Hiustenlähtöön ei ole vain yhtä syytä

Hiustenlähtö ei ole vain esteettinen haitta. Tiputtamalla hiuksia keho kertoo puutostilasta.

- Hiustenlähtöön ei ole vain yhtä syytä, vaan se on monen asian summa, joka pitää selvittää, sanoo HiusAkatemian toimitusjohtaja Annikki Hagros-Koski.

Hagros-Koski oli nuori nainen, kun hänen hiuksen alkoivat lähteä. Suru oli suuri, koska runsashiuksen neidon kutrit vähenivät päivä päivältä.

- Matkustin maailman ympäri saadakseen apua hiustenlähtöönsä. Apua ei löytynyt, joten oli pakko ryhtyä itse tutkimaan hiustenlähdön syitä, muistelee Hagros-Koski.

Tutkimisen aloitus oli hänelle luontaista, sillä mikroskooppi oli tuttu työkalu luonnontieteiden opiskelun ajoilta Helsingin yliopistolta. Hiustenlähdön syyt alkoivat selvitä pikku hiljaa sinnikkään työn tuloksena. Tutkimusaineiston karttuessa Hagros-Koski aloitti hiustutkimukset vuonna 1985.

- Hiustenlähdön taustalla on aina useamman tekijän yhteisvaikutus. On hyvä tietää, että hiustenlähtö ei ole vain esteettinen asia vaan kysymys on koko kehon terveydestä. Keho viestii tilastaan ja puutteistaan hiusten kautta, tietää Hagros-Koski.

Koulutettu hiustutkija pystyy näkemään yhdellä mikroskoopin silmäyksellä suuntaa antavasti kehon puutostilat, hiusten kunnon ja paljon muita terveyteen liittyviä asioita.

Monelle on yllätys, kun hoitoon hakeudutaan päälaen tähden, niin päädytäänkin aivan toiseen päähän eli suolistoon. Hiustutkimuksessa näkyy vääjäämättömästi suoliston tila, josta hiusongelmat usein johtuvat.

- Pystymme auttamaan asiakkaitamme hiusongelmissa noin 90 prosenttisesti, mikäli hän noudattaa antamiamme ohjeita, lupaa Hagros-Koski.

Tarvittaessa hiushoitaja ohjaa asiakkaan lääkärille tai ravintoneuvojalle.

Hius kasvaa sykleissä 2-6 vuotta. Päivässä kuolee keskimäärin 50-100 hiusta ja tilalle syntyy saman verran uusia, silloin kun kaikki on hyvin.

Hiustenlähtö tarkoittaa aina sitä, että hius siirtyy liian aikaiseen lepotilaan ja putoaa pois kesken kasvun. Liiallisesta hiustenlähdöstä on kyse silloin, kun päivässä kuolee enemmän hiuksia kuin niitä syntyy. Se johtaa siihen, että päälaki harvenee.

Uusi hius syntyy samaan hiustuppeen ihmisen iästä riippumatta niin kauan kuin hiuksen nysty eli emo on elossa. Tämä tapahtuu kuitenkin vasta kasvusyklin loputtua.

- Toisin sanoen, kun hius ei elä elinkaartaan loppuun, se tippuu ennen aikojaan. Silloin hiukset harvenevat. Ja ennen kuin saadaan tukka takaisin, se tapahtuu hiuksen elinkaaren kasvuajan puitteissa. Tippunut hius ei kasva ennen aikojaan, vaan se jää odottamaan kasvun aikaa. Uusi hius tulee tilalle kasvusyklin mukaisesti, joka jokaisella on yksilöllinen, tämän kun asiakkaat jaksaisivat muistaa huokaisee hiuksien kasvun asiantuntija.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Makasiinit avautuvat Vanhalla Suurtorilla

Luostarin Välikadun kesä alkaa kauppiaiden saapuessa makasiineille. Kaikki tilat on tälläkin kaudella vuokrattu, vahvistaa palvelupäällikkö Sami Männistö Tilapalvelukeskuksesta.

Kaupunkipuiden ympäristöhyötyjä aletaan selvittää

Kupittaanpuiston puiden ympäristöhyötyjä aletaan tutkia.

Puilla on suuri merkitys kaupunkikuvalle ja ne parantavat kaupunkiympäristön viihtyisyyttä ja laatua. Lisäksi ne sitovat ilmansaasteita ja hiiltä, vähentävät hulevesiä, vaimentavat melua ja suojaavat auringon paahteelta. Kaupunkipuiden ympäristöhyötyjen taloudellista arvoa ei kuitenkaan Suomessa tunneta. Tätä ryhdytään arvioimaan Turussa ja Helsingissä i-Tree -ohjelmiston avulla.

