Gymnaestrada tuo Turkuun 10 000 voimistelijaa

Voimisteluliitto tuo Turkuun kesäkuun ensimmäisellä viikolla 10 000 voimistelijaa ja tuhansia katsojia, kokeilijoita ja kuuntelijoita, kun voimistelun suurtapahtuma Suomi Gymnaestrada levittäytyy Kupittaanpuistoon ja kaupungin keskustan alueelle.

Tarjolla on maksullisia ja maksuttomia voimistelunäytöksiä, valtava voimistelun kokeilualue, 20 liikuntalajin muodostama toimintapuisto, ilmaisia puistojumppia, Powergym-haastekisa ja sekä viihdeohjelmaa jokaiseen makuun. Suomi Gymnaestradan yhteydessä järjestetään myös Voimistelupäivät eli kaikkien kahdeksan voimistelun kilpalajin yhteiset kilpailut.

Voimistelun Suomi Gymnaestrada käynnistyy torstaina 7. kesäkuuta kello 18 Tapahtumastartilla, johon odotetaan noin 8 000 voimistelijaa. Osallistujat kokoontuvat Veritas Stadionin tuntumaan. Avajaissanat lausuu Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Voimistelijat järjestäytyvät noin kello 18.30 kulkueeksi, joka kulkee Uudenmaantietä pitkin Tuomiokirkolle. Torstai-ilta jatkuu myöhemmin Kupittaanpuistossa Pete Parkkosen johdolla. Tuomiokirkolla avajaisyleisöä viihdyttää Alex Mattson.

Tapahtuma huipentuu sunnuntaina 10. kesäkuuta Veritas Stadionilla järjestettävään päätösjuhlaan. Tunne liike -nimisessä ohjelmakokonaisuudessa on mukana tuhansia voimistelijoita ympäri Suomen. Juhlassa nähdään kymmenkunta erilaista voimistelun kenttäohjelmaa. Finaalissa kentällä on samaan aikaan esiintymässä lähes 4 500 voimistelijaa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Seksiseuraa etsitään useimmin baareista ja Tinderistä

Seksiseuraa etsitään usein baareista tai Tinderin kautta.

Kaalimato.com tutki suomalaisten kokemuksia seksiseuran hakemisesta ja löytämisestä. Vajaa 40 prosenttia suomalaisista kertoo löytäneensä petikaverin ravintoloista ja baareista. Myös työpaikalta (17 %) ja laivalta (15 %) on tarttunut monien suomalaisten kainaloon sänkyseuraa.

Kaupunki pitää yleisötilaisuus Parkinkentän asemakaavanmuutoksesta

Turun kaupunki järjestää yleisötilaisuuden Parkinkentän asemakaavanmuutoksesta. Kaavan tavoitteena on mahdollistaa Parkinkentän liikuntapaikkojen uudistaminen vastaamaan nykypäivän vaatimuksia sekä mahdollistaa alueen täydennysrakentaminen.

Pallon huima lumo

Yle kertoi alkuviikosta tehneensä sopimuksen jalkapallon MM-kisojen näyttämisestä vuonna 2022.

Uudella tutkimusmenetelmä tietoa kuluttajien ruoankäyttötavoista

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran riskinarvioinnin tutkimusyksikössä on kehitetty uusi haastattelumenetelmä, jolla saadaan entistä tarkempaa tietoa kuluttajien ruoankäyttötavoista. Saaduilla tiedoilla voidaan muun muassa tunnistaa uusia ja odottamattomia elintarvikevälitteisiä riskejä. Saatua tietoa voidaan hyödyntää myös täsmällisemmässä kuluttajavalistuksessa.

Vikingloton potti kipuaa 4,4 miljoonaan euroon

Vikinglotosta ei löytynyt kierroksella 50/2018 yhtään päävoittoa. Ensi viikolla potissa on 4,4 miljoonaa euroa.

Uuden muotoilun Joulumarket Logomossa sunnuntaina

Logomossa 16. joulukuuta kello 11-16 järjestettävä, jo perinteeksi muodostunut Uuden muotoilun Joulumarket kokoaa yhteen kotimaisen designin huiput ja nousevat tähdet.

