Domcafé avaa Suvivirrellä

Domcafé avaa jälleen ovensa. Domcafé avaa jälleen ovensa. Kuva: Riitta Salmi

Turun tuomiokirkon porrastasanteen holvikahvila Domcafé avaa kesäkauden ensi sunnuntaina, helluntaina 20. toukokuuta. Domcafén kesän avajaisia vietetään Tuomiokirkon aamumessun jälkeen kello 11.30 alkaen. Avajaisissa SUMU Big Band laulattaa puhallinsäestyksellä yhden kesän ensimmäisistä Suvivirsistä.

Domcafé on avoinna koko kesän maanantaista perjantaihin kello 11–16 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 11–15. Domcafén kesä jatkuu aina 12. elokuuta saakka.

Domcafén kesään kuuluvat myös Tuomiokirkko ja kansanperinne -opastuskierros 21. kesäkuuta, kesäinen yhteislaulutapahtuma 12. heinäkuuta sekä Hannan päivän kahvit 21. heinäkuuta. Domcaféssa kokoontuvat viikoittain käsityöryhmä Puikkoset, runopiiri Runon aika, Lähetyspysäkki sekä tietovisailijat. Tuomiokirkon lauantailenkki liikuttaa lauantaisin kello 10.

Turun tuomiokirkkoseurakunnan tunnelmallinen lähetyskahvila Domcafé sijaitsee ehkä Suomen vanhimmassa kahvilatilassa. Tuomiokirkon Ursulan kappelin 1400-luvulla rakennettu kellariholvi on toiminut aikanaan muun muassa Tuomiokirkon suola- ja viljavarastona.

Domcafé perustettiin vuonna 1995 tukemaan Tuomiokirkkoseurakunnan lähetystyötä maailmalla. Lähetyskahvila Domcaféssa nautitaan Pauligin lahjoittamaa Presidentti Origin Blend Colombia -kahvia. Jokaisen Domcaféssa nautitun kahvikupillisen tuotto ohjataan kasvamaan korkoa Suomen Lähetysseuran Lasten Pankkiin.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Raisiolainen rattijuoppo kävi Ihalantiellä ojan puolella, mutta piipahti sitten ravintolassa

Poliisi sai keskiviikkona kello 21 ilmoituksen holtittomasti liikkuvasta henkilöautosta Ihalantiellä. Auto oli välillä ojan puolella. Auto ajoi Ihalantieltä kerrostaloalueen pihalle ja sitten Ihalantiellä sijaitsevan ravintolan parkkipaikalle.

Nuorukainen löi kymmenien autojen sivupeilejä Linnankadulla, toinen kuvasi edesottamuksia

Vuonna 1997 ja 1997 syntyneitä miehiä epäillään vahingonteosta. Turun hätäkeskukseen soitettiin torstaina aamuyöllä kello 4.36 ja ilmoitettiin, että kaksi miestä potkii autoja Linnankadulla. Partiot tavoittivat paikalta kaksi tuntomerkkeihin sopivaa miestä.

Rukiin suuri kylvöala lupaa hyvää ruisvuotta

Ruista on tänä syksynä kylvetty yli kaksi kertaa suuremmalle alalle kuin edellisenä syksynä.

Kesän kuivuus kutisti ruissadon määrää, mutta mahdollisti syyskylvöt hyvissä oloissa. Ruista on tänä syksynä kylvetty yli kaksi kertaa suuremmalle alalle kuin edellisenä syksynä. Kylvetty ruisala on 2000-luvun toiseksi suurin ja se riittänee kattamaan kotimaisen rukiin kulutuksen, joka on noin sata miljoonaa kiloa vuodessa.

Seurakuntayhtymän talousarvio ponnistaa plussalle

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vuoden 2019 talousarvio on 2,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Vuosikatteeksi arvioidaan 6,2 miljoonaa ja poistoiksi 3,5 miljoonaa euroa. Ensi vuoden talousarviosta päättää tänään torstai-iltana kokoontuva yhteinen kirkkovaltuusto.

Selkokielinen joulukirkko Henrikinkirkossa

Kehitysvammaisten selkokielinen joulukirkko järjestetään Turun Henrikinkirkossa (Peltolantie 2) keskiviikkona 19. joulukuuta kello 9.30–10.30. Selkokielinen joulukirkko toteutetaan vuosittain, ja sen kohderyhmänä ovat erityisesti kehitysvammaiset ja heidän lähipiirinsä. Tapahtumaa on tuotu esiin Turun ja Kaarinan toimintakeskuksissa, vammaispalveluissa ja esimerkiksi asumisyksiköissä.