Puolukkasadosta tulossa etelässä runsas, mustikkasadosta keskinkertainen

Etelä-Suomessa tulee tänä vuonna puolukkaa.

Kukkahavaintojen perusteella mustikkasadosta on tulossa keskinkertainen koko maassa. Puolukkasadosta on tulossa runsas eteläisessä Suomessa, mutta korkeintaan keskinkertainen Keski- ja Pohjois-Suomessa. Marjakasvien kukinta alkoi tänä vuonna lähes neljä viikkoa aiemmin kuin vuonna 2016 ja 1–2 viikkoa aiemmin kuin viime vuosina keskimäärin.

Hansakortteli palvelee normaalisti remontin ajan

Hansakorttelissa parhaillaan käynnissä olevat uudistustyöt eivät vaikuta kauppakeskuksen aukioloon. Hansan liikkeet palvelevat asiakkaita normaalisti koko uudistustyön ajan.

Taaleri: Toriparkin rahoitus on kasassa

Finanssiryhmä Taalerin järjestelemä Turun Toriparkin rahoitus on koossa. Taaleri ilmoitti toukokuussa järjestelevänsä rahoitusta Turun keskustan torin alle rakennettavaa pysäköintilaitosta varten. Nyt pysäköintilaitoksen rakennuttajana toimivalla Turun Toriparkki Oy:llä on tarvittavat varat hankkeen toteuttamiseen.

Kadunrakennustyö kaventaa Honkakujaa

Kadunrakennustyö kaventaa Honkakujaa aina työkohteen kohdalla 30. syyskuuta asti. Päivittäinen työaika on kello 7–15. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Toukotalkoot kampanjoi turvallisen loman puolesta

Lomakauden alkaessa Toukotalkoot-kampanja muistuttaa lomalle lähtijöitä tarkistamaan muutaman asian ennen kesälaitumia. Pienistä asioista huolehtimalla voi vähentää vesivahinkojen, murtovarkauksien tai sähkölaitteista aiheutuneiden tulipalojen riskiä.

Suomalaistutkijat analysoivat T-auttajasolu 17:n proteomin

T-auttajasolu 17 (Th17) kuuluu T-soluihin, jotka ovat keskeisiä tekijöitä autoimmuunisairauksien ja tulehdusten synnyssä. Säätelijä-T-solut (iTreg) taas ovat T-soluja, joiden tehtävänä on ylläpitää vastustuskykyä ja estää autoimmuunivasteen syntymistä. Tunnistaakseen Th17- ja iTreg-solujen proteomit Turun biotekniikan keskuksen ja Aalto-yliopiston tutkijat hyödynsivät huipputeknologiaa, jossa käytetään leima-aineetonta kvantitatiivista proteomiikkaa.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Jyrkkälän Tykit kaipaa nuorta verta noustakseen Kolmoseen

Jyrkkälän Tykit on tärkeä osa turkulaista palloiluhistoriaa. Joukkueen possunpunainen peliasu herätti aikoinaan ihmetystä, ei enää. Viime kaudella housutkin olivat pinkkiset. Nyt niiden väri on vaihtunut mustaan. Tykit pelaa Nelosen kotiottelunsa Pansion urheilukentän tekonurmella.

Henri Lehtosella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua. Lähes samoihin lukuihin yltää Jarno Heinikangas . Kun tähän lisätään vielä kotkalaislähtöisen Jani Lauretsalon pääsarjatason ottelut ja Petri Lehtosen pitkä FC Inter -ura, on kasassa lukemat, mihin harva Nelosessa pelaava jalkapallojoukkue yltää.

Åboraakkeli: Isot saappaat

Viime viikolla saatiin odotettu vahvistus sille, että Tomi Kallion komea pelaajaura päättyy.

Vapaaotteluorganisaatio Cage ehkä palaamassa Turkuun

Edellisen kerran Cage vieraili Turussa syksyllä 2014. Tuolloin Teemu Packalen pääsi tuulettamaan voittoa Hyram Rodriguezista.

Muutama vuosi sitten turkulaista vapaaottelukansaa hemmoteltiin, kun Cage-promootio järjesti säännöllisesti otteluiltoja Turussa. Tuolloin Cagen illoissa nähtiin muun muassa myöhemmin UFC:hen asti ponnistaneet Tom Niinimäki , Makwan Amirkhani ja Teemu Packalen .

Kauden toinen derby keskiviikkona

Mika Ääritalo on nykypelaajista tehokkain derbypyssy.

Kun jalkapallon MM-kisat ovat päässeet Venäjällä hyvään vauhtiin, myös kotoisessa Veikkausliigassa pelataan kiivaalla rytmillä.

Täysosuma
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.