Loukolan silta uusitaan Pöytyällä, yleinen liikenne kiertotielle Auran kautta 2. toukokuuta alkaen

Loukolan kiviholvisilta on valmistunut vuonna 1896. Vuonna 1971 kiviholvin päälle on tehty betoninen levennysosa. Loukolan kiviholvisilta on valmistunut vuonna 1896. Vuonna 1971 kiviholvin päälle on tehty betoninen levennysosa. Kuva: ELY-keskus

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Pöytyällä maantiellä 2250 (Kyröntie) Tarvasjoen ylittävän Loukolan sillan uusimistyöt viikolla 16. Rakennustyöt kestävät vuoden loppusyksyyn saakka.

Uusi silta rakennetaan vanhan sillan päälle nykyinen kiviholvirakenne säilyttäen, joten rakennustöiden ajaksi liikenne sillan kohdalla joudutaan katkaisemaan ja ohjaamaan kiertotielle maantien 224 ja ysitien kautta. Työt aloitetaan viikolla 16 työmaan perustamisella ja työnaikaisten liikennejärjestelyjen tekemisellä. Liikenne siltapaikalla katkaistaan 2. toukokuuta. Yleinen liikenne ohjataan kiertotielle Heikinsuontien, maantien 224 ja valtatien 9 kautta. Maatalousliikenteelle järjestetään oma kiertotiejärjestely yksityisteitä pitkin.

Kevyelle liikenteelle järjestetään oma kulkuyhteys siltapaikan läpi. Hankkeen valmistelun aikana kartoitettiin eri vaihtoehtoja sillan rakentamisen aikaisten liikennejärjestelyjen hoitamiseksi. Nykyisen sillan viereen rakennettavan varasillan kustannukset olisivat kuitenkin nousseet hankkeen kokonaiskustannuksiin nähden liian suuriksi.

Sillan rakennustöiden aluksi nykyinen sillan kiviholvirakenne tuetaan työn ajaksi. Sen jälkeen nykyinen sillan betoninen kansirakenne puretaan ja tehdään uuden sillan paalutustyöt. Uusi kansirakenne rakennetaan nykyisen kiviholvin päälle. Tien tasausta sillan päissä nostetaan noin yhden metrin tien geometrian parantamiseksi. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan loppusyksyllä.

Kiviholvisilta on valmistunut vuonna 1896 ja vuonna 1971 kiviholvin päälle on tehty betoninen levennysosa. Silta on painorajoitettu ja korjaustöiden tarpeessa.

Painorajoituksen takia silta on päätetty uusia jännitetyllä teräsbetonisella ulokepalkkisillalla. Vanha kiviholvi on haluttu säilyttää, joten uusi silta rakennetaan sen päälle. Sillan uusimisen yhteydessä myös tien pystygeometriaa parannetaan. Uuden sillan hyötyleveys on 7,5 metriä (vanhan sillan leveys 7,4 metriä). Uuden sillan kokonaispituus on 23 metriä. Uuden sillan myötä myös painorajoitus poistuu. Liikennemäärä sillalla on 1 480 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Urakoitsijana hankkeessa on NCC Suomi Oy.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Yritysneuvonnasta uutta apua

Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset menestyvät keskimääräistä paremmin, neljä viidestä uudesta yrityksestä on yhä toiminnassa viiden vuoden kuluttua.

TS: Uimari joutui hätään Kaarinan Hovirinnassa

Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat hakeneet vedestä Kaarinan Hovirinnassa Uimarannantiellä hätään joutunee uimarin, jota jouduttiin elvyttämään, kertoo Turun Sanomat .

Suomen sähköjärjestelmän sähköpulatilanne päättynyt

Fingrid varoitti torstaina aamulla, että sähkön kotimainen tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti riitä kattamaan sähkönkulutusta ja sähköpulatilanne on mahdollinen. Olkiluodon sähköaseman korjaukset ovat edistyneet päivän aikana hyvin eikä sähköpulaa pidetä enää todennäköisenä.

Tuotantoeläinten hyvinvointi ja ruoan puhtaus kiinnostavat kuluttajia

Ruoan vastuullisuudella on merkitystä valtaosalle ruokaostoksia tekevistä suomalaisista. Kuluttajat kiinnittävät huomiota etenkin ruoan kotimaisuuteen, eläinten hyvinvointiin, ruoan puhtauteen sekä ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin.

Perjantaiksi luvassa sade- ja ukkoskuuroja

Helteinen ja aurinkoinen sää jatkuu vielä torstaina koko maassa, kertoo ilmatieteen laitos. Sade- ja ukkoskuuroja leviää perjantaina maan eteläosaan.

Näin tunnistat sinilevän

Sinilevätilanne 18.7.2018 satelliittikuvalta: Sinileväkukintoja Ahvenanmaan ja Saaristomeren alueella.

Sinileväkukinnat ovat olleet poikkeuksellisen runsaita Suomenlahdella sekä Saaristomeren etelä- ja kaakkoisosissa. Sinilevien määrä on lisääntynyt myös Ahvenanmaan lounais- ja eteläpuolella. Järvillä runsaita sinileväkukintoja esiintyy pääasiassa Etelä-Suomen alueella, mutta levähavaintoja on tehty lähes koko Suomessa Lappia lukuun ottamatta.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.