Made in Turku pukee ja työllistää

Katri Alifrosti-Holmberg (vas.) ja Erja-Maija Roine esittelevät upeita tuotteita, joita löytyy Työkeskuksen putiikeista. Katri Alifrosti-Holmberg (vas.) ja Erja-Maija Roine esittelevät upeita tuotteita, joita löytyy Työkeskuksen putiikeista. Kuva: Marianne Rovio

Turun kaupungin Työkeskuksen putiikkeja löytyy jo kaksi sekä yksi kausimyymälä Luostarin välikadulta. Putiikeissa on myynnissä Made in Turku -mallisto, johon kuuluu käsityönä valmistettuja tekstiilejä, vaatteita, puu- ja metallituotteita, mattoja ja muita käsitöitä. Tuotteet valmistetaan Pansiossa.

– Pansiossa meillä on hyvät työtilat, jossa työskentelee vuosittain noin 600, kertoo Työkeskuksen johtaja Erja-Maija Roine.

Roine kertoo, että Työkeskuksen osastoille voi työllistyä kahdeksaksi kuukaudeksi. Työkeskus ehkäisee työelämästä syrjäytymistä ja tarjoaa mahdollisuuden hankkia työkokemusta.

– Myymme putiikeissamme meillä valmistettuja tuotteita, Roine täsmentää.

Katri Alifrosti-Holmberg aloitti viime marraskuussa kahdeksan kuukauden palkkatukijakson Työkeskuksen Putiikissa Käsityöläiskadulla, Työpisteessä. Sitä ennen hän oli lähettänyt työhakemuksia kyllästymiseen asti.

– Moneen työpaikkaan hakee useita hakijoita. Lopulta sitä turhautuu saamaan aina sen saman vastauksen, jossa kiitetään hakemuksen lähettämisestä ja pahoitellaan sitä, että valinta ei osunut sinuun tällä kertaa.

Alifrosti-Holmberg oli jäänyt pienen lapsen kanssa kotiin ja ollut vuoden työttömänä. Hän kertoi ilahtuneensa suunnattomasti saadessaan työllistymismahdollisuuden Työkeskuksen Putiikissa, koska sitä kautta hän saisi työkokemusta sekä samalla mielekästä tekemistä.

– Olen opiskellut tradenomiksi. Minulla ei ole varsinaista unelmatyötä, mutta toivoisin saavani työtä toimistossa tai myynnin parissa. On todella kiva, että täältä saa hyvää työkokemusta myyjän työstä sekä putiikin pyörittämisestä. Nyt on hyvä, kun voi merkitä työhakemukseen tämänkin työkokemuksen.

Työllistyminen on tarjonnut kolmevuotiaan lapsen äidille mahdollisuuden kokeilla, miten työarki ja lapsiperhearki sovitetaan yhteen.

– Olen viihtynyt todella hyvin täällä. On kiva herätä aamuisin ja lähteä töihin. Ja lisäksi on todella mukava, kun voi sanoa, että on töitä. Se nostaa kuitenkin ihmisen arvoa aika lailla, Alifrosti-Holmberg toteaa.

Työkeskuksessa kuntoutusta toteutetaan erilaisten tuotteiden valmistuksella ja työpalveluiden suorittamisella, joita tilaavat niin yksityiset kuin yrityksetkin.

Työkeskus tarjoaa kuudelta eri toimialalta tuotteita ja työpalveluja yksityisille ja yrityksille. Myytävänä on erilaisia tuotteita metalliporteista ja laukuista mattoihin ja liinavaatteisiin sekä tyynyistä pitkospuihin.

Marianne Rovio

Teollisuuden työntekijämäärä kovassa kasvussa

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat toukokuussa 5,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kasvu oli voimakasta erityisesti teollisuudessa, jossa työntekijämäärä kasvoi 6,1 prosenttia.

Saarekkeessa tehdään ekologisia ryijyjä

Petri Saarikon ja Eveliina Hämäläisen muodostama Aukea-kollektiivi soveltaa teoksissaan luonnon raaka-aineita sekä synteettisiä, biohajoavia ja orgaanisia materiaaleja. Saarekkeessa järjestettävässä BioBoa-työpajassa 4.–5. elokuuta toteutetaan kaupunki- ja luonnonmaisemaa sekä biohajoavaa materiaalia yhdistämällä yhteisöllisiä, veistosmaisia tilateoksia. Ryhmätyönä syntyvät BioBoa-ryijyt ripustetaan Mynämäen keskustaan ja niiden löytämiseksi koostetaan erityinen vierailukartta.

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Yritysneuvonnasta uutta apua

Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset menestyvät keskimääräistä paremmin, neljä viidestä uudesta yrityksestä on yhä toiminnassa viiden vuoden kuluttua.

TS: Uimari joutui hätään Kaarinan Hovirinnassa

Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat hakeneet vedestä Kaarinan Hovirinnassa Uimarannantiellä hätään joutunee uimarin, jota jouduttiin elvyttämään, kertoo Turun Sanomat .

Suomen sähköjärjestelmän sähköpulatilanne päättynyt

Fingrid varoitti torstaina aamulla, että sähkön kotimainen tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti riitä kattamaan sähkönkulutusta ja sähköpulatilanne on mahdollinen. Olkiluodon sähköaseman korjaukset ovat edistyneet päivän aikana hyvin eikä sähköpulaa pidetä enää todennäköisenä.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.