Natali Leppänen tekee työtä unelma-ammatissa

Natali Leppänen kannustaa suomalaisia naisia satsaamaan ujostelematta siihen, että näyttää hyvältä eikä peitä naisellisuuttaan. Natali Leppänen kannustaa suomalaisia naisia satsaamaan ujostelematta siihen, että näyttää hyvältä eikä peitä naisellisuuttaan. Kuva: Jane Iltanen

TurkulainenNatali Leppänen on kosmetologina unelma-ammatissaan, jossa hän haluaa kehittyä koko ajan.

Krimiltä kotoisin oleva Leppänen opiskeli ensin sairaanhoitajaksi ja teki töitä fysioterapiaosastolla. Hän jatkoi opiskelua ja valmistui kosmetologiksi. Tämän jälkeen hän työskenteli plastiikkakirurgian klinikalla ja aloitti erikoistumisen kestopigmentointiin.

Ensimmäisen oman yrityksen hän perusti Krimillä, opiskeli ja eteni askel askeleelta lisää kunnes avasi ison salongin yhdessä kampaajan kanssa.

– Sitten tapasin Timon, Leppänen naurahtaa ja vilkaisee puolisoonsa.

Se oli menoa. Hän myi osuutensa salongista ja muutti Suomeen 2006.

Suomessa oli ensin opeteltava kieli. Tämän jälkeen vuorossa oli uudelleen kosmetologin tutkinnon suorittaminen. Hänet hyväksyttiin ensimmäisenä ulkomaalaisena opiskelijana Turun ammatti-instituutissa, samalla oman yrityksen toiminnan aloittaminen vuokratuolissa.

– Nyt entinen opettajani on minulla asiakkaana.

Leppänen kertoo, että hänellä on ollut koko ajan halu tehdä töitä ja opiskella lisää. Hän käy pari kertaa vuodessa kursseilla oppimassa uutta ja seuraamassa, miten ala kehittyy. Koko ajan tulee uusia menetelmiä.

Tällä hetkellä kysyntää on mesoterapiasta ja täyttöliftauksesta. Siinä kasvoille, kämmenselälle tai dekolteen alueelle injektoidaan koneellisesti pieniä pisaroita stabiloituna hydroalunihappoa juuri oikeaan syvyyteen.

Kyseessä on täyttöliftaus, jolla kasvoja voidaan muotoilla ilman kirurgiaa. Hoitohuoneessa on siihen kehitetty laite, joka tekee millintarkkaa työtä, toisin kuin käsivaralla on mahdollista.

– Toinen suosikki on kestopigmentointi. Muotoillut ja värjätyt kulmat kestävät yli vuoden.

– Piirrän mallin, joka mielestäni sopii asiakkaalle, joka saa sitten itse päättää. Silmien ylä- ja alarajaukset voi myös kestopigmentoida. Samoin on mahdollista laittaa huulitäyte ja rajata ne.

Yksi uutuus on kulmien kestopigmentointi, jossa kulmiin piirretään tuuheutta karva karvalta. Tähän tekniikkaan hän kävi hakemassa oppia italialaiselta maestrolta Ennio Orsinilta. Kuvassa ne näyttävät täysin aidoilta. Ripsiin saa tuuheutta ja ryhtiä erityisellä käsittelyllä ilman irtolisäkkeitä.

– Joka vuosi tulee uutta, Leppänen kertoo. Hän haluaa ehdottomasti kehittyä itsekin. Kymmenen vuotta sitten kasvoja voi muotoilla vain plastiikkakirurgialla, nyt on vaihtoehtoja.

Kulttuurissa, josta Leppänen tulee, kauneudenhoito, naisellisuuden vaaliminen ja ulkonäöstä huolehtiminen on itsestäänselvyys.

– Haluamme laittautua kauniiksi itseämme varten, mutta nautimme myös siitä, että muutkin huomaavat, Leppänen sanoo.

Tuula Istala

Makasiinit avautuvat Vanhalla Suurtorilla

Luostarin Välikadun kesä alkaa kauppiaiden saapuessa makasiineille. Kaikki tilat on tälläkin kaudella vuokrattu, vahvistaa palvelupäällikkö Sami Männistö Tilapalvelukeskuksesta.

Kaupunkipuiden ympäristöhyötyjä aletaan selvittää

Kupittaanpuiston puiden ympäristöhyötyjä aletaan tutkia.

Puilla on suuri merkitys kaupunkikuvalle ja ne parantavat kaupunkiympäristön viihtyisyyttä ja laatua. Lisäksi ne sitovat ilmansaasteita ja hiiltä, vähentävät hulevesiä, vaimentavat melua ja suojaavat auringon paahteelta. Kaupunkipuiden ympäristöhyötyjen taloudellista arvoa ei kuitenkaan Suomessa tunneta. Tätä ryhdytään arvioimaan Turussa ja Helsingissä i-Tree -ohjelmiston avulla.

