Debatti: Juontaja vs. Teatteripomo

Lola Odusoga on juontaja ja kaikkien tuntema esiintyjä. Kalle Lamberg on näyttelijä ja Linnateatterin taiteellinen johtaja.

Miksi toisen kautensa aloittanut Sauli Niinistö oli kisassa niin totaalisen ylivoimainen?

Odusoga: Saulilla on, en tiedä liittyykö tämä suoraan nyt presidenttiyteen, positiivista karismaa. Kauhean monella valtion päämiehellä sitä ei vaan ole.

Lamberg: Niinistö on lisäksi ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä presidentti.

LO: Saulilla on pilkettä silmäkulmassa, mutta onhan hän myös erittäin faktatietoinen, asiallinen ja edustava.

KL: Jos tuossa rivissä seisoisi selkä tänne suuntaan Trump, Putin ja Niinistö, ja miettisin, että ketä uskaltaisin mennä taputtamaan selkään ja sanoa tyyliin, että ”mitä äijä”, niin olisihan se Niinistö.

LO: Kyllä, hänen karsimaansa ja ihmisläheisyyteen liittyy vielä se piirre, että hän saa jokaisen tuntemaan, että on myös minun presidenttini.

KL: Ja noita kahta muuta presidenttiä en muuten menisi paljon selkään taputtelemaan, koska se heidän tyylinsä johtaa perustuu mielestäni pelkoon.

LO: Sauli on tosi poikkeuksellinen hahmo minun mielestäni presidenttinä. En keksi yhtään syytä, miksi häntä ei olisi valittu uudestaan.

KL: Pekka Haavisto oli muista ehdokkaista ainoa, jolla oli edes jotain jakoa. Hän erottui myös sillä, että on jotenkin myös helposti lähestyttävä persoona.

LO: Ja Haavisto on varmaan myös aika rehellinen, mutta pelkkä suvaitsevaisuus ei riitä. Olisi ollut valitettavasti aika vaikea nähdä sellaista asetelmaa, että vaikka Putin kutsuisi hänet heti vierailulle Venäjälle.

KL: Muutamat muut presidenttiehdokkaat herättivät kärkevillä mielipiteillään suurta epävarmuutta, jopa vähän pelkoa.

LO: Perhe-asioilla oli varmaan yleistä vaikutusta nykyisen presidentin suosioon, mutta ei henkilökohtaisesti minun osaltani. Tiedän kuitenkin, että monien äänestyspäätökseen ovat vaikuttaneet myös nämä tausta-asiat.

KL: Noillakin asioilla on varmasti suuri merkitys ihmisten mielissä, mutta ei ehkä siinä varsinaisessa viranhoidossa sitten kuitenkaan.

LO: Isyys on aina positiivinen asia ja myös se, että perheellä on oma lemmikki. Jos joku sanoisi, että ei välitä eläimistä, hän menettäisi uskomattoman paljon ääniä. Eikä kaunis daami vielä siihen rinnalle kenellekään ainakaan miinusta ole.

Heikki Möttönen

Turun Sotaveteraaneilla 60-vuotisjuhla sunnuntaina

Vuonna 1958 perustettu Turun Sotaveteraanit ry (alkuperäiseltä nimeltään Turun Rintamamiesten Asuntoyhdistys) juhlii 60-vuotista toimintaansa sunnuntaina 26. elokuuta. Juhlapäivään sisältyy messu Turun tuomiokirkossa kello 10, seppeleenlaskut Turun Sankariristille ja Veteraanikivelle, tervehdysten vastaanotto ja kahvitarjoilu Sigyn-salin kahviossa kello 11.45–12.45 sekä juhla Sigyn-salissa kello 13 alkaen.

Kesäkauden päättäjäiset Paimion parantolassa

Magni Mundi juhlistaa Paimion parantolan kesäkauden päättymistä elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.–26. elokuuta. Luvassa ylimääräisiä yleisöopastuskierroksia ja pop up -kahvila.

