Pinkkiä rahaa houkuteltava Turkuun paremmalla brändäyksellä

Homoystävällistä matkailua Suomessa edistävä Hannu Medina sekä Hurja Median Johanna Tahlo tietävät, että homoystävällisellä matkailulla on brändäyksen paikka. Homoystävällistä matkailua Suomessa edistävä Hannu Medina sekä Hurja Median Johanna Tahlo tietävät, että homoystävällisellä matkailulla on brändäyksen paikka. Kuva: Marianne Rovio

Suomi on vähemmistöille turvallinen maa matkustaa, mutta sitä ei ole osattu vielä tarpeeksi huomioida markkinoinnissa. Gay Travel Finland -sivuston perustaja Hannu Medina suosittelee matkailualan ihmisiä muistamaan markkinoinnissaan homosytävällisyyden mainostamisen, koska se voisi tuoda paljon lisää turismia Suomeen. Ja sitä myötä tietysti rahaa eli ”pink money”.

– Suomessa ei brändätä paljon gay friendly -teemalla, koska täällä se on aika lailla jo itsestäänselvyys. Maailmalla se ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys vielä. Vähemmistöjen ei ole turvallista matkustaa kaikkialla maailmassa, Medina tähdentää.

Medina kertoo, että seksuaalivähemmistöt matkustavat paljon. He muodostavat kuusi prosenttia maailman väestöstä.

– Seksuaalivähemmistöjen edustajien on todettu matkustavan 4–6 kertaa vuodessa, kun taas heterot matkustavat keskimäärin 1–2 vuodessa. Tämä on todella merkittävä seikka joka tulisi huomioida, ja sen vuoksi matkailualan yritysten olisi jo oman bisneksensä kannalta tärkeä huomioida se omassa markkinoinnissaan ja saada lisää asiakkaita seksuaalivähemmistön joukosta.

Medina muistuttaa, että moni ulkomailla ei tunne välttämättä kovin hyvin Suomen oloja. Maailmassa on edelleen yli 70 maata, joissa homoseksuaalisuus on rikos. Joissain maissa homoseksuaaleja voi uhata jopa kuolemanrangaistus. Siksi hän kannustaa suomalaisia matkailualan tahoja brändäämään hotellia, matkailualan yritystä tai tapahtumaa sillä, että se on myös homoystävällinen.

– Homoseksuaalit eivät voi matkustaa kaikkialla maailmassa turvallisesti. Homot matkustavat mielellään maihin, joissa he voivat kokea olonsa turvalliseksi. Siksi Suomi olisi ihanteellinen matkailukohde.

Medina kannustaa mainostamisessa käyttämään hyväksi sitä, että kyseessä on homoystävällinen palvelu. Se voisi onnistuessaan tuoda paljon rahaa myös Turkuun. Helsinkiin homoystävällisten palvelujen myymisen on onnistuessaan laskettu voivan tuoda miljoonia euroja vuodessa.

– Jos gay friendly -maininta on esillä, niin vähemmistöt tietävät, että tässä hotellissa on hyvä yöpyä. Tai tämä tapahtuma tai maa sopii vierailun kohteeksi. Näin vähemmistöjen myötä turismi kasvaisi Suomessa. Ja se, että jos esimerkiksi hotellia mainostetaan gay friendlynä, ei tarkoita sitä, että se olisi suunnattu vain homoille. Se tarkoittaa, että siellä voivat myös homot yöpyä turvallisesti ja tasa-arvoisesti.

Myös Suomessa vähemmistöjen suvaitsevaisuus on tuore ilmiö. Medina itse on ensimmäisiä suomalaisia miehiä, joka on mennyt naimisiin miehen kanssa vuonna 2017. Hän pitää yhdessä miehensä Raul Medinan kanssa Gay Travel Finland -sivustoa ja lisäksi he tuottavat Life of 2 Men -blogia.

Marianne Rovio

Seurakuntavaaleissa mukana yli 16 000 ehdokasta

Marraskuun seurakuntavaaleissa ehdokkaita on mukana kaikkiaan 16 200. Edelliseen vaaliin nähden vähennystä on lähes 20 prosenttia. Jaossa olevien luottamushenkilöpaikkojen määrä on 8 300. Paikkamäärän vähennys vuoteen 2014 nähden on 11,5 prosenttia. Ehdokkaiden väheneminen kohdistuu ennen kaikkea kirkkovaltuustoihin, joiden vaalissa ehdokkaita on 22 prosenttia vähemmän kuin viime kerralla.

