Vaalidebatti: Lindqvist vs. Nurmi

Emma Lindqvist on viestinnän lehtori ja Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas. Veli-Pekka Nurmi on tekniikan tohtori on kokoomuksen kansanedustajaehdokas.

Pitäisikö toisen asteen koulutuksen olla tulevaisuudessa maksuton?

Lindqvist: Tämä maksuton toisen asteen koulutus kiinnostaa ihan jo senkin takia, että tapaan päivittäin nuoria, mikä heidän tilanteensa valitettavan usein on. Olin juuri myös SAK:n vaalipaneelissa ja tämä asia nousi näkyvästi myös siellä esille.

Nurmi: Olen ihan samaa mieltä, että maksuton toinen aste. Olen suomalaisen sivistysyhteiskunnan kannattaja, mikä tarkoittaa sitä, että meillä tulee olla myös jatkossa erinomainen ja tasapuolinen koulutusjärjestelmä kaikille, taustoista riippumatta.

EL: Itse tulen duunariperheestä ja muistan hyvin sen, että jokaisen jakson ensimmäisenä päivänä sormen piti olla valmiina koulun kirjaston tietokoneen palvelimella, että sai varattua haluamansa oppikirjan. Kun ei ollut rahaa ostaa opiskelukirjoja, niin piti aina keksiä luovia ratkaisuja. Nykyäänhän lukiolaisten pitää hankkia myös läppärit ja niiden pitää olla myös tiettyä mallia.

V-PN: Taloudelliset lähtökohdat eivät saa eriarvoistaa ketään koulutuksen suhteen ja koulutuksella on oma tärkeä roolinsa myös syrjäytymisen torjumisessa.

EL: Minua huolestuttaa se, että onko jokaisella suomalaisella nuorella oikeasti mahdollisuus saada toisen asteen koulutusta ja edetä sitä kautta esimerkiksi korkeakouluihin. Taustat eivät saisi koskaan määritellä sitä, miten pitkälle pääsee omassa elämässään.

V-PN: Me tarvitsemme erinomaisia opettajia ja oikeanlaisen oppimisympäristön. Sitä vastustan, että meillä pitäisi olla valtaosalla ikäluokasta yliopistotutkinto. Meillä pitäisi olla myös erinomaiset kanavat ammatilliseen koulutukseen ja tarpeeksi laadukasta opetusta siellä.

EL: Otan esille myös muuntokoulutuksen. Meillä valmistuu edelleen eri aloilta opiskelijoita, joilla ei ole suoraan oman alan töitä. Nykyajan työ ei vaadi enää sellaista suoraa teknistä osaamista kuin ennen, vaan usein enemmänkin emotionaalisia sekä viestinnällisiä taitoja.

V-PN: Olen kuullut, että ammatillisissa oppilaitoksissa oppilaat voivat olla liikaa oman onnensa nojassa. Se ei ole opettajien laadusta kiinni, vaan siitä, että opettajia ei ole tarpeeksi. Tarvitsemme eri tasoille erinomaista opetusta, jotka antavat opiskelijoille valmiuksia tulevaan työelämään.

EL: Ammatillisen koulutuksen leikkaukset ovat poissa lähiopetuksesta, joka estäisi myös syrjäytymistä. Normaali säännöllinen kouluarjen rytmi luo nuorissa myös turvallisuuden tunnetta.

V-PN: Hyvä koulutusjärjestelmän yksi olennainen elementti olisi se, että koulutuksen sisältö kulkisi hieman sen edellä, minne yhteiskunta on menossa. Se on tietysti helpommin sanottu kuin tehty.

Sähköpotkulaudat saapuvat Turkuun, vuokrattavia menopelejä aluksi noin 200

Kuka tahansa voi käyttää sähköpotkulautaa kertamaksua vastaan.

Helsingin katukuvaan maaliskuussa ilmestyneet sähköpotkulaudat saapuvat tänään Turkuun, kun ruotsalainen mikromobiiliyritys VOI tuo sähkökäyttöiset potkulaudat kaikkien kaupungissa liikkuvien käyttöön.

Jyrsintä- ja päällystystyö aiheuttaa liikennejärjestelyjä Taipaleenkadulla Hirvensalossa

Jyrsintä- ja päällystystöitä tehdään useassa eri kohteessa eri puolilla kaupunkia. Taipaleenkadulla Hirvensalossa työt kestävät noin viikon keskiviikosta alkaen.

Kaksi kolmasosaa suomalaisista kuullut tietosuoja-asetuksesta

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) alettiin soveltaa vuosi sitten. Uusi tietosuojalainsäädäntö on parantanut tietosuojaoikeuksia ja yhtenäistänyt henkilötietojen käsittelyä EU-maissa. Tietoisuus tietosuojaoikeuksista on lisääntynyt.

Pauliina Uhinki-Suomisesta Henrikin uusi kirkkoherra

Pauliina Uhinki-Suominen.

Turun Henrikinseurakunnan seurakuntaneuvosto on valinnut Henrikin uudeksi kirkkoherraksi Pauliina Uhinki-Suomisen .

Vanhalla Hämeentiellä tehdään jyrsintä- ja päällystystöitä

Jyrsintä- ja päällystystöitä tehdään useassa eri kohteessa eri puolilla kaupunkia. Vanhalla Hämeentiellä Chorellinkadun ja Karjakadun välillä työt kestävät noin viikon keskiviikosta alkaen.

Kike Elomaa hallitusneuvottelijoille: Älkää myykö maatamme

Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa (ps.) on huolissaan tulevan vaalikauden talouslinjasta. Elomaan mukaan hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.) on antanut ymmärtää, että rahaa riittäisi hyvin pitkän vaalilupauslistan lunastamiseksi.

Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla

Pysäköintisäännöt ja pysäköintitaidot ovat monella hukassa. Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla. Puhutaan kymmenistä tuhansista kolareista vuodessa.

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!