VTT Olli Kleemola alustaa elokuvan Synkin hetki Martinsalissa

Gary Oldman on elokuvan Winston Churchill.

Raision kirjaston Martinsalissa näytetään elokuva Synkin hetki (Darkest Hour) maanantaina 17. joulukuuta kello 18. Ennen elokuvan alkua valtiotieteiden tohtori Olli Kleemola pitää esitelmän Operaatio Dynamo ja sen merkitys .

Väitös: Kvanttiluotaamisen avulla voidaan tarkastella fysiikan ilmiöitä uudesta näkökulmasta

Uuden sukupolven kvanttiteknologian perusrakenteita tutkitaan ja rakennetaan eri puolilla maailmaa. Turun yliopistossa väittelevä Francesco Cosco tarkastelee tutkimuksessaan kvanttiluotaamisen mahdollisuuksia.

Kaupan myynti kasvoi lokakuussa 3,8 prosenttia

Liikevaihdon vuosimuutos kaupan eri aloilla, % (TOL 2008).

Tilastokeskuksen mukaan koko kaupan myynti kasvoi lokakuussa 3,8 prosenttia vuoden 2017 lokakuusta. Tukkukaupan myynti kasvoi kaupan toimialoista eniten, kaikkiaan 4,8 prosenttia. Autokaupan ja vähittäiskaupan myynti kasvoivat puolestaan molemmat 3,1 prosenttia edellisvuodesta.

Urheilu

TPS:n Ilkka Heikkiselle yhden ottelun pelikielto

Ilkka Heikkinen.

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi TPS:n Ilkka Heikkiselle yhden ottelun pelikiellon lauantain KooKoo–TPS-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta. Zach Budishille ei määrätty pelikieltoa.

Jälkipeli: Sokan sukupuussa kiekosta kasvoi reikäpallo

Vanhempien rooli lapsen urheiluharrastuksen tukemisessa on äärimmäisen tärkeä. Miikka Sokan (kesk.) isä Mikko ja äiti Mari ovat aina paikalla, kun perheen poika pelaa.

Kuuluttajan kuulutus vaikuttaa perin tutulta. Tälläkään kertaa, kun tehot ovat 1+5, ei ole epäselvyyttä ottelun tärkeimmästä pelaajasta.

Turkulaisurheilijat sykähdyttivät vuonna 2018 kansainvälisillä kentillä

Lukas Hradeckyn otteet Saksassa ja Suomen maajoukkueen paidassa ovat sykähdyttäneet.

Urheiluvuosi on tarjonnut monta sykähdyttävää hetkeä. Muistelemme muutamaa turkulaisittain hienoa hetkeä vuoden varrelta.

West Coast Phoenix kutsuu tyttöjä kokeilemaan jenkkifutista

Raisiolainen West Coast Phoenix -jenkkifutisseura järjestää lajin kokeiluleirin tytöille.

Raisiolainen amerikkalaisen jalkapallon seura West Coast Phoenix järjestää tytöille ilmaisen lajikokeiluleirin 2.-3. tammikuuta 2019 Taponkedon hallissa (Pallokuja 2, 21250 Masku). Leirille ovat tervetulleita kaikki 10–17-vuotiaat tytöt. Leiri järjestetään kaksipäiväisenä, kumpanakin päivänä leireillään kello 14–16. Leirille osallistuminen on maksutonta ja mukaan voi osallistua molempina päivinä tai vain toisena.

Åboraakkeli: Vaikeaa Unkarissa

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF päätti 4. joulukuuta, että vuoden 2023 yleisurheilun MM-kisat käydään Budapestissa. Päätös tarkoittaa myös sitä, että MM-kisat palaavat Eurooppaan. Kahdet seuraavat kisat 2019 ja 2021 käydään Qatarissa ja Yhdysvalloissa.

Monen panoksen peli

Jukka Ruotsalainen.

TPS Salibandy kohtaa SPV:n Salibandyliigan vierasottelussa 29. joulukuuta. Sarjapisteiden lisäksi ottelussa pelataan Suomen Cupin välieräpaikasta. Cupin puolivälierä piti pelata ennen joulua Turussa, mutta joukkueet yhdessä sopivat muutoksesta.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.