Debatti: Konservatiivi vs. Toimari

Ville Tavio on kansanedustaja (ps.) ja juristi. Matias Mäenpää on yrittäjyyttä fanittava toimitusjohtaja.

Tuetaanko Suomessa tarpeeksi urheilijoita?

Mäenpää: Aika usein maailmanmestaruuden tai olympiavoiton jälkeen saadaan Suomessa erilaisia tunnustuksia. Minusta pitäisi panostaa siihen, että annetaan urheilijalle mahdollisuus olla huipulla.

Tavio: Itse olisin valmis panostamaan urheiluun enemmän kuin nykyään panostetaan. Urheilijat ovat kuitenkin niitä ihmisiä, jotka edistävät Suomi-kuvaa maailmalla.

MM: Mutta onhan se vähän vinksahtanutta, että urheilu niin kuin kaikki muutkin asiat loppupeleissä ovat kiinni kysynnän ja tarjonnan laista. Onhan se vähän hullua, että pääsee NHL:ään ja on ehkä Suomen 50. paras pelaaja ja tienaat 15 miljoonaa. Mutta jos olet jossain muussa lajissa ihan Suomen kärkeä, soittelet sponsoreille itse.

VT: Minusta pitäisi ennen kaikkea keskittyä nuorten urheilumahdollisuuksiin. Varsinkin vähävaraisten perheiden lasten urheilumahdollisuuksiin pitäisi panostaa entistä voimakkaammin. On ikävä tilanne, jos ja kun vähävaraisen perheen lapsi ei pysty harrastamaan jotain lajia, koska se on liian kallista.

MM: Positiiviset esimerkit vaikuttavat myös valtavasti. Jarkko Niemisen nousu tenniksessä on esimerkiksi näkynyt valtavasti suomalaisessa tenniksessä.

VT: Jalkapallon yhteydessä on pitkään haaveiltu miesten arvokisapaikasta. Suomen jalkapallokentät ovat viime aikoina olleet paranemaan päin. Lämmitettäviä tekonurmikenttiä on entistä enemmän ja mahdollisuudet harrastaa jalkapalloa vuoden ympäri ovat kasvaneet, mutta arvokisat toisivat varmasti buumin, joka näkyisi suorituspaikoissa.

MM: Tiedätkö miksemme ole jalkapallossa hyviä? Se on Tahko Pihkalan syytä. Silloin kun kansallispeliä valittiin ja mitä aletaan koulussa pelata, oli kaksi vaihtoehtoa. Jalkapallo ja pesäpallo.

VT: Norjassa esimerkiksi on valtavasti enemmän talviurheilun suorituspaikkoja, mikä näkyy myös maan menestyksessä.

MM: Norjaan verratessa pitää ottaa muutakin huomioon. Norja on Suomeakin korostuneemmin hiihtomaa ja se näkyy siellä. Hiihto on hyvin syvällä norjalaisuudessa. Huomaan sen itse työssäni ihan normaaleissa small talk -tilanteissa.

Ilkka Lappi

Rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 2,8 prosenttia

Rakennuskustannusindeksin pitkän aikavälin kehitys.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 2,8 prosenttia vuodentakaisesta. Tarvikepanosten hinnat nousivat 3,5 prosenttia, palveluiden hinnat 2,4 prosenttia ja työpanosten hinnat kaksi prosenttia edellisen vuoden syyskuuhun verrattuna.

Omakotiliitto: Valtio asettamassa asumismuodot paremmuusjärjestykseen

Kiinteistöverouudistusta on valmisteltu vuoden 2011 lopusta lähtien. Uusi lainsäädäntö muuttaisi kotien kiinteistöverotusta vuonna 2020. Valtiovarainministeriö on perustellut uudistustarvetta sillä, että nykyinen kiinteistövero ei kohtele verovelvollisia tasapuolisesti ja siksi verotusarvot tarvitsevat päivitystä. Omakotiliitto kannattaa uudistuksen päätavoitteita eli reiluutta, läpinäkyvyyttä ja helppoutta.

Kestävyysliikunta vaikuttaa suotuisasti suolistomikrobiston koostumukseen

Tuoreen tutkimuksen mukaan kestävyysliikunta vaikuttaa suotuisasti suolistomikrobiston koostumukseen. Kuuden viikon liikuntaharjoittelun jälkeen mahdolliset tulehduksenaiheuttajamikrobit (Proteobakteerit) vähenivät ja tehokkaaseen aineenvaihduntaan liitetyt mikrobit (Akkermansia) lisääntyivät koehenkilöiden suolistossa.

Viisas kuluttaja tiedostaa viettinsä

Samuel Piha.

Samuel Piha pureutuu väitöstutkimuksessaan kuluttajakäyttäytymisen evoluutiopsykologiaan. Pihan mukaan vuosituhansien aikana kehittyneet psykologiset vietit eivät aina johda hyvinvointia edistävään kuluttamiseen. ‒ Kun kuluttaja tuntee viettiensä alkuperän, hän voi toimia viisaammin, väittelijä sanoo.

Menoviikko: Turkulaiset bändit maratonin pauloissa

Corona Skies on yksi Turku Band Marathonin esiintyjistä.

Järjestyksessään jo neljäs Turku Band Marathon järjestetään 19.–20. lokakuuta. Paikallisten bändien ja musiikki-ihmisten kokoontumisajojen näyttämönä toimii perinteiseen tapaan Baari.

Urheilu

Åboraakkeli: Media haltuun

Urheilumarkkinoinnissa erottuminen on ollut päivän sana jo pitkään. Myös kaukalossa hyvin esiintynyt Liiga-seura SaiPa antoi tästä oppikirjaesimerkin, kun se tiedotti päävalmentaja Tero Lehterän jatkosopimuksesta.

Riennon kausi pyörähtää käyntiin

Turun Riento pelaa alkavalla kaudella naisten 1. divisioonassa.

Koripallokausi pyörähtää viikonloppuna käyntiin myös Turun Riennon naisten osalta. Naisten 1. divisioonassa alkavalla kaudella pelaava Riento avaa kautensa kotiottelulla 14. lokakuuta, jolloin Nina Kalmin valmentama Riento saa vastaansa Nunnavuoren palloiluhallissa vantaalaisen Ringsiden.

Sergio Almenara Interin toiseksi valmentajaksi

Interin uudeksi kakkosvalmentajaksi kaudet 2019 ja 2020 kattavalla sopimuksella on valittu Honka Akatemian nykyinen päävalmentaja Sergio Almenara , kerrotaan Interin nettisivuilla.

Interin viimeiseen kotiotteluun ilmaiseksi heijastimella

FC Inter kutsuu kaikki mukaan viimeiseen kotiotteluun Loistetaan yhdessä -kampanjan hengessä. Inter kohtaa Hongan 21. lokakuuta kello 14.30 alkavassa ottelussa. Heijastinta näyttämällä saa stadionin lipunmyyntipisteestä ottelulipun veloituksetta.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.