Verhoilla valoisuutta tai suojaa syksyyn

Stailaaja Anne Örling Sisustus Annesta kertoo sametti-, satiini- ja printtikuosiverhojen olevan nyt suosittuja. Stailaaja Anne Örling Sisustus Annesta kertoo sametti-, satiini- ja printtikuosiverhojen olevan nyt suosittuja. Kuva: Marianne Rovio

Verhot luovat ilmettä ja tyyliä kotiin. Verhojen avulla voi tuoda lisää valoisuuden tunnetta tai peittää näkyvyyttä. Syksyn tullessa moni pesee ikkunat ja vaihtaa verhot talven varalle. Verhot on hyvä sovittaa muun sisustuksen kanssa yhteen, jotta kokonaisuus olisi miellyttävä silmään. Tämän vuoden verhotrendejä ovat muun muassa arvokkaan ilmeen aikaansaavat sametti- ja satiiniverhot sekä printtikuvioiset verhot. Läpinäkyvillä valoverhoilla puolestaan voi antaa valolle tilaa myös syksyn pimeimpinä hetkinä.

– Verhot tulisi valita aina rakennuksen hengen mukaan. Jos kyseessä on esimerkiksi vanha jugend-talo, niin siihen sopisi erinomaisesti esimerkiksi luksusmaiset sametti- tai satiiniverhot, jotka laskeutuvat arvokkaasti ja ovat muutenkin näyttävät. Satiini- ja samettiverhot luovat aina ylellisyyttä erilaisissa kodeissa, ja niistä on tarjolla hyvin erilaisia värisävyjä, kertoo stailaaja Anne Örling Sisustus Annesta.

Verhojen väreissä Örlingin mukaan tummanvihreä on tällä hetkellä se ykkönen. Myös luumu sekä isot kukkakuosit ovat kysyttyä verhokankaissa. Lisäksi pastellinsävyt ovat yhä pinnalla.

– Vihreän sävyistä löytyy esimerkiksi kultapainatteisia kuvioita. Printtikuoseissa suosittuja ovat olleet muun Marilyn Monroe sekä Vogue-aiheiset printtikankaat.

Jos verhoilla haluaa lisää valoisuutta kotiin, niin Örling suosittelee käyttämään ohuita valkoisia tai taitetun valkoisia valoverhoja, joilla voi peittää koko ikkunan ja valo kulkee sisälle. Valoverhoilla ja valaistuksella saa aikaan kivan valoisuuden tunnelman pimeänä aikakautena.

– Itse olen kotonani ripustanut LED-valoja verhotankoon, ja ne valaisevat mukavasti valoverhojen läpi. Nykyisin LEDeillä saa riittävän paljon valoa kotiin eli niiden ei tarvitse olla välttämättä edes kovin himmeitä. Valaistus on muutenkin todella tärkeä tekijä kodin sisustuksessa. Pelkästään yksi kattolamppu ei riitä luomaan valoisuutta talvella. Ja esimerkiksi juuri valoverhojen taakse piilotetut lamput toimivat todella hyvin, jotta kotiin tulee lisää valoa.

Kevyempien valoa läpäisevien verhojen sijasta moni kuitenkin sisustaa kotinsa syksyksi ja talveksi tummien ja paksujen verhojen kanssa.

– Ehkä suomalainen käpertyy syksyn pimeyden saapuessa mielellään jonnekin karhunpesäänsä, ja laittaa mieluiten ne paksut verhot ikkunan eteen. Vaikka ihmiset kärsivät pimeydestä, niin voi olla, että sitä hakee ikään kuin turvaa tummien verhojen uumenista, Örling pohtii.

Marianne Rovio

Saarikko: Oikeus osa-aikatyöhön olisi perheiden parhaaksi

Annika Saarikko.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdottaa työelämän joustoja aidoksi oikeudeksi jokaiselle työntekijälle. Saarikko nosti asian esille keskustan ministeritentissä SuomiAreenassa tiistaina.

Jo lähes kolmasosa verkko-ostoista tehdään mobiilisti

Mobiilimaksaminen on yleistynyt suomalaisessa verkkokaupassa vauhdilla: jo lähes kolmasosa verkko-ostoista tehdään mobiilisti. Maksuturva Group Oy on solminut yhteistyö- ja jakelusopimuksen OP Ryhmään kuuluvan Pivo Wallet Oy:n kanssa.

Poraus sulkee kaistan Pansiontiellä

Poraustyö sulkee vasemmanpuoleisen ajokaistan Pansiontiellä Juhana Herttuan puistokadun ja Nosturinkadun välillä 18.–20. heinäkuuta kello 8.30–16.

Arkeologiset kaivaukset avoinna yleisölle perjantaina

Yleisö pääsee tutustumaan torin arkeologisiin kaivauksiin perjantaina 20. heinäkuuta.

Kauppatorin laajat arkeologiset kaivaukset avautuvat yleisölle perjantaina 20. heinäkuuta. Muuritutkimus Oy järjestää opastettuja esittelykierroksia kaivausalueelle kello 9–16.30. Noin 20 henkilön kokoisia ryhmiä otetaan sisään alueelle noin kymmenen minuutin välein Eerikinkadun ja Aurakadun kulmasta. Ennakkovarauksia kierroksille ei oteta, eli sisään alueelle pääse jonottamalla.

Kaivoja korjataan Puistokadulla

Kaivojen korjaus haittaa liikennettä Puistokadulla Ratapihankadun ja Puutarhakadun välillä 18.–20. heinäkuuta kello 7–15.

Sika- ja nautatilat epävarmoja jatkostaan

Suomalaiset lihatilat eivät ole tyytyväisiä tuotannon kannattavuuteen, mutta silti odotukset lähivuosille ovat valoisammat kuin kaksi vuotta sitten. Kantar TNS:n tuoreen selvityksen mukaan edelleen joka toinen sika- ja nautatila on epävarma tuotannon jatkamisesta vuoden 2025 jälkeen, mikä uhkaa vähentää suomalaista tuotantoa merkittävästi.

MTK:n Marttila: EU-politiikan varmistettava ruuan huoltovarmuus Suomessa

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Tämän vuoden kuivuus ja viime syksyn voimakkaat sateet ovat lisänneet maatilojen taloudellista ahdinkoa. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilan mukaan valmisteilla olevan uuden EU:n maatalouspolitiikan on varmistettava tuotannon jatkuminen Suomessa myös äärioloissa, jotta voimme pitää kiinni nykyisestä tuotannon tasosta.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.