Mielipide: Kampus ja tiedepuisto Turun kehittämisen kärkeen

Turun kaupunginvaltuusto päättää 14. toukokuuta kampus ja tiedepuisto -kärkihankkeen toteuttamisesta ja suunnittelua ohjaavista periaatteista.

Kupittaan ja Itäharjun alueelle laadittu ”masterplanissa” visioidaan alueen kehittymistä vuoteen 2050. Toteutuessaan suunnitelmat tuovat 10 000 uutta työpaikkaa ja 20 000 uutta asuntoa.

Rakentuminen synnyttää parhaimmillaan miljardien eurojen investointeja, minkä vuoksi hanke on merkittävä jopa kansainvälisellä mittapuulla.

Kupittaa-Itäharjun alueesta pitää tehdä Turun kasvun moottori. Uusimmat teknologiset innovaatiot yhdistettynä korkeakouluopiskeluun ja huippututkimukseen muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden koko seudun kannalta. Hankkeessa yhdistyvät tiivis kaupunkirakentaminen, ekologisuus ja älykkäät infraratkaisut verkosta liikenteeseen.

Harvassa kaupungissa kampus sijoittuu niin lähelle ydinkeskustaa kuin Turussa. Uudet asumis- ja työssäkäyntimahdollisuudet tekevät kaupungistamme houkuttelevan ja kiinnostavan. Tunnin junalla alue on entistä helpommin saavutettavissa myös pääkaupungista.

Korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyö näkyy hyvin jo visiovaiheessa. Suunnitteluperiaatteissa todetaan että, kumppanuuksia ja ulkoisen rahoituksen mahdollisuuksia hyödynnetään vahvasti.

Kun suunnitelmia pannaan täytäntöön, alueen saavutettavuus ja viihtyisyys pitää asettaa keskeisiksi tavoitteiksi. Modernit joukkoliikennemuodot, kuten robottiautot ja muut sähköiset ratkaisut lisäävät liikkumisen sujuvuutta. Mahdollisimman korkea rakentaminen takaa puisto- ja viheralueet. Yhdeksi suunnittelun ja toteutuksen periaatteeksi onkin jo nostettu korkeatasoinen julkinen kaupunkitila.

Varsinais-Suomen kasvu tarjoaa nyt ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Rohkeilla suunnitelmilla ja toteutusratkaisuilla Turun seutu kehittyy maan kakkosalueeksi. Nyt on päätösten aika.

Kaupunginvaltuutetut Sini Ruohonen (kok.) ja Niko Aaltonen (kok.)

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Yritysneuvonnasta uutta apua

Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset menestyvät keskimääräistä paremmin, neljä viidestä uudesta yrityksestä on yhä toiminnassa viiden vuoden kuluttua.

TS: Uimari joutui hätään Kaarinan Hovirinnassa

Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat hakeneet vedestä Kaarinan Hovirinnassa Uimarannantiellä hätään joutunee uimarin, jota jouduttiin elvyttämään, kertoo Turun Sanomat .

Suomen sähköjärjestelmän sähköpulatilanne päättynyt

Fingrid varoitti torstaina aamulla, että sähkön kotimainen tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti riitä kattamaan sähkönkulutusta ja sähköpulatilanne on mahdollinen. Olkiluodon sähköaseman korjaukset ovat edistyneet päivän aikana hyvin eikä sähköpulaa pidetä enää todennäköisenä.

Tuotantoeläinten hyvinvointi ja ruoan puhtaus kiinnostavat kuluttajia

Ruoan vastuullisuudella on merkitystä valtaosalle ruokaostoksia tekevistä suomalaisista. Kuluttajat kiinnittävät huomiota etenkin ruoan kotimaisuuteen, eläinten hyvinvointiin, ruoan puhtauteen sekä ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin.

Perjantaiksi luvassa sade- ja ukkoskuuroja

Helteinen ja aurinkoinen sää jatkuu vielä torstaina koko maassa, kertoo ilmatieteen laitos. Sade- ja ukkoskuuroja leviää perjantaina maan eteläosaan.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.