaita seksuaalivähemmistön joukosta.

Medina muistuttaa, että moni ulkomailla ei tunne välttämättä kovin hyvin Suomen oloja. Maailmassa on edelleen yli 70 maata, joissa homoseksuaalisuus on rikos. Joissain maissa homoseksuaaleja voi uhata jopa kuolemanrangaistus. Siksi hän kannustaa suomalaisia matkailualan tahoja brändäämään hotellia, matkailualan yritystä tai tapahtumaa sillä, että se on myös homoystävällinen.

– Homoseksuaalit eivät voi matkustaa kaikkialla maailmassa turvallisesti. Homot matkustavat mielellään maihin, joissa he voivat kokea olonsa turvalliseksi. Siksi Suomi olisi ihanteellinen matkailukohde.

Medina kannustaa mainostamisessa käyttämään hyväksi sitä, että kyseessä on homoystävällinen palvelu. Se voisi onnistuessaan tuoda paljon rahaa myös Turkuun. Helsinkiin homoystävällisten palvelujen myymisen on onnistuessaan laskettu voivan tuoda miljoonia euroja vuodessa.

– Jos gay friendly -maininta on esillä, niin vähemmistöt tietävät, että tässä hotellissa on hyvä yöpyä. Tai tämä tapahtuma tai maa sopii vierailun kohteeksi. Näin vähemmistöjen myötä turismi kasvaisi Suomessa. Ja se, että jos esimerkiksi hotellia mainostetaan gay friendlynä, ei tarkoita sitä, että se olisi suunnattu vain homoille. Se tarkoittaa, että siellä voivat myös homot yöpyä turvallisesti ja tasa-arvoisesti.

Myös Suomessa vähemmistöjen suvaitsevaisuus on tuore ilmiö. Medina itse on ensimmäisiä suomalaisia miehiä, joka on mennyt naimisiin miehen kanssa vuonna 2017. Hän pitää yhdessä miehensä Raul Medinan kanssa Gay Travel Finland -sivustoa ja lisäksi he tuottavat Life of 2 Men -blogia.

Marianne Rovio

Älä someta lomasuunnitelmia

Toukotalkoot muistuttaa lomalle lähtijöitä tarkistamaan muutaman asian ennen kesälaitumia. Pienistä asioista huolehtimalla voi vähentää vesivahinkojen, murtovarkauksien tai sähkölaitteista aiheutuneiden tulipalojen riskiä. Irrota kaikkien elektronisten laitteiden pistokkeet verkkovirrasta.

Mökkiluonto tutuksi kännykällä

Mökillä ei tarvitse yrittää eroon kännykästä – päinvastoin sen voi ottaa käyttöön luontokokemuksia syventämään.

Sinilevämyrkytys voi olla koiralle kohtalokas

Koiraa ei saa päästää uimaan tai juomaan veteen, jossa on tai saattaa olla sinilevää, sillä koiralle voi tulla vaarallinen sinilevämyrkytys.

Moni koiranomistaja suuntaa helteillä koirineen rannalle viilentymään. Koiraa ei saa päästää uimaan tai juomaan veteen, jossa on tai saattaa olla sinilevää, sillä koiralle voi tulla vaarallinen sinilevämyrkytys. Sinilevän myrkky voi johtaa koiran menehtymiseen jopa tunnin kuluessa.

Nautelankosken museossa harrastetraktoripäivä

Harrastetraktoripäivä-idean takana on Wanhat Masinat Lieto -kerho.

Nautelankosken museossa vietetään lauantaina 21. heinäkuuta kello 12–15 kolmen tunnin ajan harrastetraktoripäivää. Museon pihalle saapuu parisenkymmentä vanhaa traktoria tutustuttavaksi ja ihasteltavaksi. Mukana ovat eri merkeistä ainakin Ferguson, Valmet, Fordson, Zetor ja Ford.

Näin ajomatkat lasten kanssa sujuvat ilman puhelinta, tablettia tai riitaa

Kesä ja pitkät ajomatkat voivat raastaa perheiden hermoja. Pitkä ajomatka edessä ja lapset jo valmiiksi kärttyisinä takapenkillä? Loma on rentoa, mutta usein myös stressaavaa aikaa suomalaisperheissä. Etenkin usean tunnin automatkat voivat kiristää sekä vanhempien että lasten hermoja sekä lomatunnelmaa.

Katedralskolanin liikuntasalin pop up -museossa vieraili lähes 4 500 kävijää

Katedralskolanin liikuntasalin kaivauksilla vieraili lähes 4 500 kiinnostunutta.

Kesäkuussa avattu Katedralskolanin liikuntasalin arkeologisia kaivauksia esittelevä pop up -museo Turku goes Underground saavutti suuren suosion. Viimeiset yleisöryhmät vierailivat tutustumassa kaivauksiin sunnuntaina 15. heinäkuuta. Historiallinen Turku kiinnosti yli odotusten ja kierrosten määrää lisättiin suuren suosion vuoksi.

Valtioneuvosto käsitteli komission lakialoitetta kertakäyttömuoveista

Valtioneuvosto lähetti eduskunnan käsiteltäväksi Euroopan komission kertakäyttömuoveja koskevan lainsäädäntöaloitteen. Valtioneuvoston alustavan kannan mukaan merten roskaantumiseen on tärkeää puuttua. Valtioneuvosto kuitenkin toivoo, että direktiivin soveltamisalaan ei sisällytettäisi kuitu- ja sellupohjaisia tuotteita, joissa on vähäinen määrä tuotteen toiminnallisuuden kannalta olennaisia muovipinnoitteita.

Syöpätutkimusta ja genetiikkaa Saarekkeessa

Mynämäen iltakoulussa päästään 18. heinäkuuta kello 18–19 tutustumaan tutkijan työhön, kun genetiikan yliopisto-opettaja, tutkijatohtori Niina Santio kertoo syöpätutkimuksesta ja genetiikasta.

Urheilu

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.