Hirvensalon nuorisoteatteri loikkaa isolle lavalle

Huipulla tuulee! -näytelmässä nähdään muun muassa Koira (Maria Rannikko, edessä vas.), Kissa (Hilla Kumara), Aasi (Lilja Vellinki) ja Kukko (Gabriel Lillberg). Huipulla tuulee! -näytelmässä nähdään muun muassa Koira (Maria Rannikko, edessä vas.), Kissa (Hilla Kumara), Aasi (Lilja Vellinki) ja Kukko (Gabriel Lillberg).

Hirvensalon nuorisoteatteri saa syksyllä jo pitkään kaivatun kotinsa Hirvensalon Syvälahden monitoimitalosta. Tuleva muutto saa teatterijohtaja Minna-Stiina Saaristo-Vellingin suunpielet hymyyn. Hirvensalon nuorisoteatteri perustettiin keväällä 2014 ja siitä lähtien he ovat olleet vailla virallista kotia.

– Olemme saaneet harjoitella Wäinö Aaltosen koululla ja olemme tästä äärettömän kiitollisia. Koulujen luokkatilat eivät sovellu esityksiin ja niitä on pidetty vuokratiloissa, Saaristo-Vellinki kertoo.

Saaristo-Vellingin mukaan muuton avulla he pääsevät pois toisten nurkista ja saavat oman harjoitus- ja esiintymislavan. He saavat monitoimitaloon myös oman varaston, joka on suuri parannus nykytilanteeseen.

– Tällä hetkellä meillä on tekniikkaa ja esityskamoja noin kuudessa eri paikassa ympäri Turkua. Onhan sekin hassua, että Hirvensalon nuorisoteatteri on esiintynyt Lausteella kulttuurikeskus Orpolassa. Muuton avulla meistä tulee aidosti hirvensalolainen teatteri esiintyessämme ja harjoitellessamme asuinalueen ytimessä, Saaristo-Vellinki pohtii.

Jos Syvälahden monitoimitaloon muuttaminen on iso edistysaskel 40-henkiselle harrastajateatterille, sitä se tulee olemaan myös yleisölle. Monitoimitalon isossa aulatilassa on noin 800:lla katsomopaikalla varustettu amfiteatteri, jonka keskellä oleva näyttämö on Saaristo-Vellingin mukaan sopiva ammattimaisellekin teatterille.

– Toivoisin paikallisten löytävän Hirvensalon nuorisoteatterin nyt hieman paremmin. Mantereelta käy ihan mukavasti ihmisiä, mutta vieläkin törmään paikallisten ihmettelyyn siitä, että heidän kotisaarellaan on oma teatteri, Saaristo-Vellinki naurahtaa.

Nuorisoteatterin vuosi 2018 on kiireinen niin lavalla kuin sen ulkopuolella. Huhtikuun loppupuolella ”pikkuhirvareiden” eli 7–10-vuotiaiden esitys Huipulla tuulee! saa ensi-iltansa Hirvensalon nuorisotalo Moose’sissa. Esitys on fiktiivinen jatko viime vuoden Bremenin paras bändi -näytökselle.

Syvälahden monitoimitalon näyttämö otetaan haltuun marraskuun alussa, jolloin ensi-iltaan tulee Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa 13–17-vuotiaiden näyttelemänä. Näytöksen kantaesitys oli Tampereen komediateatterissa, mutta näytelmän kirjoittaneelle Saaristo-Vellingille jäi halu päästä ohjaamaan näytös itse.

– Toivotan kaikki tervetulleiksi niin yleisöksi kuin jäseniksi, Saaristo-Vellinki kommentoi.

Atte Uusinoka

Sähkökatko ohi Hirvensalossa

Kello 21.36 alkanut sähkönjakeluhäiriö Hirvensalossa, Haarlassa ja Oriniemessä on Turku Energian mukaan päättynyt kello 22.28.

Valonäytökset eläinystävällinen vaihtoehto venetsialaisten viettoon

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY toivoo, että veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhlaa eli venetsialaisia juhlistettaisiin Suomessa ilotulitteiden sijaan lasernäytöksin. Monet lemmikki-, tuotanto- ja luonnonvaraiset eläimet pelkäävät ilotulitteiden pauketta, ja raketit roskaavat ympäristöä aiheuttaen eläimille loukkaantumisriskin.