Turun kulttuuriavustukset ja -apurahat haussa lokakuussa

Turun kulttuurilautakunnan avustusten ja apurahojen hakuaika alkaa maanantaina 1. lokakuuta kello 10 ja päättyy keskiviikkona 31. lokakuuta kello 16. Kulttuurialan yhdistyksille, työryhmille ja taiteilijoille suunnattuja tukia on jaossa noin 1,3 miljoonaa euroa vuodelle 2019.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma.

Tilastokeskuksen mukaan myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni touko–heinäkuussa 5,6 prosenttia vuodentakaisesta. Liike- ja toimistorakentamiseen myönnetty kuutiomäärä oli edelleen reilusti pienempi kuin samaan aikaan vuotta aiemmin. Asuinrakentamisen kuutiomäärä väheni myös merkittävästi. Vahvassa kasvussa olivat julkisille palvelurakennuksille ja teollisuus- ja varastorakennuksille myönnetyt rakennuslupien kuutiomäärät.

Yli 300 opiskelijaa aloittanut FITechissä

FITech verkostoyliopiston syksy on käynnistynyt vauhdikkaasti. Lappeenrannan teknillisen yliopiston Turussa tarjoamissa maisteriohjelmissa opiskelee noin 200 opiskelijaa. Ensimmäiset diplomi-insinöörit valmistuvat ensi vuonna. FITechin tarjonnassa syksylle on 15 uutta sivuainetta ja yksittäisiä kursseja, joihin on hakenut yli sata opiskelijaa.

Urheilu

Koripalloon vapaaehtoinen Suomen cup

Koripallon Suomen cup tekee paluun vajaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Cupin taustalla on 1. divisioona A:n joukkueiden halu saada lisää kilpialullisia pelejä. Kaudella 2018–19 cupiin osallistuminen on vapaaehtoista. Cup on avoin kaikille, jotka osallistuvat Koripalloliiton sarjatoimintaan tällä kaudella.

Turun Uimarien naisvesipalloilijat hakevat kovia otteluita ulkomailta

Kansainvälisissä turnauksissa kiertäminen tarjoaa haasteita Turun Uimareiden naisvesipalloilijoille. Lokakuun alussa joukkue tavoittelee PM-kultaa kotialtaassa.

Turun Uimareissa on viime aikoina panostettu entistä enemmän naisten vesipalloon. Täksi syksyksi Uimarit kokosi erillisen kv-joukkueen, joka kiertää pelaamassa kansainvälisiä turnauksia. Joukkueen tämän syksyn päätavoitteena on 5.–7. lokakuuta Impivaarassa pelattava PM-turnaus, jossa maalina on kirkastaa viime vuoden PM-hopea kullaksi.

Menoviikko: SM-tittelit pelissä rallipoluilla

Erkka Korpiaho on yksi mielenkiintoinen nimi, joka nähdään kauden viimeisessä SM-rallissa.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna, 28.–29. syyskuuta, Turun ja lähiympäristön teillä kaasutellaan kauden viimeisen SM-rallin osakilpailun merkeissä. Viikonlopun aikana ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta. Erikoiskoekilometrejä kahden päivän aikana mittariin kertyy noin 110.

Åboraakkeli: Iso katsojakysymys

Kaapo Kakko.

Jääkiekon Liigaa on ehditty nyt tahkota muutama kierros. Jos alun perusteella mitään voi päätellä, edessä on yllätyksellinen ja tasainen kausi. Juuri sellainen siis kuin saattoi etukäteen toivoakin.

Menoviikko: Interillä kotiotteluiden viikko

Timo Furuholm on Interin tehokkain maalintekijä kuluvalla kaudella seitsemällä maalillaan. ”Furkan” maaleja Inter tarvitsee myös loppukauden aikana.

FC Interillä on kahden kotipelin viikko, kun 26. syyskuuta Inter isännöi Lahtea ja lauantaina 29. syyskuuta IFK Mariehamn saapuu vieraaksi Kupittaalle. Näiden otteluiden jälkeen Interillä on enää yksi kotiottelu jäljellä tämän kauden Veikkausliigassa.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.