Puolukkasadosta tulossa etelässä runsas, mustikkasadosta keskinkertainen

Etelä-Suomessa tulee tänä vuonna puolukkaa.

Kukkahavaintojen perusteella mustikkasadosta on tulossa keskinkertainen koko maassa. Puolukkasadosta on tulossa runsas eteläisessä Suomessa, mutta korkeintaan keskinkertainen Keski- ja Pohjois-Suomessa. Marjakasvien kukinta alkoi tänä vuonna lähes neljä viikkoa aiemmin kuin vuonna 2016 ja 1–2 viikkoa aiemmin kuin viime vuosina keskimäärin.

Hansakortteli palvelee normaalisti remontin ajan

Hansakorttelissa parhaillaan käynnissä olevat uudistustyöt eivät vaikuta kauppakeskuksen aukioloon. Hansan liikkeet palvelevat asiakkaita normaalisti koko uudistustyön ajan.

Taaleri: Toriparkin rahoitus on kasassa

Finanssiryhmä Taalerin järjestelemä Turun Toriparkin rahoitus on koossa. Taaleri ilmoitti toukokuussa järjestelevänsä rahoitusta Turun keskustan torin alle rakennettavaa pysäköintilaitosta varten. Nyt pysäköintilaitoksen rakennuttajana toimivalla Turun Toriparkki Oy:llä on tarvittavat varat hankkeen toteuttamiseen.

Kadunrakennustyö kaventaa Honkakujaa

Kadunrakennustyö kaventaa Honkakujaa aina työkohteen kohdalla 30. syyskuuta asti. Päivittäinen työaika on kello 7–15. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Toukotalkoot kampanjoi turvallisen loman puolesta

Lomakauden alkaessa Toukotalkoot-kampanja muistuttaa lomalle lähtijöitä tarkistamaan muutaman asian ennen kesälaitumia. Pienistä asioista huolehtimalla voi vähentää vesivahinkojen, murtovarkauksien tai sähkölaitteista aiheutuneiden tulipalojen riskiä.

Suomalaistutkijat analysoivat T-auttajasolu 17:n proteomin

T-auttajasolu 17 (Th17) kuuluu T-soluihin, jotka ovat keskeisiä tekijöitä autoimmuunisairauksien ja tulehdusten synnyssä. Säätelijä-T-solut (iTreg) taas ovat T-soluja, joiden tehtävänä on ylläpitää vastustuskykyä ja estää autoimmuunivasteen syntymistä. Tunnistaakseen Th17- ja iTreg-solujen proteomit Turun biotekniikan keskuksen ja Aalto-yliopiston tutkijat hyödynsivät huipputeknologiaa, jossa käytetään leima-aineetonta kvantitatiivista proteomiikkaa.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Jyrkkälän Tykit kaipaa nuorta verta noustakseen Kolmoseen

Jyrkkälän Tykit on tärkeä osa turkulaista palloiluhistoriaa. Joukkueen possunpunainen peliasu herätti aikoinaan ihmetystä, ei enää. Viime kaudella housutkin olivat pinkkiset. Nyt niiden väri on vaihtunut mustaan. Tykit pelaa Nelosen kotiottelunsa Pansion urheilukentän tekonurmella.

Henri Lehtosella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua. Lähes samoihin lukuihin yltää Jarno Heinikangas . Kun tähän lisätään vielä kotkalaislähtöisen Jani Lauretsalon pääsarjatason ottelut ja Petri Lehtosen pitkä FC Inter -ura, on kasassa lukemat, mihin harva Nelosessa pelaava jalkapallojoukkue yltää.

Åboraakkeli: Isot saappaat

Viime viikolla saatiin odotettu vahvistus sille, että Tomi Kallion komea pelaajaura päättyy.

Vapaaotteluorganisaatio Cage ehkä palaamassa Turkuun

Edellisen kerran Cage vieraili Turussa syksyllä 2014. Tuolloin Teemu Packalen pääsi tuulettamaan voittoa Hyram Rodriguezista.

Muutama vuosi sitten turkulaista vapaaottelukansaa hemmoteltiin, kun Cage-promootio järjesti säännöllisesti otteluiltoja Turussa. Tuolloin Cagen illoissa nähtiin muun muassa myöhemmin UFC:hen asti ponnistaneet Tom Niinimäki , Makwan Amirkhani ja Teemu Packalen .

Kauden toinen derby keskiviikkona

Mika Ääritalo on nykypelaajista tehokkain derbypyssy.

Kun jalkapallon MM-kisat ovat päässeet Venäjällä hyvään vauhtiin, myös kotoisessa Veikkausliigassa pelataan kiivaalla rytmillä.

Täysosuma
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.