Lapsen pitkittynyt yskä syy mennä lääkäriin

Päiväkodin ja koulun aloitukseen liittyy usein sairastelukierteitä, jotka voivat kuormittaa koko perhettä. Infektiot seuraavat toisiaan ja perättäiset flunssat vaikuttavat samalta taudilta. Päiväkoti- ja kouluikäisten lasten vanhempien on syytä kiinnittää huomiota muun muassa pitkittyneeseen yskään. Pitkään jatkunut yskä voi olla merkki muun muassa infektiosta tai astmasta, jotka vaativat tarkempia tutkimuksia ja hoitoa.

Harpisti Vuokko Ahtila konsertoi Kakskerran kirkossa sunnuntaina

Vuokko Ahtila.

Kakskerran Suvi soi -konserttisarjan viimeisessä konsertissa sunnuntaina 26. elokuuta kello 17 kuullaan hieman harvinaisempaa soolosoitinta, kun turkulaissyntyinen (1982) harpisti Vuokko Ahtila saapuu konsertoimaan Kakskerran kirkkoon. Vuokon instrumentti on pedaaliharppu jota myös konserttiharpuksi kutsutaan.

Uuden musiikkitalon rakentamista selvitetään

Kaupunginhallitus palautti maanantaina valmisteluun Turun konserttitalon peruskorjauksen ja laajennuksen tilatarveselvityksen niin, että sitä täydennetään uudisrakennusvaihtoehdon selvityksellä. Kaupunginhallitus päätti samalla, että Aninkaistenkatu 7–9:n korttelin tontinluovutuskilpailun valmistelu aloitetaan.

Puolustusvoimat 100 -taistelunäytös ja konsertti Turussa lauantaina

Pete Poskiparta.

Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuoden kiertueet saavuttavat Turun lauantaina 25. elokuuta. Yleisölle avoimet ja maksuttomat taistelunäytös ja konsertti tarjoavat katsojilleen läpivalaisun puolustusvoimien toimintaan sekä viihdyttäviä musiikkielämyksiä iltapäivästä iltaan asti. Merivoimien aluksia on jokirannassa avoinna yleisölle.

Kuutamouintia ja hyväntekeväisyyttä Samppalinnassa

Kuutamouinnit kutsuvat jälleen Samppalinnaan.

Samppalinnan maauimalassa järjestetään Kuutamouinnit 24. elokuuta. Kello 21–02 järjestettävä Kuutamouinti ovat elokuussa osa ÅSK:n 24 tunnin hyväntekeväisyysuintitapahtumaa.

Urheilu

Urheiluromaaneissa aikuiset ovat paitsiossa

Ruotsalainen Fredrik Backman kirjoittaa fiktiivisen ruotsalaiskaupungin jääkiekon ympärillä pyörivästä elämästä.

Urheilusta on kirjoitettu valtavasti kirjoja, mutta faktaan painottuen. Erilaisia ja eritasoisia elämäkertoja ja urheiluhistoriaan kiinnittyviä kirjoja on valtavasti tarjolla. Huomattavasti vähemmän on kirjoitettu puhtaasti fiktiivisiä urheiluromaaneja.

Kalle Mäkisen paineissa noin 130 painijaa

Eemeli Kunttu (takana).

Turussa järjestetään lauantaina 25. elokuuta kello 11 alkaen 35. kerran olympiavoittaja Kalle Mäkisen painit. Kisa on samalla miesten kreikkalais-roomalaisen. painin Suomi-cupin osakilpailu. Painit käydään Liikuntakeskus Alfan Salibandyareenalla. Yleisöllä on vapaa pääsy kisoihin.

Puukkokatsomo: Venymistä vaaditaan

Yleisurheilukesän perinteinen päätös Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelu kisataan tänä vuonna elo-syyskuun taitteessa Tampereella Ratinan stadionilla.

Seppo Pajulle hopeaa EM-kisoista

Seppo Paju.

Suomen pelaajat nappasivat kaksi mitalia avoimen luokan kilpailusta frisbeegolfin EM-kilpailuista Kroatian Sveti Martin Na Murissa. Frisbeegolfseura 7k:ta seuratasolla edustava Seppo Paju saavutti EM-hopeaa ja laukaalaisseura Puska Puttaajia edustava Väinö Mäkelä EM-pronssia. Suomen joukkue saavutti kilpailuista upeasti yhteensä 10 mitalia.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.