Ensi vuoden verokorttien postitus alkanut

Verohallinto on aloittanut ensi vuoden verokorttien postittamisen, ja kaikki saavat verokortin kotiinsa viimeistään tammikuun puolivälissä. OmaVerossa verokortit ovat saatavilla jo nyt. Reilun kuukauden aikana suomalaisille jaetaan noin 4,8 miljoonaa verokorttia.

Nousiaislainen kortiton huumekuski kärähti Uudessakaupungissa

Poliisipartio pysäytti henkilöautolla liikkeellä olleen nousiaislaisen miehen Peteksentiellä Uudessakaupungissa torstaina kello 00.52.

WasaGroup toteuttaa DB Schenkerin logistiikkakeskuksen Lietoon

WasaGroup on sopinut DB Schenkerin kanssa logistiikkakeskuksen rakentamisesta Lietoon. Rakennustyömaa käynnistyy keväällä 2019.

Satu Kettusen satumaiset kuvat lumoavat Raision kirjastossa

Satu Kettusen kuvituksissa on taikaa.

Helsinkiläinen kuvittaja Satu Kettunen (s.1979) ripustaa Raision Kirjastotalon Aulagalleriaan tammikuussa alkuperäisiä kuvia kirjoistaan Olematon Olga ja Yökirja . Molempien kirjojen tekstit on kirjoittanut Inka Nousiainen .

Kaupunki
Urheilu

TPS:n Ilkka Heikkiselle yhden ottelun pelikielto

Ilkka Heikkinen.

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi TPS:n Ilkka Heikkiselle yhden ottelun pelikiellon lauantain KooKoo–TPS-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta. Zach Budishille ei määrätty pelikieltoa.

Jälkipeli: Sokan sukupuussa kiekosta kasvoi reikäpallo

Vanhempien rooli lapsen urheiluharrastuksen tukemisessa on äärimmäisen tärkeä. Miikka Sokan (kesk.) isä Mikko ja äiti Mari ovat aina paikalla, kun perheen poika pelaa.

Kuuluttajan kuulutus vaikuttaa perin tutulta. Tälläkään kertaa, kun tehot ovat 1+5, ei ole epäselvyyttä ottelun tärkeimmästä pelaajasta.

Turkulaisurheilijat sykähdyttivät vuonna 2018 kansainvälisillä kentillä

Lukas Hradeckyn otteet Saksassa ja Suomen maajoukkueen paidassa ovat sykähdyttäneet.

Urheiluvuosi on tarjonnut monta sykähdyttävää hetkeä. Muistelemme muutamaa turkulaisittain hienoa hetkeä vuoden varrelta.

West Coast Phoenix kutsuu tyttöjä kokeilemaan jenkkifutista

Raisiolainen West Coast Phoenix -jenkkifutisseura järjestää lajin kokeiluleirin tytöille.

Raisiolainen amerikkalaisen jalkapallon seura West Coast Phoenix järjestää tytöille ilmaisen lajikokeiluleirin 2.-3. tammikuuta 2019 Taponkedon hallissa (Pallokuja 2, 21250 Masku). Leirille ovat tervetulleita kaikki 10–17-vuotiaat tytöt. Leiri järjestetään kaksipäiväisenä, kumpanakin päivänä leireillään kello 14–16. Leirille osallistuminen on maksutonta ja mukaan voi osallistua molempina päivinä tai vain toisena.

Åboraakkeli: Vaikeaa Unkarissa

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF päätti 4. joulukuuta, että vuoden 2023 yleisurheilun MM-kisat käydään Budapestissa. Päätös tarkoittaa myös sitä, että MM-kisat palaavat Eurooppaan. Kahdet seuraavat kisat 2019 ja 2021 käydään Qatarissa ja Yhdysvalloissa.

Monen panoksen peli

Jukka Ruotsalainen.

TPS Salibandy kohtaa SPV:n Salibandyliigan vierasottelussa 29. joulukuuta. Sarjapisteiden lisäksi ottelussa pelataan Suomen Cupin välieräpaikasta. Cupin puolivälierä piti pelata ennen joulua Turussa, mutta joukkueet yhdessä sopivat muutoksesta.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.