Kolumni: Toivelista Tepsin toimitusjohtajalle

HC TPS tiedotti puoliltapäivin keskiviikkona uudesta toimitusjohtajastaan. Mika Eskolan seuraajaksi valittiin tekstiiliyhtiö Lindström Groupin Keski- ja Länsi-Euroopan aluejohtaja sekä johtoryhmän jäsen Santtu Jokinen. Jokinen sopii tehtävään erittäin hyvin myös historiansa puolesta, sillä hän on entinen TPS:n juniorijääkiekkoilija.

Uuden toimitusjohtajan julkistamista oli Turussa huhtikuun lopusta lähtien, jolloin Eskola ilmoitti jättävänsä Palloseuran toimitusjohtajan tehtävän. Eskolan lähtö oli vain ajan kysymys, sillä hänen oli alun perinkin tarkoitus toimia tehtävässään ainoastaan parin vuoden ajan. Kaiken kaikkiaan Eskola toimi TPS:n toimitusjohtajana noin kolme ja puoli vuotta.

Eskolan jättäessä tehtävän on aika katsoa eteenpäin, sekä hieman vilkuilla taaksekin päin. Tätä helpottaakseni kokosin kolmen kohdan listan, jotka ovat päällimmäisenä mielessäni TPS:n astuessa Santtu Jokisen aikaan.

1. Uskalla ottaa kantaa.

TPS nousi valtakunnallisiin otsikoihin viime vuoden elokuussa rohkealla kannanotolla Priden puolesta. Silloin TPS jakoi somessa kuvan, jossa seuran logo oli sateenkaaripohjalla. Yhteisön voimaa ei voi liikaa korostaa ja näinkin pienellä teolla voi olla valtava merkitys pienelle ihmiselle.

Eskola lupasi TPS:n toimivan jatkossakin näin. Samaa odotamme myös Jokisen ajan TPS:ltä.

2. Taloudellisen kasvun jatkuvuus.

Suuret ihmetykset saattavat kohdistua TPS:n tappioihin, joka viime tilivuonnakin oli 1,2 miljoonaa euroa. Tappiot on saatava kuriin, mutta toisaalta TPS:n taustalla on taloudellista tukea tappioiden kattamiseksi.

Negatiivisuuden keskellä katse kannattaa kääntää liikevaihdon kehitykseen. Tänä vuonna se nousi 9,1 milj. euroon viime vuoden 7,6 milj. eurosta. Kaudella 2015-2016 liikevaihto oli ”ainoastaan” 5,7 milj. euroa.

3. Kultahanat kaakkoon.

TPS:n kannattajat ovat saaneet iloita TPS:n noususta takaisin huipulle. Kunnia on palautettu ja sen myötä kultahammasta on alkanut kolottaa. Turku odottaa glooriaa ja kunniaa sitä myös TPS:n tulee Suomen mittapuulla tarjota.

Jere Sanaksenaho

Länsi-Suomen merivartiostolla työntäyteinen juhannus

Juhannuksen vietto sujui Länsi-Suomen merivartioston merialueella normaalia kesäviikonvaihdetta vauhdikkaammissa tunnelmissa. Juhannusaaton myrsky yllätti monen veneilijän ja siitä tuli juhannuksen vilkkain päivä meripelastuksen osalta.

Mies pahoinpideltiin huoltoaseman pihalla, poliisi kaipaa havaintoja

Mies pahoinpideltiin sunnuntaina noin kello 4.40 Aninkaistentiellä sijaitsevan huoltoasema Satashellin pihalla. Tapahtumat saivat ilmeisesti alkuunsa Tuureporinkadulla tai Hotelli Helmen pihalla, josta noin 40-50-vuotias mies tuli juosten Satashellin pihalle.

Kesävatsa vaatii erityistä huolenpitoa

Kesä, juhannus ja monenlaiset herkut saattavat kuormittaa kesänautiskelijaa ja aiheuttaa eriasteisia ja -tyyppisiä murheita vatsan alueella. Juhannuksena grillit täyttyvät rasvapitoisista ja marinoiduista lihatuotteista ja grillimakkarasta – epämiellyttävät tuntemukset vatsan alueella ja suoliston alueella ovatkin tuttuja monelle kesälomalaiselle.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni helmi-huhtikuussa

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin helmi-huhtikuussa 14,2 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kaikissa rakennusten pääluokissa kuutiomäärä väheni viimevuotisesta. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiomäärä väheni eniten, 18,7 prosenttia. Teollisuus- ja varastorakentamisen ja asuinrakentamisen lupakuutiomäärät vähenivät myös merkittävästi.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Derby toisellakin rintamalla

Yhdysvalloissa Lea Kaszas on viime vuosina pelannut myös pelintekijänä, mutta Turku Trojansissa hän on viihtynyt keskushyökkääjän roolissa.

Turun Trojansin miesjoukkue rakentaa uutta tulevaisuutta 3. divisioonassa, mutta Trojansin nimi on silti vahvasti esillä kotimaisessa jenkkifutiksessa.

Lucas Garcia jättää FC Interin

Keskikenttäpelaaja Lucas Garcia jättää FC Interin kesken kauden jäätyään vähälle peliajalle.

Otteluanalyysi: Pisteet jakoon derbyssä

TPS ja Inter päätyivät pistejakoon kauden toisessa derbyssä. Kaikkiaan keskiviikon tasatulos oli derbyhistorian 13. tasapeli Veikkausliigassa. Tapahtumiin nähden lopputulos oli oikeutettu ja molemmat joukkueet tuntuivat olevan tyytyväisiä pisteeseen. Kumpikin joukkue olisi kuitenkin tarvinnut kolmea pistettä.

Jälkipeli: Jyrkkälän Tykit kaipaa nuorta verta noustakseen Kolmoseen

Jyrkkälän Tykit on tärkeä osa turkulaista palloiluhistoriaa. Joukkueen possunpunainen peliasu herätti aikoinaan ihmetystä, ei enää. Viime kaudella housutkin olivat pinkkiset. Nyt niiden väri on vaihtunut mustaan. Tykit pelaa Nelosen kotiottelunsa Pansion urheilukentän tekonurmella.

Henri Lehtosella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua. Lähes samoihin lukuihin yltää Jarno Heinikangas . Kun tähän lisätään vielä kotkalaislähtöisen Jani Lauretsalon pääsarjatason ottelut ja Petri Lehtosen pitkä FC Inter -ura, on kasassa lukemat, mihin harva Nelosessa pelaava jalkapallojoukkue yltää.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.