Sähkökatko ohi Hirvensalossa

Kello 21.36 alkanut sähkönjakeluhäiriö Hirvensalossa, Haarlassa ja Oriniemessä on Turku Energian mukaan päättynyt kello 22.28.

Valonäytökset eläinystävällinen vaihtoehto venetsialaisten viettoon

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY toivoo, että veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhlaa eli venetsialaisia juhlistettaisiin Suomessa ilotulitteiden sijaan lasernäytöksin. Monet lemmikki-, tuotanto- ja luonnonvaraiset eläimet pelkäävät ilotulitteiden pauketta, ja raketit roskaavat ympäristöä aiheuttaen eläimille loukkaantumisriskin.

Lapsen pitkittynyt yskä syy mennä lääkäriin

Päiväkodin ja koulun aloitukseen liittyy usein sairastelukierteitä, jotka voivat kuormittaa koko perhettä. Infektiot seuraavat toisiaan ja perättäiset flunssat vaikuttavat samalta taudilta. Päiväkoti- ja kouluikäisten lasten vanhempien on syytä kiinnittää huomiota muun muassa pitkittyneeseen yskään. Pitkään jatkunut yskä voi olla merkki muun muassa infektiosta tai astmasta, jotka vaativat tarkempia tutkimuksia ja hoitoa.

Harpisti Vuokko Ahtila konsertoi Kakskerran kirkossa sunnuntaina

Vuokko Ahtila.

Kakskerran Suvi soi -konserttisarjan viimeisessä konsertissa sunnuntaina 26. elokuuta kello 17 kuullaan hieman harvinaisempaa soolosoitinta, kun turkulaissyntyinen (1982) harpisti Vuokko Ahtila saapuu konsertoimaan Kakskerran kirkkoon. Vuokon instrumentti on pedaaliharppu jota myös konserttiharpuksi kutsutaan.

Uuden musiikkitalon rakentamista selvitetään

Kaupunginhallitus palautti maanantaina valmisteluun Turun konserttitalon peruskorjauksen ja laajennuksen tilatarveselvityksen niin, että sitä täydennetään uudisrakennusvaihtoehdon selvityksellä. Kaupunginhallitus päätti samalla, että Aninkaistenkatu 7–9:n korttelin tontinluovutuskilpailun valmistelu aloitetaan.

Urheilu

Urheiluromaaneissa aikuiset ovat paitsiossa

Ruotsalainen Fredrik Backman kirjoittaa fiktiivisen ruotsalaiskaupungin jääkiekon ympärillä pyörivästä elämästä.

Urheilusta on kirjoitettu valtavasti kirjoja, mutta faktaan painottuen. Erilaisia ja eritasoisia elämäkertoja ja urheiluhistoriaan kiinnittyviä kirjoja on valtavasti tarjolla. Huomattavasti vähemmän on kirjoitettu puhtaasti fiktiivisiä urheiluromaaneja.

Kalle Mäkisen paineissa noin 130 painijaa

Eemeli Kunttu (takana).

Turussa järjestetään lauantaina 25. elokuuta kello 11 alkaen 35. kerran olympiavoittaja Kalle Mäkisen painit. Kisa on samalla miesten kreikkalais-roomalaisen. painin Suomi-cupin osakilpailu. Painit käydään Liikuntakeskus Alfan Salibandyareenalla. Yleisöllä on vapaa pääsy kisoihin.

Puukkokatsomo: Venymistä vaaditaan

Yleisurheilukesän perinteinen päätös Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelu kisataan tänä vuonna elo-syyskuun taitteessa Tampereella Ratinan stadionilla.

Seppo Pajulle hopeaa EM-kisoista

Seppo Paju.

Suomen pelaajat nappasivat kaksi mitalia avoimen luokan kilpailusta frisbeegolfin EM-kilpailuista Kroatian Sveti Martin Na Murissa. Frisbeegolfseura 7k:ta seuratasolla edustava Seppo Paju saavutti EM-hopeaa ja laukaalaisseura Puska Puttaajia edustava Väinö Mäkelä EM-pronssia. Suomen joukkue saavutti kilpailuista upeasti yhteensä 10 mitalia.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.